Ga naar inhoud

Skiën, wandelen & zeilen bij West-Spitsbergen

aan boord van de Rembrandt van Rijn

:alttitle:

Skiën, wandelen & zeilen bij West-Spitsbergen

Deze reis is speciaal voor ervaren ski-bergsporters die de technieken beheersen om in besneeuwd alpien terrein veilig te kunnen stijgen en afdalen. Een typische skidag houdt skibeklimmingen in van bergtoppen van tussen de 700 - 850 m hoogte (vanaf zeeniveau) om daar vervolgens vanaf te skiën. Het totale hoogteverschil per dag kan meer dan 1000 m bedragen.

De reis in het kort

Deze reis begint in Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen. Na het inschepen gaat de Rembrandt van Rijn richting de westkust, waar op verschillende plaatsen aan land gegaan wordt om historische plaatsen, rustplaatsen van walrussen te bezoeken en wandelingen over de nog besneeuwde toendra te maken. Verder naar het noorden wordt een tijdje langs de pakijsrand gevaren op zoek naar ijsberen en walrussen. Bovendien kunnen hier Zadelrobben en misschien zelfs een enkele Groenlandse walvis gezien worden.
Het plan is om door te varen naar de Raudfjord. Een fjord met een prachtig gletsjerfront waar ook vaak ijsberen te vinden zijn. Op het eiland Reindyrsflya kunnen mooie wandelingen gemaakt worden, waarschijnlijk met sneeuwschoenen. Daarna wordt teruggekeerd naar de westkust. Bij de 14e-Juligletsjer is duidelijk te zien dat deze gletsjer de afgelopen jaren sterk is teruggetrokken. Op de kliffen hebben de zeevogels inmiddels hun plaats in de kolonie weer ingenomen.
Als laatste wordt een zijarm van de Isfjord bezocht. Hier zijn prachtige gevormde bergen waar, in de beschutting al heel vroeg planten tot ontwikkeling komen.
De reis eindigt in Longyearbyen.

Als u deze reis kiest

 • Actieve reis met zeilschip in expeditiesfeer op basis van volpension.
 • Meerdere mogelijkheden tot alpineskiën voor ervaren skiërs.
 • Engelssprekende expeditieleiding.
 • Min. 18 / max. 33 passagiers // internationaal gezelschap.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Skiën Noord-Spitsbergen. Foto: Massimo Candolini.
  1/7

  Skiën Noord-Spitsbergen. Foto: Massimo Candolini.

 • De Rembrandt van Rijn in het ijs.
  2/7

  De Rembrandt van Rijn in het ijs.

 • Aan land. Nu de berg beklimmen en vandaar afdalen. Spitsbergen. Foto: Massimo Candilini.
  3/7

  Aan land. Nu de berg beklimmen en vandaar afdalen. Spitsbergen. Foto: Massimo Candilini.

 • Skiën Noord-Spitsbergen. Foto: Massimo Candolini.
  4/7

  Skiën Noord-Spitsbergen. Foto: Massimo Candolini.

 • Skiën Noord-Spitsbergen. Foto: Folkert Lenz.
  5/7

  Skiën Noord-Spitsbergen. Foto: Folkert Lenz.

 • Skiën Noord-Spitsbergen. Foto: Massimo Candolini.
  6/7

  Skiën Noord-Spitsbergen. Foto: Massimo Candolini.

 • Skiën Noord-Spitsbergen. Foto: Folkert Lenz.
  7/7

  Skiën Noord-Spitsbergen. Foto: Folkert Lenz.

Dag tot dag

 • Longyearbyen

  Rond 16.00u inschepen aan boord van de Rembrandt van Rijn. Na het inschepen wordt het programma voor de volgende dag besproken en gaat het schip op pad.

 • Kongsfjorden, Isfjorden en Prins Karls Forland

  De kaart geeft een mogelijke, maar niet de uiteindelijke route weer in de Kongsfjordregio, de Isfjord en Prins Karls Forland. De route is slechts een impressie.
  Het (ski)programma en de route van het schip zullen worden aangepast aan de heersende condities en het dagprogramma kan daarom aanzienlijk afwijken van de weergegeven routeschets.
  Een nauwkeurige route kan vooraf niet gegeven worden omdat de wisselende weersomstandigheden, de sneeuwsituatie (mogelijkheid lawines), de zeecondities, beschikbaarheid van landingsplaatsen, ontmoetingen met wilde dieren (IJsberen) op het land etc. een grote invloed hebben op het uiteindelijke programma.
  De expeditieleider neemt op de dag van de excursies de uiteindelijke beslissingen en bepaalt dan het programma. Flexibiliteit is een belangrijke eigenschap tijdens expeditiecruises.

 • Longyearbyen

  Vandaag is het tijd om afscheid te nemen. Na het ontbijt ontschepen in Longyearbyen. Vanhier kunt u huiswaarts keren of uw reis verlengen op Spitsbergen, in Noorwegen.

BELANGRIJK

Alle reiselementen die betrekking hebben op het verblijf aan boord van het schip of op het programma buiten het schip (Bijvoorbeeld maar niet gelimiteerd tot ski en berg tochten aan land of zodiac excursies) zijn voor 100% voor eigen risico van de passagier. Oceanwide Expeditions is daarom niet aansprakelijk voor enige geleden schade, bijvoorbeeld maar niet beperkt door (lichamelijke) verwondingen, ziekte en dodelijke ongevallen, behalve bij grove nalatigheid. Daarboven geldt voor degene die instemmen met het ski-alpinistische programma dat er geen claims of terugbetalingen voor reisdagen geaccepteerd zullen worden in het geval het skiprogramma wordt ingekort vanwege weersomstandigheden, de heersende sneeuw en ijscondities, lawinegevaar, IJsbeergevaar of expeditiestaf ongelukken etc. Op al onze transacties gelden de algemene voorwaarden van Oceanwide Expeditions b.v., geregistreerd bij de Kamer van Koophandel te Middelburg onder dossier nr.: 50590715. Op verzoek wordt een gratis exemplaar ter beschikking gesteld. 

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 28 juli 2022
spitsbergen-307
 • Groepstransfer van het vliegveld naar de kade en v.v.
 • Reis van huis naar Spitsbergen en terug.
 • Overige transfers.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten, evenals benodigde overnachting(en) op heen- en soms op de terugweg en eventuele verlenging op Spitsbergen of in Noorwegen.

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Stuur een bericht met uw vragen en/of wensen, bel +31 10 295 0126 voor informatie, overleg of een afspraak bij ons op kantoor of vul het bel-me-bericht in. We stellen graag een mooi pakket voor u samen.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland en voor projecten in het buitenland. Op dit moment is dit het project in Madagaskar.

Terug naar boven