Ga naar inhoud

Natuurreizen met zeilschepen

Antigua, Noorderlicht en Rembrandt van Rijn

:alttitle:

Natuurreizen met zeilschepen

Vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst maken de zeilschepen Antigua, Noorderlicht en Rembrandt van Rijn reizen bij Spitsbergen. Tijdens de reizen in het voorjaar ligt er nog veel sneeuw op de toendra en zullen wandelingen met sneeuwschoenen gemaakt kunnen worden. In eind juni, juli en augustus kunnen (bijna) dagelijks wandelingen met gewone rubberlaarzen gemaakt worden.

De Noorderlicht blijft tot in oktober op Spitsbergen. Aan het begin van de winter zijn de dagen aanmerkelijk korter en er ligt vaak al weer wat sneeuw. Maar het licht is prachtig en er kan noorderlicht verschijnen.

De Antigua verblijft tot het einde van de zomer op Spitsbergen. De laatste reis is een reis met focus voor fotografie. Eind augustus, begin september gaat de zon weer even onder. Bij zonsopgang en zonsondergang ontstaan de mooiste kleuren. Tijdens alle reizen met de Antigua zullen er (bijna) dagelijks wandelingen gemaakt kunnen worden.

De Rembrandt van Rijn steekt aan het einde van de zomer over naar Oost-Groenland, waar nog enkele reizen in de indrukwekkende Scoresby Sund gemaakt worden.

Hieronder vindt u de mogelijkheden.

Terug naar boven