Reisinformatie

Winterkennismakingsweek vanuit Longyearbyen.

Een week vol sneeuw- en ijsavontuur. Alles wat u van een winterreis mag verwachten, is voor u samengebracht in deze geweldige week. Naast de georganiseerde excursies heeft u genoeg tijd om bijvoorbeeld aanvullend een sneeuwscootertocht te maken naar Barentsburg of Pyramiden of op eigen gelegenheid in Longyearbyen te wandelen en o.a. het museum te bezoeken

Het programma bestaat uit:
* sneeuwscootertocht naar Elveneset.
* Korte hondensledetocht (circa 4 uur)
* Noorderlichtexcursie met Snowcat
* Bezoek aan ijsgrot met Snowcat.

Overnachting is naar keuze in één van de pensions of in één van de hotels.

BELANGRIJK

Voor de sneeuwscootertocht(en) dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Pensions

Gjestehuset 102
Gjestehuset 102 ligt aan het einde van de weg naar de Longyeargletsjer op ca. 30 min. lopen van de dorpskern en ca. 40 min. lopen van de kade. Alle kamers zijn voorzien van een wastafel. Er bevinden zich voldoende douches en toiletten op beide etages. Het ontbijt is in buffetvorm op de eerste etage. Op de tweede etage is een keuken die u kunt gebruiken om andere maaltijden te bereiden.

Coal Miners Cabins 
De Coal Miners' Cabins liggen aan het einde van de weg naar de Longyeargletsjer op ca 30 min. lopen van de dorpskern en ca. 40 min. lopen van de kade. De kamers zijn ondergebracht in verschillende gebouwen. Er zijn kamer met en zonder wastafel. Op iedere etage bevinden zich voldoende douches en toiletten. Het ontbijt is in buffetvorm in de eetzaal bij de receptie. Hier kunt u 's middags en 's avonds tevens kleine maaltijden zoals een hamburger of salade met gegrilde kip kopen. In ieder gebouw is tevens een keuken waar u zelf maaltijden kunt bereiden en nuttigen.
De gebouwen zijn in 2015 geheel gerenoveerd.

Hotel

Hotel Basecamp
Hotel Basecamp is geheel gebouwd in de stijl van de pelsjagers met veel hout en huiden. Het hotel ligt bij het dorp en op ca. 15 min. lopen van de kade. Het aangrenzende restaurant Kroa is zeer goed. Alle kamers (16) zijn voorzien van douche/toilet.

Radisson BLU Polar Hotel
Het Radisson BLU Polar Hotel ligt bij het dorp aan het begin van de winkelstraat en op ca. 10 min. lopen van de kade. Het hotel heeft een gezellig en goed restaurant met uizicht op de Isfjord. De inpandige bar is vooral in het weekend druk bezocht. Alle kamers (97) zijn voorzien van douche/toilet.

Svalbard Hotel
Het Svalbard Hotel is het nieuwste hotel in Longyearbyen. Het hotel ligt centraal in de dorpskern van Longyearbyen. Alle (17) kamers zijn voorzien van douche/toilet. Bovendien zijn twee kamers voorzien van verschillende faciliteiten voor gehandicapten. 

Funken Lodge 
Funken Lodge ligt op ca. 15 min. lopen van de dorpskern en op ca. 25 min lopen van de kade. Het hotel heeft een aantal gezellige "zitkamers" en een goed restaurant met uitzicht over Longyearbyen. 
Alle kamers (88) zijn voorzien van een badkamer met douche of bad en toilet.
Afgelopen winter heeft het hotel een grote renovatie ondergaan, waarbij het als geheel een luxere uitstraling zal gaan krijgen.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

DataReisduur
10 feb - 28 feb 201907 nachten
andere periode op aanvraag

Prijzen per persoon, vanaf

AccommodatiePrijs vanafPrijs vanaf
Gjestehuset 102€ 918,00€ 1.129,00
Coal Miners Cabins€ 1.072,00€ 1.322,00
Svalbard Hotel€ 1.434,00€ 2.123,00
Basecamp Hotel€ 1.472,00€ 1.969,00
Radisson Blu Polar Hotel€ 1.472,00€ 2.046,00
Funken Lodge€ 1.703,00€ 2.415,00

De prijzen zijn inclusief:

07 overnachtingen naar keuze in pension of hotel op basis logies/ontbijt, sneeuwscootertocht Elveneset, korte hondensledetocht, Noorderlichtexcursie per Snowcat, bezoek aan de ijsgrot met snowcat, Engelssprekende gids tijdens de excursies, informatiepakket en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vlucht Amsterdam, Brussel, Düsseldorf via Oslo naar Longyearbyen, overige maaltijden, vervoer in Longyearbyen, verzekeringen, persoonlijke uitrusting, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Indien u op de camping verblijft: in tent in eigen slaapzak op basis van logies.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.