Reisinformatie

Winterkennismakingsweek vanuit Longyearbyen.

Een week vol sneeuw- en ijsavontuur. Alles wat u van een winterreis mag verwachten, is voor u samengebracht in deze geweldige week.

Het programma bestaat uit:
* sneeuwscootertocht naar bijv. het gletsjerfront van de Tunagletsjer (Tempelfjord) of Barentsburg,
* dag er op uit met een hondenslede tot diep in het achterland,
* drie wandelingen (bijv. over de bevroren Isfjord),
* bezoek aan het Svalbardmuseum
* een dag ter vrije besteding voor optionele excursies zoals galeriebezoek, een skitocht, een extra sneeuwscootertocht of een gewone wandeling door winters Longyearbyen.
Overnachting is naar keuze op de camping, in een van de pensions of in een van de hotels.

BELANGRIJK

Voor de sneeuwscootertocht(en) dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Longyearbyen Camping en appartementen

Longyearbyen Camping
In de wintermaanden kunt u in het verwarmde gebouw van de camping verblijven.

Svalbard Lodge
De Svalbard Lodge heeft twee typen appartementen.
* 2-kamerappartementen met woonkamer, keuken en slaapkamer met 4 slaapplaatsen.
* 3-kamerappartementen met woonkamer, keuken en tee slaapkamers met 6 slaapplaatsen. U dient wel met minimaal drie personen te zijn (of voor drie personen te betalen). 

Pensions

Gjestehuset 102
Gjestehuset 102 ligt aan het einde van de weg naar de Longyeargletsjer op ca. 30 min. lopen van de dorpskern en ca. 40 min. lopen van de kade. Alle kamers zijn voorzien van een wastafel. Er bevinden zich voldoende douches en toiletten op beide etages. Het ontbijt is in buffetvorm op de eerste etage. Op de tweede etage is een keuken die u kunt gebruiken om andere maaltijden te bereiden.

Spitsbergen Guesthouse 
Het Spitsbergen Guesthouse ligt tegenover Gjestehuset 102, aan het einde van de weg naar de Longyeargletsjer, op ca 30 min. lopen van de dorpskern en ca. 40 min. lopen van de kade. Alle kamers zijn voorzien van een wastafel. Op beide etages zijn er voldoende douches en toiletten. Het ontbijt is in buffetvorm in de eetzaal bij de receptie.

Mary Ann Polarrigg
Mary Ann Polarrigg is een pension dat iets dichter bij de dorpskern ligt. Er zijn verschillende kamers, van eenvoudige 1-pers. kamers met gedeelde douche/toilet tot luxe suites met douche/toilet. Kamers zijn geschikt voor 2 tot 4 personen.

Hotel

Hotel Basecamp
Hotel Basecamp is geheel gebouwd in de stijl van de pelsjagers met veel hout en huiden. Het hotel ligt bij het dorp en op ca. 15 min. lopen van de kade. Het aangrenzende restaurant Kroa is zeer goed. Alle kamers (16) zijn voorzien van douche/toilet.

Radisson BLU Polar Hotel
Het Radisson BLU Polar Hotel ligt bij het dorp aan het begin van de winkelstraat en op ca. 10 min. lopen van de kade. Het hotel heeft een gezellig en goed restaurant met uizicht op de Isfjord. De inpandige bar is vooral in het weekend druk bezocht. Alle kamers (97) zijn voorzien van douche/toilet.

Svalbard Hotel
Het Svalbard Hotel is het nieuwste hotel in Longyearbyen. Het hotel ligt centraal in de dorpskern van Longyearbyen. Alle (17) kamers zijn voorzien van douche/toilet. Bovendien zijn twee kamers voorzien van verschillende faciliteiten voor gehandicapten. 

Spitsbergen Hotel 
Het Spitsbergen Hotel ligt op ca. 15 minuten lopen van de dorpskern en op ca. 25 min lopen van de kade. Het hotel heeft een aantal gezellige "zitkamers" en een goed restaurant met uitzicht over Longyearbyen. Alle kamers (88) zijn voorzien van douche/toilet.

Data & Prijzen 2017

Vertrek

De reis begint en eindigt (naar keuze) op de luchthaven Schiphol of Zaventem.

DataReisduur
13 april t/m 19 april 201706 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs vanaf
In 4 pers. kamer (Gjestehuset102)€ 2.510,00
In 2 pers. kamer (Gjestehuset 102)€ 2.630,00
In 1 pers. kamer (Gjestehuset 102)€ 2.720,00
In 2 pers. kamer d/t (Hotel Basecamp)€ 3.410,00
In 1 pers. kamer d/t (Hotel Basecamp)€ 4.120,00

De prijzen zijn inclusief:

retourvlucht van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Longyearbyen in de goedkoopste, 06 overnachtingen naar keuze op de camping in eigen slaapzak op basis van logies of in Gjestehuset 102 of in Hotel Basecamp op basis logies/ontbijt, hondensledetocht (dagtocht), sneeuwscootertocht, 2 wandelexcursies, museumbezoek met korte wandeling, Engels-/ Duitssprekende gids, groepstransfers, informatiepakket en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

toeslag vanwege eventuele verhoging van belastingen en/of brandstoftoeslag, toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, (fris)drankjes, lunches en diners in Longyearbyen, verzekeringen, persoonlijke uitrusting, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Indien u op de camping verblijft: in tent in eigen slaapzak op basis van logies.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.