Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise Newfoundland, Labrador & Torngat Mountains NP en Newfoundland

Expeditiecruiseschip RCGS Resolute maakt halverwege de zomer een reis van Louisbourg via de westkust van Newfoundland en de kust van Labrador naar Iqaluit in de provincie Nunavut. 
U gaat aan land op de mooiste plekjes in het Gros Morne NP. Aan de indrukwekkende kust van Labrador bezoekt u plaatsen waar overblijfselen zijn te vinden uit de tijd van de walvisvaart, uit de tijd dat Hernhutterzendelingen Inuit de christelijke boodschap kwamen brengen en in de Torngat Mountains, de heilige plaats van de Inuit.
De scheepsreis eindigt in Iqaluit, de hoofdstad van de provincie Nunavut. Vanhier gaat u per chartervlucht naar Ottawa.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder in de dag-tot-dag beschrijving.

RCGS Resolute

Deze reis wordt uitgevoerd door:
> Expeditiecruiseschip RCGS Resolute, max 146 passagiers.

Vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging in Canada

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met bijvoorbeeld enige dagen vooraf in Nova Scotia of achteraf in Ottawa. Wilt u andere delen van Canada bezoeken? Ook dat kan in combinatie met deze scheepsreis. Benodigde vluchten, overnachtingen etc. kunnen wij, desgewenst, voor u verzorgen.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. We werken graag een voorstel uit voor u. 

Reis van dag tot dag

Dag 01 Louisbourg

De reis begint in Louisbourg, Nova Scotia. Na het inschepen vertrekt de RCGS Resolute in noordelijke richting.  

Dag 02 Gros Morne NP

Gros Morne NP is een van de mooiste delen aan de westkust van Newfoundland. Het is een indrukwekkend fjordenlandschap, waar bijzondere aardlagen aan de oppervlakte komen. Sinds 1987 staat dit gebied op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.
Tijdens de wandelingen die hier gemaakt zullen worden, maakt u kennis met de bijzondere planten die Newfoundland rijk is, zoals de vliegen vangende Pitcherplant en verschillende orchideeën. Tijdens mooi weer zullen vlinders van bloem naar bloem zweven. Met enig geluk ziet u aan de bosrand elanden. Vogels zijn er te over: van Visarend tot Sneeuwuil.
Wie meer geïnteresseerd is in geologie zal hier bijzondere fenomenen ontdekken. Er liggen hier zeer oude aardlagen aan de oppervlakte en stenen met een slangenhuidpatroon.
Tijdens het varen langs de westkust kunnen verschillende soorten walvissen en dolfijnen opduiken, zoals de Noordkaper en Orka.    

Dag 03 + 04 L'Anse aux Meadows & Battle Harbour

Op de noordoostelijke punt van Newfoundland zijn bij opgravingen overblijfselen gevonden van een nederzetting uit de tijd van de Vikingen (Noormannen). Men heeft hier nu verschillende woningen nagebouwd. In de zomer verblijven hier en in het nabijgelegen Norsted acteurs die u laten zien hoe de Vikingen hier geleefd moeten hebben.
Rond het jaar 1000 is Leif de Gelukkige (zoon van Erik de Rode, die Groenland ontdekte) hier aangekomen en heeft hij de eerste aanzet gegeven voor de bouw van de nederzetting.

Aan de overzijde ligt Battle Harbour. Het kleine museum bevat bijzondere items waardoor het zeker de moeite waard is om het te bezoeken. Ook de kleine witte kerk vraagt uw aandacht. In Battle Harbour woonden lange tijd Engelse walvisvaarders en vissers.
Tijdens de oversteek van langs de kust van Labrador is de kans groot om walvissen, vooral Bultruggen, tegen te komen. 

Dag 05 Kust van Labrador

De gehele kust van Labrador is in één woord spectaculair. Wisselend van diepe fjorden tot een vlakkere scherenkust. Maar overal even bijzonder. Al varend kunnen ijsbergen vanuit Groenland voorbij dobberen of kunnen walvissen opduiken.

Dag 06 Hebron

In een beschutte baai ligt de voormalige Hernhutternederzetting Hebron. Op dit moment staat hier alleen nog de bijna geheel gerestaureerde kerk, het missiehuis en een opslagplaats en er is een kerkhofje. De nederzetting is bewoond geweest van 1829 tot 1959.
Het omliggende landschap is fenomenaal en de door de beschutte ligging groeien en bloeien hier veel planten. 

Dag 07 - 08 Torngat Mountain NP

Het landschap van Torngat Mountains kan niet anders omschreven worden dan adembenemend. Enorme rotswanden die bijna loodrecht uit zee oprijzen. Een landschap waarin je je als mens heel nietig voelt.
Het is daarom niet verwonderlijk dat de Inuit dit als een heilige plaats zagen.  
Laat het landschap op u inwerken tijdens de tochten met het schip, de zodiacs en tijdens de wandelingen.

Dag 09 Martin Bay & Button

Op het uiterste puntje van Labrador bezoekt u Martin Bay. Hier ankerde in 1943 een Duitse onderzeeër. Personeel ging aan land en bouwde een weerstation. Voor zover bekend, is dit de enige Duitse landing op het Noord-Amerikaanse continent tijdens de Tweede Wereldoorlog geweest. Het station werd pas ontdekt in 1970 door een Duitse historicus. In 1980 werd het station afgebroken door de Canadese kustwacht en is opgenomen in de permanente tentoonstelling in het oorlogsmuseum van Ottawa.
Voor het schip Straat Davis opvaart, wordt het eiland Button bezocht. Het eiland is vernoemd naar Thomas Button die dit gebied in 1612 ontdekte.
Door het voedselrijke water is dit gebied rijk aan walvissen en vogels.  

Dag 10 Monumental

Iets ten noorden van de monding van de Frobisher Bay ligt een kleine eilandengroep. Monumental is een van de grotere eilanden van deze archipel. Het water rondom de eilanden is vaak ruig, maar met een beetje geluk kunnen de zodiacs toch het water in. Vaak liggen er op de smalle strandjes walrussen. In deze tijd van het jaar gaan de jonge walrussen graag het water in. En dan is een ijsbeer nooit ver weg! Rond het eiland zweven regelmatig Giervalken en Slechtvalken. Hun schrille roep zult u van verre kunnen horen.

Dag 11 Iqaluit - Ottawa

Ontschepen in Iqaluit. Na het ontschepen wordt u naar het vliegveld gebracht voor de chartervlucht naar Ottawa.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint in Louisbourg (Nova Scotia) en eindigt in Ottawa.
De scheepsreis begint in Louisbourg (Nova Scotia) en eindigt in Iqaluit (Nunavut).

DataReisduurSchip
20 juli - 30 juli 201910 nachtenRCGS Resolute

RCGS Resolute // 146 passagiers

Prijzen per persoon
Let op: onderstaande prijzen zijn exclusief 5% niet terugvorderbare Canadese belastingen.

bij koers US$1,00 = € 0,86
HuttypePrijsBeschikbaar
MD 3-pers€ 4.554,00VOL
B 2-pers€ 5.758,00VOL
Superior€ 6.532,00VOL
Superior Plus€ 6.704,00VOL
Shackleton Suite€ 7.908,00VOL
One Ocean Suite€ 9.542,00VOL
Kajakken€ 598,00ja
Chartervlucht Iqaluit - Ottawa€ 856,00ja

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 26 juli 2019.

LOYALITEITSPROGRAMMA ONE OCEAN EXPEDITIONS:
Heeft u eerder een reis gemaakt met One Ocean Expeditions? Laat het ons weten, want u komt in aanmerking voor verschillende voordelen. 

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie/thee), accommodatie aan boord op indeling, groepstransfer in Iqaluit van het schip naar het vliegveld, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, informatieboekje en SGR-dekking.

EXTRA INCLUSIEF: diversen, bij ons op te vragen.

De prijzen zijn exclusief:

benodigde vluchten, aanvullende overnachtingen, transfers, eventuele brandstoftoeslag, 5% Canadese belasting (GST), verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend met drie personen tegelijk of op indeling boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u een van de hutten voor alleengebruik wenst, betaalt u een toeslag van 50% van de prijs van de betreffende 2-pers. hut. Voor de suites geldt een toeslag van 100%.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij One Ocean Expeditions behoudt zich het recht voor om, indien stijging van brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, evenals benodigde overnachtingen en eventuele verlengingen. 
Heeft u wensen? Stuur ze ons, of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor om uw wensen door te spreken. 

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.