Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise De Noordwest Passage

De reis begint met een chartervlucht vanuit Edmonton (Canada) naar Cambridge Bay. Hier ligt de RCGS Resolute voor anker, klaar voor het grote avontuur. Het schip vertrekt in oostelijke richting en zal vele eilanden ten noorden van het vaste land van Canada aandoen. De komende dagen treft u een overweldigend weids landschap dat het leefgebied is van onder andere muskusossen, kariboes, poolvossen en ontelbare zeevogels. In zee en in baaien kunnen walvissen, zeehonden, robben, walrussen en ijsberen gezien worden. Er zullen landingen gemaakt worden bij Victory Point, bij Fort Ross, op Beechey en Devon, plaatsen met overblijfselen van expeditiehistorie, uit de tijd van de Hudson's Bay Company en van vroege bewoning.
Het laatste deel van de reis worden plaatsen in Groenland zoals de Diskobaai, Ilulissat en Sisimiut bezocht. Hier vindt u de enorme ijsbergen en gletsjers en de Groenlandse Inuitcultuur.
De scheepsreis eindigt in Kangerlussuaq (Groenland).

Kajakken

Tijdens deze reis is het voor een beperkt aantal passagiers mogelijk om tegen de meerprijs van US$ 695 per persoon deel te nemen aan een kajakprogramma. Het weersomstandigheden het toelaten zal er op plaatsen waar de andere passagiers aan land gaan of met zodiacs een tocht gaan maken, de mogelijkheid zijn om met de kajaks een tocht te maken. Dit betekent dat u dus zeer regelmatig met de kajak het water op kan gaan. Als u het kajakprogramma heeft geboekt, wil dit niet zeggen dat u alleen maar met de kajakgroep op pad mag gaan. U kunt er ook voor kiezen om verschillende wandelingen met de niet-kajakkers mee te doen. Als u wilt deelnemen aan het kajakprogramma, dan dient u dit vooraf te boeken, bijvoorkeur direct bij de boeking van de scheepsreis.
Voor deelname aan het kajakprogramma is enige basiskennis van het kajakken vereist. 
Wilt u verdere informatie of overleggen? Stuur dan een bericht, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-terugbericht.

Vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten naar Edmonton en vanaf Kangerlussuaq, evenals de benodigde chartervluchten van Edmonton naar Cambridge Bay, benodigde overnachtingen en eventuele verlenging in Canada en/of Groenland
Stuur ons uw wensen, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-terugbericht voor overleg of een afspraak om uw plannen te bespreken.

Het schip, de RCGS Resolute

Deze reis wordt gemaakt met het expeditiecruiseschip RCGS Resolute, max 148 passagiers.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK:

Onderstaande route is de geplande route. Weersomstandigheden, ijssituaties en het zien van dieren kunnen afwijkingen noodzakelijk of wenselijk maken.

Dag 01 Edmonton - Cambridge Bay

Chartervlucht Edmonton - Cambridge Bay.
Transfer van het vliegveld in Cambridge Bay naar de kade. Hier wordt u met zodiacs aan boord gebracht van de RCGS Resolute. Na het inschepen vertrekt het schip richting zee. Laat in de avond zorgt de zon voor een prachtig kleurenspel op de bergen en de gletsjers.

Dag 02 Victory Point, King William

Victory Point is het gebied waar nog iets teruggevonden is van de Franklin Expeditie. Het schip is zonder enig spoor verdwenen in het ijs. Slechts een sloep, wat bestek, knopen en een skelet zijn teruggevonden bij de nederzetting Gjoa Haven.
In deze Inuitgemeenschap leerde Roald Amundsen, tijdens zijn verblijf van de winters van 1903-1904 en 1904-1905 hoe hij moest overleven in deze polaire gebieden. Hierdoor kon hij met gemak Scott verslaan in de race naar de Geografische Zuidpool. 

Dag 03 Conningham Bay

Aan de oostkant van Prince Edward Island ligt Conningham Bay. Een gebied dat bekend staat om het zien van ijsberen op de toendra en Beluga's in de ondiepe wateren. De walvissen komen hier om hun huid af te schuren.

Dag 04 Fort Ross & Straat Bellot

Op het eiland Sommerset staat nog een hut, Fort Ross, die dateert uit de hoogtijdagen van de Hudson Bay Company (1937). Veel ouder zijn sporen van menselijke bewoning meer dan 1000 jaar geleden.
Niet ver hier vandaan verzamelen vaak walrussen in groten getale. De nabij gelegen gletsjer zorgt voor ijsbergen die door weer en wind tot fantasierijke sculpturen zijn geslepen.
Door de stroming in de zee-engten waardoor gemanoeuvreerd wordt, wordt voedselrijk water aangevoerd. Er zijn hier vaak groepen Zadelrobben en Baardrobben te zien. Met een beetje geluk kunnen ook Beluga's of Narwallen gezien worden.

Dag 05 Beechey & Prince Leopold

Tussen loodrecht uit zee oprijzende eilanden ligt een grindstrand. Dit is een deel van Beechey. Het kreeg zijn grote bekendheid door de graven van drie leden van de Franklin Expeditie uit 1845. Het zijn de enige waarvan iets tastbaars is teruggevonden. Van de schepen HMS Terror en de HMS Erebus en de gehele bemanning zijn verder alleen nog wat gebruiksvoorwerpen zoals knopen in de Inuitgemeenschappen bij onder andere Cambridge Bay teruggevonden.
Verder zijn er op het strand nog wat planken en staanders van een gebouw (Northumberland House) dat door Lady Franklin bekostigd is. Na het verdwijnen van de gehele expeditie, rustte zij een reddingsexpeditie uit. Men ging op zoek naar overlevenden. Voor het geval Franklin en zijn mannen terug zouden keren naar Beechey werd hier een hut neergezet met voorraden.
In de zomer van 2006 brachten Mr. Pieter van Vollenhoven en HM Prinses Margriet een bezoek aan het eiland. Ter nagedachtenis hieraan is een steen met plaquette neergezet. 

Het aan de overzijde van de Lancaster Sound gelegen eiland Prince Leopold is een grote zeevogelkolonie. De kliffen rijzen loodrecht op uit zee. Je kunt hier alleen met een zodiac of met een kajak langs de kliffen varen en kijken en luisteren naar de vele duizenden Zwarte Zeekoeten, Dikbekzeekoeten, Drieteenmeeuwen en Noordse Stormvogels.

Dag 06 Lancaster Sound & Devon

De Lancaster Sound is het brede water tussen Baffin en Ellesmere. Vanwege de grote voedselrijkdom komen hier enorme groepen Zadelrobben en walrussen voor. Vooral als er hier en daar nog pakijs drijft, is de kans groot dat er ook een enkele ijsbeer rondzwerft. 
Devon is een van de grootste onbewoonde eilanden in Nunavut. Verschillende bergruggen verdelen het eiland. De hoogste top (ruim 1900m) wordt bedekt met een kleine ijskap.
Op het eiland leven muskusossen, op de kliffen langs de kust broeden in de zomer duizenden Zwarte Zeekoeten en Noordse Stormvogels.
Devon kent nog een andere bijzonderheid: ca. 39 miljoen jaar geleden sloeg hier een meteoriet in en veroorzaakte een krater met een diameter van bijna 25 km.

Dag 07 Pond Inlet

Pond Inlet is een van de noordelijkse Inuitgemeenschappen met een inwonertal van ca. 1500. De mensen zijn altijd blij om bezoekers te zien. Met veel verve laten de "Elders" drumdans en andere traditionele dansen zien. De jongere generatie laat u graag hun sporten zien, waarin toch veel traditionele elementen voorkomen.
De gemeenschap kent ook veel beeldend kunstenaars. In tekeningen, wandkleden en sculpturen laat men tradionele taferelen en moderne interpretaties van het dagelijks leven zien.  

Dag 08 Gibbs Fjord

In de ochtend ligt hret schip bij Gibbs Fjord. Een werkelijk adembenemend landschap van immense kliffen omringen het water. Gletsjers banen zich een weg naar de baai, de hoge kliffen zijn nu nog bezet met Zwarte Zeekoeten. Het zal niet lang meer duren voor de volwassen vogels de richels verlaten en de kuikens naar het water lokken om daarna voorlopig onder vaders hoede verder te zwemmen. 

Dag 09 Op zee

Vandaag wordt de zee tussen Baffin (Canada) en Groenland overgestoken. Omdat de Akademik Ioffe richting de Diskobaai vaart, is de kans groot dat er enorme ijsbergen voorbij drijven. Verder kunnen er Grienden, Orka's en Zadelrobben opduiken.
Meer in de omgeving van Groenland kunnen ook grotere walvissen zoals Bultruggen en Vinvissen gespot worden. 

Dag 10 Ilulissat

In de Diskobaai drijven immense ijsbergen rond. De Jakobshavngletsjer (Sermeq Kujjalleq) is een van de grootste gletsjers in de omgeving van Ilulissat. Iedere dag schuift het ijs van de gletsjer 40m richting Diskobaai met als gevolg een enorme stroom van immense ijsbrokken. Een zodiactocht bij de ijsbergen zal zeker op het programma staan.
Aan het einde van de Diskobaai ligt Ilulissat. Hier zal aan land gegaan worden zodat u het stadje kunt verkennen. 

Dag 11 Sisimiut

Sisimiut is de grootste vissershaven van Groenland. Veel jongeren trekken naar deze bezige stad. Rondom de oude kern staan nu ook nieuw bouwhuizen en zelfs hogere gebouwen met etagewoningen.
De oude kern wordt gevormd door het pleintje met de walviskaken als toegangspoort, het oudste houten kerkje van Groenland en het museum. Er omheen zijn nog de traditioneel, felgekleurde woningen te vinden, en natuurlijk veel sledehonden.
Bij de haven is de werkplaats van de plaatselijke beeldend kunstenaars. Vaan kunt u hen hier aan het werk zien, de kunstwerken bewonderen en eventueel kopen.  

Dag 12 Kangerlussuaqfjord

Tussen Sisimiut en Kangerlussuaq ligt de 180 km lange Kangerlussuaqfjord. Een prachtig landschap van hoge bergen, gletsjerfronten en weidse toendra. Een prachtige gelegenheid om hier nog een wandeling te maken of een zodiactocht.
Wellicht zijn er op de toendra muskusossen te zien of zweeft er een Zeearend in lucht. 

Dag 13 Kangerlussuaq

Het kleine haventje van Kangerlussuaq heeft geen pier, maar een hele kleine steiger. Met zodiacs wordt iedereen aan land gebracht en per bus naar het vliegveld gebracht. 
U kunt vanaf Kangerlussuaq via Kopenhagen of IJsland naar huis vliegen of met de chartervlucht naar Ottawa in Canada om vandaar naar huis te vliegen. 

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint in Edmonton en eindigt naar keuze in Kangerlussuaq of Ottawa. U gaat in Cambridge Bay aan boord en in Kangerlussuaq van boord.

DataReisduurSchip
31 aug - 12 sep 201912 nachtenRCGS Resolute

Prijzen per persoon

Let op: onderstaande prijzen zijn exclusief 5% niet terugvorderbare Canadese belastingen.

bij koers US$1,00 = € 0,86
HuttypePrijsBeschikbaar
MD 3-pers. hut€ 10.918,00VOL
B 2-pers. hut€ 13.498,00VOL
Superiorhut€ 14.788,00VOL
Superiur Plushut€ 15.046,00VOL
Shackletonsuite€ 16.164,00VOL
One Oceansuite€ 17.024,00VOL
Kajakken€ 598,00VOL
Chartervluchten
€ 1.716,00ja

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 26 juli 2019.

AANBIEDING
Bij boeking vóór 31 augustus 2019 US$ 1000 p.p. tegemoetkoming in vluchtkosten + een hotelovernachting in Edmonton of Ottawa.

LOYALITEITSPROGRAMMA ONE OCEAN EXPEDITIONS:
Heeft u eerder een reis gemaakt met One Ocean Expeditions? Laat het ons weten, want u komt in aanmerking voor verschillende voordelen.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis, groepstransfers, uitgebreide informatie en SGR-dekking.
Chartervlucht van Edmonton naar Cambridge Bay en van Kangerlussuaq naar Ottawa volgens de genoemde prijs. 

De prijzen zijn exclusief:

vlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Edmonton en vanaf Kangerlussuaq of Ottawa naar Amsterdam of Brussel, overige transfers, benodigde overnachting in Edmonton en afhankelijk van uw keuze voor terugvlucht, een overnachting in Kangerlussuaq of Ottawa, eventuele brandstoftoeslag, verzekeringen, (fris)drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling:

Prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 
In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de ander in de dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u één van de hutten voor alleengebruik wenst, dan betaalt u onderstaande toeslagen:
> alle 2-pers. hutten: 50%.
> beide type suites: 100%.

Eventuele brandstoftoeslag:

Rederij One Ocean Expeditions behoudt zich het recht voor om een brandstoftoeslag te heffen, indien stijging van de brandstofprijzen daartoe aanleiding geeft. 

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten naar Edmonton en vanaf Kangerlussuaq, evenals de benodigde chartervluchten van Edmonton naar Cambridge Bay, benodigde overnachtingen en eventuele verlenging in Canada en/of Groenland
Stuur ons uw wensen, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-terugbericht voor overleg of een afspraak om uw plannen te bespreken.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.