Reisinformatie

Reisbeschrijving Kanoën op de Thelon in het noorden van de Northwest Territories (Canada)

De reis begint met een vlucht per watervliegtuig van Yellowknife (NWT) naar Double Barrel Lake. De vlucht duurt ongeveer twee uur en u heeft een prachtig uitzicht over de toendra. Na aankomst bij Double Barrel Lake wordt het tentenkamp opgezet. Daarna kunt u even proefvaren met de kano en wandelend de omgeving verkennen. Aan het einde van het zomerseizoen zullen er weinig muggen meer zijn. Voor de fotografie levert het late seizoen mooie plaatjes op. De loofbomen en struikjes zullen prachtig gekleurd zijn.
Tijdens de kanotocht zal er ook tijd zijn om op verschillende plaatsen te wandelen en te fotograferen. U begint in een zeer bosrijk gebied en eindigt op het Eyeberry Lake dat in de oneindig lijkende toendra ligt. Vanhier wordt u weer met het watervliegtuigje opgehaald en naar de bewoonde wereld (Yellowknife) gebracht.
Tijdens de tocht komt u door het leefgebied van zeer verschillende dieren. In de bossen leven onder andere elanden, beren en herten en op de toendra leven onder andere wolven, kariboes, muskusossen. Omdat de nieuwsgierige wolvenjongen in deze tijd op onderzoek uitgaan, is er een goede kans dat u ze kunt zien.
Bij helder weer is er in de nachtelijke uren kans op noorderlicht (Aurora Borealis).

Het kanoën

Kano-ervaring is niet nodig, wel doorzettingsvermogen, een goede basisconditie en teamgeest.
Er worden 2-pers. kano's gebruikt. 
In 10 dagen wordt ongeveer 105 km afgelegd. Het verval is ca. 68m.
Onderweg zal er op verschillende plaatsen ook gewandeld worden.

Accommodaties

Tijdens de kanotocht wordt overnacht in ter beschikking gestelde 2-pers.tenten. De tenten worden vanuit Yellowknife meegenomen en dienen door de deelnemers zelf opgezet en afgebroken te worden. Maaltijden worden gezamenlijk bereid en genuttigd.
In Yellowknife wordt in het Days Inn & Suites overnacht in een 2-pers. kamer met privé faciliteiten.

Benodigde vluchten, verlenging in Canada en/of Alaska

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel naar Yellowknife. De reis is ook eenvoudig te combineren met een verblijf in andere delen van Canada of met een verblijf in Alaska. Zo behoort ook een rondreis met huurauto tot de mogelijkheden.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op kantoor. We begeleiden u graag bij het samenstellen van uw reis.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Yellowknife

Aankomst in Yellowknife. Om 20.00u is er een informatiebijeenkomst in het Explorer Hotel. Hier ontmoet u de gids en de andere deelnemers aan deze reis. U overnacht in een hotel op basis van logies.

Dag 02 - 03 Double Barrel Lake

Om 08.00u wordt iedereen in de lobby van het hotel verwacht. Met een busje wordt de groep vervolgens naar de plaats gebracht waar de watervliegtuigen liggen. Vanhier is een twee uur durende vlucht naar Double Barrel Lake.
Vanuit het vliegtuig is goed te zien hoe het landschap door immense gletsjers is gevormd. De vele rivieren, meertjes en hoger liggende morenen en eskers vormen het leefgebied voor vele dieren.
Na aankomst bij Double Barrel Lake wordt het kamp opgezet voor de komende twee nachten. 

Dag 04 - 05 Peddelen over de Thelon

Per kano naar het beginpunt van de Thelon. De rivier heeft weinig verval, zodat het rustig peddelen is. Er is tijd om op verschillende plaatsen te stoppen en rond te wandelen. Het bladerdek van de lage wilgen en dwergberken heeft in deze tijd de vlammende geel-oranje-rode kleuren. Als het zonnetje schijnt, krijgt u helemaal het Indian summergevoel. Tijd om ook de camera's uit de waterdichte bescherming te halen.
Gedurende de zomer zijn de wolvenjongen snel gegroeid. De ouders moeten nu op zoek naar grotere prooien voor hun altijd hongerige jongen. Ze verblijven niet meer in de holen, maar buiten op beschutte plaatsen. Maar ze zijn ook nieuwsgierig. Wie weet kan er zo'n groepje wolvenwelpen gezien worden. Tegen de avond kunt u ze waarschijnlijk wel horen huilen.
Tijdens de wandelingen kunnen er ook overblijfselen van menselijke bewoning gevonden worden. Na-Dené-indianen en later Inuit hebben dit gebied zeer lange tijd bewoond. Eventuele opmerkelijke vondsten worden daarom meteen aan het Prince of Walesmuseum in Yellowknife gemeld.
Tegen de avond worden de tenten aan de oever opgezet voor de bereiding van de avondmaaltijd en de overnachting.

Dag 06 D'Aoust jagerskamp

Er wordt verder gepeddelt naar D'Aoust, een oud jagerskamp. Langzaam verdwijnen de bomen en verandert het landschap in een toendralandschap. Het kamp wordt opgezet bij het jagerskamp. Het water is hier zo helder dat u zelfs de kleinste vissen kunt zien zwemmen. 

Dag 07 Beck Lake

Vandaag gaat de tocht verder naar Beck Lake. Als de tenten hier zijn opgezet, kunt u op zoek gaan naar Giervalken die hier hun leefgebied hebben. De schrille roep van deze snelle vogels is tot ver in de omtrek te horen. Ze jagen hier op de Vlagzalmen, beekforel en snoek. De oorspronkelijke bewoners van dit gebied noemde de Thelon niet niets de Visrivier (The-lew-dezeth).
Op land kunnen kariboes gezien worden. In deze tijd is het gewei van de stieren zo goed als volgroeid. De huid wordt er af geschuurd waardoor het gewei er bloederig uitziet.

Dag 08 & 09 Wandelen in het gebied van eskers en meertjes

De reis gaat door naar de Mary Francis, waar het kamp voor de komende twee nachten wordt opgezet. Het prachtige gebied van komvormige meertjes en eskers (smeltwaterruggen) is een geweldig gebied voor wandelingen. Vanaf hogergelegen gedeelten heeft u een panoramisch uitzicht over de omgeving.

Dag 10 Muskox Camp

Na de benen op land te hebben gestrekt, gaat de tocht weer over water verder, naar het Muskox Camp. Na aankomst wordt eerst het kamp opgezet. Daarna kan een korte wandeling gemaakt worden naar een van de mooiste meren van het gebied. Tijdens de wandeling kunnen niet alleen muskusossen, maar ook wolven en vossen gezien worden. Wellicht zijn de muskusosstieren al aan het oefenen voor de strijd om de vrouwtjes. Ze beuken dan met enorm geweld met de koppen tegen elkaar. De dikke horens die ook voor op de kop doorlopen, zorgen ervoor dat de schade beperkt blijft, tijdens de gevechten.
 
Mocht er door slecht weer vertraging opgelopen zijn, dan kan de groep ook vanaf deze locatie opgehaald worden voor de terugvlucht naar Yellowknife.

Dag 11 Eyeberry Lake

Vandaag is de laatste etappe, naar Eyeberry Lake. Hier wordt het laatste kamp opgezet. Rond dit gedeelte van de Thelon is een mild microklimaat ontstaan waarin kleine dennebomen kunnen groeien. Elanden voelen zich door de benodigde beschutting thuis in het gebied rond Eyeberry Lake.
's Avonds is de laatste kans om in de absolute lichtvrije omgeving noorderlicht (Aurora Borealis) te kunnen zien.

Dag 12 Yellowknife

In de loop van de dag arriveert het watervliegtuigje. Alles wordt ingeladen en de groep wordt teruggebracht naar Yellowknife. U overnacht wederom in het Explorers Hotel.

Dag 13 Yellowknife

Einde van deze reis. U kunt vanuit Yellowknife huiswaarts keren of uw reis verder voorzetten in Canada of Alaska.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Yellowknife (NWT, Canada).

DataReisduur
Voor 2018 is nog geen vertrekdatum bekend
Deze reis wordt altijd in augustus gemaakt.
12 nachten

Indicatieprijs per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccommodatieIndicatieprijs
Op indeling in 2-pers. kamer/tent € 8.470,00

De prijzen zijn inclusief:

Groepstransfer per watervliegtuig van Yellowknife naar startpunt kanotocht en van het eindpunt terug naar Yellowknife, accommodatie in 2-pers. tenten op basis van volpension, Engelssprekende gids(en), gebruik van kookgerei, 2-pers. kano en droogpak, 2 hotelovernachtingen in Yellowknife in 2-pers.kamer op basis van logies, lokale en federale belastingen, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht van Amsterdam of Brussel naar Yellowknife, eventuele brandstoftoeslagen, slaapzak, foammatje en andere persoonlijke uitrusting, maaltijden en (fris)drankjes in Yellowknife, alcoholische drankjes tijdens kanotocht, reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging in bijvoorbeeld Canada voor u. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.
Indicatie vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Yellowknife afhankelijk van de beschikbare klasse van € 1.100,- tot € 2.300,- per persoon, inclusief belastingen, toeslagen en ticketkosten.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.