Reisinformatie

Reisbeschrijving expeditiecruise Ungavabaai, Baffin & West-Groenland

De reis begint met een chartervlucht van Ottawa naar Iqaluit, de hoofdstad van Nunavut. Hier gaat u aan boord van de Ocean Endeavour. In de Canadese arctis bezoekt u Akpatok, een eiland waar veel vogels broeden en waar vaak ijsberen te vinden zijn, de kust van Ungavabaai, Cape Dorset dat bekend staat om de prachtige kunstwerken die hier vandaan komen en enkele kleine plaatsen in het zuiden van Baffin. In deze periode verblijven er veel Beluga's in de Hudsonbaai en Straat Hudson, de kans om een groep van deze dieren te kunnen zien, is zeker aanwezig. 
Daarna steekt de Ocean Endeavour over naar Groenland. Tijdens de oversteek van Straat Davis kunnen ijsbergen en pakijsvelden voorbijkomen. 
In Groenland wordt de hoofdstad Nuuk en enkele kleine nederzettingen bezocht. De reis eindigt in Kangerlussuaq
Vanuit Kangerlussuaq kunt u met de chartervlucht naar Toronto vliegen om uw reis in Canada voor te zetten of van daaruit naar huis te vliegen. Het is ook mogelijk om uw reis in Groenland te verlengen en vandaar uit naar huis te vliegen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Ottawa en van Toronto / Kangerlussuaq terug naar Amsterdam of Brussel. 
Heeft u interesse in een voorstel? Stuur ons dan uw wensen, bel +31 10 295 0126 of vul een bel-me-terugberichtje in voor overleg of een afspraak. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis.

Het schip Ocean Endeavour

De Ocean Endeavour is gebouwd als cruiseschip. In 2015 is het geheel verbouwd en aangepast aan de de huidige veiligheidseisen. Ook zijn er verschillende aanpassingen gemaakt om het als expeditiecruiseschip te kunnen gebruiken.
Er worden op deze reis maximaal 198 passagiers meegenomen. 

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK

Onderstaande route is een leidraad. IJssituaties, weersomstandigheden en het zien van dieren kunnen afwijkingen van het programma noodzakelijk of wenselijk maken. 

Dag 01 Ottawa - Iqaluit

De reis begint met een chartervlucht van Ottawa naar Iqaluit. Na aankomst wordt u naar het centrum gebracht waar u het plaatsje kunt verkennen. Het museum heeft interessante informatie en items.
Later wordt u naar de ligplaats van het schip gebracht. Omdat er geen kade is, zullen alle passagiers met rubberboten aan boord van de Ocean Endeavour gebracht worden. Na het inschepen, zal het schip snel vertrekken, op weg naar het avontuur.

Dag 02 Frobisher Bay

Het omringende landschap is hier fenomenaal, een ruig berglandschap doorkliefd door gletsjers die tot aan de baai reiken.

Dag 03 Kimmirut

Kimmirut is een kleine nederzetting op het zuidelijk deel van Baffin. Het is niet zomaar te bereiken, want het ligt aan een baai met het grootste getijdeverschil ter wereld. Er wonen ca. 400 mensen die leven van jacht en visvangst. Er wonen ook verschillende beeldend kunstenaars, die u graag hun kunstwerken laten zien en natuurlijk verkopen. U bent van harte welkom in de Soper House Gallery.

Dag 04 Cape Dorset (Kinngait)

Daar waar Straat Hudson overgaat in de Hudsonbaai ligt op een kaap een kleine nederzetting: Cape Dorset. De omgeving bestaat uit een indrukwekkend, rotsig gebergte. In Cape Dorset wonen veel beeldendkunstenaars, die tot de beste van de Inuit gerekend worden. De kunst die hier gemaakt wordt, bestaande uit tekeningen, beeldhouwwerken en wandkleden, wordt over de gehele wereld verkocht.

Dag 05 Straat Hudson

Navigeren door Staat Hudson. Op zoek naar ijsberen, walrussen, walvissen, zeehonden en zeevogels.

Dag 06 Ivujivik

Ivujivik is de noorderlijkste gemeenschap van Nunavik. Het ligt tussen de Hudsonstraat en Hudsonbaai. Door de grote getijdeverschillen is er een rijk dierenleven. 

Dag 07 Ungava-schiereiland

Vanaf Akpatok wordt langs de kust van het schiereiland Ungava gevaren. Het uitgestrekte toendragebied staat vol met bloeiende planten. Er zijn verschillende kleine gemeenschappen en restanten van verlaten nederzettingen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen een of meerdere landingen gemaakt worden.

Dag 08 Akpatok

In de Ungavabaai ligt het eiland Akpatok. Het eiland bestaat uit keihard vulkanisch gesteente en rijst bijna loodrecht uit zee. Op de hoge richels broeden duizenden zeevogels (vooral Dikbekzeekoeten). Het is haast onvoorstelbaar, maar menige keer worden er dicht onder de vogelkolonies ijsberen waargenomen. Op de smalle stroken op zeeniveau liggen soms walrussen.
Aan land gaan, is zo goed als onmogelijk, maar met zodiacs langs de kliffen varen, behoort zeker tot de mogelijkheden.

Dag 09 Ungavabaai

Omdat de ijs- en weersomstandigheden in dit gebied erg moeilijk te voorspellen zijn, wordt deze dag ingevuld aan de hand van de omstandigheden zoals die vandaag aangetroffen worden.
Pakijs kan delen blokkeren, maar het kan ook ijsvrij zijn. Dan kunnen er landingen gemaakt worden of zodiaccruises langs de kust op zoek naar dieren. 

Dag 10 Straat Davis

De zee tussen Canada en Groenland heet Straat Davis. Van verschillende kanten worden hier ijsbergen aangevoerd: vanuit de Diskobaai, vanuit het noorden van Groenland en Canada. Ook kunnen er nog pakijsvelden zijn. De plaats om op zoek te gaan naar ijsbergen en walvissen.

Dag 11 Nuuk (Groenland)

Vandaag heeft u de gelegenheid om Groenlands hoofdstad Nuuk te verkennen. Vergeet niet om het natuurhistorisch museum en het kerkje van Hans Egede te bezoeken. Bij de haven is de werkplaats van de kajakclub. Hier bouwen jongeren hun eigen kajak waarmee ze aan wedstrijden meedoen. Ook oefenen ze in evenwichtstechnieken. Als u de gelegenheid heeft, moet u zeker even gaan kijken. De jongens zullen u ongetwijfeld uitdagen om ook eens een evenwichtsoefening te doen. 

Dag 12 Qeqqata

Langs de gehele westkust van Groenland liggen kleine gemeenschappen. De kleurrijke huisjes zijn vaak tegen een berg gebouwd en met elkaar verbonden door een wirwar van trappen. Als weersomstandigheden het toelaten zal één van deze kleinere gemeenschappen bezocht worden. 
In de avond zal het schip de ingang van de Kangerlussuaqfjord invaren. Wie het geweldige landschap rond deze fjord wil zien, zal helaas wat nachtrust moeten missen. Maar het is zeker de moeite waard. 

Dag 13 Kangerlussuaq

Ontschepen in Kangerlussuaq. Ook hier is geen kade. Met zodiacs wordt u aan land gebracht en vervolgens met bussen naar het vliegveld gebracht.
Vanhier kunt u met de chartervlucht naar Toronto vliegen om daar uw reis binnen Canada voor te zetten of huiswaarts te keren. Maar het is ook mogelijk om uw reis in Groenland te verlengen en met lijnvluchten via IJsland of Kopenhagen (Denemarken) huiswaarts te keren. 

Data & Prijzen 2020

Vertrek

De scheepsreis begint in Iqaluit en eindigt in Kangerlussuaq.

DataReisduurSchip
19 juli - 01 aug 202012 nachtenOcean Endeavour

Ocean Endeavour

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
AccommodatiePrijsBeschikbaar
Cat.1 4-pers. binnenhut€ 4.296,00VOL
Cat.2 3-pers. binnenhut€ 5.156,00VOL
Cat.3 2-pers. binnenhut€ 6.360,00ja
Cat.4 2-pers. buitenhut€ 7.478,00ja
Cat.5 2-pers. buitenhut€ 8.596,00ja
Cat.6 2-pers. buitenhut€ 9.714,00ja
Cat.7 2-pers. buitenhut€ 10.832,00ja
Cat.8 2-pers. buitenhut€ 11.950,00ja
Cat.9 2-pers. buitenhut€ 13.068,00ja
Cat.10 2-pers. buitenhut€ 14.186,00VOL
Chartervlucht Ottawa - Iqaluit€ 813,00
Chartervlucht Kangerlussuaq - Toronto€ 1.161,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 21 november 2019.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie, thee),  accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis, groepstransfers in Iqaluit en Kangerlussuaq, expeditieparka die u na de reis mag houden, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

lijnvlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Ottawa en van Kangerlussuaq naar Toronto, Amsterdam of Brussel, chartervlucht van Ottawa naar Iqaluit // Kangerlussuaq - Toronto (zie prijstabel), eventuele brandstoftoeslag, eventuele overnachtingen, overige transfers, verzekeringen, (fris)drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling:

De prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). Wilt u een hut voor u alleen dan gelden onderstaande toeslagen. In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend met drie personen tegelijk of op indeling boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in één en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u alleen reist en geen hut wilt delen met een andere passagier (d.w.z.een hut voor alleengebruik wenst), dan gelden onderstaande toeslagen:
Cat.3 t/m Cat.7  2-pers. hutten: 50%.
Cat.8 t/m Cat.10: 100%.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om een brandstoftoeslag op te leggen, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Kangerlussuaq en van Ottawa terug naar huis. 
Heeft u interesse in een voorstel? Stuur ons dan uw wensen, bel +31 10 295 0126 of vul een bel-me-terugberichtje in voor overleg of een afspraak. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.