Reisinformatie

Een week op zoek naar de Qamanirjuaq Kariboes

Eind april, begin mei begint de Qamanirjuaq kariboekudde weer bij elkaar te komen. Zij maken zich dan klaar om de 482 km lange tocht naar het noorden te maken, waar zich de valleien bevinden waar de kalfjes geboren worden. De kudde bestaat uit ongeveer 350.000 dieren en is één van de stabielste populaties van Canada.
Grote meren, zoals Ennadai vormen in deze periode een natuurlijke doorgang voor de kariboes. Zij kunnen dan massaal over de bevroren wateren wandelen. In de herfst (eind augustus, begin september) verlaten zij het noorden en trekken ze terug naar het bosrijke zuiden om te overwinteren. De trek vindt jaarlijks rond dezelfde periode plaats, maar is nooit exact vast te pinnen op bepaalde data. De dieren trekken in kleinere groepje van ca. zes tot twintig exemplaren. Dit kunnen koeien met kalfjes zijn of grote volgroeide stieren met prachtige geweien.
Waar zoveel "prooidieren" voorbijkomen, zijn uiteraard ook andere dieren zoals Bruine Beren, Zwarte beren, Wolven, Veelvraten, Boommarters, Rode vossen, Otters, Stekelvarkens, Sneeuwganzen en Steenarenden te vinden.

Excursie-aanbod

De dagelijkse excursies zijn inclusief. De mogelijkheden zijn o.a.:
> Wandelingen in de omgeving o.l.v. een gids.
> Kajaktochten over het meer en de kleine riviertjes.
> Per kleine boot het meer verkennen en op zoek naar kariboes.
> Per ATV het gebied verkennen.
> Vissen in het meer op Snoek, Amerikaanse meerforel en Siberische vlagzalm.
Als er nog of weer sneeuw ligt kunnen er skitochten, sneeuwscootertochten en hondensledetochten gemaakt worden.
Als het 's nachts donker en helder is, is er altijd de mogelijkheid dat er noorderlicht (Aurora Borealis) verschijnt.  
Tijdens enkele reizen zal een helikopter aanwezig zijn waarmee de gasten optioneel excursies kunnen maken. Dit is uiteraard wel weersafhankelijk. 

Arctic Haven Lodge

De lodge bestaat uit een gezamenlijke ruimte waar gegeten wordt en die als zitkamer dient. Er zijn 12 simpele kamers die voorzien zijn van bedden, beddengoed, toilet en douche. Er is elektriciteit en internet beschikbaar. Sinds 2013 maakt men gebruik van zonne-energie, waardoor er minder gebruik hoeft te worden gemaakt van de generator.
De maaltijden worden ter plaatse vers bereid. Met diëten wordt, mits tijdig gemeld, rekening gehouden.

Ennadai Lake

De lodge is op dit moment uitsluitend te bereiken via een chartervlucht vanuit Yellowknife. Er zijn vanuit Nederland cq. België geen directe vluchten naar Yellowknife. Van Amsterdam en Brussel kunt u met Air Canada via Toronto en eventueel via Calgary naar Yellowknife vliegen. Daarnaast is er de mogelijkheid om met de KLM naar Calgary of Edmonton te vliegen en vandaar met Westjet of Air Canada naar Yellowknife.
Het verblijf in de Arctic Haven Lodge is te combineren met een verblijf of rondreis in andere delen van Canada & Alaska.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen we ook de benodigde vluchten naar Yellowknife met de benodigde overnachting op voor en na de reis naar de Arctic Haven Lodge.
Het is ook mogelijk om de reis te verlengen met enkele dagen in Yellowknife of te combineren met andere delen van Canada.
Heeft u interesse? Stuur ons uw wensen, bel + 31 10 295 0126 of vul een bel-me-terugberichtje in voor overleg of een afspraak. We maken graag een voorstel voor u.  

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK

Onderstaand dag-tot-dagprogramma is slechts een richtlijn. Lokale condities,  weersomstandigheden en mogelijkheden van de groep kunnen afwijkingen noodzakelijk en/of wenselijk maken.

Dag 01 Yellowknife - Ennadai

In de ochtend vertrek van de luchthaven in Yellowknife. Per klein chartervliegtuig naar de 700 km oostelijker gelegen Arctic Haven Wilderness Lodge. Vanuit het vliegtuigje ziet u het prachtige Arctische landschap. Er wacht u een hartelijk welkom door de familie Webber en hun personeel. Na een korte introductie kunt u uw bagage uitpakken in uw kamer.
Aan het einde van middag zal de eerste wandeling gemaakt worden op zoek naar de eerste Kariboes. Daarna volgt het diner en overnachting in de lodge. 

Dag 02 - 06 Arctic Haven Wilderness Lodge

De dag in de lodge begint met een heerlijk gevarieerd ontbijt, waarbij de plannen voor de dag worden doorgenomen. Er worden verschillende excursies aangeboden om de omgeving te verkennen en op zoek te gaan naar kariboes en andere dieren. 
Afhankelijk van het weer en de excursie zal de lunch onderweg of in de lodge genuttigd worden. Aan het einde van een dag in de frisse buitenlucht zal het diner zeker smaken. Als er kans is op het zien van noorderlicht (Aurora Borealis) dan kan de avond buiten worden doorgebracht.

Dag 07 Ennadai - Yellowknife

In de ochtend is er nog tijd voor een laatste excursie. In de late namiddag komt het chartervliegtuig met nieuwe gasten en komt er een einde van uw verblijf in de Arctic Haven Wilderness Lodge. Tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld in Yellowknife.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Yellowknife (NWT).

DataBeschikbaarFocus
27 aug - 02 sep 2020jaHerstkleuren
Noorderlicht
Kariboemigratie
02 sep - 08 sep 2020jaHerfstkleuren
Noorderlicht
Kariboemigratie
08 sep - 14 sep 2020jaHerfstkleuren
Noorderlicht
Kariboemigratie
14 sep - 20 sep 2020jaHerfstkleuren
Noorderlicht
Kariboemigratie
20 sep - 26 sep 2020jaHerfstkleuren
Noorderlicht
Kariboemigratie

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccommodatiePrijs in 2-pers. kamer
Kariboemigratie€ 6.465,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 19 september 2019.

De prijzen zijn inclusief:

Accommodatie in 2 pers. kamer d/t op basis van volpension, geboden dagexcursies, chartervlucht van Yellowknife naar de Arctic Haven Lodge en v.v., Engelssprekende gidsen, lokale en federale belastingen, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten naar Yellowknife, eventuele verhoging van de brandstoftoeslag op de chartervlucht, overnachtingen in Yellowknife, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen we ook de benodigde vluchten naar Yellowknife met de benodigde overnachting op voor en na de reis naar de Arctic Haven Lodge.
Het is ook mogelijk om de reis te verlengen met enkele dagen in Yellowknife of te combineren met andere delen van Canada.
Heeft u interesse? Stuur ons uw wensen, bel + 31 10 295 0126 of vul een bel-me-terugberichtje in voor overleg of een afspraak. We maken graag een voorstel voor u.  

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.