Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise De Noordwest Passage van oost naar west.

De reis begint met een overnachting in het Canadese Ottawa. De volgende dag brengt een chartervlucht alle passagiers naar Kangerlussuaq (Groenland). Hier ligt de Ocean Adventurer te wachten. Na het inschepen vertrekt het schip in zuidelijke richting naar Nuuk en Maniitsoq. Maniitsoq wordt ook wel het Venetië van Groenland genoemd. Dit kleine dorpje ligt midden in natuurlijk gevormde kanalen. Daarna wordt de hoofdstad Nuuk bezocht. Vanaf Nuuk wordt Straat Davis overgestoken naar Baffin (Canada).
De komende dagen volgt het schip de kust van Baffin tot aan Pond Inlet. Hier leert u meer over de ontdekking van de Noordwest Passage, ontmoet u de lokale bevolking en worden er wandelingen gemaakt over de toendra. 
De scheepsreis eindigt in Resolute vanwaar een chartervlucht iedereen naar Ottawa brengt voor een hotelovernachting, waarmee de reis eindigt.

Kajakken

Tijdens deze reis is het mogelijk om deel te nemen aan een kajakprogramma.
Om deel te mogen nemen, dient u enige ervaring met kajakken te hebben. Het aantal keren dat er gekajakt zal worden, hangt van de ijs- en weersomstandigheden af, maar daar waar mogelijk is, zullen de kajaks te water worden gelaten.
Als u een keertje niet wilt peddelen, maar een wandeling over de toendra wilt meemaken, dan is dat natuurlijk altijd mogelijk.
Deelname moet vooraf geboekt worden en is mogelijk tegen de meerprijs van US$ 695 per persoon. 

Het schip, de Ocean Adventurer

Deze reis wordt gemaakt met het expeditiecruiseschip Ocean Adventurer. Zij neemt op deze reis maximaal 132 passagiers mee.

Vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten naar Ottawa, eventuele aanvullende overnachtingen en/of eventuele verlenging in Canada. 
Stuur ons uw wensen, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-met-terugbericht voor overleg of een afspraak. Wij helpen u graag bij het samenstellen van UW reis en maken daarom graag een voorstel voor u.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK:

Weersomstandigheden en de ijssituatie kunnen afwijkingen noodzakelijk en/of wenselijk maken.

Dag 01. Ottawa

De reis begint met een hotelovernachting in Ottawa.
's Avonds is er een informatiebijeenkomst waar u de laatste informatie ontvangt over de chartervlucht van morgen. 

Dag 02. Kangerlussuaq

Vanaf het groepshotel is er een groepstransfer naar de luchthaven. Vanhier gaat u per  chartervlucht van Ottawa naar Kangerlussuaq in Groenland. De Ocean Adventurer ligt hier voor anker in de kleine haven. Om hier te komen wordt u met een bus van het vliegveld naar de haven enkele kilometers buiten het plaatsje gebracht. Met zodiacs wordt u aan boord gebracht. Na het inschepen vertrekt het schip door de 180 km lange fjord richting westkust om daar in zuidelijke richting verder te varen. 

Dag 03 + 04 Maniitsoq + Nuuk

Maniitsoq is een wat grotere plaats waar de laatste jaren in de zomer steeds meer toeristen komen om walvissen te spotten. Ten zuiden van Maniitsoq begint de Evigheidsfjord. Hier ligt nog een gehucht, Kangaamiuut genaamd. De 350 inwoners van het gehucht leven voornamelijk van de visvangst. 
Van de enorme drukte in de grote Drieteenmeeuwenkolonie is nog maar weinig over. De meeste kuikens zijn uitgevlogen en dus hebben ook de ouders het nest verlaten. Achterin de fjord is een indrukwekkend gletsjerfront.  
Verder zuidwaarts ligt de hoofdstad Nuuk, de kleinste hoofdstad ter wereld. Het heeft echter wel alles wat er in een moderne stad hoort te zijn: een supermarkt, kledingwinkels, een gemeenschapshuis, een interessant natuurhistorisch museum en een oude kern met een klein stijlvol kerkje. 

Dag 05. Op zee

Vandaag steekt het schip over naar Canada. 

Dag 06-15. High Arctic

Meer noordelijk ligt het eiland Kekerten met overblijfselen van een walvisverwerkingsstation, waar in de 19e eeuw grote hoeveelheden gevangen walvissen werden verwerkt. Aan de monding van de Pangnirtungfjord ligt de gelijknamige nederzetting. In het meer dan 4000 jaar oude dorp kunt u nog wat van de oude cultuur opsnuiven. Het schip gaat verder langs de kust van Baffin.
Als het pakijsrand naar het noorden trekt migreren de Groenlandse walvissen van de weskust van Groenland (nabij Aasiaat) richting de oostkust van Baffin. Hier vinden ze vooral in de Isabellafjord hun voedsel. Het is gebied is het eerste National Marine Wildlife Area van Canada. Zodat de Groenlandse walvissen de bescherming krijgen die ze hard nodig hebben. 
De voedselrijkdom in de baai trekt ook andere andere walvissen zoals Narwallen. Ook ijsberen laten zich hier regelmatig zien. Pond Inlet is een van de noordelijkste Inuitgemeenschappen. De mensen zijn altijd blij om bezoekers te zien. Verder kent de gemeenschap ook veel beeldende kunstenaars. Het schip vaart de Lancaster Sound in. In deze voedselrijke wateren leven Narwallen, Beluga's, Zadelrobben en ijsberen. Op Devon zal een wandeling over de toendra gemaakt worden. Wellicht ziet u muskusossen en/of poolhazen. In de wateren leven Narwallen, Beluga's, Zadelrobben en ijsberen. Dundas Harbour is een klein fjord, omringd door steile bergen, met restanten van een verlaten station van de Royal Canadian Mounted Police. Dichterbij het eindpunt wordt er een landing gemaakt op Beechey. Hier bevinden zich o.a. de graven van enkele leden van de Franklin Expeditie en de overblijfselen van een bevoorradingshut (North Humberland House), destijds opgezet door een reddingsexpeditie op zoek naar overlevenden van de Franklin Expeditie.

Dag 16. Resolute - Ottawa

Via de zodiacs gaat u terug aan de wal in Resolute. Groepstransfer naar het vliegveld. Chartervlucht naar Ottawa. Groepstransfer naar het hotel.

Dag 17.

Einde van de reis.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

De reis begint in en eindigt in Ottawa.
Het schip vertrekt vanuit Kangerlussuaq en komt aan in Resolute.

DataReisduurSchip
27 aug - 12 sep 201916 nachtenOcean Adventurer

Ocean Adventurer // max. 132 passagiers

Prijzen per persoon
Heeft u eerder met Quark Expeditions gereisd dan gelden er voor u meer voordelen.

bij koers US$1,00 = € 0,86
AccommodatiePrijzenBeschikbaar
MDW 3-pers. hut€ 8.338,00VOL
LDP 2-pers. hut€ 10.832,00VOL
MDP 2-pers. hut€ 11.950,00VOL
MDW 2-pers. hut€ 13.154,00VOL
Superior 2-pers. hut€ 14.444,00VOL
Deluxe 2-pers. hut€ 15.906,00VOL
Suite€ 17.454,00VOL
Owner's Suite€ 19.174,00VOL
Kajakken€ 598,0010
Peddelsurfen€ 203,0010
Transferpakket€ 2.318,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 19 juni 2019.

LOYALITEITSPROGRAMMA:
Heeft u eerder met Quark Expeditions gereisd? Dan gelden er voor u extra voordelen!

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), huiswijn/bier tijdens diner, accommodatie aan boord op indeling, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, een expeditieparka die u na de reis mag houden, fooien voor de staf, uitgebreide informatie, SGR-dekking.
Het verplichte hotel + chartervluchtpakket bestaat uit:
02 hotelovernachtingen in Ottawa op basis van logies/ontbijt, groepstransfer van hotel naar luchthaven in Ottawa, chartervlucht Ottawa - Kangerlussuaq, groepstransfer van het vliegveld naar het schip, groepstransfer van de haven naar het vliegveld, chartervlucht Resolute - Ottawa, groepstransfer van luchthaven in Ottawa naar het groepshotel.

De prijzen zijn exclusief:

Lijnvluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar Ottawa en v.v., overige transfers, verzekeringen, (fris)drankjes buiten de maaltijden, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling

De prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren).
In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk boeken.
Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in één en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Reist u alleen en wilt u geen hut delen met een andere passagier, dan kunt u een 2-pers. hut voor alleengebruik boeken tegen een toeslag van 70%, voor de suites geldt een toeslag van 100%. 

Eventuele brandstoftoeslag:

Indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, kan de rederij ertoe overgaan om een brandstoftoeslag op te leggen.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten en overnachtingen, en eventuele verlenging in Groenland en/of Canada. Stuur ons uw wensen, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-terugbericht voor overleg of een afspraak. 
We maken graag een voorstel voor u.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.