Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise De mooiste plekjes van Noordwest-Groenland & Noordoost-Canada

De reis begint met een overnachting in de IJslandse hoofdstad Reykjavík. De volgende dag brengt een chartervlucht alle passagiers naar Kangerlussuaq (Groenland). Hier ligt de Ocean Adventurer te wachten. Na het inschepen vertrekt het schip in noordwestelijke richting naar het Canadese eiland Baffin. Hier worden indrukwekkende fjorden en een kleine Inuitgemeenschap zoals bijvoorbeeld Qikiqtarjuaq bezocht. Langs de Lancaster Sound ten noorden van Baffin staan Dundas Harbour en Beechey, als historische op de planning. 
Vervolgens steekt het schip over naar Groenland om hier o.a. het plaatsje Qaanaaq, het prachtige baai Melville Bugt, het schilderachtige Uummannaq, de ijsbergenhoofdstad Ilulissat en het kleine vissersplaatsje Itilleq te bezoeken.
De scheepsreis eindigt in Kangerlussuaq vanwaar een chartervlucht u weer naar Reykjavík op IJsland brengt, voor de hotelovernachting bij de luchthaven Keflavík waarmee de reis eindigt.

Kajakken & peddelexcursie

Tijdens deze reis is het mogelijk om deel te nemen aan een kajakprogramma.
Om deel te mogen nemen, dient u enige ervaring met kajakken te hebben. Het aantal keren dat er gekajakt zal worden, hangt van de ijs- en weersomstandigheden af, maar daar waar mogelijk is, zullen de kajaks te water worden gelaten. Als u een keertje niet wilt peddelen, maar een wandeling over de toendra wilt meemaken, dan is dat natuurlijk altijd mogelijk.
Deelname moet vooraf geboekt worden en is mogelijk tegen de meerprijs.

Heeft u geen kajakervaring en wilt u een keertje ervaren hoe het is om de wereld vanaf het wateroppervlak te zien en in alle stilte rond te dobberen? Boek dan de peddelexcursie!

Het schip, de Ocean Adventurer

Deze reis wordt gemaakt met het expeditiecruiseschip Ocean Adventurer. Zij neemt op deze reis maximaal 128 passagiers mee.

Vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten naar Reykjavík, eventuele aanvullende overnachtingen en/of eventuele verlenging op IJsland. 
Stuur ons uw wensen, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-met-terugbericht voor overleg of een afspraak. Wij helpen u graag bij het samenstellen van UW reis en maken daarom graag een voorstel voor u.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK:

Weersomstandigheden en de ijssituatie kunnen afwijkingen noodzakelijk en/of wenselijk maken.
Als het 's nachts weer donker is, zeker de laatste dagen van de reis, kan er mogelijk noorderlicht te zien zijn. . 

Dag 01. Reykjavík

De reis begint met een hotelovernachting in Reykjavík.
's Avonds is er een informatiebijeenkomst waar u de laatste informatie ontvangt over de chartervlucht van morgen. 

Dag 02. Reykjavík - Kangerlussuaq

Vanaf het groepshotel is er een groepstransfer naar het vliegveld bij Reykjavík. Vanhier gaat u per chartervlucht naar Kangerlussuaq in Groenland. De Ocean Adventurer ligt hier voor anker in de kleine haven. Om hier te komen, wordt u met een bus van het vliegveld naar de haven enkele kilometers buiten het plaatsje gebracht. Er is geen pier, dus u wordt met zodiacs (rubberboten) aan boord gebracht. Na het inschepen vertrekt het schip door de ca. 180 km lange fjord richting westkust om vandaar in noordwestelijke richting over te steken naar de Canadese kust. 

Dag 03 Op zee: Straat Davis & Baffinbaai

Tussen Groenland en Canada liggen Straat Davis en de Baffinbaai. In september zal hier waarschijnlijk geen pakijs meer drijven, maar wel hier en daar een grote ijsberg die afkomstig is van o.a. de gletsjers rond de Diskobaai. Op de ijsbergen kunnen zeevogels uitrusten, een goed moment om de verrekijker op te pakken. Voor migrerende walvissen zoals Bultruggen en Dwergvinvissen, is het de hoogste tijd om naar het zuiden te trekken, ze kunnen dus nu overal opduiken. 
Het expeditieteam zal vanadaag presentaties geven over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals geschiedenis, geologie, klimaat, dieren en politieke vraagstukken in het Arctische gebied. 

Dag 04 - 11 Baffin & Lancaster Sound

De Ocean Adventurer zal ter hoogte van Qikiqtarjuaq bij de kust van Baffin komen. Deze kleine gemeenschap met rond de 600 inwoners ligt bij de noordelijke toegang van het Auyuittuq NP. De omgeving is rijk aan wild, met name walvissen. De gemeenschap kent ook goede beeldend kunstenaars die graag hun werk laten zien en het ook te koop aan bieden. 
Noordelijker ligt de Isabellafjord dat in de zomer een belangrijk foerageergebied is voor de Groenlandse walvishun voedsel.Het is gebied is het eerste National Marine Wildlife Area van Canada, hierdoor krijgen de Groenlandse walvissen de bescherming die ze hard nodig hebben. De voedselrijkdom in de baai trekt ook andere andere walvissen zoals Narwallen. Ook ijsberen laten zich hier regelmatig zien.  
Nog verder naar het noorden ligt de Sam Fordfjord, een fjord met spectculaire, granieten bergwanden. Het is een fantastisch landschap om met het schip te cruisen.  
Vervolgens vaart de Ocean Adventurer de Lancaster Sound in. In deze voedselrijke wateren leven Narwallen, Beluga's, Zadelrobben en ijsberen. Als de ijssituatie en het weer het toelaat kan er in Radstockbaai aan land gegaan worden. Hier bevindt zich een van de best bewaarde plaatsen uit de Thulecultuur. Devon zal een wandeling over de toendra gemaakt worden. Wellicht ziet u muskusossen en/of poolhazen. In de wateren leven Narwallen, Beluga's, Zadelrobben en ijsberen. Dundas Harbour is een klein fjord, omringd door steile bergen, met restanten van een verlaten station van de Royal Canadian Mounted Police. Dichterbij het keerpunt van de reis staat een landing gepland op Beechey. Hier bevinden zich o.a. de graven van enkele leden van de Franklin Expeditie en de overblijfselen van een bevoorradingshut (North Humberland House), destijds opgezet door een reddingsexpeditie op zoek naar overlevenden van de Franklin Expeditie.
Terug in oostelijke richting komt het schip langs Coburg, een eiland dat steil uit zee oprijst. In de zomer zijn de richels bezet met broedende zeevogels. Nu zijn de dieren vertrokken naar warmere wateren en zijn de rotsenwanden leeg. 

Dag 12 Smith Sound

De zee-engte tussen het noorden van Canada en Groenland heet Smith Sound. Hier bepalen de ijscondities en het weer tot hoe noordelijk het schip kan doordringen. Als er nog veel ijs ligt, is de kans groot dat er een ijsbeer rond scharrelt. Tijd dus om op de uitkijk te staan.

Dag 13 - 14 Qaanaaq en omgeving

Het noordwestelijk deel van Groenland bestaat uit een zeer ruig berglandschap dat voor een heel groot deel door de Groenlandse ijskap bedekt is. Overal reiken immense gletsjers tot aan zee. 
Temidden van dit landschap ligt de nederzetting Qaanaaq. De gemeenschap leeft zeker in de winter nog op zeer traditionele manier en jacht is een essentieel onderdeel hiervan. Natuurlijk heeft ook hier de tijd niet stil gestaan en bepalen  mensen met mobieltjes het straatbeeld. In het kleine museum kunt u meer leren over het dagelijks leven van toen en nu. 
Via Melville Bugt wordt verder zuidwaarts gevaren. Buiten het indrukwekkende gletsjerlandschap verschijnen er steeds meer immense ijsbergen in de meeste fantastische vormen.

Dag 15 Langs de kust

Het volgende gedeelte langs de kust is beschermd gebied, er mag dus niet te dicht onder de kust gevaren worden. Maar het landschap is nog zeker te zien en het expeditieteam zal u weer onderhouden met presentaties.

Dag 16 - 18 Rond de Diskobaai

Een van de meest pittoreske plaatsjes in het Diskobaaigebied is Uummannaq. De kleurrijke huisjes liggen in de beschutting van de enorme hartvormige berg waaraan de nederzetting zijn naam dankt. Ook dit is grotendeels nog een traditionele gemeenschap. Men jaagt met kleine bootjes op zeehonden en gaat er mee op visvangst. Als het 's winters goed gevroren heeft kan met er met de hondenslede op uit gegaan worden om te jagen. Het is niet ongewoon dat dit eiland omringd is door enrome ijsbergen.
De bekendste plaats in de Diskobaai is zonder twijfel Ilulissat.Hier worden de ijsbergen "geboren", het is dan ook een geweldige plaats om met zodiacs langs de ijsbergen te varen.
Verder richting het zuiden, net ten noorden van de poolcirkel, ligt het gehucht Itilleq. De kleurrijke huisjes zijn onderling met een trappenstelsel met elkaar verbonden. 

Dag 19 Kangerlussuaq - Reykjavík - Keflavík

In de nacht vaart de Ocean Adventurer de Kangerlussuaqfjord in en zal 's morgens in het haventje van Kangerlussuaq voor anker liggen. Na het ontbijt wordt iedereen met zodiacs aan land gebracht en vervolgens met de bus naar het vliegveld.
Met de chartervlucht wordt u teruggebracht naar IJsland, waar een bus iedereen naar het hotel bij de luchthaven Keflavík brengt voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 20 Einde van de reis

Na het ontbijt in het groepshotel is de reis ten einde.
U kunt vandaag terug naar huis vliegen of uw reis verlengen op IJsland. De dagen zijn al aardig kort en het noorderlicht wordt aan een heldere hemel weer zichtbaar.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

De reis begint in Reykjavík en eindigt in Keflavík (IJsland)
Het schip vertrekt en komt terug in Kangerlussuaq (Groenland).

DataReisduurSchip
10 sep - 29 sep 202019 nachtenOcean Adventurer

Ocean Adventurer // max. 128 passagiers

Prijzen per persoon
Heeft u eerder met Quark Expeditions gereisd dan ontvangt u 5% korting op onderstaande hutprijzen.

bij koers US$1,00 = € 0,86
HuttypePrijzenBeschikbaar
MDW 3-pers. hut€ 10.316,00VOL
LDP 2-pers. hut€ 13.326,001x man
MDP 2-pers. hut€ 15.046,001 hut
MDW 2-pers. hut€ 16.336,00ja
Superior 2-pers. hut€ 17.196,002 hutten
Deluxe 2-pers. hut€ 19.346,00ja
Suite€ 21.496,00ja
Owner's Suite€ 23.216,00ja
Kajakken€ 598,0010 plaatsen
Peddelsurfen€ 168,00 5 plaatsen
Transferpakket€ 1.458,00ja

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 02 september 2019.

VROEGBOEKKORTING:
> gratis transferpakket bij boeking voor 30 september 2019 (geldig alleen in superior / deluxe / suite / owners suite).
Korting geldt NIET in MD 3-pers. hut.

LOYALITEITSPROGRAMMA:
Heeft u eerder met Quark Expeditions gereisd? Dan ontvangt u tevens 5% korting op de genoemde hutprijzen!

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), huiswijn/bier tijdens diner, accommodatie aan boord, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, een expeditieparka die u na de reis mag houden, Beluga informatieboekje, SGR-dekking.

Het verplichte hotel + chartervluchtpakket bestaat uit:
hotelovernachting in Reykjavík op basis van logies/ontbijt, groepstransfer van hotel naar het vliegveld bij Reykjavík, chartervlucht Reykjavík - Kangerlussuaq, groepstransfer van het vliegveld naar het schip, groepstransfer van de haven naar het vliegveld, chartervlucht Kangerlussuaq - Reykjavík, groepstransfer van het vliegveld bij Reykjavík naar het groepshotel bij de luchthaven Keflavík, voor overnachting aldaar op basis van logies/ontbijt.

De prijzen zijn exclusief:

Reis van huis naar Reykjavík en terug vanaf Keflavík, verzekeringen, (fris)drankjes buiten de maaltijden, fooien & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling

De prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). Alleen in de 3-pers,hutten, de LDT 2-pers., MDP 2-pers. en MDW 2-pers. hutten kunnen op indeling geboekt worden. 
In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk boeken.
Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in één en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Reist u alleen en wilt u geen hut delen met een andere passagier, dan kunt u een LDT 2-pers., MDP 2-pers. of MDW 2-pers. hut voor alleengebruik boeken tegen een toeslag van 70%, voor alle andere hutten geldt een toeslag van 100%. 
Een 3-pers. hut kan niet voor alleengebruik geboekt worden.

Eventuele brandstoftoeslag:

Indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, kan de rederij ertoe overgaan om een brandstoftoeslag op te leggen.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten en overnachtingen, en eventuele verlenging op Groenland en/of IJsland. Stuur ons uw wensen, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-terugbericht voor overleg of een afspraak. 
We maken graag een voorstel voor u.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.