Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise "The High Arctic"

De reis begint met een chartervlucht van Edmonton naar Resolute Bay in het hoge noorden van Canada. Na de transfer van het vliegveld naar het strand waar het schip voor anker ligt, wordt u per zodiac aan boord gebracht. Vroeg in de avond vertrekt de Akademik Ioffe op weg voor het noordelijke avontuur.
Als eerste zullen de eilanden Devon en Coburg bezocht worden. De zee rond Coburg is het leefgebied van Groenlandse walvissen, Narwallen, walrussen, zeehonden en ijsberen. 
Daarna wordt het geïsoleerde gehucht Grisefjord (Aujuittuq) bezocht. Het landschap van Ellesmere is groots. Bergen, gletsjers, valleien waar de toendra nog in volle bloei staat. Op de terugweg naar het westen staan nog landingen op Prince Leopold en vervolgens op Beechey gepland. Op dit eiland overwinterden de mannen van de tweede Franklin Expeditie voor zij, op de drie na die hier begraven liggen, voorgoed verdwenen. Een gedenksteen en de drie graven zijn de stille getuigen van de tragische gebeurtenis.
De scheepsreis eindigt ook in Resolute. Een chartervlucht brengt u terug naar Edmonton. Tijdens de scheepsreis zullen (bijna) dagelijks excursies aan land gemaakt worden en/of tochten met zodiacs.

Vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar Edmonton en v.v., benodigde overnachtingen en eventuele verlenging in Canada. Kijk voor ideeën op onze site voor andere bestemmingen in CanadaStuur ons uw wensen,  bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-terugbericht voor overleg of een afspraak. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis.

De Akademik Ioffe

Deze reis wordt uitgevoerd met het expeditiecruiseschip Akademik Ioffe met maximaal 96 passagiers. Meer informatie over het schip vindt u door te klikken op bovenstaande link.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Edmonton - Resolute

Chartervlucht Edmonton naar Resolute Bay. Vanaf het vliegveld wordt u naar de baai gebracht waar de zodiacs klaarliggen om u aan boord van de Akademik Ioffe te brengen.Na het inschepen gaat het schip al snel richting de verlatenheid van het hoge noorden.

Dag 02 Devon

Het eerste eiland dat bezocht zal worden is Devon. Hier bevinden zich nog wat restanten uit het begin tot halverwege vorige eeuw, Dundas Harbour. Wat begon als een opzichterpost van de Canadese overheid, werd een handelspost van de Hudson Bay Company, daarna door toedoen van de overheid een kleine Inuitnederzetting en uiteindelijk in 1951 de opheffing ervan.
Het is hoogzomer, de toendra staat nu in volle bloei. Vooral het kartelblad s hier prachtig. De bloemen lijken wel orchideeën. De toendra is het foerageergebied van muskusossen, dus wellicht duitk er een groepje op.
Op de weg naar en vanaf het eiland is de kans groot op het zien van walrussen. Niet ver van Dundas zijn enkele rotsen waar ze regelmatig in groepen bijeen liggen.
Verder kunnen er groepen Zadelrobben opduiken en soms een enkele Narwal. 

Dag 03 Lancaster Sound & Dundas Harbour

Het brede water tussen Ellesmere, Devon en Baffin heet Lancaster Sound. Een gebied waar onder andere grote groepen Zadelrobben en walrussen leven.
Dundas Harbour was een gehucht opgezet in 1924 als overheidspost om buitenlandse walvisvaarders in de gaten te houden. In 1933 werd het een handelspost van de Hudson's Bay Company. In 1934 plaatste de overheid een groep van 52 Inuit vanuit Cape Dorset naar Dundas Harbour, die echter na verloop van tijd weer terugkeerden naar hun oorspronkelijke woonplaats. In 1951 werd het gehucht volledig opgeheven. Van de houten gebouwen staan er nog enkele die in redelijke staat zijn. 

Dag 04 Coburg

Coburg is vooral een vogeleiland. De steile kliffen vormen uitstekende nestplaatsen voor Drieteenmeeuwen, Dikbekzeekoeten en Zwarte Zeekoeten. In de ze tijd is het er een drukte van jewelste. Vogels vliegen af en aan om voedsel te vergaren voor hun hongerige kuikens. Omdat het dag en nacht licht is, gaat deze taak ook klokje rond door.
Als er rond het eiland nog pakijs ligt, moet u zeker uitkijken naar ijsberen, die vanaf het ijs jagen op zeehonden.

Dag 05 Grisefjord (Aujuittuq)

Op Ellesmere ligt een kleine nederzetting: Grisefjord. Ook deze nederzetting is net als Dundas Harbour door de overheid geforseerd ontstaan. Er woont nog een klein aantal Inuit. Veel bezoek komt hier niet, dus men is meestal blij om weer eens andere mensen te zien.
De omgeving wordt gevormd door imposante bergruggen en valleien met immense toendra. Hier kan gewandeld worden. Ook hier staan de mooiste bloemen en kunnen er muskusossen gezien worden. 

Dag 06 Bylot

De noordwestkust van Bylot is onze volgende stop. Het, sinds 1954 beschermde, vogelreservaat op dit ruige eiland heeft de meeste soorten boven de 70° NB. Het is één van de belangrijkste nestplaatsen van de Grote Sneeuwgans, de Sneeuwuil, de Slechtvalk en de Giervalk. Mogelijk kan er met de zodiac langs de vogelkliffen bij Cape Hay gevaren worden.

Dag 7 Elwin Inlet

Het schip vaart de indrukwekkende fjord, Elwin Inlet, in. Door de beschutte ligging een perfecte plaats voor een zodiactocht of een wandeling langs de kustlijn. 

Dag 08 + 09 Beechey Island & Prince Leopold Island

Tussen loodrecht uit zee oprijzende eilanden ligt een grindstrand. Dit is een deel van Beechey. Het kreeg zijn grote bekendheid door de graven van drie leden van de Franklin Expeditie uit 1845. Het zijn de enige waarvan iets tastbaars is terug gevonden. Van de schepen HMS Terror en de HMS Erebus en de gehele bemanning zijn verder alleen nog wat gebruiksvoorwerpen zoals knopen in de Inuitgemeenschappen bij onder andere Cambridge Bay teruggevonden.
Verder zijn er op het strand nog wat planken en staanders van een gebouw (Northumberland House)dat door Lady Franklin bekostigd is. Na het verdwijnen van de gehele expeditie, rustte zij een reddingsexpeditie uit. Men ging op zoek naar overlevenden. Voor het geval Franklin en zijn mannen terugkeerden zouden keren naar Beechey werd hier een hut neergezet met voorraden.
Enige jaren geleden brachten Mr. Pieter van Vollenhoven en HM Prinses Margriet een bezoek aan het eiland. Ter nagedachtenis hiervan is een steen met plaquette neergezet. 

Het aan de overzijde van de Lancaster Sound gelegen eiland Prince Leopold is een grote zeevogelkolonie. Het kliffen rijzen loodrecht op uit zee. Je kunt hier alleen met een zodiac of met een kajak langs de kliffen varen en kijken en luisteren naar de vele duizenden Zwarte Zeekoeten, Dikbekzeekoeten, Drieteenmeeuwen en Noordse Stormvogels.

Dag 10 Resolute - Edmonton

Ontschepen in Resolute. Met de zodiacs wordt u aan wal gebracht. Vanaf hier groepstransfer naar het vliegveld, voor de chartervlucht terug naar Edmonton.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

De reis begint en eindigt in Edmonton
De scheepsreis begint en eindigt in Resolute.

DataReisduurSchip
02 aug - 11 aug 201909 nachtenAkademik Ioffe

Akademik Ioffe // max. 96 passagiers

Prijzen per persoon
Let op: onderstaande prijzen zijn exclusief 5% niet terugvorderbare Canadese belastingen.

bij koers US$1,00 = € 0,86
AccommodatiePrijsBeschikbaar
A 3-pers. hut€ 6.102,00beperkt
BS 2-pers. hut€ 6.962,00beperkt
B 2-pers. hut€ 8.252,00beperkt
C 2-pers. hut€ 9.198,00beperkt
Shackletonsuite€ 10.488,00ja
One Ocean Suite€ 11.950,00ja
Kajakken€ 598,00ja
Chartervluchten€ 1.716,00ja

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 01 april 2019.

AANBIEDING
US$ 1000 per persoon tegemoetkoming in de vluchtkosten bij boeking vóór 31 mei 2019.

LOYALITEITSPROGRAMMA ONE OCEAN EXPEDITIONS:
Heeft u eerder een reis gemaakt met One Ocean Expeditions? Laat het ons weten, want u komt in aanmerking voor verschillende voordelen.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis, groepstransfers in Resolute van het vliegveld naar de het schip en van het schip naar het vliegveld, uitgebreide informatie, SGR-dekking.

EXTRA INCLUSIEF: diversen, bij ons op te vragen

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Edmonton, retourchartervlucht Edmonton - Resolute (zie prijskolom), overige transfers, benodigde overnachtingen in Edmonton, verzekeringen, (fris)drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling:

De prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren).
In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in één en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u een van de hutten voor alleengebruik wenst, betaalt u een toeslag:
> 50% toeslag standaard 2-pers. hutten
> 100 % toeslag suites

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien de stijging van brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten en overnachtingen, en eventuele verlenging in Canada. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.