Reisinformatie

Reisbeschrijving groepsreis "Kajakken langs de ruige kusten van Baffin" (Canada)

De reis start vanuit Ottawa met een vlucht via Iqaluit naar Pond Inlet. Groepstransfer naar het hotel. Na het diner wordt de reis doorgenomen en worden de spullen gecontroleerd.
De volgende ochtend, na de laatste inspectie, wordt u per motorboot naar het beginpunt van de kajaktocht gebracht. Hier worden de kajaks te water gelaten en dan kan de groep op weg. Er volgen twaalf kajak-wandeldagen. Iedere dag is weer vol verrassingen: schitterend gevormde ijsbergen, een zeehond die nieuwsgierig rond de kajak zwemt, grote zwermen zeevogels die laag over het water scheren of op het water drijven. Misschien duikt er zelfs een walvis in de buurt van de kajak op!
De meeste planten zullen nu in zaad staan en de poolwilg en de dwergberk beginnen hun herfstkleuren te krijgen. In de loop van de 15e dag wordt u door het geluid van de motorboot er aan herinnert dat u terug moet naar de bewoonde wereld.
U wordt terug gebracht naar Pond Inlet alwaar u een overnachting heeft. 
De volgende morgen vliegt u van Pond Inlet via Iqaluit naar Ottawa, waarmee de reis eindigt.

Het kajakken en de overnachtingen

U peddelt in Feathercraft K2 expeditie 2-pers. kajaks. Voor deze reis is kajakervaring nodig. De condities kunnen moeilijk zijn (stroming, wind, ijs etc). De basiskennis moet aanwezig zijn. Verder is doorzettingsvermogen, een goede conditie en een teamgeest een must. 

Tijdens de kajaktocht wordt in tenten overnacht. De deelnemers zetten steeds zelf hun tent op en breken deze de volgende morgen weer af. Maaltijden worden gezamenlijk bereid en genuttigd. In Pond Inlet wordt in 2-pers. kamers in een klein hotel of pension overnacht.

Vluchten, overnachtingen en verlenging

De benodigde vluchten en overnachtingen in Ottawa, evenals eventuele verlenging in Pond Inlet, Iqaluit, Ottawa of andere delen van Canada kunnen wij voor u verzorgen. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Ottawa - Iqaluit - Pond Inlet

Vanaf Ottawa vliegt u via Iqaluit naar Pond Inlet. Hier ontmoet u de gids en de andere deelnemers aan de reis. Om elkaar beter te leren kennen is er een groepsdiner in het hotel. Het plan voor de komende dagen wordt besproken.
Overnachting in het enige hotel dat Pond Inlet rijk is.

Dag 02 Pond Inlet - startpunt kajaktocht

Vanaf Pond Inlet wordt u met een motorboot naar beginpunt van de kajaktocht gebracht. Hier worden de kajaks klaargemaakt en het tentenkamp wordt gezamenlijk opgezet. Daarna wordt de avondmaaltijd gemaakt en gezamelijk genuttigd. Overnachting in tenten.

Dag 03 - 14 Kajakken en wandelen

Dagelijkse kajaktochten. Iedere dag wordt er aan de hand van het weer en de ijsomstandigheden een tocht uitgezet waarbij er onderweg gestopt wordt om te wandelen, wat warms te drinken en te eten, foto's te maken en te genieten van de omgeving en vooral de stilte.
Als het einddoel van de dag bereikt is, wordt gezamenlijk het tentenkamp opgezet, het eten gemaakt en gegeten. Het is lang licht, dus een 's avonds kan er nog in de omgeving van het kamp gewandeld worden.  
Er wordt gekajakt in het leefgebied van de Narwal.  

Dag 15 terug naar Pond Inlet

Op de afgesproken plaats wordt de groep opgehaald door de motorboot. Tijdens de terugreis kunt u nog even genieten van het bijzondere landschap waarin u de afgelopen dagen heeft gepeddeld. Terug in Pond Inlet worden alle materialen uitgeladen en is het tijd voor het laatste diner. Overnachting in het hotel.

Dag 16 Pond Inlet - Iqaluit - Ottawa

Als het weer het toelaat vliegt u vandaag terug naar de bewoonde wereld. De eerste vlucht brengt u naar de hoofdstad van Nunavut, Iqaluit. Vervolgens vliegt u door naar Ottawa, waar de reis eindigt.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Pond Inlet (Baffin).

DataReisduur
03 aug - 17 aug 201914 nachten

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccommodatiePrijs
Op indeling in 2-pers. tent/kamer€ 5.215,00
Indicatieprijs retourvlucht Ottawa - Pond Inlet, vanaf ca.€ 2.520,00

De prijzen zijn inclusief:

2 overnachtingen in Pond Inlet op basis van logies/ontbijt, welkomstdiner, tijdens de kajakreis overnachting in 2-pers. tenten op basis van volpension, gebruik 2-pers. kajak en droogpak, kookgerei, motorboot transfers, Engelssprekende gids, niet terugvorderbare lokale belastingen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht van Amsterdam / Brussel naar Ottawa, retourvlucht Ottawa - Pond Inlet (zie prijskolom), eventuele brandstoftoeslag, persoonlijke uitrusting, alcoholische drankjes, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar Ottawa, benodigde overnachtingen en eventuele verlenging in Canada. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.
Indicatieprijs vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Ottawa, afhankelijk van de beschikbare klasse van € 600,- tot € 1.400,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

BELANGRIJK:

Weersomstandigheden in het hoge noorden van Canada zijn onvoorspelbaar. Mist kan landen van vliegtuigen soms onmogelijk maken. U moet daarom rekening houden met mogelijke vertragingen. Dit is inherent aan reizen in dit gebied.
Kosten (zoals extra overnachtingen en maaltijden) ontstaan door vertraging van vluchten  vanwege weersomstandigheden worden niet door de luchtvaartmaatschappij vergoed en komen voor rekening van de reiziger.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.