Reisinformatie

Pond Inlet, dorp in het noorden van Baffin (Nunavut, Canada)

Op de noordpunt van Baffin ligt Pond Inlet. De hier aanwezige polynja (jaarrond ijsvrij water) was voor de eerste bewoners reden om zich hier te vestigen. In en rond de polynja zijn altijd wel prooidieren te vinden. Ook voor ijsberen! In de omgeving ligt tevens het broedgebied van o.a. Sneeuwganzen, Eidereenden en Vorkstaartmeeuwen. De de trekroute van de Groenlandse Walvis en walrussen loopt hier dicht onder de kust.
In de Inuit gemeenschap Pond Inlet kunt u kennismaken met het dagelijkse leven in deze noordelijke omgeving. U kunt hier ook de tevens creaties in zeepsteen, ivoor, walvisbot en marmer van de lokale kunstenaars bewonderen.
4000 jaar oude vondsten tonen aan dat hier ten tijde van de Dorset- en Thulecultuur reeds mensen leefden. Veel van de oude tradities zijn in deze geïsoleerde gemeenschap bewaard gebleven. De huidige bevolking leeft ook nu nog voornamelijk van de jacht en de visvangst.

Reisbeschrijving Per sneeuwscooter naar de pakijsrand in Nunavut (Canada)

Tijdens deze reis gaat u per sneeuwscooter naar de pakijsrand op zoek naar Narwallen, Beluga's en Groenlandse walvissen, walrussen en ijsberen.
De reis begint met een vlucht vanuit Ottawa naar Pond Inlet. De volgende dag vertrekt u met sneeuwscooters en grote sleden naar de oostkust van Baffin. Hier wordt een basiskamp opgezet niet ver van de pakijsrand. 
De zee-engte wordt aan de ene kant begrensd door Bylot en het Sirmilik NP en aan de andere kant door de steile kliffen van Baffin. Het openbrekende ijs zorgt voor een ware explosie van leven. Zeevogels zoals (Zwarte) Zeekoeten, Drieteenmeeuwen, Kortbekzeekoeten en Ivoormeeuwen zoeken samen met hun partner een plaats op de kliffen op om te paren en eieren te leggen.
Beluga’s en Narwallen zijn regelmatig te zien en soms zelfs de zeldzame Groenlandse Walvis. Met zoveel voedsel binnen handbereik kan een ijsbeer natuurlijk ook nooit ver zijn!
Op dag zeven keert u weer terug in Pond Inlet. Vandaar vliegt u naar Iqaluit, de hoofdstad van Nunavut voor overnachting. 
De volgende morgen vliegt u door naar Ottawa, waar de reis eindigt.

Vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen we ook de benodigde vluchten naar Ottawa met de benodigde overnachting op voor en na de reis naar het avontuur aan de pakijsrand.
Het is ook mogelijk om de reis te verlengen met enkele dagen in Iqaluit of te combineren met andere delen van Canada.
Heeft u interesse? Stuur ons uw wensen, bel + 31 10 295 0126 of vul een bel-me-terugberichtje in voor overleg of een afspraak. We maken graag een voorstel voor u.  

Reis van dag tot dag

Dag 01 Ottawa - Pond Inlet

Vlucht van Ottawa naar Pond Inlet. Ontmoeting met de gids en andere deelnemers  en transfer naar het hotel voor overnachting. Tijdens het diner worden de plannen voor de volgende dagen besproken. Ook worden kleding en uitrusting gecontroleerd. Na het diner is er een folklore avond met Inuit drumdansen, keelzang en vertellingen door de "elders".

Dag 02 Pond Inlet - pakijsrand

Na het ontbijt wachten de gidsen bij de sneeuwscooters met komatics waarmee de groep en alle materialen en uiterusting naar het zuidoosten van Bylot worden gebracht. De tocht vandaag gaat over het pakijs en is ongeveer 70 km. Onderweg wordt op verschillende plaatsen gestopt om wat warms te drinken. Aangekomen bij de pakijsrand wordt het kamp opgezet als basis voor de komende dagen.
De maaltijd wordt gezamelijk bereid en genuttigd. Overnachting in tenten. 

Dag 03 - 06 Langs de pakijsrand

Gedurende de vier dagen aan de pakijsrand zal er dagelijks op uitgetrokken worden op zoek naar gaten in het pakijs waar Beluga's, Narwallen, walrussen, Groenlandse walvissen en ijsberen zich ophouden. In het pakijs zijn veelal enorme ijsbergen opgesloten.
Op het eiland Bylot zijn de meeste zeevogels aangekomen om hun broedplaatsen op de hoge kliffen op te zoeken. Daarna volgens uiteraard ook de Giervalken en Ruigpootbuizerds. Als de sneeuw begint weg te trekken, zullen lemmingen, wezels, sneeuwhazen en ganzen op de toendra te zien zijn. De poolvossen en Sneeuwuilen zijn dan altijd in de buurt.
Mogelijk zijn dan ook de tentringen van de zomerverblijven uit de tijd van de Thulecultuur in het landschap te zien.
Tijdens het verblijf worden kajaks en uitrusting om te snorkelen ter beschikking gesteld.

Dag 07 Pakijsrand - Pond Inlet - Iqaluit

Na het ontbijt wordt het kamp opgebroken en wordt de groep weer per sneeuwscooter met komatic naar Pond Inlet terug gebracht.
Daarna volgt de transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar de hoofdstad van Nunavut: Iqaluit. Overnachting in hotel in Iqaluit.

Dag 08 Iqaluit - Ottawa

Na het ontbijt transfer naar het vliegveld naar Iqaluit. Lijnvlucht van Iqaluit naar Ottawa waarmee deze reis eindigt.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Pond Inlet (Canada).

DataBeschikbaarReisduur
05 juni - 12 juni 2018VOL07 nachten
12 juni - 19 juni 2018VOL07 nachten

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccommodatiePrijs
Op indeling in 2-pers. kamer en tent€ 9.405,00
in 1-pers. kamer en tent€ 16.929,00
Indicatieprijs retourvlucht Ottawa - Pond Inlet€ 2.500,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m ...

De prijzen zijn inclusief:

rondreis volgens programma o.l.v. Engelssprekende gids, 1 overnachting in Pond Inlet, tijdens de sneeuwscootertocht accommodatie in 2-pers.tenten op basis van volpension, gebruik kookgerei, groepstransfers, gebruik van kajaks, uitrusting om te snorkelen, niet terugvorderbare lokale belastingen, SGR-dekking.
Het vluchtpakket houdt in: lijnvlucht van Ottawa naar Pond Inlet en van Pond Inlet naar Iqaluit, transfers en hotelovernachting op basis van logies/ontbijt en lijnvlucht van Iqaluit naar Ottawa.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht Amsterdam - Ottawa, eventuele verhoging van de brandstoftoeslag, transfers en overnachtingen in Ottawa, verzekeringen, persoonlijke uitrusting, (fris)drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten van Amsterdam of Brussel naar Ottawa, benodigde overnachting in Ottawa en eventuele verlenging in Canada. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.
Indicatieprijs vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Ottawa, afhankelijk van de beschikbare klasse van € 600,- tot € 1.400,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

BELANGRIJK:

Kosten ontstaan door vertragingen in het vervoer vanwege weersomstandigheden worden niet vergoed. Deze zijn voor eigen rekening. U kunt dit risico afdekking door het afsluiten van een annuleringsverzekering met een adequate verzekering.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.