Reisinformatie

Reisbeschrijving Trekking door het Sirmilik NP

Ten noorden van Pond Inlet ligt een van de mooiste wandelgebieden van de Canadese Arctis, het Similik NP. Wandelingen door een landschap van met ijs bedekte bergen, over weelderige begroeide toendra's, gletsjers en langs de bijna buitenaards uitziende rotsformaties (Hoodoos) oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op wandelaars vanuit de hele wereld.
De reis start vanuit Pond Inlet, een kleine Inuitnederzetting op het eiland Baffin. De volgende dag wordt de groep per motorboot naar Bylot gebracht, waar de trekking begint. Van hieruit gaat u in tien dagen een deel van het park verkennen.
Op de voorlaatste dag wordt de groep opgehaald door de motorboot en in Pond Inlet teruggebracht voor overnachting. 

De trekking

Een goede conditie en gezondheid zijn vereist, evenals trekkingervaring. Per dag zal 15 - 20 km afgelegd worden terwijl u ca. 20 kg bagage draagt. Het terrein is oneffen en er moeten heuvels en rivieren overgestoken worden. De temperatuur kan variëren van 2 tot 20°C.
Overnachting is in 2-pers. tenten, maaltijden zullen gezamenlijk worden bereid en genuttigd. 

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten van Ottawa via Iqaluit naar Pond Inlet, evenals de benodigde overnachtingen op heen- en terugreis. 
Omdat u via Ottawa reist, is deze reis ook eenvoudig te combineren met andere delen van Canada.  

Reis van dag-tot-dag

Dag 01 Ottawa - Pond Inlet

Lijnvlucht van Ottawa via Iqaluit naar Pond Inlet. Ontmoeting met andere deelnemers, laatste voorbereidingen, check van de materialen.
Gezamenlijk diner en hotelovernachting.

Dag 02 Pond Inlet - Sermilik NP

Per motorboot naar Bylot in het Sermilik NP. Na het aan land brengen van alle materialen gaat u op weg.

Dag 03 - 10 Sermilik NP

Dagelijks trekt u stukje verder over eiland Bylot. Er is tijd om stil te staan bij mooie plekjes of adembenemende uitzichten. Iedere avond wordt het kamp opgezet, gezamenlijk gegeten en de gebeurtenissen van de dag doorgepraat.

Dag 11 Sermilik NP - Pond Inlet

In de loop van de dag komt de motorboot de groep ophalen. Na terugkomst in Pond Inlet is er een tranfer naar het hotel, afscheidsdiner en overnachting.

Dag 12 Pond Inlet - Ottawa

Na het ontbijt, lijnvlucht via Iqaluit naar Ottawa. 

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Ottawa (Canada).

DataReisduur
06 aug - 19 aug 201913 nachten

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccommodatiePrijs
In 2-pers. tent€ 4.700,00
Fee NP circa€ 111,00
Retourvlucht Ottawa - Pond Inlet, vanaf ca.€ 2.520,00

De prijzen zijn inclusief:

2 hotelovernachtingen in Pond Inlet op basis van halfpension, transfer Pond Inlet - Sermilik NP en v.v., tijdens de trekking overnachting in 2-pers. tenten, expeditievoedsel, gebruik kookgerei, Engelssprekende gids, veiligheidsmateriaal, 5% GST, Beluga informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht Amsterdam - Ottawa, retourvlucht Ottawa - Iqaluit - Pond Inlet (zie prijslijst), slaapzak, foam-matje en andere persoonlijke uitrusting, alcoholische drankjes, verzekeringen, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reserveringskosten (€ 25,00 per boeking), publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten naar Ottawa en verder naar Pond Inlet en v.v., de benodigde overnachtingen op heen- en terugweg. 
Deze reis is ook eenvoudig te combineren met andere delen van Canada. 

BELANGRIJK

Weersomstandigheden in het hoge noorden van Canada zijn onvoorspelbaar. Mist kan landen van vliegtuigen soms onmogelijk maken. U moet daarom rekening houden met mogelijke vertragingen. Dit is inherent aan reizen in dit gebied.
Kosten (zoals extra overnachtingen en maaltijden) ontstaan door vertraging van vluchten  vanwege weersomstandigheden worden niet door de luchtvaartmaatschappij vergoed en komen voor rekening van de reiziger. 

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.