Reisinformatie

Reisbeschrijving groepsreis Groepsreis "Noorderlicht & Indian Summer in Yukon"

Na aankomst op het vliegveld heeft u een groepstransfer naar uw hotel in het centrum van Whitehorse gebracht, waar u vier nachten verblijft. De middag is ter vrije besteding. In de avond wordt u opgehaald met een minibus en gaat u met de gids in kleine groep op zoek naar het noorderlicht. 
De volgende dagen bezoekt u tijdens een stadstour door Whitehorse o.a. het treindepot en de SS Klondike, een excursie over de Alaska Highway brengt u naar Carcross. Onderweg wordt meerdere malen gestopt om te genieten van het uitzicht. De voorlaatste dag is ter vrije besteding om bijvoorbeeld een optionele excursie naar Skagway te maken.
Iedere avond staat er een noorderlichtexcursie gepland. Men rijdt naar plaatsen waar u de beste kans heeft om eventueel verschijnend noorderlicht te kunnen zien, fotograferen en misschien wel te filmen. 
De laatste dag wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht huiswaarts of naar uw volgende bestemming in Canada of Alaska.

Vervoer en verblijf

U reist met een kleine groep in een comfortabele minibus. In Whitehorse wordt overnacht in een goed hotel. Verwacht hier geen luxe hotel, want die kent men in Yukon niet. Maar de mensen zijn vriendelijk en het hotel is sfeervol.

Combinaties en verlenging

Deze reis is eenvoudig te combineren met andere reizen in Alaska en Yukon, zoals: een 08-daagse reis over de Dempster Highway, waarbij de weg van de goudzoekers wordt vervolgd naar Dawson City. Maar waarbij u ook nog noordelijker komt tot Inuvik en Tuktoyaktuk aan de Beaufortzee. Lees meer...
Wilt u uw reis combineren met Alaska? Dan zijn er onder andere de onderstaande mogelijkheden:
> een fly-drive op eigen gelegenheid of geheel verzorgd
> bezoek aan Point Barrow
> verblijf in het Nahanni NP in Northwest Territories
Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij stellen graag uw reis op maat samen. 

Reis van dag tot dag

Dag 01 Aankomst Whitehorse, 1e noorderlichtexcursie

Aankomst in Whitehorse. Groepstransfer van het vliegveld naar het hotel in het centrum van Whitehorse. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht. De middag en een gedeelte van de avond is ter vrije besteding. U kunt Whitehorse verkennen of bijkomen van de lange reis.
Om 22.30u wordt u opgehaald voor de noorderlichtexcursie, men verwacht rond 03.00u terug te zijn in het hotel.

Dag 02 Whitehorse & goudkoorts, 2e noorderlichtexcursie

Om 10.00u wordt u meegenomen op een stadsrondrit door Whitehorse. Het treindepot van de White Pass & Yukon Route, een balkentorenflat, balkenkerk en de radarboot SS Klondike, de vistrap, Schwatka Lake en enkele woongebieden worden bezocht.
Na terugkomst heeft u de middag ter vrije besteding.
's Avonds u rond 22.30u opgehaald voor de noorderlichtexcursie, men verwacht rond 03.00u terug te zijn.

Dag 03 Coastal Mountain Range, 3e noorderlichtexcursie

In de ochtend per minibus via Alaska Highway South en de Klondike Highway South naar Carcross, richting de Coastal Mountain Range. Er wordt een omweg gemaakt via Annie Lake Road waar bij Wheaton River gestopt zal worden. Het berglandschap is overweldigend. Na een prachtige rit van ongeveer een uur wordt Carcross bereikt. In het dorpje is er tijd om in het lokale café koffie of thee met vers gebak te nemen en een historische tentoonstelling te bezoeken.
Tijdens de gehele dag zal er gestopt worden op uitzichtpunten om te genieten van het indrukwekkende landschap. Rond 15.00u bent u terug in Whitehorse.
Ook nu wordt u rond 22.30u opgehaald voor een noorderlichtexcursie. Afhankelijk van de activiteit van het noorderlicht bent u rond 03.00u terug in uw hotel.

Dag 04 Vrije dag / optionele excursie, 4e noorderlichtexcursie

Dag ter vrije besteding.
> naar Skagway om hier met treintje over de White Pass te gaan.
> Alaska Wildlife Reservaat
> Takhini Hotsprings
's Avonds de laatste noorderlichtexcursie.

Dag 05 Vertrek vanuit Whitehorse

Afhankelijk van de tijd van uw vlucht wordt u naar het vliegveld gebracht, waarmee deze reis eindigt.
U kunt vanuit Whitehorse huiswaarts keren of uw reis vervolgen in Canada of Alaska.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op het vliegveld van Whitehorse, Yukon.

DataReisduurBeschikbaar
20 aug - 24 aug 202004 nachtenja
27 aug - 31 aug 202004 nachtenja
03 sep - 07 sep 202004 nachtenja
10 sep - 14 sep 202004 nachtenja

Prijzen per persoon, vanaf

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccommodatiePrijs
In 2-pers. kamers d/t€ 847,00
In 1-pers. kamers d/t€ 1.068,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 17 september 2019.

De prijzen zijn inclusief:

retourtransfer van vliegveld Whitehorse naar hotel in Whitehorse, 4 hotelovernachtingen op basis van logies in Whitehorse, 4 noorderlichtexcursies inclusief snacks en drinken, stadstour Whitehorse, excursie naar Carcross,  Engelstalige gidsservice, niet-terugvorderbare belastingen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar Whitehorse, eventuele brandstoftoeslag, overige maaltijden, optionele excursies, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, fooien, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Wilt u uw reis verlengen met enkele dagen in Whitehorse of een combinatie met andere delen van Canada of Alaska? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wij helpen u graag verder.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.