Reisinformatie

Reisbeschrijving groepsreis Groepsreis "Noorderlicht & Indian Summer in Yukon"

Bij aankomst wordt u verwelkomd op het vliegveld en naar uw hotel in het centrum van Whitehorse gebracht. De middag is ter vrije besteding. Tegen de nacht wordt u opgehaald en gaat u per minibus op zoek naar het noorderlicht. Tijdens de excursie krijgt u snacks en drinken. Na de excursie wordt u weer teruggebracht naar uw hotel. 
De volgende morgen is er eerst een stadstour door Whitehorse. Hier komt u van alles te weten over de goudkoorts en over het hedendaagse leven hier in Yukon. U brengt een bezoek aan o.a. het treindepot en de SS Klondike. 's Avonds is er weer een noorderlichtexcursie. Overnachting in Whitehorse. Op de derde dag rijd u via de Alaska Highway naar Haines Juction op de grens van het Kluane NP. U brengt een bezoek aan het interessante bezoekerscentrum en krijgt een lunch aangeboden nabij Kathleen Lake. Na de lunch staat er een korte wandeling op het programma in Kluane NP. Daarna terug naar Whitehorse. ´s Avonds wordt u weer opgehaald voor een Noorderlichtexcursie.
De ene laatste dag heeft u ter vrije besteding. Er zijn dagtrips naar Skagway, die u ter plaatse kunt boeken. 's Avonds is er vanuit Whitehorse weer een noorderlichtexcursie. De volgende morgen wordt u teruggebracht naar het vliegveld.

Vervoer en verblijf

U reist met een kleine groep in een comfortabele minibus. In Whitehorse wordt overnacht in een goed hotel. Verwacht hier geen luxe hotel, want die kent men in Yukon niet. Maar de mensen zijn vriendelijk en het hotel is sfeervol.

Combinaties en verlenging

Deze reis is eenvoudig te combineren met andere reizen in Alaska en Yukon, zoals: een 08-daagse reis over de Dempster Highway, waarbij de weg van de goudzoekers wordt vervolgd naar Dawson City. Maar waarbij u ook nog noordelijker komt tot Inuvik en Tuktoyaktut aan de Beaufortzee. Lees meer...
Wilt u uw reis combineren met Alaska? Dan zijn er onder andere de onderstaande mogelijkheden:
> een fly-drive op eigen gelegenheid of geheel verzorgd
> bezoek aan Point Barrow
> verblijf in het Nahanni NP in Northwest Territories
Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij stellen graag uw reis op maat samen. 

Reis van dag tot dag

Dag 01 Whitehorse

Aankomst in Whitehorse. Op het vliegveld wordt u opgewacht. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht. De middag en een gedeelte van de avond is ter vrije besteding. U kunt Whitehorse verkennen of bijkomen van de lange reis. Om 22.30u wordt u opgehaald voor de Noorderlichtexcursie, men verwacht rond 03.00u terug te zijn in het hotel.

Dag 02 Whitehorse

In de ochtend neemt men u mee voor een stadstour door Whitehorse. De middag heeft u ter vrije besteding.
Ook de laatste avond wordt u rond 22.30u opgehaald voor de Noorderlichtexcursie.

Dag 03 Kluane NP

In de ochtend per minibus naar Haines Junction (Kluane NP). Als het weer het toelaat picknicklunch nabij Kathleen Lake. Daarna wordt u meegenomen op een korte, begeleide wandeling in het park.
Rond 18.00u bent u weer terug in Whitehorse. Ook nu wordt u rond 22.30u opgehaald voor een noorderlichtexcursie. Afhankelijk van de activiteit van het noorderlicht bent u rond 03.00u terug in uw hotel.

Dag 04 Whitehorse

Dag ter vrije besteding.
U zou eventueel kunnen kiezen voor een excursie naar Skagway. Hier kunt u met het treintje de White Pass route doen. Overnachting in het hotel in Whitehorse. 's Avonds wederom een noorderlichtexcursie.

Dag 05 Whitehorse

Transfer naar de luchthaven. Einde van de reis.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op het vliegveld van Whitehorse, Yukon.

DataReisduur
Iedere di en zo van 26 aug - 16 sep 201804 nachten

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccommodatiePrijs
In 2-pers. kamers d/t€ 1.258,00
In 1-pers. kamers d/top aanvraag

De prijzen zijn inclusief:

4 noorderlichtexcursies inclusief snacks en drinken, 4 hotelovernachtingen op basis van logies in Whitehorse, transfers van de luchthaven naar hotel en v.v, excursie naar Haines Junction en Kluane NP, stadstour Whitehorse, Engelstalige gidsservice, niet-terugvorderbare belastingen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar Whitehorse, eventuele brandstoftoeslag, overige maaltijden, optionele excursies, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Wilt u uw reis verlengen met enkele dagen in Whitehorse of een combinatie met andere delen van Canada of Alaska? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wij helpen u graag verder.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.