Reisinformatie

Reisbeschrijving

De eerste reis begint in Calgary (Canada). Vanhier wordt in noordelijke door de Rocky Mountains getrokken naar het hartje van de goudkoorts: Dawson-City in Yukon. Daarna wordt de grens met Alaska overstoken via de Top of the World Highway. Onderweg wordt steeds gestopt om te wandelen, te kajakken, te mountainbiken of om alleen te kijken en te fotograferen. Behalve in Calgary wordt er 's nachts gekampeerd. Ook hiervoor worden natuurlijk de mooiste plekjes uitgezocht. De reis eindigt in Anchorage, de hoofdstad van Alaska.
De tweede reis wordt in tegengestelde richting uitgevoerd.

Accommodatie en verblijf

Behalve de eerste nacht in Calgary (of op de terugreis in Anchorage) wordt tijdens deze reis steeds gekampeerd. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij meehelpen om de tenten op te zetten en dat zij helpen bij het voorbereiden en koken van de maaltijden. Onderstaande voorzieningen zijn op de kampeerplaatsen aanwezig.

Dag 1: Calgary - verblijf in hostel.
Dag 2-3: Banff - verblijf op Tunnel Mountain II Campground, een camping met toiletten en douches en shuttle service naar het centrum van Banff.
Dag 4-6: Icefield Parkway en Jasper - verblijf op Whistlers Campground, een camping met toiletten en douches.
Dag 7: Yellowhead Highway - Beaumont Provincial Park, kampeerlokatie naast het meer met toiletten.
Dag 8: 'Ksan Village - Camping in het dorp met toiletten en douches.
Dag 9: Meziadin Lake - Camping aan het meer met toiletten, douches en wifi tegen betaling.
Dag 10: Cassiar Highway - Mountain Shadow Campground, camping met alle faciliteiten behalve wasgelegenheid.
Dag 11: Teslin - Yukon Motel Campground, camping met alle faciliteiten inclusief wasgelegenheid. 
Dag 12-13: Whitehorse - Robert Service Campground, gelegen aan de Yukon River en op loopafstand van de stad. Voorzien van alle faciliteiten.
Dag 14-15: Dawson City - Goldrush Campground, gelegen in het dorp en voorzien van alle faciliteiten.
Dag 16: Tok - Sourdough Campground, gelegen in het bos en voorzien van alle faciliteiten.  

Vervoer

Het vervoer is per Amerikaanse schoolbus die geheel aangepast is voor de avontuurlijke vakantie. De banken zijn zodanig geplaatst dat er zitjes zijn ontstaan met een tafel in het midden. Er zijn 14 grote ramen die geopend kunnen worden, zodat men bijvoorbeeld uit het raam kan fotograferen. Bovenop de bus is er een platform, waar mensen op kunnen zitten om zo een beter uitzicht te hebben en/of zonder risico dieren zoals beren te kunnen observeren en fotograferen. In de bus is een koelkast en een kluisje voor waardevolle spullen.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging

Indien gewenst, kunt u uw reis verlengen met andere delen van Alaska en Canada.
De benodigde vluchten vanaf bijvoorbeeld Amsterdam, Brussel of Düsseldorf kunnen wij ook voor u verzorgen Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Calgary

Aankomst in Calgary. Hier ontmoet u de medereizigers en de gidsen in het groepshotel tijdens een informatiebijeenkomst en het aansluitende welkomstdiner. Overnachting aldaar.

Dag 02 - 03 Banff

Tijdens de korte rit naar Banff is er een mooi uitzicht op de Canadian Rockies. Gedurende de dagen in Banff worden Lake Louise, Moraine Lake en Banff NP bezocht. Om bij te komen van de wandelingen, is een bezoek aan de Banff Hot Springs ingepland. 
Optionele excursies:
> Wandelingen door Sulphur of Tunnel Mountain.
> Banff gondeltocht.
> Kanotocht.
> Rotsklimmen.

Dag 04 Icefields Parkway

Onderweg van Banff naar Jasper zijn prachtige uitzichten om van te genieten vanuit de bus. Diverse gletsjers, meren en watervallen zijn te zien en de bus zal verschillende keren stoppen om in alle rust te genieten van het uitzicht en om korte wandelingen te maken. 

Dag 05 - 06 Jasper

Met 2 dagen is er voldoende tijd om kennis te maken met het plaatsje Jasper, gelegen in het hart van de Canadian Rockies. Alsof u terug in de tijd stapt, zo voelt een bezoek aan het centrum van het stadje. Een groepsdiner in een van de lokale restaurantjes is bij de reis inbegrepen. 
Optionele excursies:
> Mountainbiken.
> Wandelingen.
> Jasper Tram.
> Whitewater Rafting.
> Paardrijden.
> Vissen.

Dag 07 Yellowhead Highway

Vandaag staat er een flinke rit naar het noorden op het programma. Vanaf Jasper wordt de Yellowhead Highway gevolgd die al snel zijn oversteek maakt van Alberta naar British Columbia. Het landschap zal langzaam veranderen gezien hier meer landbouwgrond is. De Yellowhead Highway volgt de Fraser River die uiteindelijk uitkomt in de Fraser Lake, ook wel "White Swan Capital of the World" genoemd wordt. 

Dag 8 'Ksan Village

Het plaatsje 'Ksan laat zien hoe de "First Nation" de barre omstandigheden heeft kunnen overleven en nog steeds voortleeft. Gedurende de dag wordt historische centrum en het museum bezocht om de indiaanse historie en cultuur te ontdekken. 

Dag 9 Meziadin Lake

Meziadin Lake staat bekend om de vele bruine en zwarte beren die in de omgeving komen jagen. Een plek om dus zeker niet over te slaan. Daarnaast is een bezoek ingepland aan de massieve "Bear Glacier" die tot nog zo'n 50 jaar geleden de hele "Bear River Pass" vulde. 

Dag 10 Cassiar Highway

De Cassiar Highway is een uitstekende plek om zwarte beren, elanden en Dalls schapen te spotten. Onderweg zijn diepe kloven, grote gletsjers en hoge bergen zichtbaar. Het plaatsje Jade City wordt bezocht. 

Dag 11 Teslin

De dag start met het voorbereiden van een bordje om deze later toe te kunnen voegen aan het "Sign Post Forest" in Watson Lake. Hier hangen meer dan 100.000 bordjes van mensen komend van overal ter wereld. Het is ook mogelijk om er van thuis mee te nemen en om deze toe te voegen aan de vele bordjes. In Teslin wordt het Northern Wildlife Museum bezocht om meer te weten te komen van de Tlingit First Nation en hun manier van leven. 

Dag 12 - 13 Whitehorse

Whitehorse, de hoofdstad van Yukon, is gelegen aan de Yukonrivier. Hier kunt u de oude radarboot, de SS Klondike, bekijken, het stadscentrum verkennen, mooie wandelingen in de omgeving maken en om bij te komen een heerlijk bezoek aan de Takhini Hot Springs brengen. 
Optionele excursie:
> Yukon River kanotocht.

Dag 14 - 15 Dawson City

Dawson City, een plaats waar de effecten van de Gold Rush nog heel duidelijk zichtbaar zijn, mag zeker niet ontbreken tijdens de trip. Waar in de hoogtij dagen nog 40.000 mensen in Dawson City woonden in de hoop goud te vinden, wonen er nu minder dan 2000 mensen. U kunt uw eigen geluk beproeven wanneer u goud met een pan probeert te vinden of tijdens het bezoek aan de Diamond Tooth Gertie's Gambling Hall. 
Optionele excursies:
> Bezoek Jack London Museum.
> Bewandel de Midnight Dome.
> Paragliding.

Dag 16 Tok

Vanaf Dawson City met de ferry naar de overkant om de "Top of the World Highway" te kunnen volgen. Vandaag wordt de oversteek gemaakt van Canada naar Alaska. Gedurende de tocht richting Tok zijn verschillende ruïnes van oude mijnen zichtbaar. 

Dag 17 Anchorage

Op deze laatste dag wordt een rit gemaakt langs de bergen van Wrangell en Chugach richting de hoofdstad van Alaska. Tijdens de lunch is er een prachtig uitzicht op de Matanuskagletsjer. Hiernawordt er doorgereden naar Anchorage. De groep zal tot vlakbij de luchthaven gebracht worden, tenzij u uw verblijf wilt verlengen in Alaska of Canada.

Reis in augustus

De reis in augustus wordt in tegengestelde richting uitgevoerd en begint in Anchorage en eindigt in Calgary. 

Data & Prijzen 2018

Vertrek

De eerste reis begint in Calgary en eindigt in Anchorage (Alaska).
De tweede reis begint in Anchorage en eindigt in Calgary.

bij koers US$1,00 = € 0,85
DataReisduur
22 mei - 07 juni 201816 nachten
01 sep - 17 sep 201816 nachten

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,85
AccommodatiePrijs
In 2-pers. tent/kamer€ 2.202,00

De prijzen zijn inclusief:

1 hotelovernachting in een 2-pers. kamer d/t, 15 overnachtingen in een 2-pers. tent, 16 x ontbijt, 13 x lunch, 13 x diner, alle genoemde excursies, toegang tot de nationale parken, K’san Historical Village, Banff Hot Springs, Takhini Hot springs Whitehorse, Diamond Tooth Gertie’s Gambling Hall Dawson City, deelname Gold Panning Dawson City, vervoer per comfortabele bus, gebruik 2-pers. tent en kookgerei, Engelstalige (evt. Duitstalige) gidsservice en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten vanaf Amsterdam, Brussel naar Calgary en vanaf Anchorage naar Amsterdam, Brussel, verzekeringen, optionele excursies, slaapzak, slaapmat, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,- per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten en eventuele verlenging in Alaska en/of Canada. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.
Indicatieprijs vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Calgary en terug vanuit Anchorage, afhankelijk van de beschikbare klasse, van € 800,- tot € 1.600 ,- p.p. inclusief belastingen en toeslagen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.