Reisinformatie

Reisbeschrijving Groepsreis "Trekking over de Chilkoot Trail (Yukon)"

Na ontvangst op de luchthaven van Whitehorse wordt u naar uw hotel in de stad gebracht. Na het inchecken kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen.
De volgende morgen gaat de groep per minibus via Carcross en de White Pass naar Skagway in Alaska. Skagway was voor de goudzoekers het beginpunt van de tocht naar de Klondike en had honderd jaar geleden ongeveer 10.000 inwoners! Er bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele tocht met de historische trein van de White Pass & Yukon Route van Fraser naar Skagway. We bezichtigen het historische stadje en rijden dan verder naar Dyea, waar de tocht begint. De eerste etappe gaat langs de Tayarivier tot aan Finnegans Point (circa 8 km in 4 uur). Hier wordt in tenten overnacht.
De tweede etappe brengt u door het overdadig groene regenwoud. Er zullen veel beekjes en stroompjes overgestoken moeten worden. Soms over kleine bruggetjes, maar soms ook over ingenieuze meesterwerken zoals de grote hangbrug over de Taiyarivier. Aan de overzijde loopt het spoor naar reeds lange tijd verlaten 'Canyon City'. Onderweg is er alle tijd om stil te staan bij bezienswaardigheden, mooie uitzichten of het maken van foto's. Tegen de avond bereikt u 'Sheep Camp' waar overnacht wordt. (13.0 km in 5 tot 6 uur).
De vierde dag is het vroeg op staan. Een klim tot boven de boomgrens wordt beloond met een adembenemend uitzicht over bergen en gletsjers. Onderweg liggen veel voorwerpen die door de stampeders zijn achtergelaten. Met slechts uw 'lichte' rugzak kunt u zich voorstellen wat deze mannen en vrouwen moesten torsen tijdens deze tocht.
Op het hoogste punt van de pas (1100 m) ligt de grens van Alaska en Canada. Hier begint de afdaling over de sneeuwvelden en langs kleine meertjes tot we ons doel van vandaag, zij het laat in de middag, bereiken: 'Happy Camp' (circa 12 km in 6 tot 8 uur). De vierde etappe is makkelijker: het pad naar beneden slingert door de bergen, langs rivieren en de talrijke meertjes. Op veel punten heeft u fantastische vergezichten op de omgeving. We dalen langzaam af naar Deep Lake en verder door het beboste gebied rond Lake Lindemann (circa 9 km in 4 tot 5 uur), waar we onze tenten voor de nacht opzetten. Van Happy Camp naar het Lindemannmeer is in menig opzicht het beste deel van deze tocht. Weidse uitzichten, gemakkelijke afdalingen en een gevoel van grote tevredenheid over de geleverde prestatie.
De laatste wandeldag brengt u langs Bare Loon Lake, een leuke zwemgelegenheid bij warm weer, en dan door naar Lake Bennet, het einde van de Chilkoot Trail (circa 11 km in 4 tot 5 uur). We hebben hier de tijd om het oude treinstation te bezichtigen en de gedeeltelijk gerenoveerde kerk in Bennet.
Later die middag haalt een watervliegtuig de groep op. Tijdens de spectaculaire vlucht terug naar Whitehorse ziet u het ongelooflijk intrigerende landschap weer uit een ander perspectief.
Eenmaal terug in het hotel zal iedereen de warme douche en het comfortabele bed zeker kunnen waarderen.
Na een goede nachtrust en ontbijt wordt naar de luchthaven van Whitehorse gebracht.

De trekking

De totale tocht is 54 km waarbij een hoogteverschil van 1000 m overbrugd moet worden.
Voor deze bergwandeltocht is het nodig dat u over een goede gezondheid en conditie beschikt en geen last heeft van duizeligheid. U moet in staat zijn om gedurende de gehele trekking een rugzak te dragen van 18 tot 20 kg. De inhoud bestaat uit uw persoonlijke uitrusting, een deel van de groepsbagage en een aandeel in de voedselvoorraad. De groepsbagage en voedselvoorraad weegt circa 4 kg.
Eventuele overbodige zaken kunnen opgeslagen worden in Whitehorse.
VROEGBOEKEN
De Chilkoot Trail is een populaire tocht. Om de natuur enigszins te sparen, mogen er maar 50 mensen per dag in Dyea starten. Vroegboeken voor het hoogseizoen juli - augustus is daarom noordzakelijk!

Overnachtingen

In Whitehorse overnacht u een van de goede hotels in het centrum van de stad. Verwacht hier geen luxe hotels van grote ketens, maar kleine, gezellige familiehotels. De kamers zijn schoon en netjes en de mensen zijn uiterst vriendelijk.
Tijdens de trekking wordt overnacht in tenten die de groep zelf meeneemt en dient op te zetten. Maaltijden worden gezamenlijk bereid en genuttigd.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Whitehorse

Aankomst op het vliegveld van Whitehorse. Transfer naar hotel, overnachting aldaar.

Dag 02 Whitehorse - Skagway - Dyea

Transfer van Whitehorse via Skagway naar Dyea.
1e etappe Dyea - Finnegans Point (ca. 8 km / 4 uur).
Overnachting in tenten.

Dag 03 Finnegans Point - Sheep Camp

2e etappe Finnegans Point - Sheep Camp (ca. 13 km / 5-6 uur).
Overnachting in tenten.

Dag 04 Sheep Camp - Happy Camp

3e etappa Sheep Camp - Happy Camp (ca. 12 km / 6 - 8 uur).
Overnachting in tenten.

Dag 05 Happy Camp - Lindemannmeer

4e etappe Happy Camp - Lindemannmeer (ca. 9 km / 4-5 uur).
Overnachting in tenten.

Dag 06 Lindemannmeer - Bennetmeer

5e etappe Lindemannmeer - Bare Loonmeer - Bennetmeer. (ca. 11 km / 4-5 uur). 
Per watervliegtuig naar Whitehorse. Overnachting in hotel.

Dag 07 Whitehorse

Transfer naar het vliegveld van Whitehorse.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op het vliegveld van Whitehorse (Yukon).

DataReisduur
30 juni - 06 juli 201906 nachten
07 juli - 13 juli 201906 nachten
14 juli - 20 juli 201906 nachten
21 juli - 27 juli 201906 nachten
28 juli - 03 aug 201906 nachten
04 aug - 10 aug 201906 nachten
11 aug - 17 aug 201906 nachten
18 aug - 24 aug 201906 nachten

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccommodatiePrijs
in 2-pers. kamer/tent€ 1.371,00
in 1-pers. kamer/tent€ 1.518,00
Indien het min. aantal deelnemers zich niet aangemeld heeft,
kan de reis doorgaan tegen een hogere prijs,
deze is bij 03 deelnemers
€ 1.808,00

De prijzen zijn inclusief:

5-daagse trekking onder leiding van Engelssprekende gids, 2 hotelovernachtingen Whitehorse in 2-pers. kamer op basis van logies en tijdens de trekking in 2-pers. tenten op basis van volpension, kampeeruitrusting, transfer per minibus naar Skagway en Dyea, rondleiding in Skagway, transfer per watervliegtuig van Lake Bennet naar Whitehorse, Chilkoot Park vergunningen en leges, lokale belastingen en landelijke belastingen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht Amsterdam of Brussel - Whitehorse, maaltijden in Whitehorse en Skagway, (fris)drankjes, persoonlijke uitrusting (waaronder slaapzak en matje), optionele treinexcursie in Skagway, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging in Canada voor u. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.