Reisinformatie

Vertrek vanuit Puerto Montt

In de periode van 19 oktober 2018 tot 29 maart 2019 vertrekt iedere vrijdag om 16.00 u. vertrekt de ferry vanuit Puerto Montt om via een van de mooiste waterwegen van Chili naar Puerto Nateles te varen. Vrij direct na het vertrek brengt het schip u in de Golfo de Ancud. U vaart dan tussen het vasteland en het eiland Chiloé door.
Na het passeren van de Golfo Corcovado komt u in het fjordengebied. Door het Canal Moraleda en andere steeds imposanter wordende fjorden komt het schip uiteindelijk op open zee. Na ronding van het schiereiland Tres Montes en de Golfo de Penas wordt er weer koers fjorden gezet.
In het kleine, volledig geïsoleerde vissersdorp Puerto Eden wordt een stop gemaakt. Hier leeft de oorspronkelijke Alacaluf-bevolking nog volgens oude tradities. Na deze stap terug in de tijd volgt een onvergetelijke reis door nauwe doorgangen, waarvan de 'Paseo Kirke' (welke uitsluitend bij daglicht doorvaren kan worden) het hoogtepunt vormt. Snel daarna wordt om ca. 12.00 u. Puerto Natales bereikt.

Vertrek vanuit Puerto Natales

Vanuit Puerto Natales vertrekt de veerboot op dinsdagochtend om 06.00u. U kunt maandag inchecken vanaf 09.00u. Vanaf 19.00u kunt u aan boord gaan. 
Aankomst in Puerto Montt vrijdag circa 08.00u.
Exacte afvaarttijden zijn afhankelijk van weersomstandigheden.

De veerboot Evangelistas

Aan boord van de Evangelistas zijn verschillende huttypen, van de 4-pers. binnenhutten met gedeelde sanitaire voorzieningen tot 2-pers. buitenhutten met privé faciliteiten. 
Informatie over de hutten en het dekkenplan vindt u hier.

BELANGRIJK:
De Evangelistas is een gewone veerboot, het is geen cruiseschip! Maaltijden worden aangeboden in de cafetaria. De hutten zijn eenvoudig. Ook het lokale vrachtverkeer maakt gebruik van deze veerdienst. Er wordt onderweg slechts op een enkele plaats aangelegd.

Reis van dag tot dag

Van Puerto Montt naar Puerto Natales

Dag 01 Puerto Montt

's Ochtend inchecken bij het kantoor in Puerto Montt. In de middag inschepen voor vertrek en afvaart.
U vaart eerst door het Reloncavi Estuary, dan door de Golf van Ancud en tegen zonsondergang bereikt de Evangelistas de Golf van Corcovado.

Dag 02 Moraledakanaal & Golf van Penas

Het Moraledakanaal is de diepste fjord van het traject. Dichtbeboste hellingen weerspiegelen in het soms rimpelloze water, hier en daar onderbroken door kletterende watervallen.
Vervolgens vaart u door het Errázuriz-, Costa en Pelluchekanaal. Bij mooi weer moet u zeker tijd aan dek doorbrengen. Verschillende zeevogels volgen het schip en soms spelen er Kortsnuitdolfijnen in de boeggolf van het schip.
Tegen de avond bereikt de Evangelistas de Golf van Penas. Dit gedeelte is open zee en kan enigszins ruw zijn. Bij rustig weer is de kans groot dat u hier Bultruggen ziet. Deze speelse walvissen brengen een ieder in vervoering. 

Dag 03 Puerto Eden en gletsjers

's Morgens wordt u wakker in het Messierkanaal, een 1270m diepe fjord. Bij de ondiepte Cotopaxibaai is het vrachtschip Capitan Leonidas in de zeventiger jaren aan de grond gelopen. Het roestige schip ligt hier nog steeds als waarschuwing voor deze ondiepte.
Niet lang daarna zal het schip voor anker gaan bij het plaatsje Puerto Eden dat gebouwd is op het eiland Wellington. In het hoogseizoen kunt u vaak even van boord en een begeleide wandeling maken naar het dorpje.
De verdere dag staat in het teken van de gletsjers die hier van de zuidelijke ijskap in de fjorden stromen. Als het weer en het tijdschema het toelaten zal de Evangelistas langs enkele van de hemelsblauwe gletsjerfronten varen. De bekendste gletsjers zijn: Pio XI, Amalia, Skua, Estero de las montañas, Iceberg en Brujo.

Dag 04 Angusturo White, Puerto Natales

's Morgens vroeg vaart u het Sarmientokanaal in. Het westelijk deel is het smalste deel van de route. Het is slechts 80m breed. Daarna komt Puerto Natales in zicht waar de reis eindigt.

Prijzen 2018-2019

Ferry Evangelistas

Prijzen per persoon

HuttypePrijs
Bed in C€ 348,00
Bed op indeling in 4-pers. CC-hut€ 392,00
Bed op indeling in 4-pers. BB of A-hut€ 479,00
Bed op indeling in 4-pers. AA-hut€ 609,00
Bed op indeling in 3-pers. CC-hut€ 435,00
Bed in een 3-pers. BB of A-hut€ 583,00
Bed in een 3-pers. AA-hut€ 749,00
Bed in een 2-pers. CC-hut€ 522,00
Bed in een 2-pers. BB of A-hut€ 662,00
Bed in een 2-pers. AA-hut€ 810,00
Bed in een 2-pers. AAA-hut€ 914,00
Bed in 1-pers. CC-hut€ 679,00
Bed in 1-pers. BB of A-hut€ 1.305,00
Bed in een 1-pers. AA-hut€ 1.479,00
Bed in een 1-pers. AAA-hut€ 1.697,00