Reisinformatie

Reisbeschrijving Kennismaking NP Torres del Paine.

Dit korte arrangement begint in Punta Arenas, vanwaar men u brengt naar Puerto Natales, de plaats die het dichtste bij het NP Torres del Paine ligt. U bezoekt in korte tijd verschillende delen van het park met meren gletsjers en de indrukwekkende bergketen. Het NP is het leefgebied van o.a. guanaco's, nandoe's, flamingo's en condors.
In het voorjaar bloeien de vele planten (w.o. orchideeën), struiken en bomen. In het najaar krijgen de struikjes en bomen prachtige herfstkleuren.
De reis eindigt weer in Punta Arenas. Vanhier kunt u uw reis door Patagonië voorzetten of aan uw avontuur naar Antarctica beginnen. 

Accommodaties

Tijdens dit korte arrangement heeft u keuze uit verschillende hotels waar u wilt overnachten. In Torres del Paine kunt u kiezen uit verschillende locaties. Wij adviseren u graag aan de hand van uw interesses wat voor u de beste keuze is.

Rondreizen of combineren

Dit arrangement is te gebruiken als bouwsteen voor een reis door Chili en Argentinië of als verlenging op een scheepsreis naar Antarctica.
Wilt u een voorstel voor een rondreis of een combinatiereis met Antarctica? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op kantoor. 

Reis van dag tot dag

Dag 01 Punta Arenas

Aankomst op het vliegveld van Punta Arenas en transfer naar het hotel in Puerto Natales voor overnachting op basis van logies/ontbijt. Het stadje ligt aan de Last Hope Sound. De verdere dag ter vrije besteding om het stadje en omgeving te verkennen. In de baai zwemmen meestal Zwarthalszwanen en verschillende andere eenden en ganzen.  

Dag 02 Torres del Paine: Balmaceda- en Serranogletsjer

Na het ontbijt gaat u per boot via de Last Hope Sound naar de Balmacedagletsjer in het westen van NP Torres del Paine. Deze hangende gletsjer komt van de Zuidelijke IJskap. U kunt hier een wandeling maken langs het gletsjermeer waarin ijsbergjes drijven. U krijgt ook een kijkje op de verderop gelegen Serranogletsjer.
In dit ruige landschap wordt later nog aan land gegaan om te genieten van een Chileense barbecue.
Aan het begin van de avond bent u terug in Puerto Natales voor overnachting.

Dag 03 NP Torres del Paine: het centrale deel

Ontbijt in het hotel. Vervolgens naar Torres del Paine NP voor een dag in dit indrukwekkende park. Het park kent verschillende landschapstypen, open bossen, steppen, uitgestrekte meren met watervallen en besneeuwde bergtoppen. U bezoekt de waterval Salto Grande, Lago Pehoé met uitzicht op de typische bergtoppen (de Cuernos) en u maakt een wandeling langs de oevers van het Lago Grey, waar in de verte de Greygletsjer te zien is.
Hotelovernachting in het NP Torres del Paine in het hotel van uw keuze.

Dag 04 Torres del Paine - Punta Arenas

Na het ontbijt is er een groepstransfer naar Punta Arenas.
Vanhier kunt u terugvliegen naar Santiago, doorreizen of verder reizen door Patagonië.

Data & Prijzen 2018-2019

Vertrek

Dit arrangement start en eindigt op de luchtaven van Punta Arenas

DataReisduur
Dagelijks van 01 okt 2018 - 31 mrt 201903 nachten

Prijzen per persoon

Accommodatie2-pers. kamer vanaf1-pers. kamer vanaf
Hotel Costaustralis &
Hotel Rio Serrano
€ 1.105,00€ 1.748,00
Hotel Costaustralis &
Hotel Lago Grey
€ 1.152,00€ 1.761,00
Hotel Weskar & Hotel Peho造1.238,00€ 1.706,00
Remota Patagonia Lodge
& Hotel Las Torres
€ 1.240,00€ 1.958,00

De prijzen zijn inclusief:

Transfer van het vliegveld in Punta Arenas naar het hotel in Puerto Natales, rondreis volgens programma, Engelssprekende gids tijdens de excursies, 03 hotelovernachtingen in 2-pers. kamer c.q. 1-pers. kamer met douche/toilet, op basis van logies/ontbijt, 1x lunch, boottocht naar de Balmacedagletsjer, dagexcursie Torres del Paine, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten naar/vanaf Punta Arenas, overige maaltijden, (fris)drankjes, eventuele optionele excursies, verzekeringen, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.