Ga naar inhoud

Met eigen vervoer naar de Færøer met de Smyril Line

:alttitle:

Met eigen vervoer naar de Færøer met de Smyril Line

De Smyril Line onderhoudt jaarrond de veerdienst tussen het Deense Hirtshals en de Tórshavn, de hoofdstad van de Færøer. Daarmee is dit dé manier om met eigen auto, motorfiets, camper of zelfs met de fiets deze relatief onbekende, mooie, maar vanwege het wisselvallige weer onbeminde eilanden te bezoeken.
U kunt (als u niet met een camper reist), naar keuze, overnachten in hotels, pensions of vakantiehuisjes. Deze overnachtingen kunnen wij voor u vooraf boeken. U kunt ook ter plaatse besluiten waar u wilt verblijven.

Algemene informatie over de Smyril Line

Deze route wordt uitgevoerd door de veerboot Nørrona. Omdat de overtocht van Hirtshals naar Tórshavn 32/34 uur duurt, is er niet alleen vermaak (ook voor kinderen) aan boord, er zijn (belastingvrije) winkels, restaurants, cafetaria, lounges, bars, een bioscoop en een zwembad. Uiteraard zijn er ook verschillende buitendekken waar u met mooi weer in het zonnetje kunt zitten.

Accommodaties (zie hier de scheepsinformatie met foto's)

Couchette: De meest voordelige accommodatie aan boord. Er zijn 6 slaapplaatsen per vertrek. Dames bij dames, heren bij heren. De deuren van de couchettes kunnen niet worden afgesloten. Toiletten en douchegelegenheid bevindt zich op de gang. Bedlinnen kan vooraf gehuurd worden of men kan zelf een slaapzak meenemen. Daarnaast kan men tegen betaling een kluisje huren voor zijn bagage.

2-persoonhutten: Er zijn standaard binnen- en buitenhutten. Deze hutten zijn voorzien van 2 x 1-pers. bed. De hutten hebben een privé douche/toilet en er is bedlinnen en handdoeken. Daarnaast zijn er 12 2-pers. buitenhutten met een tweepersoonsbed. Deze hutten hebben ook nog een kleine koelkast (minibar tegen betaling).

Deluxe 2-pers. hut: Deze hutten zijn ruimer en hebben allen een 2-pers. bed. De minibar is inbegrepen bij de prijs.

Suite: Ook deze hutten zijn ruimer en hebben allen een 2-pers. bed. Daarnaast is er een woonkamer met een zitgedeelte. De badkamer heeft een bad, douche en toilet. Ook de minibar is inbegrepen.

Maaltijden

U kunt de maaltijden vooraf boeken tijdens de boeking of tot uiterlijk 2 weken van te voren. Het is geen verplichting, maar maaltijden aan boord zijn ca. 20% duurder dan vooraf bestelde maaltijden. Met speciale dieetwensen wordt rekening gehouden, indien dit bij de reservering wordt doorgegeven. Voor lichte maaltijden kunt u terecht in het cafetaria. Daarnaast is er een buffetrestaurant met een uitgebreid koud en warmbuffet. Daarnaast is er nog een steakrestaurant en een gewoon restaurant met dagmenu's.

Vaarschema

In het tussenseizoen (maart-mei / september-december) vaart het schip 1x keer in de week vanuit Hirtshals naar Tórshavn. In het hoogseizoen (05 juni - 20 aug) vaart het schip 2x in de week vanuit Hirtshals naar Tórshavn. Bkijk hier het vaarschema.

Prijzen

De prijzen voor de oversteek van Hirtshals naar Tórshavn zijn op aanvraag, omdat de prijzen afgestemd worden op het tijdstip van boeking en de boekingsstand voor de gevraagde datum. Heeft u interesse? Laat het ons weten, dan maken we een offerte gebaseerd op de dan geldende prijzen.
Maar let op: er is veel belangstelling, dus begin zo vroeg mogelijk met het plannen van uw reis.

Combinatie Færøer - IJsland

Het is ook mogelijk om uw bezoek aan de Færøer te combineren met een bezoek aan IJsland. De Smyril Line vaart wekelijks van Tórshavn naar de oostkust van IJsland en andersom.

Terug naar boven