Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruises Antarctica, Weddellzee & Falklandeilanden, het rijk van de pinguïns

De reizen beginnen in Punta Arenas vanwaar u naar het South Shetlandeiland King George vliegt. Hier ligt de Akademik Sergey Vavilov c.q. Akademik Ioffe voor anker en gaat u aan boord. Binnen deze archipel zal ook Deception bezocht worden. Een prachtig eiland met een vulkanische landschap en verschillende pinguïnkolonies.
Daarna worden verschillende plaatsen bij het Antarctische Schiereiland bezocht met indrukwekkende landschappen, pinguïnkolonies, ijsbergen (bijv. Danco, Cuverville, Cierva Cove) en prachtige vaarwegen, zoals de Straat Gerlache en het Errerakanaal. 
Als laatste bij Antarctica zal via de Antarctic Sound, ook wel Iceberg Alley genoemd, de Weddellzee in gevaren worden. Hier drijven de meest waanzinnige ijsbergen rond: groot en in bizarre vormen. Met een beetje geluk kunnen er nog enkele jonge Keizerspinguïns gezien worden die hier rondzwemmen of op een ijsplaat rondrijven.
Via het uit de reddingsactie van Shackleton bekend geworden Elephant wordt naar de Falklandeilanden gevaren. Hier worden twee heel verschillende eilanden, Westpoint & Saunders, bezocht waar pinguïns (incl. Koningspinguïns en Rotsspringers) en albatrossen broeden.
De scheepsreis eindigt in Stanley, de hoofdstad van de Falklandeilanden. Vanhier gaat u per lijnvlucht terug naar Punta Arenas, tenzij u nog een week op de Falklandeilanden wilt blijven. 

De schepen Akademik Ioffe en Akademik Sergey Vavilov

De expeditiecruiseschepen Akademik Ioffe en Akademik Sergey Vavilov zijn oorspronkelijk gebouwd voor geluidsonderzoek onderwater. Ca. 25 jaar geleden werd er voor het eerst een reis gemaakt met passagiers naar Antarctica. Sindsdien varen beide schepen iedere zomer op Antarctica.
De Akademik Ioffe heeft een maximum van 96 passagiers en de  Akademik Sergey Vavilov. heeft een maximum van 92 passagiers.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel naar Punta Arenas (Chili) en v.v., overnachting(en) in Punta Arenas en/of Santiago alsmede gewenste verlenging in Argentinië, Chili en/of op de Falklandeilanden.
Wilt u meer weten? Mail ons uw wensen of bel + 31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. We leggen u graag de mogelijkheden voor. 

Reis dag-tot-dag

BELANGRIJK

Onderstaand programma is een richtlijn. IJs- en weersomstandigheden of ontmoetingen met dieren als walvissen, kunnen wijzigingen noodzakelijk en/of wenselijk maken. De kapitein neemt hierin de beslissing, eventueel in overleg met de expeditieleider, waarbij de veiligheid van de passagiers altijd voorop staat. 

Dag 01 Vlucht Punta Arenas - King George (South Shetlandeilanden)

De reis begint met een chartervlucht vanaf het vliegveld van Punta Arenas naar het South Shetlandeiland King George. Na de landing zult u de eerste pinguïns al tegen komen. De Akademik Sergey Vavilov ligt in de baai voor anker. Mt zodiacs wordt u aan boord gebracht voor inscheping. Zodra iedereen aan boord vertrekt het schip richting bijvoorbeeld Deception. Onderweg ziet u al de mooiste landschappen.

Dag 02 South Shetlandeilanden

Op de gematigde South Shetlandeilanden broeden o.a. Kinbandpinguïns en Reuzenstormvogels. Het landschap van deze eilanden van vulkanische oorsprong is schitterend. Deception is het meest bezochte eiland uit deze archipel. Tijdens een van de uitbraken van de vulkaan is de wand van het kratermeer doorgebroken waardoor er vanuit zee naar het binnenmeer gevaren kan worden.
Nadat het schip hier voor anker is gegaan, kunnen er aan land verschillende wandelingen gemaakt worden. 

Dag 03 + 04 Antarctisch Schiereiland

De Akademik Sergey Vavilov vaart door de mooie zeestraten zoals de Straat Gerlache en het Errerakanaal. Het omringende landschap adembenemend mooi. Onderweg kunnen walvissen zoals Bultruggen en Dwergvinvissen opduiken. Tijdens landingen zoals op Danco of Cuverville kunt u pinguïns zien en observeren. In Wilhelminabaai kunnen zodiaccruises gemaakt worden tussen de immense ijsbergen.

Dag 05 - 07 Antarctic Sound & Weddellzee

Via de Antarctic Sound wordt de Weddellzee ingevaren. De bijnaam die deze nauwe doorgang heeft is Iceberg Alley. Door stroming en wind drijven er meestal enorme ijsbergen door de doorgang richting het open zee.
In de Weddellzee is het een groot doolhof van pakijs en ijsbergen. Ieder jaar is het weer anders. Soms kan er makkelijk tot diep in de Weddellzee gevaren worden en soms kunnen maar met moeite de eilanden Paulet en Vega, die vrij dichtbij de Antarctic Sound liggen, bereikt worden.
Op Paulet broeden duizenden Adéliepinguïns en Keizersaalscholvers. Op de lager gelegen delen liggen de overblijfselen van de overwinteringshut van Nordenskiölds Swedish Antarctic Expedition (1901 - 1904).
In de wirwar van ijs kan er met een beetje geluk een enkele of kleine groepjes jonge Keizerspinguïns gezien worden.

Dag 08. Elephant Island

In de heroïsche reddingspoging van Sir Ernest Shackleton speelde het eiland Elephant een belangrijke rol. De Akademik Sergey Vavilov zal een ruim een nacht moeten varen om vanuit de Weddellzee naar dit eiland te komen. Shackleton en zijn mannen moesten dit traject afleggen in een roeiboot. Zij landden op een van de moeilijkste gedeelten met een ruige branding en veel rotsen. Als de omstandigheden het toelaten, zal een poging gedaan worden hier bij Point Wild aan land te gaan.
In het zuiden (Point Lookout) is een enorme Macaronipinguïnkolonie. 

Dag 09 + 10 Op zee

Twee dagen op zee, het foerageergebied van de albatrossen. U zult ze in alle maten en soorten zien, van de prachtige, kleinere Roetkopalbatros tot de Reuzenalbatros die zweeft op de thermiek van de golven.
Het voedselrijke water trekt ook walvissen en dolfijnen. En die kunnen overal zomaar opduiken.
Wie meer wil leren over de geschiedenis, de dieren, ecologie of andere aan Antarctica gerelateerde onderwerpen kan de presentaties bijwonen die geregeld gehouden worden. 

Dag 11 West Point & Saunders (Falklandeilanden)

In het noordwestelijk deel van de Falklandeilanden liggen Saunders en West Point. West Point heeft hoge kliffen waar Wenkbrauwalbatrossen broeden tezamen met Rotsspringers (pinguïns). Tijdens de latere reizen, kun je hier zien hoe de jonge albatrossen hun eerste vluchtpogingen ondernemen.
Saunders heeft enkele hoger gelegen delen, maar ook grote zandstranden. Hier hebben zich jaren geleden enkele Koningspinguïns gevestigd. In de omgeving van Ezelspinguïns, Magelhaenpinguïns en Rotsspringers gedijden ze prima. 
Bij de pinguïns houden zich natuurlijk Skua's en Zuidpoolkippen op. 

Dag 12. Stanley - Punta Arenas

In de ochtend vaart het schip de haven van Stanley in. Hier gaat iedereen van boord. Er is een transfer naar het vliegveld Mount Pleasant vanwaar u terugvliegt naar Punta Arenas in Chili.

Data & Prijzen seizoen 2019 - 2020

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Punta Arenas (Chili).
De scheepsreizen beginnen bij King George en eindigen in Stanley.

DataBeschikbaarReisduurSchip
17 dec - 28 dec 2019geen OOE-suite11 nachtenAkademik Vavilov
07 jan - 18 jan 2020zie tabel11 nachtenAkademik Ioffe
20 jan - 01 feb 2020alle huttypen12 nachtenAkademik Vavilov
04 feb - 15 feb 2020zie tabel11 nachtenAkademik Ioffe

Akademik Ioffe // max. 96 passagiers

Prijzen per persoon
VROEGBOEKKORTING bij boeking vóór 31 mei 2019:
US$ 800 korting p.p. op reizen in jan en feb.

bij koers US$1,00 = € 0,86
HuttypePrijs
07 jan 2020
04 feb 2020
Beschikbaar
07 jan
Beschikbaar
04 feb
A 3-pers. hut€ 10.832,00beperktja
BS 2-pers. hut€ 12.810,00beperktja
B 2-pers. hut€ 14.358,00jaja
C 2-pers. hut€ 15.132,00jaja
Suite 2-pers.€ 16.766,00beperktja
OOE-Suite€ 18.228,00jaja
Kajakken€ 684,00beperktja
KamperenGRATISjaja

Akademik Sergey Vavilov // max. 92 passagiers

Prijzen per persoon
VROEGBOEKKORTING bij boeking vóór 31 mei 2019:
US$ 800 korting p.p. op reizen in dec en jan.

bij koers US$1,00 = € 0,86
AccommodatiePrijs
17 dec 2019
Prijs
20 jan 2020
A 3-pers. hut€ 10.832,00€ 11.864,00
BS 2-pers. hut€ 12.810,00€ 14.014,00
B 2-pers. hut€ 14.358,00€ 15.648,00
C 2-pers. hut€ 15.132,00€ 16.508,00
Suite 2-pers.€ 16.766,00€ 18.314,00
One Oceansuite€ 18.228,00€ 19.862,00
Kajakken€ 684,00€ 684,00
FotoworkshopgratisGRATIS

Beschikbaarheid en korting:

Bijgewerkt t/m 15 april 2019.

VROEGBOEKKORTING AKADEMIK IOFFE / AKADEMIK VAVILOV: 
bij boeking vóór 31 mei 2019:
US$ 1.200 korting p.p. op reizen in okt, nov en mrt.
US$ 800 korting p.p. op reizen in dec, jan en feb.

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren).
Wilt u een hut voor u alleen dan gelden onderstaande toeslagen. In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend met drie personen tegelijk of op indeling boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De een gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut. 

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), alle excursies en gebruik van rubberlaarzen, expeditieparka en regenbroek gedurende de scheepsreis, groepstransfer van de kade in Stanley naar het vliegveld Mount Pleasant (of v.v.), chartervlucht van Punta Arenas naar King George en van Mount Pleasant naar Punta Arenas (of v.v.), Beluga informatieboekje, Elmar reishandboek Antarctica, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht vanaf Amsterdam of Brussel via Santiago naar Punta Arenas, transfers in Punta Arenas, eventueel benodigde overnachtingen in Punta Arenas en/of Santiago, eventuele brandstofstoeslag, verzekeringen, drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per boeking.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u alleen reist en geen hut wenst te delen met een andere passagier, zijn de onderstaande toeslagen van toepassing:
alleengebruik van 2-pers. hutten: 50%.
alleengebruik van Suites: 100%.

Eventuele brandstoftoeslag:

Rederij One Ocean Expeditions behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de olieprijs hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf via Santiago naar Punta Arenas, eventuele overnachtingen in Santiago en/of Punta Arenas en gewenste verlenging in Argentinië, Chili of op de Falklandeilanden.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.