Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruises Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

Deze reis bestaat uit drie delen: de Falklandeilanden, South Georgia en Antarctica met de South Shetlandeilanden. Na het inschepen in Ushuaia vertrekken de schepen (veelal) eerst naar de Falklandeilanden om van daaruit naar South Georgia over te steken. Vandaar gaar de route via Elephant en de South Shetlandeilanden naar het Antarctische Schiereiland. Afhankelijk van de weers- en ijssituatie kan ook een kort bezoek aan de Weddellzee gebracht worden. Daarna keren de schepen terug naar Ushuaia.
Aan het einde van het seizoen kiest men er soms voor om eerst het Antarctisch Schiereiland te bezoeken, dan naar South Georgia te gaan en via de Falklandeilanden terug te varen.
Deze grandtour van South Georgia, Falklandeilanden, South Shetlandeilanden en Antarctica duurt over het algemeen 19 tot 22 dagen. Hiervan bent u circa 5 dagen op South Georgia, 2 dagen op de Falklandeilanden, 1 dag op de South Shetlandeilanden en 3 tot 4 dagen bij het Antarctisch Schiereiland.
De te bezoeken gebieden liggen ver uit elkaar. Dit betekent dat u tijdens deze reis ook veel vaardagen heeft. Van Ushuaia naar de Falklandeilanden 1 dag, van de Falklandeilanden naar South Georgia 2 dagen, van South Georgia naar Elephant 2 dagen en van Antarctica naar Ushuaia ook weer 2 dagen. In totaal dus zeven tot negen dagen op zee. Tijdens deze vaardagen is er natuurlijk buiten veel te zien, maar er worden ook lezingen gehouden over uiteenlopende onderwerpen. Er is altijd wel iets bij van uw gading.

De Falklandeilanden

In de hoofdstad Stanley kunt u musea en het postkantoor met bijzondere zegels en stempels bezoeken. Soms wordt er een bustocht naar Betty Cove verzorgd waar veel pinguïns en zeeolifanten verblijven.
Vervolgens worden er een of meerdere landingen gemaakt op eilanden zoals Westpoint, Sea Lion, Carcas, Saunders of misschien zelfs Steeple Jason waar grote kolonies Wenkbrauwalbatrossen en Rotspinguïns zijn. Deze bezoekjes zijn slechts een voorproefje van wat u op South Georgia te wachten staat.
Carcass
Sinds de Engelsen naar de Falklandeilanden kwamen, worden er schapen gehouden. Veelal heeft een boerenfamilie het beheer over een eiland. Zo ook op Carcass. Het huis van de familie McGill staat altijd open voor bezoekers. Hun warme onthaal met koffie, thee en zelfgemaakte lekkernijen is inmiddels wereldwijd bekend. In de tuin van het hoofdgebouw heeft een kolonie Kwakken zich een aantal bomen toegeëigend. Voor oplettende kijkers is, verderop in de tuin tussen het gras, een paartje houtsnippen te ontdekken. Verder zijn hier te vinden: Magelhaen- en Ezelspinguïns, Falkland vink, Caracara’s, Kalkoengier, diverse eenden-, ganzensoorten en strandvogels. Maar het mooiste van Carcass is de groep dolfijnen die vaak in de baai speelt. Zwemmend naast de zodiac maken ze er een echt waterballet van!

South Georgia

South Georgia ligt vrij zuidelijk en staat onder grote invloed van het Antarctische klimaat. Het landschap is dan ook bezaaid met indrukwekkende gletsjers.
In Grytviken staat een verlaten walvisverwerkingsfabriek en er is een klein museum. Even buiten het 'dorp' ligt het kerkhof, met het graf van Sir Ernest Shackleton. Op weg naar het graf zult u menig Koningspinguïn en pelsrob tegenkomen.
Op South Georgia is alles even massaal: valleien vol Koningspinguïns, grote kolonies Macaroni-, Ezels- en Rotspinguïns, Reuzen-, Roetkop- en Grijskopalbatrossen, Reuzenstormvogels, diverse (pijl)stormvogels, prions, jagers en aalscholvers. Stranden met Boendergrasbegroeiing zijn bezaaid met pelsrobben en Zeeolifanten.
De mooiste plekjes van South Georgia zoals Salisbury Plain (Koningspinguïns), Cooper Bay (Macaronipinguïns) en Elsehul (Grijskopalbatrossen) zullen uiteraard, als weersomstandigheden het toelaten, bezocht worden.
De eilanden Prion en Albatros waar de Reuzenalbatrossen broeden mogen alleen heel vroeg in seizoen bezocht worden.
Later in het seizoen kan er bij gunstige weersomstandigheden de flinke wandeling over de bergrug van Fortuna Bay naar Stromness gemaakt worden.

Elephant

Elephant is het eerste eiland dat u tegenkomt na South Georgia. Een grimmig eiland middenin de grote oceaan. Overblijfselen uit de tijd van de walvisvaart zijn hier, net als op South Georgia, nog te zien. Landen is hier vaak niet mogelijk, wel kan er met het schip langs of soms omheen gevaren worden.
Het eiland is vooral bekend geworden door de hereoïsche geschiedenis van Shackleton. Na het verloren gaan van het schip de Endurance diep in de Weddellzee (1915), liet Shackleton zich tezamen met zijn bemanning meevoeren met het pakijs. Uiteindelijk bereikte men Elephant. Na enige tijd verliet Shackleton met de fitse mannen in een roeiboot het eiland om naar South Georgia te roeien. De overige mannen bleven achter bij Point Wild vanwaar ze uiteindelijk gered werden.

South Shetlandeilanden

Meer richting Antarctica liggen de South Shetlandeilanden.
Deception Dit eiland is nog een (actieve) vulkaan. Warmwaterbronnen langs het strand en schitterend gekleurde patronen in de bergwanden getuigen van recente activiteit. Walvisvaarders ontdekten deze plaats en bouwden hier een walvisverwerkingsfabriek. Tijdens de eruptie van 1967 werd iedereen geëvacueerd. De vangsten liepen terug en de walvisvaart werd een omstreden item en men keerde niet terug. Roestige opslagtanks zijn als stille getuigen achtergebleven. In de rotswand van één van de kraterpijpen (Neptun's Window) heeft zich een grote kolonie Kaapse duiven genesteld. Een flinke klim, maar zeker de moeite waard. Bij helder weer heeft u vanaf de rand een mooi uitzicht over het hele eiland. Op het strand verblijven vaak pelsrobben en een enkele Weddellzeehond. Verder komen hier voor: Zuidpooljagers, Antarctische sterns en Dominicanermeeuwen. Aan de buitenzijde van het eiland (Bailey Head) bevindt zich één van de grootste Kinbandpinguïnkolonies van Antarctica.
Half Moon Het landschappelijk zeer mooie eiland is van vulkanische oorsprong. Aan de buitenzijde van het eiland hebben Reuzenstormvogels op hooggelegen richels een goede nestplaats gevonden. Verder kunt u hier aantreffen: Keizersaalscholver, Kinbandpinguïn, Zuidpoolkip, Zuidelijke grote jager, pelsrob en Weddellzeehond.

Antarctica

Na de South Shetlandeilanden bent u snel op Antarctica. U passeert 'Iceberg Alley' waar grote ijsbergen vanuit de Weddellzee de grote oceaan op drijven. Misschien is er de mogelijk om even de Weddellzee in te gaan om bij Paulet te bezoeken. Dit eiland wordt bewoond door Adeliepinguïns en Aalscholvers. Op een van de lagere gedeelten zijn de overblijfselen te zien van de overwinteringshut van de expeditie van Nordenskiöld. Op de noordzijde van het schiereiland ligt Brown Bluff. Als het mogelijk is om hier te landen, dan staat u op het continent Antarctica.
Rond het Antarctisch Schiereiland kunnen landingen gemaakt worden op plaatsen als Cuverville, Neko Harbour of Paradise Bay, een idyllische baai omringd door traag stromende gletsjers, waar vaak walvissen gezien worden. Hier kunt u tevens aan land gaan op het continent Antarctica.
Verder cruisend komt u door de landschappelijk zeer mooie Gerlachestraat. Misschien kan er nog een laatste zodiaccruise rond de Melchioreilanden gemaakt worden voor de oversteek over de Drake Passage. Wederom zullen zeevogels, passerende dolfijnen en walvissen, de laatste ijsbergen en lezingen zorgen voor de nodige aangename verstrooiing.

Kamperen, kajakken , sneeuwschoenwandelen en duiken

Kajakken
Tijdens de verschillende reizen kunt u (tegen meerprijs) deelnemen aan een kajakprogramma. Hoe vaak er gekajakt kan worden, hangt van de ijs- en weersomstandigheden af, maar ligt tijdens deze langere reizen al snel op een keer of tien. Het maximum aantal deelnemers is per schip verschillend maar ligt tussen 10 en 16 deelnemers, daarom is aanmelding vooraf noodzakelijk. Voor het deelnemen is enige ervaring en de beheersing van een aantal basistechnieken vereist. Nadere informatie hieromtrent is op aanvraag beschikbaar.

Kamperen
Tijdens een enkel vertrek is het mogelijk om tegen meerprijs een nachtje op Antarctica te kamperen.
Er zijn slechts ca. 25 plaatsen beschikbaar, daarom is vooraf boeken noodzakelijk.

Sneeuwschoenwandelingen
Tijdens een verschillende reis is het mogelijk om (gratis) deel te nemen aan wandelingen met sneeuwschoenen. Ervaring is niet nodig, wel stevige laarsen of wandelschoenen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Duiken
Tijdens een enkele reis is het voor zeer ervaren droogpakduikers mogelijk om tegen meerprijs deel te nemen aan een duikprogramma. Alleen tanks en lood zijn aan boord aanwezig, verder wordt met eigen materiaal gedoken. Vanwege de koude omstandigheden worden er speciale eisen aan de materiaal gesteld.
Verdere informatie is op aanvraag beschikbaar.

Alpine of Shackleton Crossing

Tijdens enkele reizen met de Polar Pioneer kan een kleine groep ervaren trekkers deelnemen aan de Alpine of Shackleton Crossing waarbij in circa vier dagen van King Haakon Bay naar Stromness Bay gelopen wordt.
Om deel te kunnen nemen aan deze tocht dient u over een goede conditie en (aantoonbare) ervaring in bergbeklimmen met het oversteken van gletsjers te beschikken.
Uitgebreidere informatie wordt u op verzoek toegezonden.

De schepen

U kunt deze reis maken per klein expeditiecruiseschip (ca. 50 passagiers) en met de grotere expeditiecruiseschip met ca. 120 passagiers. In beide gevallen is het (bijna) overal mogelijk om met alle passagiers tegelijkertijd aan land te gaan. Hierdoor heeft u per landing veel tijd aan land om te kijken, te wandelen en te fotograferen.
Voor meer informatie over de schepen kunt u op de naam van het wenste schip klikken:

Akademik Ioffe
> Akademik Vavilov
Expedition
> Hebridean Sky
> Island Sky
> Ocean Adventurer
Ortelius 
Plancius 
Polar Pioneer
Sea Spirit
> Ushuaia 

Vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten, benodigde overnachtingen in Ushuaia en eventueel overnachting in Buenos Aires, alsmede eventuele verlenging in andere delen van Argentinië en of Chili. Voor ideeën kunt u verder kijken onder bestemming Argentinië en Chili. U kunt ons ook mailen of bellen. We leggen u graag de mogelijkheden voor.

NB KLM vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Buenos Aires en v.v.

Data & Prijzen seizoen 2018-2019

Vertrek

De meeste scheepsreizen beginnen en eindigen in Ushuaia (Argentinië) tenzij anders aangegeven in prijzentabel.
* = de eerste nacht is een hotelovernachting in Ushuaia.

DataBeschikbaarReisduurSchip
22 dec - 09 jan 20191x C218 nachtenPlancius
27 dec - 12 jan 2019VOL16 nachtenAkademik Ioffe
31 dec - 19 jan 2019*VOL19 nachtenHebridean Sky
05 jan - 25 jan 2019*Sup. 1x vrouw20 nachtenSea Spirit
09 jan - 28 jan 2019VOL19 nachtenPlancius
11 jan - 31 jan 2019*Cat 4 1x vrouw20 nachtenExpedition
16 jan - 02 feb 2019beperkt17 nachtenPolar Pioneer
02 feb - 19 feb 2019B2 Eco 1x vrouw17 nachtenPolar Pioneer
02 feb - 18 feb 2019VOL16 nachtenAkademik Ioffe
12 feb - 03 mrt 2019*VOL19 nachtenIsland Sky
16 feb - 07 mrt 2019BP 4 1x man
BP 3 1x vrouw
19 nachtenOrtelius
26 feb - 19 mrt 2019*1x Maindeck
1x Superior
1x Deluxe
21 nachtenSea Spirit
20 mrt - 06 apr 2019VOL17 nachtenPolar Pioneer

Akademik Ioffe // max. 96 passagiers

Prijzen per persoon.
Eerste reis begint in Mount Pleasant en eindigt in Ushuaia.
Tweede reis begint en eindigt in Ushuaia.
Derde reis begint op King George en eindigt in Mount Pleasant.
Vierde reis begint op Mount Pleasant en eindigt op King George.

bij koers US$1,00 = € 0,83
Accommodatie20 okt 2018
18 nachten
29 nov 2018
18 nachten
27 dec 2018
02 feb 2019
16 nachten
A 3-pers. hut€ 11.284,00€ 11.865,00€ 13.525,00
BS 2-pers. hut€ 12.944,00€ 13.608,00€ 15.434,00
B 2-pers. hut€ 14.521,00€ 15.351,00€ 17.094,00
C 2-pers. hut€ 15.351,00€ 16.098,00€ 18.256,00
Shackletonsuite€ 16.845,00€ 17.758,00€ 19.750,00
One Ocean Suite€ 18.505,00€ 19.169,00€ 21.244,00
Kajakken€ 660,00€ 660,00€ 660,00

Akademik Vavilov // max. 92 passagiers

Prijzen per persoon
Eerste reis begint en eindigt in Punta Arenas.
Tweede reis begint in Ushuaia en eindigt in Punta Arenas.

bij koers US$1,00 = € 0,83
Accommodatie13 dec 2018
16 nachten
21 jan 2019
19 nachten
A 3-pers. hut€ 13.276,00€ 15.849,00
BS 2-pers. hut€ 15.102,00€ 18.754,00
B 2-pers. hut€ 16.845,00€ 20.580,00
C 2-pers. hut€ 18.007,00€ 21.742,00
Shackletonsuite€ 19.418,00€ 23.153,00
One Ocean Suite€ 20.995,00€ 24.149,00
Kajakken€ 660,00€ 660,00

Expedition // max. 124 passagiers

Prijzen per persoon
De eerste reis begint in Montevideo en eindigt in Ushuaia.

Accommodatie23 okt 2018
20* nachten
23 nov 2018
20* nachten
11 jan 2019
20* nachten
Cat. 1A 4-pers.hut€ 9.499,00€ 11.299,00€ 12.399,00
Cat. 1 3-pers.hut€ 10.499,00€ 12.299,00€ 13.399,00
Cat. 2 2-pers.hut€ 11.999,00€ 13.599,00€ 14.999,00
Cat. 3 2-pers. hut€ 12.999,00€ 14.499,00€ 16.499,00
Cat. 4 2-pers.hut€ 14.999,00€ 16.499,00€ 18.599,00
Cat 5 2-pers.suite€ 17.499,00€ 18.999,00€ 20.599,00
Kamperenn.v.t.€ 279,00€ 279,00
Kajakken€ 1.309,00€ 1.309,00€ 1.309,00

Hebridean Sky // max. 114 passagiers

Prijzen per persoon
De eerste reis begint in Puerto Madryn.

bij koers US$1,00 = € 0,83
Accommodatie03 nov 2018
21 nachten
31 dec 2018
19 nachten
BP 3-pers. hut€ 11.865,00€ 14.106,00
BP 2-pers. hut€ 13.774,00€ 17.260,00
BW 2-pers. hut€ 15.351,00€ 19.086,00
Superior 2-pers. hut€ 15.766,00€ 19.667,00
Deluxe 2-pers. hut€ 16.098,00€ 19.916,00
Balkonsuite 2-pers.€ 17.924,00€ 22.406,00
Penthousesuite€ 20.165,00€ 24.647,00
Owner's suite€ 22.655,00€ 26.805,00
Kajakken€ 577,00€ 577,00

Island Sky // max. 108 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
Accommodatie12 feb 2019
19 nachten
Triple suite€ 14.106,00
Porthole suite€ 17.260,00
Window suite€ 19.086,00
Promenade suite€ 19.916,00
Deluxe suite€ 20.165,00
Veranda suite€ 22.406,00
Penthouse suite€ 24.647,00
Owners suite€ 26.805,00
Kajakken€ 577,00

Ortelius // max. 120 passagiers

Prijzen per persoon. Kinderkorting op aanvraag.

Accommodatie16 feb 2019
19 nachten
BP 4-pers. hut€ 11.650,00
BP 3-pers. hut€ 12.700,00
BP 2-pers. hut€ 13.900,00
BW 2-pers. hut€ 14.500,00
Deluxe 2-pers. hut€ 15.650,00
C 2-pers. hut€ 16.700,00

Plancius // max. 114 passagiers

Prijzen per persoon. Kinderkorting op aanvraag.
De eerste reis begint in Puerto Madryn.
AANBIEDING REIS 03 DEC!

Accommodatie03 nov 2018
20 nachten
03 dec 2018
22 dec 2018
18/19 nachten
09 jan 2019
19 nachten
BP 4-pers. hut€ 9.950,00€ 10.700,00€ 12.250,00
BP 3-pers. hut€ 10.900,00€ 11.700,00€ 13.300,00
BP 2-pers. hut€ 11.900,00€ 12.900,00€ 14.700,00
BW 2-pers. hut€ 12.500,00€ 13.500,00€ 15.350,00
Deluxe 2-pers. hut€ 13.300,00€ 14.400,00€ 16.500,00
C 2-pers. hut€ 14.300,00€ 15.450,00€ 17.600,00

Polar Pioneer // max. 56 passagiers

Prijzen per persoon
NB: bij deze reizen is er GEEN landing op de Falklandeilanden gepland.
AANBIEDING! 10% korting op de laatste plaatsen.
Geldt alleen voor boeking A 2-pers. hut en B 2-pers.hut (BE 2-pers. hut NIET) op reizen 16 jan en 20 mrt.
1e en 3e reis: vertrek vanuit Mount Pleasant, einde in Ushuaia.
2e en 4e reis: vertrek vanuit Ushuaia, einde in Mount Pleasant.

bij koers US$1,00 = € 0,83
Accommodatie01 dec 2018
20 mrt 2019
17 nachten
16 jan 2019
02 feb 2019
17 nachten
A 3-pers. hut€ 12.118,00€ 12.948,00
A 2-pers. hut€ 14.857,00€ 15.687,00
BE 2-pers. hut€ 17.098,00€ 17.928,00
B 2-pers. hut€ 18.011,00€ 18.841,00
C 2-pers. hut€ 19.837,00€ 20.833,00
Suite 2-pers.€ 21.082,00€ 21.912,00
Kajakken€ 1.121,00€ 1.121,00
Fotogratieworkshopgratisn.v.t.
SG-crossing€ 1.785,00n.v.t.

Sea Spirit // max. 112 passagiers

Prijzen per persoon
De eerste reis begint in Puerto Madryn.
De laatste reis eindigt in Puerto Madryn.
AANBIEDING:
Aantrekkelijke korting op onderstaande prijzen reis 20 oktober. Aanbieding geldt niet voor de Classic 3-pers. hut.

bij koers US$1,00 = € 0,83
Accommodatie20 okt 2018
19 nachten
07 nov 2018
26 feb 2019
20/21 nachten
05 jan 2019
20 nachten
Classic 3-pers.€ 8.296,00€ 11.118,00€ 11.616,00
Maindeck 2-pers€ 11.035,00€ 14.936,00€ 14.106,00
Classic 2-pers.€ 11.616,00€ 15.932,00€ 16.264,00
Superior 2-pers.€ 11.865,00€ 16.264,00€ 16.845,00
Deluxe 2-pers.€ 13.110,00€ 18.173,00€ 18.754,00
Suite 2-pers.€ 14.106,00€ 19.501,00€ 19.916,00
Owner's Suite€ 18.671,00€ 26.141,00€ 22.489,00
Kajakken€ 743,00€ 743,00€ 743,00

Ushuaia // max. 93 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
Huttype17 okt 2018
19 nachten
STP 3-pers. hut€ 7.396,00
ST 2-pers. hut€ 7.935,00
STP 2-pers. hut€ 10.110,00
Premier 2-pers. hut€ 12.019,00
Premier 1-pers. hut€ 14.434,00
Superior 2-pers.hut€ 12.708,00
Suite 2-pers.€ 13.355,00

Beschikbaarheid en aanbiedingen:

Bijgewerkt t/m 06 december 2018.

AANBIEDING POLAR PIONEER:
10% korting op de laatste plaatsen.

Hutdeling :

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 
In een 3-c.q. 4-pers. hut kunt u uitsluitend met drie c.q. vier personen tegelijk of op indeling boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3- c.q. 4-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in een herenhut, de ander in een dameshut.

Alleengebruik van hutten:

Indien u een hut voor alleengebruik wenst, zijn de volgende toeslagen van toepassing:
Akademik Ioffe en akademik Vavilov:
Toeslag alleengebruik 2-pers. hutten: 50%, suites: 100%.
Expedition
Toeslag alleengebruik van Cat. 2 t/m 5: 60%.
Hebridean Sky en Island Sky
Een beperkt aantal 2-pers. hutten mogen verkocht worden tegen een  
1-pers. toeslag van 70%. 
Ortelius
Toeslag alleengebruik van 2-pers. hutten: 70%, suite: 100%.
Plancius 
Toeslag alleengebruik van BP-2 en BW-2 en C-2 pers.hut: 70%.
Sea Spirit
Toeslag alleengebruik van Maindeck, Classic 2-pers.hutten: 70%.
Toeslag alleengebruik van Superior, Deluxe en suites: 100%.
Ushuaia:
Toeslag alleengebruik van 2-pers. hutten: 50%
Toeslag alleengebruik van Superior en Suites: 100%.
Voor gezinnen is er de mogelijkheid om met twee volwassenen en twee kinderen in een suite te boeken. Prijs hiervoor is op aanvraag.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis, gebruik van rubberlaarzen tijdens de scheepsreis, uitgebreide informatie (o.a. Elmar Wereldwijzer Antarctica), (digitaal)verslag van de reis.

Extra inclusief bij de Akademik Ioffe:
Vertrek 20 okt. 2018: Vlucht van Punta Arenas naar Mount Pleasant.
Vertrek 27 dec 2018: Vlucht van Punta Arenas naar King George en van Mount Pleasant naar Punta Arenas.
Vertrek 02 feb 2019: Vlucht van Punta Arenas naar Mount Pleasant en van King George naar Punta Arenas.

Extra inclusief bij de Akademik Vavilov:
Vertrek 13 dec 2018: Vlucht van Punta Arenas naar King George en van Mount Pleasant naar Punta Arenas.
Vertrek 21 jan 2019: Vlucht van Mount Pleasant naar Punta Arenas.

Extra inclusief bij de Expedition:
hotelovernachting in Montevideo c.q. Ushuaia op indeling op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, bagagevervoer van het groepshotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar het vliegveld, expeditieparka die u na de reis mag houden.

Extra inclusief bij de Hebridean Sky en Island Sky
hotelovernachting in Ushuaia op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, bagagetransfer en groepstransfer van het hotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar het vliegveld en expeditieparka die u mag houden.

Extra inclusief bij de Polar Pioneer
Vlucht van Santiago of Punta Arenas naar Mount Pleasant of v.v., groepstransfer van het vliegveld naar schip, een expeditieparka die u na de reis mag houden.

Extra inclusief bij de Sea Spirit
hotelovernachting in Ushuaia op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, bagagevervoer van het groepshotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar het vliegveld, een expeditieparka, die u na de reis mag houden.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam of Brussel via Buenos Aires naar Ushuaia/Puerto Madryn/Montevideo, eventuele brandstoftoeslag, transfers, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederijen behouden zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, eventuele overnachtingen en gewenste verlenging in Argentinië, Chili of de Falklandeilanden.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Data & Prijzen seizoen 2019 - 2020

Vertrek

De meeste scheepsreizen beginnen en eindigen in Ushuaia (Argentinië) tenzij anders aangegeven in prijzentabel.
* = de eerste nacht is een hotelovernachting in Ushuaia.
^ = reis begint in Stanley en eindigt in Punta Arenas.
! = reis begint in Stanley en eindigt in Ushuaia.

DataBeschikbaarReisduurSchip
20 okt - 11 nov 2019geen MD 3
geen MD 2
22* nachtenSea Spirit
22 okt - 12 nov 2019geen Cat. 221* nachtenExpedition
02 nov - 22 nov 2019VOL20* nachtenHebridean Sky
09 nov - 27 nov 2019alle huttypen18! nachtenAkademik Vavilov
18 nov - 06 dec 2019geen OOE-suite18 nachtenAkademik Ioffe
30 nov - 18 dec 2019BP2
BW2
C2
18 nachtenPlancius
16 dec - 03 jan 2020zie tabel18 nachtenOrtelius
28 dec - 13 jan 2020geen shackleton suite16^ nachtenAkademik Vavilov
07 jan - 27 jan 2020VOL20* nachtenSea Spirit
09 jan - 28 jan 2020alle huttypen19 nachtenUshuaia
11 jan - 31 jan 2020geen Cat. 2
geen Cat. 5
20* nachtenExpedition
18 jan - 04 feb 2020geen A 317^ nachtenAkademik Ioffe
19 jan - 06 feb 2020beperkt18 nachtenPlancius
23 jan - 11 feb 2020beperkt19* nachtenIsland Sky
11 feb - 02 mrt 2020alle huttypen20* nachtenExpedition
14 feb - 04 mrt 2020zie tabel19* nachtenOcean Adventurer
15 feb - 04 mrt 2020alle huttypen18! nachtenAkademik Ioffe
23 feb - 13 mrt 2020geen Deluxe
geen Owners
19* nachtenIsland Sky
25 feb - 18 mrt 2020geen Owners20* nachtenSea Spirit

Akademik Ioffe // max. 96 passagiers

Prijzen per persoon.
VROEGBOEKKORTING bij boeking vóór 31 januari 2019:
US$ 1.200 korting p.p. op reis in nov.
US$ 800 korting p.p. op reizen in jan en feb.

bij koers US$1,00 = € 0,83
HuttypePrijs
18 nov 2019
Prijs
18 jan 2020
Prijs
15 feb 2020
A 3-pers. hut€ 11.782,00€ 15.019,00€ 15.683,00
BS 2-pers.hut€ 13.525,00€ 17.094,00€ 18.505,00
B 2-pers. hut€ 15.102,00€ 18.920,00€ 20.165,00
C 2-pers. hut€ 16.015,00€ 20.248,00€ 21.493,00
Suite€ 17.592,00€ 21.825,00€ 22.821,00
OO-suite€ 19.252,00€ 23.485,00€ 23.817,00
Kajakken€ 660,00€ 660,00€ 660,00

Akademik Vavilov // max. 96 passagiers

Prijzen per persoon.
VROEGBOEKKORTING bij boeking vóór 31 januari 2019:
US$ 1.200 korting p.p. op reis in nov.
US$ 800 korting p.p. op reis in dec.

bij koers US$1,00 = € 0,83
HuttypePrijs
09 nov 2019
Prijs
28 dec 2019
A 3-pers. hut€ 11.782,00€ 14.106,00
BS 2-pers.hut€ 13.525,00€ 16.098,00
B 2-pers. hut€ 15.102,00€ 17.841,00
C 2-pers. hut€ 16.015,00€ 19.003,00
Suite€ 17.592,00€ 20.580,00
OO-suite€ 19.252,00€ 22.157,00
Kajakken€ 660,00€ 660,00

Expedition // max. 134 passagiers

Prijzen per persoon.
De eerste reis begint in Montevideo.

Huttype22 okt 2019
21* nachten
11 jan 2020
20* nachten
11 feb 2020
20* nachten
Cat. 1-A 4-pers. hut€ 9.499,00€ 12.699,00€ 12.399,00
Cat. 1 3-pers. hut€ 10.499,00€ 13.699,00€ 13.399,00
Cat. 2 2-pers. hut€ 12.199,00€ 15.599,00€ 15.399,00
Cat. 3 2-pers. hut€ 12.999,00€ 16.999,00€ 16.499,00
Cat. 4 2-pers. hut€ 14.999,00€ 19.199,00€ 18.599,00
Cat. 5 2-pers. Suite€ 17.499,00€ 21.199,00€ 20.599,00
Kajakken€ 1.309,00€ 1.309,00€ 1.309,00
Campingn.v.t.€ 279,00€ 279,00

Hebridean Sky // max. 118 passagiers

Prijzen per persoon
De eerste reis begint in Puerto Madryn.

bij koers US$1,00 = € 0,83
Accommodatie02 nov 2019
20* nachten
BP 3-pers. hut€ 11.865,00
BP 2-pers. hut€ 14.106,00
BW 2-pers. hut€ 15.766,00
Promenadesuite€ 16.015,00
Deluxe Suite€ 16.430,00
Balkonsuite€ 18.256,00
Penthousesuite€ 20.414,00
Ownerssuite€ 23.070,00
Kajakken€ 577,00

Island Sky // max. 108 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
Accommodatie23 feb 2020
19* nachten
23 jan 2020
19* nachten
Triple suite€ 11.865,00€ 14.604,00
Porthole suite€ 14.106,00€ 18.090,00
Window suite€ 15.766,00€ 19.916,00
Promenade suite€ 16.347,00€ 21.244,00
Deluxe suite€ 16.596,00€ 21.410,00
Veranda suite€ 18.256,00€ 23.236,00
Penthouse suite€ 20.414,00€ 25.560,00
Owners suite€ 23.070,00€ 27.386,00
Kajakken€ 577,00€ 577,00

Ocean Adventurer // max. 130 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
Huttype14 feb 2020
19* nachten
Beschikbaar
MD 3-pers. hut€ 12.861,00ja
LD 2-pers. hut€ 14.604,00VOL
MDP 2-pers. hut€ 16.098,00VOL
MDW 2-pers. hut€ 17.758,00ja
Superior 2-pers. hut€ 19.501,00ja
Deluxe 2-pers. hut€ 21.078,00ja
Suite 2-pers.€ 23.153,00ja
Owners Suite€ 25.809,00ja
Kajakken€ 826,00ja
Peddelexcursie€ 245,00ja

Ortelius // max. 120 passagiers

Prijzen per persoon

Huttype16 dec 2019
18 nachten
beschikbaar
BP 4-pers. hut€ 10.950,00ja
BP 3-pers. hut€ 11.950,00ja
BP 2-pers. hut€ 13.300,00ja
BW 2-pers. hut€ 13.900,00ja
Deluxe 2-pers. hut€ 14.850,00ja
C 2-pers. hut€ 15.950,00ja

Plancius // max. 120 passagiers

Prijzen per persoon

Huttype30 nov 2019
18 nachten
19 jan 2020
18 nachten
BP 4-pers. hut€ 10.450,00€ 11.950,00
BP 3-pers. hut€ 11.400,00€ 12.950,00
BP 2-pers. hut€ 12.600,00€ 14.350,00
BW 2-pers. hut€ 13.200,00€ 14.950,00
Deluxe 2-pers.hut€ 14.100,00€ 15.950,00
C 2-pers. hut€ 15.100,00€ 17.200,00
Duiken€ 755,00n.v.t.

Sea Spirit // max. 114 passagiers

Prijzen per persoon.
De eerste reis begint in Montevideo.
De laatste reis eindigt in Montevideo.

bij koers US$1,00 = € 0,83
Huttype20 okt 2019
22* nachten
07 jan 2020
20* nachten
25 feb 2020
20* nachten
Classic 3-pers.€ 10.786,00€ 13.857,00€ 12.197,00
Maindeck 2-pers.€ 13.774,00€ 18.256,00€ 16.098,00
Classic 2-pers.€ 14.853,00€ 19.667,00€ 17.260,00
Superior 2-pers.€ 15.102,00€ 19.999,00€ 17.592,00
Deluxe 2-pers.€ 16.845,00€ 22.323,00€ 19.667,00
Suite 2-pers.€ 18.090,00€ 23.900,00€ 21.078,00
Owner's suite€ 22.904,00€ 30.374,00€ 26.722,00
Kajakken€ 743,00€ 743,00€ 743,00
Fotoworkshopgratisgratisgratis

Ushuaia // max. 93 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
Accommodatie09 jan 2020
19 nachten
Beschikbaar
STP 3-pers. hut€ 12.035,00ja
ST 2-pers. hut€ 12.865,00ja
STP 2-pers. hut€ 15.580,00ja
Premier 2-pers. hut€ 18.592,00ja
Premier 1-pers. hut€ 22.319,00ja
Superior 2-pers.hut€ 19.647,00ja
Suite 2-pers.€ 20.643,00ja

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 06 december 2018. 

VROEGBOEKKORTING AKADEMIK IOFFE / AKADEMIK VAVILOV:
Bij boeking vóór 31 januari 2019
US$ 1.200 korting p.p. op reizen in nov.
US$ 800 korting p.p. op reizen in dec en jan.

VROEGBOEKKORTING OCEAN ADVENTURER:
Bij boeking vóór 31 januari 2019 op de reis van 14 feb 2020 geldt een korting van 15% - 20% op de hutprijs. Korting geldt niet bij boeking in een MD 3-pers. hut.

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 
In een 3-c.q. 4-pers. hut kunt u uitsluitend met drie c.q. vier personen tegelijk of op indeling boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3- c.q. 4-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in een herenhut, de ander in een dameshut.

Toeslag alleengebruik van hutten:

Indien u een hut voor alleengebruik wenst, zijn de volgende toeslagen van toepassing:
Expedition:
Toeslag alleengebruik Cat. 2 t/m Cat. 5: 60%.
Hebridean Sky / Island Sky:
Toeslag alleengebruik 2-pers. hutten: 70%
Toeslag alleengebruik suites: 100%.
Ortelius & Plancius 
Toeslag alleengebruik van BP-2 en BW-2 en C-2 pers.hut: 70%
Akademik Ioffe & Akademik Sergey Vavilov
Toeslag alleengebruik van 2-pers.hutten: 50%.
Toeslag alleengebruik van de suites: 100%.
Sea Spirit
Toeslag alleengebruik 2-pers. hutten: 70%
Toeslag alleengebruik suites: 100%.
Ushuaia:
Toeslag alleengebruik van 2-pers. hutten: 50% 
Toeslag alleengebruik van Superior en Suites: 100%. 
Voor gezinnen is er de mogelijkheid om met twee volwassenen en twee kinderen in een suite te boeken. Prijs hiervoor is op aanvraag.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, evacuatieverzekering, uitgebreide informatie (o.a. Elmar Wereldwijzer Antarctica), (digitaal)verslag van de reis.

Extra inclusief Akademik Ioffe/Akademik Vavilov:
Reis 28 dec 2019 / 18 jan 2020: Vlucht van Punta Arenas naar Mount Pleasant // King George naar Punta Arenas, 01 hotelovernachting op indeling in 2 of 3-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt.
Reis 09 nov 2019 / 15 feb 2020: Vlucht van Punta Arenas naar Mount Pleasant.

Extra inclusief bij de Expedition:
hotelovernachting in Montevideo c.q. Ushuaia op indeling op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, bagagevervoer van het groepshotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar het vliegveld, expeditieparka die u na de reis mag houden.

Extra inclusief bij de Hebridean Sky en Island Sky:
hotelovernachting in Puerto Madryn/Ushuaia op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, bagagetransfer en groepstransfer van het hotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar het vliegveld en expeditieparka die u mag houden, huiswijn/huisbier/frisdrank tijdens het diner.

Extra inclusief bij de Ocean Adventurer
Groepstransfer op dag 1 van het vliegveld naar het groepshotel, hotelovernachting in Ushuaia op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, groepstransfer van het hotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar het vliegveld, een expeditieparka, die u na de reis mag houden, huiswijn en huisbier tijdens diner, frisdranken en sap tijdens de scheepsreis.

Extra inclusief bij Sea Spirit:
hotelovernachting in Montevideo/Ushuaia op indeling op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, bagagevervoer van het groepshotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar de luchthaven, een expeditieparka, die u na de reis mag houden.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam of Brussel via Buenos Aires of Santiago naar Ushuaia / Punta Arenas, luchthavenbelastingen, eventuele brandstoftoeslagen, transfers, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

Alle rederijen behouden zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, eventuele overnachtingen en gewenste verlenging in Argentinië, Chili of de Falklandeilanden.

*** KLM vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Buenos Aires en v.v. ***

Prijsindicatie lijnvluchten:
retourlijnvlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Buenos Aires en retourlijnvlucht van Buenos Aires naar Ushuaia vanaf € 1.100,00 incl. belastingen en toeslagen.
In december gelden hogere vluchttarieven.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.