Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise Zuid- & West-Groenland

De reis begint met een (charter)vlucht van Reykjavík (IJsland) naar Kangerlussuaq (Groenland). Hier gaat u aan boord van de Sea Spirit voor een spannend avontuur aan de westkust en in de Diskobaai.
Tijdens de reis bezoekt u in het Diskogebied Qeqertarsuaq op Disko-eiland en Ilulissat de ijsbergen hoofdstad. Aan de zuidwestkust worden bezocht: Sisimiut, de belangrijkste vissershaven, de hoofdstad Nuuk. In het zuiden de kleine gemeenschap Paamiut en enkele nederzettingen zoals Qaqortoq en Narsaq. Vanhier wordt via Straat Denemarken overgestoken naar IJsland.
De reis eindigt in Reykjavík.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel van en naar IJsland, evenals de benodigde overnachtingen en eventuele verlenging op IJsland.
Voor informatie over de mogelijkheden kunt u ons bellen +31 10 295 0126 of een berichtje sturen met uw wensen.

Het schip Sea Spirit

Het expeditiecruiseschip Sea Spirit neemt op deze reis maximaal 114 passagiers mee. Meer informatie, foto's en dekkenplan vindt u hier.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Reykjavík - Kangerlussuaq

De reis begint met een (charter)vlucht van Reykjavík naar Kangerlussuaq, dat in het westen van Groenland ligt. Vanaf het vliegveld is er een groepstransfer naar het kleine haventje. Om aan boord te komen, wordt u met zodiacs van de steiger naar het schip gebracht. Als iedereen en alle bagage aan boord is, zal het schip vertrekken. De eerste 180 km wordt door de indrukwekkende Kangerlussuaqfjord gevaren. Hoge bergen waartussen hier en daar een gletsjer zich een weg naar de fjord baant, omsluiten het water. Het is lang licht dus u kunt lange tijd aan dek blijven staan om van de omgeving te genieten.

Dag 02 - 09 Diskobaai en Zuidwest-Groenland

Eerst zal de Sea Spirit in noordelijke richting naar de Diskobaai varen. In de monding van de baai ligt Disko-eiland. De kleine gemeenschap Qeqertarsuaq, stamt uit de tijd van de grote walvisvaart. O.a. Nederlandse walvisvaarders kwamen hier naar toe om de walvissen te vangen en te verwerken.
Het van vulkanische verleden van het eiland is aan de zuidkust heel duidelijk. Enorme basaltstructuren sieren het landschap.
Vanaf de ijskap komen enorme ijsbergen de Diskobaai uitdrijven richting zee. Op weg naar Ilulissat, dat achterin de baai ligt, zal menige ijsberg voorbij komen. De kleuren en vormen zullen u zeker verbazen. 

Vanaf de Diskobaai zal weer in zuidelijke richting gevaren worden. Aan de kust ligt de grootste vissershaven van Groenland Sisimiut. Vanuit het hele land trekken jongeren hierheen om te werken en hun geluk te beproeven. In het oude centrum is een museum, de oudste houten kerk van Groenland en het pleintje met de karakteristieke toegangspoort van walviskaken. Vlakbij is de nederzetting Assaqutaq te vinden waar een oude visfabriek en kerk staan. 
Verder zuidwaarts ligt de hoofdstad Nuuk. Er is een interessant historisch museum waar onder andere mummies van een Inuitfamilie tentoongesteld staan, er is een mooi kerkje in het oude stadscentrum met op de berg een standbeeld van de missionaris Hans Egede. Het stadje wordt omgeven door een prachtig berglandschap, waar verschillende gemarkeerde wandelingen uitgezet zijn.

Verder varend naar het de zuidpunt liggen verschillende nederzettingen bij elkaar zoals Paamiut, Narsaq en Qaqortoq. Qaqortoq geldt als culturele hoofdstad van Groenland, het is tevens de belangrijkste plaats in Zuid-Groenland. In het centrum van de stad is de enige fontein van Groenland te zien. In 1993 hield Aka Hoegh een tentoonstelling genaamd Man & Stone. Er werden hiervoor menselijke gezichten uitgehouwen in de rotsen rondom de stad. Later zijn er door andere kunstenaars nieuwe gezichten toegvoegd. Bij Hvalsey staat de ruïne van het stenen kerkje uit de tijd van de Noormannen. Een wandeling door het prachtige landschap met veel bloeiende bloemen brengt u bij deze historische plaats.

Dag 10 + 11 Straat Denemarken

Vanaf het zuiden van Groenland wordt de oversteek naar IJsland aanvaart. Tijdens deze overtocht kunnen walvissen en dolfijnen gezien worden. De zeeën rondom IJsland zijn zeer voedselrijk en daar komen walvissen, dolfijnen en zeevogels op af. 
Ook zullen de gidsen presentaties geven over verschillende onderwerpen.

Dag 12 Reykjavík

Vroeg in de ochtend ligt het schip aan de kade in Reykjavík. Na het ontbijt gaat iedereen van boord. Wie vandaag terugvliegt, kan gebruikmaken van de groepstransfer naar de luchthaven Keflavík. Blijft u nog op IJsland, dan kunt u gebruikmaken van de groepstransfer naar het centrum van de stad.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

De scheepsreis begint in Kangerlussuaq en eindigt in Reykjavík.

DataReisduurSchip
06 juni - 17 juni 201811 nachtenSea Spirit

Sea Spirit // max. 114 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,85
AccommodatieAanbiedings-
prijs
Reguliere
Prijs
Beschikbaar
Classic 3-pers. hut€ 4.434,00€ 4.926,002x man
2x vrouw
MD 2-pers. hut€ 6.117,00€ 6.796,00VOL
Classic 2-pers. hut€ 6.653,00€ 7.391,00VOL
Superior 2-pers. hut€ 6.806,00€ 7.561,004 hutten
Deluxe 2-pers. hut€ 7.647,00€ 8.496,004 hutten
Premium 2-pers. hut€ 8.336,00€ 9.261,00VOL
Suite 2-pers.€ 11.090,00€ 12.321,00VOL
Kajakken€ 557,00€ 557,003 plaatsen

Beschikbaarheid & KORTING

De genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 23 februari 2018.

10% korting op scheepsreis + GRATIS excursie naar Groenlandse ijskap + GRATIS vlucht Reykjavík - Kangerlussuaq (beperkte beschikbaarheid).
(In de prijzentabel staan de prijzen waarin de vroegboekkorting is verwerkt en de prijzen zonder korting.) 

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn op basis van hutdeling. Dit wil zeggen dat als u alleen reist, u standaard op indeling in het huttype van uw keuze op indeling wordt bij een andere reiziger(s) van hetzelfde geslacht. U betaalt dan geen toeslag.
Reist u alleen en wilt u geen hut delen met een andere passagier, dan kunt u een 2-pers. hut voor alleengebruik boeken tegen een toeslag van 70%. 
In de 3-pers. hutten kan alleen op indeling of met drie personen tegelijk geboekt worden. Reist u met twee personen van ongelijk geslacht, dan kunt u niet één en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in een dameshut en de ander in een herenhut.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie/thee), welkomst- en afscheidscocktail, accommodatie aan boord op indeling, alle excursies,  groepstransfer van het vliegveld naar het schip, groepstransfer van de kade in Reykjavík naar de luchthaven Keflavík of een centrale locatie in Reykjavík, gebruik van rubberlaarzen tijdens de scheepsreis, een expeditieparka die u na de reis mag houden, uitgebreid informatiepakket en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

lijnvlucht Amsterdam/Brussel - Keflavík en v.v., benodigde overnachting(en) in Reykjavík, chartervlucht van Reykjavík naar Kangerlussuaq (behalve bij vroegboeken), eventuele brandstoftoeslag, optionele excursies, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten van Amsterdam of Brussel naar Keflavík en v.v., benodigde transfer van Keflavík naar Reykjavík en  overnachting(en) in Reykjavík en eventuele verlenging op IJsland.
Heeft u interesse? Bel +31 10 295 0126 om de mogelijkheden te bespreken of stuur een bericht met uw wensen. We maken graag een voorstel voor u.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.