Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise Diskobaai

De reis begint met een chartervlucht van Reykjavík (IJsland) naar Kangerlussuaq (West-Groenland). Hier gaat u aan boord van de Ocean Atlantic.
De eerste plaats die u bezoekt is Sisimiut waar u aan land gaat. U kunt het museum met een tentoonstelling over Groenlands eerste bewoners (Saqqaqcultuur) en Groenlands oudste kerk (1775) bezoeken. In de tijd van de walvisvaart was Sisimiut een belangrijke handelspost, veel huizen in het centrum dateren uit die tijd.de kleine nederzetting Itilleq.
Hierna gaat u naar het noordelijker gelegen Disko-eiland, waarop het plaatsje Qeqertarsuaq ligt. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong, getuige de warme bronnen en basaltkliffen. In de nederzetting is een klein museum. Ook kunt u koffie met koek nuttigen bij een Inuitfamilie. Vervolgens vaart de Ocean Atlantic naar het immense gletsjerfront van de Eqip Sermia. Uiteraard staat een dag in Ilulissat, de ijsbergenhoofdstad, op het programma. U zult zeker IJSBERGEN zien. Wit, blauw, turkoois en al die vormen!  
Daarna vertrekt het schip weer in zuidelijke richting. Op de voorlaatste dag brengt u een bezoek aan het gehucht Itilleq. Kleurrijke huisjes worden verbonden door een netwerk van trappen. Vervolgens draait het schip de Kangerlussuaqfjord weer in om in Kangerlussuaq te eindigen waar u van boord gaat.

Het schip Ocean Atlantic

Het expeditiecruiseschip Ocean Atlantic neemt op deze reis maximaal 214 passagiers mee. Meer informatie, foto's en dekkenplan kunt u vinden via de link.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK

Het programma is onder voorbehoud van ijs-, weers- en lokale omstandigheden.

Dag 01 Reykjavík - Kangerlussuaq

Chartervlucht van Reykjavík naar Kangerlussuaq. Per bus wordt u naar de steiger gebracht om vanaf daar met de zodiacs naar de Ocean Atlantic te gaan. Het schip ligt voor anker in de kleine haven. Daarna begint de tocht door de 160 km lange Kangerlussuaqfjord. 

Dag 02 Sisimiut

Aan de kust ligt de belangrijke havenplaats Sisimiut. Er is een bloeiende visindustrie. Vanuit het hele land trekken jongeren hierheen om te werken en hun geluk te beproeven.
In het oude centrum is een museum, de oudste houten kerk van Groenland en het pleintje met de karakteristieke toegangspoort van walviskaken. Bij dehaven is een werkplaats van de plaatselijke beeldend kunstenaars. Hier kunt u hen aan het werk zien en werk van hen kopen.

Dag 03 Qeqertarsuaq (Disko-eiland) en Eqip Sermia

Disko-eiland is van vulkanische oorsprong. Dit is vooral te zien aan de zuidkust waar veel bergwanden basaltstructuren vertonen. Bij het plaatsje Qeqertarsuaq zijn enkele warme bronnen. Bij de nederzetting is het Arctisch Centrum gevestigd waar wetenschappers onderzoek doen naar flora, fauna, geologie en klimaat. Het kleine museum bij de haven is zeker een bezoek waard evenals het kerkje op het centrale plein. 
Het eiland biedt verschillende wandelmogelijkheden. Zelfs zo vroeg in het voorjaar zullen aan de zuidkant al planten in bloei staan. Langs het strand kunt u genieten van de immense ijsbergen die hier voorbij drijven.
De Eqip Sermia is een van de snelst stromende gletsjers in Groenland. Dagelijks worden vele tonnen ijs in het water geduwd. Van het enorme ijsfront van ruim vijf kilometer kalven continue al even indrukwekkende brokken af. Als ijsbergen zullen ze nog lang ronddobberen tot ze stranden en heel langzaam smelten. 

Dag 04 Ilulissat

Aan het begin van de Diskobaai ligt het stadje Ilulissat. Ingeklemd tussen indrukwekkende gletsjertongen liggen enorme ijsbergen hier letterlijk voor de deur. De grootste ijsbergen komen uit de Kangiafjord. Het gebied is zo bijzonder dat UNESCO het heeft toegevoegd aan de lijst van werelderfgoed. 
In het stadje vindt u het Knud Rasmussenmuseum, een mooi kerkje, verschillende boekenwinkels en souvenirwinkels. Ook kunt u zich aan de waterkant vergapen aan de ijsbergen die hier voorbij drijven of vastgelopen zijn voor de kust. In de buitenwijken zijn de vele sledehonden te vinden die dit stadje rijk is.  
Er worden hier twee optionele excursies aangeboden:
> Boottocht tussen de ijsbergen DKK 598 per persoon.
> Vlucht over de ijsbergen, naar de Kangiafjord DKK 2250 per persoon.

Dag 05 Itilleq

De eerste stop na Kangerlussuaq is bij de kleine gemeenschap Itilleq. Hier leven een 130 mensen nog vrijwel uitsluitend van visvangst en jacht. Het zal een bijzondere ontmoeting worden.

Dag 06 Kangerlussuaq - Reykjavík

Bij aankomst in Kangerlussuaq wordt per zodiac ontscheept. Vervolgens is er een groepstransfer naar het vliegveld. Er is dan nog enige tijd hier voor de chartervlucht u naar Reykjavík brengt. U kunt eventueel deelnemen aan de optionele excursie naar de Groenlandse IJskap DKK 648 per persoon. 

Data & Prijzen 2019

Vertrek

De reis begint en eindigt in Reykjavík. (IJsland)
De scheepsreis begint en eindigt in Kangerlussuaq (Groenland).

DataReisduur
18 aug - 23 aug 201905 nachten
23 aug - 28 aug 201905 nachten
28 aug - 02 sep 201905 nachten

Ocean Atlantic // max. 214 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
HuttypePrijs
Cat. G 1-pers. buitenhut€ 3.154,00
Cat. F 3-pers. binnenhut€ 2.241,00
Cat. E 2-pers. binnenhut€ 2.490,00
Cat. D 2-pers. buitenhut€ 2.905,00
Cat. C 2-pers. buitenhut€ 3.071,00
Cat. B 2-pers. buitenhut€ 3.320,00
Cat. B 2-pers. buitenhut€ 4.150,00
Cat. A 2-pers. buitenhut€ 4.399,00
Premium 2-pers. suite€ 4.897,00

Hutdeling :

Genoemde prijzen zijn op basis van hutdeling.
Reist u alleen en wilt u geen hut delen met een andere passagier, dan kunt boeken in categorie G.  

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie/thee), accommodatie aan boord op indeling, alle niet optionele excursies, chartervluchten Reykjavík - Kangerlussuaq en v.v., groepstransfer van het vliegveld naar het schip en v.v., stadswandelingen in Sisimiut, Qeqertarsuaq, Ilulissat en Itilleq, museumbezoek in Sisimiut, Qeqertarsuaq en Ilulissat, bezoek van de kerk in Qeqertarsuaq en Ilulissat, "kaffemik" in Qeqertarsuaq, Beluga informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

reis van huis naar Keflavík op IJsland, transfer van Keflavík naar Reykjavík en v.v., benodigde overnachtingen op IJsland voor en na de reis, eventuele brandstoftoeslag, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geven, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten, evenals eventueel gewenste verlenging op IJsland.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. 

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.