Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise Diskobaai

Deze scheepsreis begint in Kangerlussuaq (West-Groenland). Hier gaat u aan boord van de Ocean Adventurer. De eerste plaats die u bezoekt is de kleine nederzetting Itilleq. Hierna gaat u naar het immense gletsjerfront van de Eqip Sermia. Uiteraard staat een dag in Ilulissat, de ijsbergenhoofdstad, op het programma. Om vervolgens verder naar het noorden te gaan richting Disko-eiland. Op Disko-eiland ligt Qeqertarsuaq. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong, getuige de warme bronnen en basaltkliffen. Nog verder noordwaarts bij het plaatsje Uummannaq, met de karakteristieke hartvormige berg, zult u zeker IJSBERGEN zien. Wit, blauw, turkoois en al die vormen! Sisimiut is het laatste plaatsje waar u aan land gaat. U kunt het museum met een tentoonstelling over Groenlands eerste bewoners (Saqqaqcultuur) en Groenlands oudste kerk (1775) bezoeken. In de tijd van de walvisvaart was Sisimiut een belangrijke handelspost, veel huizen in het centrum dateren uit die tijd. Daarna draait het schip de Kangerlussuaqfjord weer in. Terug in Kangerlussuaq gaat u van boord.

Het schip Ocean Adventurer

Het expeditiecruiseschip Ocean Adventurer neemt op deze reis maximaal 132 passagiers mee. Meer informatie, foto's en dekkenplan kunt u vinden via de link.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK

Het programma is onder voorbehoud van ijs-, weers- en lokale omstandigheden.

Dag 01 Reykjavík

Aankomst op de luchthaven Keflavík. Op eigen gelegenheid naar het groepshotel in het centrum van Reykjavík. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u de stad gaan verkennen voor de overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Reykjavík - Kangerlussuaq

Groepstransfer naar het vliegveld van Reykjavík. Chartervlucht naar Kangerlussuaq. Per bus wordt u naar de steiger gebracht om vanaf daar met de zodiacs naar de Ocean Adventurer te gaan. Het schip ligt voor ankoer in de kleine haven. Daarna begint de tocht door de 180 km lange Kangerlussuaqfjord. 

Dag 03 Itilleq

De eerste stop na Kangerlussuaq is bij de kleine gemeenschap Itilleq. Hier leven een 130 mensen nog vrijwel uitsluitend van visvangst en jacht. Het zal een bijzondere ontmoeting worden.

Dag 04 + 05 Eqip Sermia en Ilulissat

Aan het begin van de Diskobaai ligt het stadje Ilulissat. Ingeklemd tussen indrukwekkende gletsjertongen liggen enorme ijsbergen hier letterlijk voor de deur. De grootste ijsbergen komen uit de Kangiafjord. Het gebied is zo bijzonder dat UNESCO het heeft toegevoegd aan de lijst van werelderfgoed. 
In het stadje vindt u het Knud Rasmussenmuseum, een mooi kerkje, verschillende boekenwinkels en souvenirwinkels. Ook kunt u zich aan de waterkant vergapen aan de ijsbergen die hier voorbij drijven of vastgelopen zijn voor de kust. In de buitenwijken zijn de vele sledehonden te vinden die dit stadje rijk is.
De Eqip Sermia is een van de snelst stromende gletsjers in Groenland. Dagelijks worden vele tonnen ijs in het water geduwd. Van het enorme ijsfront van ruim vijf kilometer kalven continue al even indrukwekkende brokken af. Als ijsbergen zullen ze nog lang ronddobberen tot ze stranden en heel langzaam smelten.   

Dag 06 Uummannaq

Uummannaq is een pittoresk en kleurrijk dorpje dat op een eiland tegen de voet van een hartvormige berg is gebouwd. De mensen leven voor een groot deel nog van jacht en visvangst. In de winter gebruikt men de hondenslede voor de jacht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel sledehonden in en rond het dorp aan de ketting liggen. Het stenen kerkje is mooi in zijn eenvoud.

Dag 07 Qeqertarsuaq (Disko-eiland)

Disko-eiland is van vulkanische oorsprong. Dit is vooral te zien aan de zuidkust waar veel bergwanden basaltstructuren vertonen. Bij het plaatsje Qeqertarsuaq zijn enkele warme bronnen. Bij de nederzetting is het Arctisch Centrum gevestigd waar wetenschappers onderzoek doen naar flora, fauna, geologie en klimaat. Het kleine museum bij de haven is zeker een bezoek waard evenals het kerkje op het centrale plein. 
Het eiland biedt verschillende wandelmogelijkheden. Zelfs zo vroeg in het voorjaar zullen aan de zuidkant al planten in bloei staan. Langs het strand kunt u genieten van de immense ijsbergen die hier voorbij drijven.

Dag 08 Sisimiut

Aan de kust ligt de belangrijke havenplaats Sisimiut. Er is een bloeiende visindustrie. Vanuit het hele land trekken jongeren hierheen om te werken en hun geluk te beproeven.
In het oude centrum is een museum, de oudste houten kerk van Groenland en het pleintje met de karakteristieke toegangspoort van walviskaken. Bij dehaven is een werkplaats van de plaatselijke beeldend kunstenaars. Hier kunt u hen aan het werk zien en werk van hen kopen.

Dag 09 Kangerlussuaq

Bij aankomst in Kangerlussuaq wordt per zodiac ontscheept. Vervolgens is er een groepstransfer naar het vliegveld. Chartervlucht naar Reykjavík. Groepstransfer naar het hotel, voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 10 Reykjavík

Na het ontbijt is de reis ten einde en kunt u huiswaarts keren of uw reis verlengen op IJsland.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

De reis begint en eindigt in Reykjavík.
De scheepsreis begint en eindigt in Kangerlussuaq.

DataReisduurSchip
19 aug - 28 aug 201809 nachtenOcean Adventurer

Ocean Adventurer // max. 132 passagiers

Prijzen per persoon
AANBIEDING bij boeking vóór 22 juni 2018.
Bent u lid van de Shackleton Club? Dan gelden voor u extra voordelen.

bij koers US$1,00 = € 0,83
HuttypePrijsBeschikbaar
MDW 3-pers. hut€ 3.648,001 hut
LDP 2-pers. hut€ 4.727,00VOL
MDP 2-pers. hut€ 5.225,00VOL
MDW 2-pers. hut€ 5.723,00VOL
Superior 2-pers. hut€ 6.304,00VOL
Deluxe 2-pers. hut€ 6.885,00VOL
Suite 2-pers. hut€ 7.632,00VOL
Owners Suite€ 8.379,002 hutten
Transferpakket€ 1.407,00ja
Kajakken€ 577,003 plaatsen
Peddelsurfen€ 196,009 plaatsen

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 01 juni 2018.

AANBIEDING:
Bij boeking vóór 22 juni 2018:
15% korting op LDT-, MDP-, MDW-hutten.
20% korting op Superior, Deluxe en Suites.
GEEN korting op MD 3-pers. hut en Owner's Suite. 

SHACKLETON CLUB:
Heeft u eerder met Quark Expeditions gereisd, dan gelden er extra voordelen voor u.

Hutdeling :

Genoemde prijzen zijn op basis van hutdeling.
Reist u alleen en wilt u geen hut delen met een andere passagier, dan kunt u een 2-pers. hut voor alleengebruik boeken tegen een toeslag van 70%, de suites zijn 100%. 

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie/thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies, 2 overnachtingen op indeling in 2-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt in Reykjavík, chartervluchten Reykjavík - Kangerlussuaq, groepstransfer hotel - vliegveld Reykjavík en v.v., groepstransfers van het vliegveld naar het schip en v.v., gebruik van rubberlaarzen tijdens de scheepsreis, een expeditieparka die u na de reis mag houden, uitgebreid informatiepakket en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht vanaf Amsterdam / Brussel naar Keflavík, eventueel extra overnachtingen in Reykjavík, eventuele brandstoftoeslag, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten, evenals eventueel gewenste verlenging in IJsland.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor te Pernis. We zijn u graag van dienst.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.