Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise Diskobaai

Deze scheepsreis begint in Kangerlussuaq (West-Groenland). Hier gaat u met de chartervlucht naar Nuuk, waar u aan boord van de Sea Spirit gaat. De eerste plaats die u bezoekt is Sisimiut, waar u aan land gaat. U kunt het museum met een tentoonstelling over Groenlands eerste bewoners (Saqqaqcultuur) en Groenlands oudste kerk (1775) bezoeken. In de tijd van de walvisvaart was Sisimiut een belangrijke handelspost, veel huizen in het centrum dateren uit die tijd.
In de monding van de Diskobaai liggen Aasiaat en Qeqertarsuaq (op Disko-eiland). Het eiland heeft een vulkanische oorsprong, getuige de warme bronnen en basaltkliffen. De eerste ijsbergen komen nu in zicht.
Nog verder noordwaarts bij het plaatsje Uummannaq, met de karakteristieke hartvormige berg, zult u zeker IJSBERGEN zien. Wit, blauw, turkoois en al die vormen! U blijft kijken en fotograferen. Iets ten noorden hiervan ligt de plaats waar eeuwenoude mummies gevonden zijn.  
Terug zuidwaarts komt u langs het immense gletsjerfront van de Eqip Sermia. Uiteraard staat een dag in Ilulissat, de ijsbergenhoofdstad, op het programma. 
Daarna gaat de reis verder zuidwaarts. De kustlijn is indrukwekkend en afwisselend. Kleurrijke dorpjes liggen verscholen op beschutte plaatsen bij de kust. Stormvogels zeilen mee in het kielzog van de boot, voor de boeg schieten zeehonden weg en af en toe is een ademwolk van een walvis te zien. De laatste stop is in de kleine nederzetting Itilleq. Daarna draait het schip de Kangerlussuaqfjord weer in. Terug in Kangerlussuaq gaat u van boord.

Het schip Sea Spirit

Het expeditiecruiseschip Sea Spirit neemt op deze reis maximaal 114 passagiers mee. Meer informatie, foto's en dekkenplan kunt u vinden via de link.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK

Het programma is onder voorbehoud van ijs-, weers- en lokale omstandigheden.
Dit programma is de mogelijke route van reis 1 in 2018.
Reis zal op dag 08 eindigen in Kangerlussuaq.

Dag 01 Kangerlussuaq - Nuuk

Vlucht van Kangerlussuaq naar Nuuk. Groepstransfer van het vliegveld naar het kleine haventje waar de Sea Spirit voor anker ligt. Inschepen aan boord van de Sea Spirit. 

Dag 02 Sisimiut

Aan de kust ligt de belangrijke havenplaats Sisimiut. Er is een bloeiende visindustrie. Vanuit het hele land trekken jongeren hierheen om te werken en hun geluk te beproeven.
In het oude centrum is een museum, de oudste houten kerk van Groenland en het pleintje met de karakteristieke toegangspoort van walviskaken. Bij dehaven is een werkplaats van de plaatselijke beeldend kunstenaars. Hier kunt u hen aan het werk zien en werk van hen kopen.

Dag 03. Aasiaat

Aan de zuidelijke monding van de Diskobaai ligt het havenplaatsje Aasiaat. Zo vroeg in het seizoen kan in deze omgeving nog pakijs liggen. Vaak zijn er dan nog Groenlandse walvissen te vinden. Ook kunnen er Bultruggen gezien worden.
Natuurlijk zult u ook de eerste grote ijsbergen voorbij zien drijven. 

Dag 04 Qeqertarsuaq (Disko-eiland)

Disko-eiland is van vulkanische oorsprong. Dit is vooral te zien aan de zuidkust waar veel bergwanden basaltstructuren vertonen. Bij het plaatsje Qeqertarsuaq zijn enkele warme bronnen. Bij de nederzetting is het Arctisch Centrum gevestigd waar wetenschappers onderzoek doen naar flora, fauna, geologie en klimaat. Het kleine museum bij de haven is zeker een bezoek waard evenals het kerkje op het centrale plein. 
Het eiland biedt verschillende wandelmogelijkheden. Zelfs zo vroeg in het voorjaar zullen aan de zuidkant al planten in bloei staan. Langs het strand kunt u genieten van de immense ijsbergen die hier voorbij drijven.

Dag 05 Uummannaq

Uummannaq is een pittoresk en kleurrijk dorpje dat op een eiland tegen de voet van een hartvormige berg is gebouwd. De mensen leven voor een groot deel nog van jacht en visvangst. In de winter gebruikt men de hondenslede voor de jacht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel sledehonden in en rond het dorp aan de ketting liggen. Het stenen kerkje is mooi in zijn eenvoud.

Dag 05 + 06 Eqip Sermia en Ilulissat

Aan het begin van de Diskobaai ligt het stadje Ilulissat. Ingeklemd tussen indrukwekkende gletsjertongen liggen enorme ijsbergen hier letterlijk voor de deur. De grootste ijsbergen komen uit de Kangiafjord. Het gebied is zo bijzonder dat het toegevoegd is aan de UNESCO-Werelderfgoedlijst. In het stadje vindt u het Knud Rasmussenmuseum, een mooi kerkje, verschillende boekenwinkels en souvenirwinkels. Ook kunt u zich aan de waterkant vergapen aan de ijsbergen die hier voorbij drijven of vastgelopen zijn voor de kust. In de buitenwijken zijn de vele sledehonden te vinden die dit stadje rijk is.
De Eqip Sermia is een van de snelst stromende gletsjers in Groenland. Dagelijks worden vele tonnen ijs in het water geduwd. Van het enorme ijsfront van ruim vijf kilometer kalven continue al even indrukwekkende brokken af. Als ijsbergen zullen ze nog lang ronddobberen tot ze stranden en heel langzaam smelten.   

Dag 07 Itilleq

Op de terugweg naar Kangerlussuaq wordt een bezoek gebracht een de kleine gemeenschap Itilleq. Hier leven een 130 mensen nog vrijwel uitsluitend van visvangst en jacht. Het zal een bijzondere ontmoeting worden.

Dag 09 Nuuk

Bij aankomst in Nuuk wordt ontscheept. Groepstransfer naar het vliegveld en vlucht naar Kangerlussuaq.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

De eerste reis begint in Nuuk en eindigt in Nuuk.
De tweede reis begint Nuuk en eindigt in Kangerlussuaq.

DataReisduurSchip
22 mei - 30 mei 201808 nachtenSea Spirit
30 mei - 06 juni 201807 nachtenSea Spirit

Sea Spirit // max. 114 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
HuttypePrijsBeschikbaar
22 mei 2018
Beschikbaar
30 mei 2018
Classic 3-pers.€ 3.482,00VOL2x vrouw
MD 2-pers. hut€ 4.727,00VOLVOL
Classic 2-pers.€ 5.059,00ja1 vrouw
Superior 2-pers.€ 5.142,00jaVOL
Deluxe 2-pers.€ 5.972,00VOLVOL
Premium 2-pers.€ 6.885,00jaVOL
Suite 2-pers.€ 8.130,00VOLVOL
Kajakken€ 544,00VOL8 plaatsen

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 30 mei 2018.

Hutdeling :

Genoemde prijzen zijn op basis van hutdeling.
Reist u alleen en wilt u geen hut delen met een andere passagier, dan kunt u een 2-pers. hut voor alleengebruik boeken tegen een toeslag van 70%. 

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie/thee), welkomst- en afscheidscocktail, accommodatie aan boord op indeling, alle excursies, groepstransfers van het vliegveld naar het schip en v.v., gebruik van rubberlaarzen tijdens de scheepsreis, een expeditieparka die u na de reis mag houden, chartervlucht Kangerlussuaq - Nuuk (reis 22 mei), uitgebreid informatiepakket en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht vanaf Amsterdam of Brussel via Kopenhagen naar Kangerlussuaq, benodigde overnachtingen in Kopenhagen, eventuele brandstoftoeslag, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten, de benodigde overnachtingen in Kopenhagen, evenals eventueel gewenste verlenging in Groenland en/of Kopenhagen.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor te Pernis. We zijn u graag van dienst.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.