Reisinformatie

Reisbeschrijving scheepsreis Baffin & Groenland

De reis begint met een chartervlucht naar Iqaluit (Canada). Na inscheping aldaar vaart de RCGS Resolute de Frobisher Bay uit naar de oostkust van Baffin. Voor de kust van Baffin ligt het eiland Monumental, toevluchtsoord voor verschillende zeezoogdieren, die natuurlijk ijsberen aantrekken.
Daarna wordt in het noorden Pangnirtung bezocht dat bekend is om de vele kunstenaars. 
Het landschap bij Cape Mercy kenmerkt zich door de dramatische kliffen.
Bij de Sunshine Fjord wordt de Poolcirkel overgestoken.
Vervolgens wordt de Davisstraat overgestoken richting Qeqertarsuaq, op Disko-eiland.
Aan het einde van de Diskobaai ligt de ijsbergenhoofdstad Ilulissat. In Ilulissat zijn souvenirwinkels, musea, een mooi kerkje, het museum in het ouderlijk huis van Knud Rasmussen, etc. De volgende plaats is Sisimiut. Hier kunt u het museum met een tentoonstelling over Groenlands eerste bewoners (Saqqaqcultuur) en Groenlands oudste kerk (1775) bezoeken. Sisimiut was in de tijd van de walvisvaart een belangrijke handelspost. Als laatste wordt de 180 km lange Kangerlussuaqfjord ingevaren wordt, waar de scheepsreis eindigt in de kleine haven van Kangerlussuaq. Hier gaat u van boord en vliegt u terug naar Ottawa waarmee de reis eindigt.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Canada en terug, de benodigde overnachtingen op heen- en terugreis, evenals eventuele verlenging in Canada of in Groenland.
Stuur ons uw wensen, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-terugbericht voor overleg of een afspraak om de verschillende mogelijkheden door te nemen. 

Het schip RCGS Resolute

Deze reis wordt gemaakt met expeditiecruiseschip RCGS Resolute, max 148 passagiers.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK

IJs- en weersomstandigheden kunnen afwijkingen van het programma nodig en/of wenselijk maken. Op veel plaatsen zal aan land gegaan worden om te wandelen of worden er tochten met de zodiacs gemaakt.

Dag 01. Ottawa

Deze reis begint in Ottawa met een chartervlucht naar Iqaluit.
Na aankomst aldaar wordt u naar het haventje gebracht alwaar u per zodiac aan boord van de RCGS Resolute gaat.
Als aan alle formaliteiten zijn voldaan, vaart het schip de Frobisher Bay uit. De baai wordt omgeven door een indrukwekkend berglandschap met hier en daar immense gletsjers die tot aan het water reiken.

Dag 02 Monumental

Monumental is een rotsachtig, onbewoond eiland. Vooral walrussen vinden hier een goed heenkomen. Aangetrokken door mogelijke prooien, zijn we ook regelmatig ijsberen te zien.
Een prachtige gelegenheid  om met zodiacs er op uit te trekken.

Dag 03 Kekerten & Pangnirtung

Meer noordelijk ligt het eiland Kekerten met verschillende overblijfselen van een walvisverwerkingsstation, waar in de 19e eeuw grote hoeveelheden gevangen walvissen werden verwerkt.
Aan de monding van de Panirtungfjord ligt de gelijknamige nederzetting. In het meer dan 4000 jaar oude dorp kunt u nog wat van de oude cultuur opsnuiven. Inuit kwamen naar deze plaats omdat hier de kariboestieren hier verzamelden. Een goede bron van voedsel. Tegenwoordig leeft men meer van de tarbotvisserij. De gemeenschap kent ook veel beeldend kunstenaars, die zich vooral hebben toegelegd op het creëren van prachtige wandkleden en prints met traditionele voorstellingen. Bekend zijn de gebreide mutsen, die ook te koop zijn.
Dichtbij ligt de toegang tot het  Auyuittuq NP, een gebied met fjorden, gletsjers en zelfs ijskappen.  

Dag 04 Cape Mercy

Het zijn de dramatische kliffen die noordelijke landtong van Cumberland Sound markeren. De kustlijn tussen Cape Mercy en Cape Dyer is een geweldige plek om op de uitkijk te staan voor ijsberen die hier vaak aan land komen. 

Dag 05 Sunshine Fjord

Hier kan de poolcirkel overgestoken worden. Deze zou varend met het schip of met de zodiacs overgestoken worden. Een actievere optie zou zijn om de poolcirkel te voet over te steken! De Sunshine Fjord biedt goede wandelmogelijkheden, intensieve mogelijkheden waarbij u na een klim prachtig uitzicht heeft, maar ook minder inspannende wandelingen langs de kust.

Dag 06 Davisstraat

Aan het einde van de dag is het tijd om afscheid te nemen van Canada en zal er koers gezet worden richting Groenland. Hiervoor moet Straat Davis overgestoken worden. IJsbergen vanuit de Diskobaai worden door de stroming in zuidelijke richting meegevoerd. U zult er zeker nog verschillende zien. 

Dag 07 Qeqertarsuaq (Disko Eiland)

Dat Disko-eiland een vulkanische oorsprong kent, is vooral te zien aan de zuidkust waar enorme basaltstructuren het landschap sieren. Een ander kenmerk van dit gebied zijn de minerale afzettingen en warmwaterbronnen.
De zuidkust wordt verkend en de belangrijkste nederzetting van het eiland Qeqertarsuaq wordt bezocht. Hier staat op het centrale plein een mooi kerkje en bij de haven is een klein museum, beide het bezoeken waard. Er is ook een Arctisch Centrum gevestigd. Wetenschappers doen hier onderzoek naar flora, fauna, geologie en klimaat.
Nederland heeft hier ook een stukje Nederlandse geschiedenis, de tijd van de grote walvisvaart. O.a. Nederlandse walvisvaarders kwamen naar deze omgeving om walvissen te vangen en te verwerken.
Vanaf de ijskap komen enorme ijsbergen de Diskobaai uitdrijven richting zee. Op weg naar Ilulissat, dat achterin de baai ligt, zal menige ijsberg voorbij komen. De kleuren en vormen zullen u steeds weer verbazen. 

Dag 08 Diskobaai & Ilulissat

De vaak met grote ijsbergen gevulde baai wordt Diskobaai genoemd. Achterin ligt het plaatsje Ilulissat. Onderweg duikt er misschien nog wel een walvis op. Tijdens een bezoek aan Ilulissat kunt u kennismaken met de vele sledehonden die hier in en buiten het stadje leven. In het centrum staat het ouderlijk huis van de bekende poolvorser Knud Rasmussen, dat nu als museum is ingericht.  

Dag 09 Sisimiut

Sisimiut is een belangrijke havenplaats met een bloeiende visindustrie. De plaats heeft een grote aantrekkingskracht op jongeren vanuit het hele land.
De plaatselijke beeldende kunstenaars hebben een gezamenlijke werkplaats bij de haven. Hier kunt u hun werk bewonderen en kopen.
In het centrum is de oudste houten kerk van Groenland en het pleintje met de karakteristieke toegangspoort van walviskaken te vinden. Bij de haven is een werkplaats van de plaatselijke beeldend kunstenaars. Hier kunt u ze aan het werk zien en werk kopen.
Iets ten zuiden van Sisimiut ligt de Evighedsfjord. Deze diepe fjord wordt omringd door de hoogste bergen van West-Groenland. Op verschillende plaatsen reiken gletsjertongen tot aan het water. 

Dag 10 Kangerlussuaqfjord

Deze dag vaart u door de 180 km lange fjord naar Kangerlussuaq. Er moet zeer voorzichtig door de smalle vaargeul gemanoeuvreerd worden Enkele kilometers buiten het plaatsje is een kleine haven waar het schip voor anker gaat. 

Dag 11 Kangerlussuaq

Na het ontbijt eindigt de scheepsreis. U wordt met zodiacs van boord gebracht en vervolgens met een bus naar het vliegveld van Kangerlussuaq gebracht voor de vlucht naar Ottawa.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Ottawa (Canada). U gaat aan boord in Iqaluit (Canada) en van boord in Kangerlussuaq (Groenland).

DatumReisduurSchip
09 aug - 19 aug 201910 nachtenRCGS Resolute

RCGS Resolute // 146 passagiers

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijzenBeschikbaar
MD 3-pers. hut€ 10.895,00ja
B 2-pers. hut€ 12.795,00VOL
Superior 2-pers. hut€ 13.995,00beperkt
Superior Plus€ 14.195,00ja
Shackleton suite€ 15.295,00ja
One Ocean Suite€ 16.495,00beperkt
Kajakken€ 695,00ja
Chartervluchten+transfers
Ottawa - Iqaluit &
Kangerlussuaq - Ottawa
€ 1.995,00ja

Beschikbaarheid

Bijgewerkt t/m 26 juli 2019.

AANBIEDING
Bij boeking vóór 31 augustus 2019 US$ 1000 p.p. tegemoetkoming in vluchtkosten + een hotelovernachting in Ottawa.

LOYALITEITSPROGRAMMA ONE OCEAN EXPEDITIONS:
Heeft u eerder een reis gemaakt met One Ocean Expeditions? Laat het ons weten, want u komt in aanmerking voor verschillende voordelen.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis, groepstransfer in Iqaluit  vliegveld - schip en Kangerlussuaq schip - vliegveld, uitgebreide informatie, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vlucht vanuit Amsterdam of Brussel naar Ottawa en v.v., chartervlucht van Ottawa naar Iqaluit en van Kangerlussuaq  naar Ottawa (prijs zie prijskolom), eventuele brandstoftoeslag, overige transfers, verzekeringen, (fris)drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutindeling:

Prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht Wilt u een hut voor u alleen dan gelden onderstaande toeslagen. In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u een van de hutten voor alleengebruik wenst, betaalt u een toeslag:
50% toeslag bij alleengebruik standaard 2-pers. hut. 
100% toeslag bij alleengebruik suite.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor indien olieprijsstijging hiertoe aanleiding geeft om een brandstoftoeslag op te leggen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Canada en terug, de benodigde overnachtingen op heen- en terugreis, evenals eventuele verlenging in Canada of in Groenland. Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor om de verschillende mogelijkheden door te nemen. 

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.