Ga naar inhoud

Expeditiecruise Ungavabaai, Baffin & West-Groenland

Inuitgemeenschappen in Canada en Groenland

:alttitle:

Expeditiecruise Ungavabaai, Baffin & West-Groenland

Bent u geïnteresseerd in de natuur en cultuur in Canada en Groenland? Dan is dit de ultieme reis om verschillende, kleine, zelden bezochte Inuitgemeenschappen in het noorden van Qebec (Nunavik), het zuiden van Baffin en enkele plaatsjes aan de westkust van Groenland te bezoeken.
Tijdens de reis is er uiteraard oog voor de natuur. Het ruige berglandschap van Baffin, het bijzondere eiland Akpatok zult u in volle glorie kunnen zien. Juli is de tijd dat Beluga's in de Hudsonbaai en Straat Hudson te zien zijn. IJsberen en walrussen zullen op onverwachte momenten op duiken. Om in Groenland te komen, zal Straat Davis overgestoken moeten worden, waar enorme ijsbergen ronddoberen.
Het belooft een zeer afwisselende reis te worden met veel verrassende elementen!

De reis in het kort

De reis begint met een chartervlucht van Ottawa naar Iqaluit, de hoofdstad van Nunavut. Hier gaat u aan boord van de Ocean Endeavour. In de Canadese Arctis bezoekt u Cape Dorset dat bekend staat om de prachtige kunstwerken die hier vandaan komen, de kust van Ungavabaai, Akpatok, een eiland waar veel vogels broeden en waar vaak ijsberen te vinden zijn. In deze periode verblijven er veel Beluga's in de Hudsonbaai en Straat Hudson, de kans om een groep van deze dieren te kunnen zien, is zeker aanwezig.
Daarna steekt de Ocean Endeavour over naar Groenland. Tijdens de oversteek van Straat Davis kunnen ijsbergen en pakijsvelden voorbijkomen.
In Groenland wordt de hoofdstad Nuuk en enkele kleine nederzettingen bezocht. De reis eindigt in Kangerlussuaq.
Vanuit Kangerlussuaq kunt u met de chartervlucht naar Toronto vliegen om uw reis in Canada voor te zetten of van daaruit naar huis te vliegen. Het is ook mogelijk om uw reis in Groenland te verlengen en vandaar uit naar huis te vliegen.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis met expeditiesfeer / volpension.
 • Inclusief regelmatig excursies aan land en excursies per zodiac (rubberboot).
 • Engelssprekende expeditieleiding.
 • Max. 198 passagiers // internationaal gezelschap.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Kajaks in het natuurhistorisch museum in Nuuk.
  1/13

  Kajaks in het natuurhistorisch museum in Nuuk.

 • Zodiaccruise in NP Torngat Mountains, Canada.
  2/13

  Zodiaccruise in NP Torngat Mountains, Canada.

 • Het Breedbladig wilgenroosje is op veel plaatsen te vinden.
  3/13

  Het Breedbladig wilgenroosje is op veel plaatsen te vinden.

 • Dopheide op de toendra.
  4/13

  Dopheide op de toendra.

 • Immense ijsbergen drijven rond in het noordelijk deel van Canada en Groenland.
  5/13

  Immense ijsbergen drijven rond in het noordelijk deel van Canada en Groenland.

 • Oude en nieuwe gebouwen in de hoofdstad Nuuk, Groenland.
  6/13

  Oude en nieuwe gebouwen in de hoofdstad Nuuk, Groenland.

 • Kortbekzeekoeten in vlucht.
  7/13

  Kortbekzeekoeten in vlucht.

 • De steile wanden van Akpatok, Canada.
  8/13

  De steile wanden van Akpatok, Canada.

 • Hoog op de kliffen broeden zeevogels.
  9/13

  Hoog op de kliffen broeden zeevogels.

 • Mooi gevormd ijsbergje in het avondlicht.
  10/13

  Mooi gevormd ijsbergje in het avondlicht.

 • Pakijs in Straat Davis tussen Oost-Canada en West-Groenland.
  11/13

  Pakijs in Straat Davis tussen Oost-Canada en West-Groenland.

 • Zuidelijk deel van Baffin, Canada.
  12/13

  Zuidelijk deel van Baffin, Canada.

 • Frobisher Bay met veel ijs, op weg naar Iqaluit, de hoofdstad van Nunavut.
  13/13

  Frobisher Bay met veel ijs, op weg naar Iqaluit, de hoofdstad van Nunavut.

Dag tot dag

BELANGRIJK

De beschreven route is een leidraad.
IJssituaties, weersomstandigheden en het zien van dieren kunnen afwijkingen van het programma noodzakelijk of wenselijk maken. 

 • Ottawa - Iqaluit

  De reis begint met een chartervlucht van Ottawa naar Iqaluit. Na aankomst wordt u naar het centrum gebracht waar u het plaatsje kunt verkennen. Het museum heeft interessante informatie en items.
  Later wordt u naar de ligplaats van het schip gebracht. Omdat er geen kade is, zullen alle passagiers met rubberboten aan boord van de Ocean Endeavour gebracht worden. Na het inschepen, zal het schip snel vertrekken, op weg naar het avontuur.

 • Frobisher Bay

  Het omringende landschap van de Frobisher Bay is fenomenaal, een ruig berglandschap doorkliefd door gletsjers die tot aan de baai reiken. Alle reden om met verrekijker aan dek te staan.

 • Kimmirut

  Kimmirut is een kleine nederzetting op het zuidelijk deel van Baffin. Het is niet zomaar te bereiken, want het ligt aan een baai met het grootste getijdeverschil ter wereld. Er wonen ca. 400 mensen die leven van jacht en visvangst. Er wonen ook verschillende beeldend kunstenaars, die u graag hun kunstwerken laten zien en natuurlijk verkopen. U bent van harte welkom in de Soper House Gallery.

 • Cape Dorset (Kinngait)

  Daar waar Straat Hudson overgaat in de Hudsonbaai ligt op een kaap een kleine nederzetting: Cape Dorset. De omgeving bestaat uit een indrukwekkend, rotsig gebergte. In Cape Dorset wonen veel beeldendkunstenaars, die tot de beste van de Inuit gerekend worden. De kunst die hier gemaakt wordt, bestaande uit tekeningen, beeldhouwwerken en wandkleden, wordt over de gehele wereld verkocht.

 • Straat Hudson

  Navigeren door Staat Hudson. Op zoek naar ijsberen, walrussen, walvissen, zeehonden en zeevogels.

 • Ungava-schiereiland

  Er wordt langs de kust van het schiereiland Ungava gevaren. Het uitgestrekte toendragebied staat vol met bloeiende planten. Er zijn verschillende kleine gemeenschappen en restanten van verlaten nederzettingen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen een of meerdere landingen gemaakt worden.

 • Ungavabaai

  De Ungava Baai is groot en ondiep en kent een grote verscheidenheid aan dieren. IJs- en weersomstandigheden zijn in dit gebied erg moeilijk te voorspellen. Pakijs kan delen blokkeren, maar het kan ook ijsvrij zijn. Dan kunnen er landingen gemaakt worden of zodiaccruises langs de kust op zoek naar dieren.
  In deze baai ligt het eiland Akpatok. Het eiland bestaat uit keihard vulkanisch gesteente en rijst bijna loodrecht uit zee. Op de hoge richels broeden duizenden zeevogels (vooral Dikbekzeekoeten). Het is haast onvoorstelbaar, maar menige keer worden er dicht onder de vogelkolonies ijsberen waargenomen. Op de smalle stroken op zeeniveau liggen soms walrussen. Op Akpatok aan land gaan, is zo goed als onmogelijk, maar met zodiacs langs de kliffen varen, behoort zeker tot de mogelijkheden.

 • Straat Davis

  De zee tussen Canada en Groenland heet Straat Davis. Van verschillende kanten worden hier ijsbergen aangevoerd: vanuit de Diskobaai, vanuit het noorden van Groenland en Canada. Ook kunnen er nog pakijsvelden zijn. De plaats om op zoek te gaan naar ijsbergen en walvissen.

 • Nuuk (Groenland)

  Vandaag heeft u de gelegenheid om Groenlands hoofdstad Nuuk te verkennen. Vergeet niet om het natuurhistorisch museum en het kerkje van Hans Egede te bezoeken. Bij de haven is de werkplaats van de kajakclub. Hier bouwen jongeren hun eigen kajak waarmee ze aan wedstrijden meedoen. Ook oefenen ze in evenwichtstechnieken. Als u de gelegenheid heeft, moet u zeker even gaan kijken. De jongens zullen u ongetwijfeld uitdagen om ook eens een evenwichtsoefening te doen. 

 • Qeqqata

  Langs de gehele westkust van Groenland liggen kleine gemeenschappen. De kleuriijke huisjes zijn vaak tegen een berg gebouwd en met enlaar verbonden door een wirwar van strappen. Als weersomstandigheden het toelaten zal één van deze kleinere gemeenschappen bezocht worden.
  In de avond zal het schip de ingang van de Kangerlussuaqfjord invaren. Wie het geweldige landschap rond deze fjord wil zien, zal helaas wat nachtrust moeten missen. Maar het is zeker de moeite waard.

 • Kangerlussuaq

  Ontschepen in Kangerlussuaq. Ook hier is geen kade. Met zodiacs wordt u aan land gebracht en vervolgens met bussen naar het vliegveld gebracht.
  Vanhier kunt u met de chartervlucht naar Toronto vliegen om daar uw reis binnen Canada voor te zetten of huiswaarts te keren. Maar het is ook mogelijk om uw reis in Groenland te verlengen en met lijnvluchten via IJsland of Kopenhagen (Denemarken) huiswaarts te keren.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 28 July 2022
canada-215
 • Groepstransfers in Iqaluit en Kangerlussuaq.
 • Reis van huis naar Ottawa en vanaf Kangerlussuaq terug.
 • Chartervlucht van Ottawa naar Iqaluit // Kangerlussuaq - Toronto (zie prijstabel).

Discovery Fund

Deze reis gaat door het leefgebied van de Inuit. Vanwege de grote veranderingen die plaatsvinden in het leven en de leefomgeving van de kleine gemeenschappen hebben lokale en nationale organisaties projecten opgezet om deze gemeenschappen op allerlei wijze te helpen.
De organisator van deze scheepsreis, Adventure Canada, draagt per passagier US$ 250 af aan het Discovery Fund waarmee de projecten ondersteunt worden.
In de afgelopen jaren heeft het Discovery Fund onder andere bijgedragen in:
Project North, Atlantic Whales, Unikkaussivut, National Inuit Youth Council, The Walrus Foundation, Students on Ice.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om een brandstoftoeslag op te leggen, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Ottawa en vanaf Toronto of Kangerlussuaq.
Heeft u interesse in een voorstel? Stuur ons dan een bericht met uw wensen, bel +31 10 295 0126 of vul een bel-me-bericht in voor overleg of een afspraak. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis.

Loyaliteitsprogramma Adventure Canada:

Bent u al meer op reis geweest met Adventure Canada, dan gelden er vanaf de 3e reis aantrekkelijke loyaliteitsvoordelen. Als u een offerte aanvraagt of een boeking bij ons doet, laat dan altijd weten of dit voor u van toepassing is.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en bomen voor het project “Herstel van de bossen op Borneo” het leefgebied van de Oerang-oetang.

Terug naar boven