Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise "Valleien en fjorden van Groenland"

De reis begint met een hotelovernachting in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. De volgende ochtend is er een groepstransfer naar het vliegveld van Reykjavík voor de chartervlucht naar Akureyri. Aldaar gaat u aan boord van de Ocean Adventurer. Al snel vertrekt het schip in westelijke richting.
Na de oversteek over Straat Denemarken wordt een stop gemaakt bij Skjoldungen, een verlaten nederzetting aan de oostkant van Groenland. Inwoners werden in 1961 gedwongen om naar grotere plaatsen te verhuizen. Verder kunnen er op verschillende plaatsen uitstapjes met de zodiacs gemaakt worden of kan zelfs aan land gegaan worden.
De zuidwestkust van Groenland is bezaaid met kleine gehuchten, dorpjes en zelfs enkele stadjes. Kleurrijke huisjes vormen de altijd vrolijke noot in het indrukwekkende berg- en fjordenlandschap. Op verschillende plaatsen komen gletsjers uit in zee, die altijd voor ijsbergen zorgen.
Halverwege en zeker eind augustus beginnen de eerste herfstkleuren te verschijnen. Vooral in de omgeving van de hoofdstad Nuuk zijn dan de grote walvissen zoals Bultruggen te vinden. Noordelijker, in de Diskobaai, zijn het vooral de immense ijsbergen die de show stelen.
De Ocean Adventurer vaart dan terug naar Kangerlussuaq, een beschutte haven en luchthaven 180 km landinwaarts. Van hieruit is er een chartervlucht terug naar Reykjavík. Na een overnachting in een centraal gelegen hotel is de reis ten einde en kunt u terug naar huis vliegen. 

Verlenging op IJsland, op Groenland of in Kopenhagen

De scheepsreis begint en eindigt in Reykjavík. U kunt hierdoor uw reis eenvoudig verlengen door vooraf een verblijf op IJsland of achteraf in Groenland.

Kijk voor ideeën op deze site onder bestemming IJsland, of GroenlandStuur ons uw wensen of bel + 31 10 2950126 voor overleg of een afspraak op kantoor.  

Het schip de Ocean Adventurer

Deze reis wordt gemaakt aan boord van het expeditiecruiseschip Ocean Adventurer met maximaal 132 passagiers.

Reis van dag tot dag

Route onder voorbehoud van weer- en ijsomstandigheden

 

Dag 01 Reykjavík

Aankomst op de luchthaven Keflavík. Op eigen gelegenheid naar het groepshotel in het centrum van Reykjavík. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u de stad gaan verkennen voor de overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Akureyri en vertrek

Groepstransfer naar het vliegveld van Reykjavík. Chartervlucht naar Akureyri. Aldaar inschepen aan boord van de Ocean Adventurer. Vertrek en oversteek over Straat Denemarken.

Dag 03 - 04 Oost-Groenland

Dichterbij de oostkust zullen er zeker ijsbergen drijven. Langzaam manoeuvreert het schip richting het dorpje Skjoldungen. Een verlaten nederzetting met een spookachtige uitstraling. Het fjord is een perfecte plaats voor een zodiaccruise. 
Vanhier naar de zuidkaap van Groenland vaart het schip langs een indrukwekkende kust. Een ruig berglandschap waar op verschillende plaatsen de ijskap tussendoor wringt en eindigt in diepblauwe gletsjerfronten in zee.

Dag 05 - 07 Zuid-Groenland

Zuid-Groenland heeft een alpien berglandschap. Niet alleen wandelaars en kajakkers, maar ook bergbeklimmers en ware avonturiers kunnen hier hun hart ophalen. Indrukwekkende fjorden, hemelsblauwe gletsjers en gehuchten, dorpen en stadjes bepalen het beeld.
Rond het jaar 900 werd het gebied ontdekt door de Noorman Erik de Rode en zijn mannen. Sindsdien zijn hier, met een korte onderbreking in de Middeleeuwen, schapenboerderijen. Overblijfselen uit die eerste tijd zijn hier verspreid in het landschap te zien. Van de boerderij van Erik de Rode en het kapelletje van zijn vrouw zijn in de laatste jaren replica's gebouwd in Brattahlid.  

Dag 08 t/m 13 West-Groenland

In het zuidwesten ligt de hoofdstad Nuuk, de kleinste hoofdstad ter wereld. Het heeft wel alles wat er in een moderne stad hoort te zijn: een supermarkt, kledingwinkels, een gemeenschapshuis, een natuurhistorisch museum en een oude kern met een klein stijvol kerkje.
Noordelijker ligt de Diskobaai, die bekend staat om de enorme ijsbergen die hier dagelijks richting zee drijven. Middenin de Diskobaai ligt Disko-eiland dat uit vulkanisch gesteente bestaat. Vooral aan de zuidzijde zijn enorme basaltformaties. Helemaal achterin de Diskobaai ligt het stadje Ilulissat, dat al tientallen jaren de ijsbergenhoofdstad van Groenland is. Rondom Ilulissat zijn ijsbergen en gletsjers. In het stadje leven meer sledehonden dan mensen.

Dag 14 Kangerlussuaq - Reykjavík

Na de tocht door de 180 km lange Kangerlussuaqfjord, gaat de Ocean Adventurer voor anker in de klein haven Kangerlussuaq. Met zodiacs wordt u naar het steiger gebracht om vandaar met een bus naar de luchthaven te worden vervoerd.
Vanhier met de chartervlucht naar Reykjavík voor een hotelovernachting aldaar. De volgende morgen kunt u dan naar Amsterdam of Brussel vliegen.

Dag 15

Einde van de reis.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint in begint en eindigt in Reykjavík op IJsland.
De scheepsreis begint in Akureyri en eindigt in Kangerlussuaq Groenlan

DataReisduurSchip
15 aug - 29 aug 201914 nachtenOcean Adventurer

Ocean Adventurer // max. 122 passagiers

Prijzen per persoon.

bij koers US$1,00 = € 0,83
AccommodatiePrijsBeschikbaar
MD 3-pers. hut€ 5.806,00VOL
LDT 2-pers. hut€ 7.715,00VOL
MDP 2-pers. hut€ 8.545,00VOL
MDW 2-pers. hut€ 9.375,00VOL
Superior 2-pers. hut€ 10.371,00VOL
Deluxe 2-pers. hut€ 11.450,00VOL
Suite 2-pers.€ 12.695,00VOL
Owner's Suite€ 13.940,00VOL
Kajakken€ 577,0010
Peddelsurfen€ 196,0010
Vlucht+hotelpakket€ 1.158,00ja

Beschikbaarheid en korting:

Bijgewerkt t/m 03 december 2018.

LOYALITEITSPRGRAMMA:
Heeft u eerder met Quark Expeditions gereisd, dan gelden er extra voordelen voor u!

Hutdeling:

De prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. 
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u alleen reist en u wilt uw hut NIET delen met een andere passagier (dus een hut voor alleengebruik wenst), dan betaalt u voor de gewone 2-pers. hutten een toeslag van 70%, wilt u een suite voor alleengebruik, dan betaalt u een toeslag van 100%.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

De prijzen zijn inclusief:

2 hotelovernachtingen in Reykjavík op basis van basis logies/ontbijt, chartervluchten en scheepsreis zoals omschreven, groepstransfer van hotel naar vliegveld en v.v., groepstransfers van en naar het schip, volpension aan boord (incl. koffie en thee), huiswijn/bier tijdens het diner, accommodatie aan boord op indeling, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, een expeditieparka die u na de reis mag houden, evacuatieverzekering, fooien voor de staf, uitgebreid informatiepakket, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

lijnvluchten van Amsterdam / Brussel naar Keflavík, eventuele brandstoftoeslag, transfers, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten van Amsterdam of Düsseldorf naar Keflavík en v.v., eventuele noodzakelijke overnachtingen op IJsland of een verlenging op IJsland. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij leggen ze u graag voor.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.