Ga naar inhoud

Expeditiecruise Zuid-Groenland

een korte impressie van het indrukwekkende Groenland

:alttitle:

Expeditiecruise Zuid-Groenland

Drie keer per seizoen maakt de Utramarine deze zomerreis naar het indrukwekkende fjordensysteem van Zuid-Groenland. Deze expeditiecruise neemt u mee naar kleine (historische) plaatsen, prachtige fjorden en de Groenlandse ijskap. Met de zodiacs worden er tochten gemaakt langs gletsjers en ijsbergen, tijdens de wandelingen maakt u kennis met de lokale bevolking, flora en geschiedenis. Als de weersomstandigheden goed zijn wordt er zelfs een helikoptervlucht aangeboden over de Groenlandse ijskap en meerdere activiteiten waar u met de helikopter naar het startpunt van de activiteit gebracht.

De reis in het kort

De reis begint op het vliegveld Reykjavík (IJsland). Alle passagiers worden vanhier per chartervlucht naar Narsarsuaq in Zuid-Groenland gebracht. Hier ligt de Ultramarine te wachten. Na het inschepen vertrekt het schip voor een ontdekkingsreis door de fjorden. Tijdens de landingen en activiteiten leert u meer over de natuur en het leven op Groenland. Kleine gemeenschappen zoals Igaliku kunnen worden aangedaan, maar de lokale weersomstandigheden bepalen wat er per dag gedaan kan worden. Een echte expeditiecruise dus, zonder vast programma.
De scheepsreis eindigt in Narsarsuaq, waar u in de ochtend nog kunt wandelen. In de middag volgt de chartervlucht naar Reykjavík (IJsland) en een groepstransfer naar Keflavík, voor de hotelovernachting nabij de internationale luchthaven waarmee de reis eindigt.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis met expeditiesfeer op basis van volpension
 • Inclusief regelmatig landexcursies met wandelingen, excursies per zodiac, peddelexcursie en helikopterexcursie.
 • Optionele activiteiten: heli-kajakken, heli-kamperen en heli-mountainbiken
 • Engelssprekende expeditieleiding
 • Max. 199 passagiers // internationaal gezelschap

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • 1/9

 • 2/9

 • 3/9

 • 4/9

 • 5/9

 • 6/9

 • 7/9

 • 8/9

 • 9/9

Dag tot dag

 • Reykjavík (IJsland) - Narsarsuaq (Zuid-Groenland)

  Rond 15.00u vertrekt de chartervlucht van de kleine luchthaven Reykjavík dat in de gelijknamige hoofdstad van IJsland ligt naar Narsarsuaq in Zuid-Groenland. Dit kleine dorpje is het beginpunt van scheepsreis door het fjordengebied van Zuid-Groenland. Bij aankomst in Narsarsuaq is er een groepstransfer naar het schip. Inschepen aan boord van de Ultramarine en het avontuur kan beginnen.

 • Zuid-Groenland

  Zes dagen lang wordt er gereisd door prachtige landschappen, worden pittoreske dorpen en nederzettingen bezocht en kunt u deelnemen aan allerlei activiteiten.
  Er is geen vaste vaarschema, waardoor er optimaal gebruikgemaakt kan worden van wat weer, wind en ijs brengen. Een echte expeditiecruise voor mensen die zich graag (aangenaam) laten verrassen. Men zal dagelijks meerdere keren verdeeld in kleine groepen op pad gaan.
  Wandelingen, zodiactochten en een peddelexcursie zijn inclusief en worden begeleid door ervaren gidsen. Bovendien heeft de Ultramarine twee helikopters aan boord, die het bij goed weer mogelijk maken om bijvoorbeeld heli-hiking en een helikoptervlucht over de ijskap aan te bieden. Verder worden er nog enkele activiteiten tegen meerprijs aangeboden, zoals mountainbiken of een nachtje kamperen in de indrukwekkende Tasermiutfjord.

 • Narsarsuaq

  Het schip ligt in de ochtend weer in Narsarsuaq. Het plan is om tot aan de middag de omgeving van Narsarsuaq te verkennen. Lunch is nog aan boord van het schip. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van het expeditieteam. Alle passagiers worden vervolgens naar het vliegveld van Narsarsuaq gebracht voor de chartervlucht naar Reykjavík. Na aankomst worden alle passagiers met bussen naar het groepshotel dichtbij de international luchthaven van Keflavík gebracht voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

 • Keflavík

  Na het ontbijt eindigt de reis. U kunt per hotelshuttlebus naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts. Wilt u meer beleven op IJsland? Dan zijn hiervoor allerlei mogelijkheden voor verlenging die we u graag voorleggen.

BELANGRIJK

De beschreven route is onder voorbehoud van lokale weers- en ijsomstandigheden.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 4 januari 2021
groenland-235
BELANGRIJK

Bekijk hier de recentste informatie over de Coronamaatregelen voor o.a. deze bestemming.

 • Reis van huis naar Reykjavík op IJsland en vanaf Keflavík naar huis.

Polar Plunge

Tijdens deze reis kunt u als de omstandigheden het toelaten de mogelijkheid geboden worden om deel te nemen aan een zogenaamde Polar Plunge. Onverschrokken passagiers kunnen hierbij een duik nemen in het polaire water. Een prestatie die met een certificaat en applaus van de andere (vooral niet zo dappere) passagiers wordt beloond.

(Heli)-hiking

Als de weersomstandigheden het toelaten kan men wandelingen aanbieden in de afgelegen delen van Zuid-Groenland. Per helikopter wordt de groep dan naar het beginpunt gebracht, vanwaar men de wandeling zal uitstippelen. Naast heli-hiking worden er natuurlijk ook andere wandelingen aangeboden, zodat ook bij mindere weersomstandigheden een activiteit wordt aangeboden. Tijdens de wandelingen kunt u kiezen tussen zware, middel- of kortere wandeling.

Helikoptervlucht ijskap

Het hoogtepunt van deze reis is toch wel een helikoptervlucht over de ijskap. Vanuit de lucht krijgt u een ander beeld bij deze immense ijsmassa.

Heli-kajakken

Tijdens deze reis kan er door max. 16 passagiers deelgenomen worden aan een heli-kajaktocht. Men kan bijvoorbeeld een gletsjermeer opzoeken in de bergen en aldaar genieten van rust, ruimte en stilte. Deelname dient vooraf opgegeven te worden en is mogelijk tegen de genoemde meerprijs. Deze excursie wordt 1 keer aangeboden tijdens de reis.

Heli-mountainbiken

Bent u een liefhebber van mountainbiken en gaat u graag van de gebaande paden? Dan is dit de excursie voor u. Met max. 12 passagiers biedt men de mogelijkheid om per helikopter te worden afgezet in het mooie, ruige landschap van Zuid-Groenland. De beste route wordt uitgekozen door de gids en vanaf dat moment bent u zo'n 2-3 uur aan het fietsen. Voor deze excursie dient men te beschikken over een zeer goede conditie en ervaring te hebben met off road mountainbiken. Deelname dient vooraf opgegeven te worden en is mogelijk tegen de genoemde meerprijs. Deze excursie wordt 1 keer aangeboden tijdens de reis.

Heli-kamperen

Het is ook mogelijk om een nachtje te kamperen in een tent bij de ijskap. Dit is mogelijk voor max. 12 passagiers. De lokale gidsen nemen u mee voor een wandeling door het toendragebied en leren u alles over het landschap. Daarnaast leert de chef u ook over de lokale producten die men op de toendra kan vinden. Tegen de avond volgt de gezamelijke avondmaaltijd. Hierna is het tijd om te genieten van het landschap in avondlicht. Deelname dient vooraf opgegeven te worden en is mogelijk tegen de genoemde meerprijs. Deze excursie wordt 1 keer aangeboden tijdens de reis.

Het verplichte transferpakket is inclusief:

> Chartervlucht Reykjavík - Narsarsuaq en v.v.,
> Groepstransfers in Narsarsuaq,
> Groepstransfer van vliegveld Reykjavík naar hotel in Keflavík,
> Overnachting in Keflavík op basis van logies/ontbijt,
> Shuttlebustransfer van hotel naar luchthaven Keflavík.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten naar IJsland en terug.
Deze reis is eenvoudig te combineren met een verblijf vooraf of achteraf op IJsland. Kijk voor inspiratie op de bestemming IJsland en stuur een bericht uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Compensatie CO2-uitstoot
Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, koopt Beluga Adventures bomen voor het project Leembossen (Het Groene Woud) in Noord-Brabant en bomen voor het project De groene corridor van het Nevelwoud naar het Regenwoud in Costa Rica. Beide zijn projecten van Trees for All.

Terug naar boven