Ga naar inhoud

Expeditiecruise Zuid-, West-Groenland & Diskobaai

:alttitle:

Expeditiecruise Zuid-, West-Groenland & Diskobaai

Altijd al de groene zuidkust van Groenland en de grote ijsbergen van de Diskobaai willen zien, zonder steeds van plaats naar plaats te hoeven verhuizen? Dan is deze scheepsreis de oplossing. Een reis met cultuur en indrukwekkende landschappen. Gaat u mee?

De reis in het kort

De reis begint met een overnachting in Reykjavík (IJsland). De volgende dag gaat u aan boord van de Sea Spirit, waarna het schip richting Groenland vaart. Het eerste deel van de reis wordt doorgebracht in Zuidwest-Groenland waar o.a. Nanortalik, een dorp omringd door hoge bergen in de Tasermiutfjord, de hoofstad Nuuk en de overblijfselen van de nederzetting Brattahlid, waar Erik de Rode heeft gewoond, bezocht worden. Noordelijker wordt voor anker gegaan in Sisimiut waar u o.a. het museum kunt bezoeken met een tentoonstelling over Groenlands eerste bewoners (Saqqaqcultuur). Verder vindt u hier de oudste houten kerk (1775) van Groenland.
Het laatste deel van de reis gaat vooral om de immense ijsbergen die in de Diskobaai bij Ilulissat, ronddobberen. Hier zult u zeker IJSBERGEN zien!
Terug in zuidelijke richting wordt het gehucht Itilleq bezocht, waar een netwerk van trappen de kleurrijke huisjes met elkaar verbindt. Vervolgens draait het schip de lange Kangerlussuaqfjord in waar de reis in het kleine haventje van Kangerlussuaq eindigt.

Als u deze reis kiest

  • Scheepsreis op basis van volpension.
  • Inclusief regelmatig excursies met korte wandelingen en excursies per zodiac.
  • Engelssprekende expeditieleiding.
  • Max. 114 passagiers // internationaal gezelschap.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
  • Met de zodiac langs de ijsbergen in de Diskobaai varen.
    1/14

    Met de zodiac langs de ijsbergen in de Diskobaai varen.

  • Traditionele umiaq (vrouwenboot) in het museum van Nuuk.
    2/14

    Traditionele umiaq (vrouwenboot) in het museum van Nuuk.

  • Kerk in Nuuk.
    3/14

    Kerk in Nuuk.

  • 4/14

  • Het haventje van Narsaq.
    5/14

    Het haventje van Narsaq.

  • Groenlandse honden in Sisimiut.
    6/14

    Groenlandse honden in Sisimiut.

  • Centrale plein en grote kerk van Sisimiut.
    7/14

    Centrale plein en grote kerk van Sisimiut.

  • Het scherenlandschap voor de westkust is een mooi wandelterrein.
    8/14

    Het scherenlandschap voor de westkust is een mooi wandelterrein.

  • IJsberg in de Diskobaai.
    9/14

    IJsberg in de Diskobaai.

  • Kantheide (Cassiope tetragona) op Disko-eiland.
    10/14

    Kantheide (Cassiope tetragona) op Disko-eiland.

  • Basaltstructuren aan de zuidkust van Disko-eiland.
    11/14

    Basaltstructuren aan de zuidkust van Disko-eiland.

  • IJsberg met op de achtergrond het front van de Eqip Sermia.
    12/14

    IJsberg met op de achtergrond het front van de Eqip Sermia.

  • IJsberg in de Diskobaai.
    13/14

    IJsberg in de Diskobaai.

  • Mooie structuur in ijsberg in de Diskobaai.
    14/14

    Mooie structuur in ijsberg in de Diskobaai.

Dag tot dag

BELANGRIJK

Soms kan sterke ijsgang de toegang tot een haven of fjord blokkeren waardoor het programma moet worden aangepast. Men zal dan altijd proberen om een zo vergelijkbaar mogelijk alternatief te vinden.

  • Reykjavík

    De reis begint met een hotelovernachting in het centrum van Reykjavík. De overnachting is op basis van logies/ontbijt.

  • Reykjavík en aan boord

    Na het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding in Reykjavík. U kunt o.a. een wandeling maken langs de waterkant of de stad met o.a. de beroemde Hallgrímskerk bezoeken. In de middag is er een groepstransfer van het groepshotel naar de kade. Waar u aan boord van de Sea Spirit gaat. Als de formaliteiten afgehandeld zijn, verstrekt het schip richting Groenland. Als het mooi weer is, is het zeker de moeite om aan dek te staan, want in deze tijd vliegen er papegaaiduikers af en aan en kunnen er walvissen zoals Bultruggen en Dwergvinvissen opduiken!

  • Op zee

    Twee dagen op open zee. Zeevogels zwermen rond het schip en misschien duikt er hier en daar een walvis op. Als er dichterbij Groenland nog ijsschotsen drijven, kan er misschien zelfs een ijsbeer opduiken. U zult ongetwijfeld veel tijd aan dek (of op de brug) gewapend met een verrekijker doorbrengen.
    Verder zullen er meerdere lezingen door de gidsen gehouden worden met onderwerpen zoals de Arctische dieren, planten, geologie, glaciologie en de invloed van klimaatverandering op Groenland.

  • Nanortalik

    De route gaat langs de zuidkaap van Groenland. Er volgt een indrukwekkende kustlijn van ruige bergketens waar op meerdere plaatsen gletsjers afkomstig van de Groenlandse IJskap zich een weg banen naar zee. Niet ver van de zuidkaap ligt Nanortalik. Deze gemeente bestaat uit vijf dorpen en enkele boerderijen met in totaal circa 1350 inwoners. Het omliggende landschap bestaat uit steile bergen rond de Tasermiutfjord.
    Uunartoq is een nederzetting met niet alleen een indrukwekkend alpien landschap, maar waar ook met meerdere warme bronnen te vinden zijn. Een heerlijk ontspannend bad in het ca. 37°C warme water met mogelijk uitzicht op enkele voorbijdrijvende ijsbergen mag niet ontbreken!

  • Zwerven langs de zuidwestkust

    De komende dagen kunnen o.a. de volgende plaatsen bezocht worden:
    In Hvalsey staat de ruïne van het stenen kerkje uit de tijd van de Noormannen. Een wandeling door het prachtige landschap met veel bloeiende bloemen brengt u bij deze historische plaats.

    Qaqortoq geldt als culturele hoofdstad van Groenland, tevens is Qaqortoq de hoofdstad van Zuid-Groenland. In het centrum van de stad is de enige fontein van Groenland te zien. In 1993 hield Aka Hoegh er een tentoonstelling genaamd “Man & Stone”. Er werden hiervoor menselijke gezichten uitgehouwen in de rotsen rondom de stad. Later zijn er door andere kunstenaars nieuwe gezichten toegevoegd.

    Bij het plaatsje Qassiarsuk zijn de fundaties te vinden van de nederzetting Brattahlid waar Erik de Rode heeft gewoond. Erik de Rode wordt beschouwd als de ontdekker van het eiland. Door het groene aanzien van het zuidelijk deel waar hij terecht kwam, noemde hij het gebied Groenland. Zijn vrouw Todhilde was een zeer vrome vrouw. Zij liet achter de boerderij een kerkje bouwen. In het jaar 2000 is een replica van dit kerkje gebouwd op de plaats waar het oorspronkelijke kerkje heeft gestaan.

    Vandaag heeft u de gelegenheid om de hoofdstad Nuuk te verkennen. Vergeet het natuurhistorisch museum en het kerkje van Hans Egede niet te bezoeken. In de omgeving van het museum staat een hele grote brievenbus: van “Santa Claus”. Heeft u nog een wens? U heeft nu de kans om deze kenbaar te maken aan de kerstman. Bij de haven is de werkplaats van de kajakclub. Hier bouwen jongeren hun eigen kajak waarmee ze aan wedstrijden meedoen. Ook oefenen ze in evenwichtstechnieken. Als u de gelegenheid heeft, moet u zeker even gaan kijken. De jongens zullen u ongetwijfeld uitdagen om ook eens een evenwichtsoefening te doen.

  • Naar het noorden en zwerven door de Diskobaai

    De komende dagen kunnen o.a. de volgende plaatsen bezocht worden:
    Aan de westkust ligt de belangrijke havenplaats Sisimiut. Er is een bloeiende visindustrie. Vanuit het hele land trekken jongeren hierheen om te werken en hun geluk te beproeven. In het oude centrum is een museum, de oudste houten kerk van Groenland en het pleintje met de karakteristieke toegangspoort van walviskaken. Als u interesse heeft in lokale kunst, bij de haven is een werkplaats van de plaatselijke beeldend kunstenaars. Hier kunt u hen aan het werk zien en werk van hen kopen.

    Aan het begin van de Diskobaai ligt Ilulissat. Ingeklemd tussen indrukwekkende gletsjertongen liggen enorme ijsbergen hier letterlijk voor de deur. De grootste ijsbergen komen uit de Kangiafjord. Het gebied is zo bijzonder dat het toegevoegd is aan de UNESCO-Werelderfgoedlijst. In het stadje vindt u het Knud Rasmussenmuseum, een mooi kerkje, boekenwinkels en souvenirwinkels. Ook kunt u zich aan de waterkant vergapen aan de ijsbergen die hier voorbij drijven of vastgelopen zijn voor de kust. In de buitenwijken zijn de vele sledehonden te vinden die dit stadje rijk is.

    Op de route naar Kangerlussuaq wordt een bezoek gebracht een de kleine gemeenschap Itilleq. Hier leven een 130 mensen nog vrijwel uitsluitend van visvangst en jacht. Het zal een bijzondere ontmoeting worden.

  • Kangerlussuaq

    Na de tocht door de 165 km lange Kangerlussuaqfjord, gaat de Sea Spirit voor anker in de kleine haven Kangerlussuaq. Met zodiacs wordt u naar de steiger gebracht om vandaar verder per bus naar het vliegveld te gaan.
    Einde van de reis.

 

 

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 13 May 2023
groenland-241
  • Reis van huis naar Reykjavik (IJsland) en vanaf Kangerlussuaq (Groenland) naar huis.

Kajakprogramma

Tijdens deze reis er door max. ca. 15 passagiers deelgenomen worden aan kajaktochten. Hoe vaak er gekajakt kan worden, hangt van de ijs- en weersomstandigheden af, maar vier tot vijf keer is heel gebruikelijk. Voor deelnemen aan het kajakken is enige ervaring en de beheersing van een aantal basistechnieken vereist.
Deelname dient vooraf opgegeven te worden en is mogelijk tegen de genoemde meerprijs.

Polar Plunge

Tijdens deze reis kunt u als de omstandigheden het toelaten de mogelijkheid geboden worden om deel te nemen aan een zogenaamde Polar Plunge. Onverschrokken passagiers kunnen hierbij een duik nemen in het polaire water. Een prestatie die met een certificaat en applaus van de toekijkende passagiers wordt beloond.

Eventuele brandstoftoeslag

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten naar IJsland en terug vanaf Kangerlussuaq, evenals eventueel gewenste verlenging, op Groenland of op IJsland.
Stuur ons een bericht met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever door ons gebeld worden? Vul dan het bel-me-bericht in.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en bomen voor het project “Herstel van de bossen op Borneo” het leefgebied van de Oerang-oetang.

Terug naar boven