Reisinformatie

Reisbeschrijving Rondreis Diskobaai, Eqikamp en Ilimanaq (Groenland)

U vliegt op dinsdag, donderdag of vrijdag vanuit Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Hier heeft u een dag om de ijskap te bezoeken. U overnacht naar keuze in de Polar Lodge of in Hotel Kangerlussuaq.
De volgende morgen vliegt u naar Ilulissat. In Ilulissat wordt u naar keuze naar een van de appartementen of een van de goede hotels gebracht waar u drie nachten verblijft.
Vanuit Ilulissat vaart u naar het Eqikamp, waar u twee nachten verblijft in een berghut met uitzicht op het brede gletsjerfront. U heeft dan alle tijd om te wandelen in de omgeving van de immense gletsjer. Daarna brengt het excursiebootje u terug naar Ilulissat.
Ilimanaq is een kleine nederzetting ten zuiden van Ilulissat. De ca. 80 inwoners leven van visvangst en de jacht op o.a. zeehonden. Hier kunt u nog kennismaken met het traditionele Inuitleven.
Terug in Ilulissat heeft u nog drie volle dagen om (optionele) excursies te maken.
Op zaterdag-, maandag of dinsdagochtend vliegt u via Kangerlussuaq naar Kopenhagen waar u 's avonds laat aankomt.

Accommodaties in Kangerlussusuaq

De Polar Lodge ligt direct achter de kleine luchthaven aan de voet van de Hasselberg. Er zijn 13 tweepers.kamers en 3 eenpers. kamers. De kamers zijn ruim van opzet, echter gemeenschappelijke douches en toiletten bevinden zich op de gang. In de lodge is een volledig ingerichte keuken. In de zit- en eetkamer wordt het ontbijt geserveerd.
Hotel Kangerlussuaq
 ligt aan de luchthaven. Vanuit de aankomsthal loopt u zo naar de receptie. Er zijn 70 kamers verdeeld over 1-pers. kamers, 2-pers. kamers, familiekamers en suites. Alle kamers hebben privé douche/toilet, TV en  telefoon.

Accommodaties in Ilulissat

Ilulissat appartementen liggen verspreid over de stad en enkele liggen net buiten de stad. Er is en keuken aanwezig waar u zelf maaltijden kunt bereiden.
Hotel Hvide Falk ligt in het centrum van Ilulissat, niet ver van de waterkant. Het is een 3* hotel met 40 kamers met douche/toilet, 4 kamers met gedeelde faciliteiten en 9 appartementen. Er is een inpandig á la carte restaurant met in het hoogseizoen regelmatig een buffet met Groenlandse specialiteiten. Het hotel ligt op 5 km van de luchthaven.
Hotel Icefiord is een klein gezellig hotel aan de baai. Vanuit alle kamers kunt u uit over de baai uitkijken waar vaak ijsbergen drijven. De ruime kamers zijn eenvoudig en netjes. De 2-pers.kamers zijn voorzien van een 2-pers. bed of twee 1-pers. bedden, een schrijtafeltje met stoel, een kast en een douche/toilet. De superiorkamers zijn iets groter dan de standaardkamers. Het hotel ligt wat aan de buitenrand van het stadje.
Hotel Avanna is het nieuwste hotel in Ilulissat. Het hotel heeft 22 2-pers. kamers die allen voorzien van douche/toilet. 14 kamers zijn tevens voorzien van een kitchinette. Op de bovenste verdieping is een luxe penthouse met twee 2-pers. slaapkamers en de mogelijkheid voor twee extra bedden. Het hotel ligt buiten de stad op de heuvels niet ver van Hotel Arctic.
Hotel Arctic ligt op een van de heuvels bij buiten het centrum van Ilulissat. Vanuit de meeste kamers heeft u uitzicht op de baai met ijsbergen. Het ligt 1,5 km van de luchthaven en 2,5 km van het centrum. Er is een regelmatige pendelbus naar het centrum. Het 4* hotel heeft 87 kamers in verschillende klassen. Zo zijn er: - standaardkamers met douche/toilet, superiorkamers die modern ingericht zijn - superiorpluskamers die ruimer opgezet zijn - suites, die allen grote ramen hebben met uitzicht op de baai met ijsbergen.

Eqikamp

Het Eqikamp bestaat uit een aantal goed uitgeruste en comfortabele 2-persoonshutten. Er zijn standaardhutten met campingtoilet en luxere hutten met douche en toilet.
Let wel: er is geen echt stromend water en geen elektriciteit.
In het café Victor wordt het ontbijt geserveerd en kunt u andere maaltijden bestellen.

Verlenging en combinaties

Dit arrangement is te verlengen op alle onderdelen. Combinaties met andere delen van Groenland is ook mogelijk. Vragen ons naar de mogelijkheden.

Vluchten en overnachtingen in Kopenhagen

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel naar Kopenhagen en v.v. en de daarbij behorende overnachtingen. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Reis van dag tot dag

Dag 01

Lijnvlucht Kopenhagen - Kangerlussuaq.
Overnachting in Kangerlussuaq.

Dag 02-04

Lijnvlucht Kangerlussuaq - Ilulissat.
3 overnachtingen in Ilulissat. Dagen ter vrije besteding.

Dag 05-06

Per boot naar het Eqikamp.
2 overnachtingen in het kamp.

Dag 07

Per boot van het Eqikamp terug naar Ilulissat. Overnachting aldaar.

Dag 08

Per boot naar Ilimanaq. Overnachting in de lodge.

Dag 09-11

Per boot terug naar Ilulissat. 3 overnachting aldaar. 

Dag 12

Lijnvlucht van Ilulissat - Kangerlussuaq // Kangerlussuaq - Kopenhagen.
Aankomst in Kopenhagen rond 21.00u.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Kopenhagen (Denemarken).

DataReisduur
iedere di, do en vr van 10 juni t/m 09 sep 201911 nachten

Prijzen per persoon, vanaf

Accommodatie2-pers. kamers, vanaf1-pers. kamers, vanaf
Polar Lodge / Appartement€ 3.109,00€ 3.945,00
Hotel Kangerlussuaq / Hotel Hvide Falk€ 3.251,00€ 4.077,00
Hotel Kangerlussuaq / Hotel Avannaa€ 3.325,00€ 4.274,00
Hotel Kangerlussuaq / Hotel Icefiord€ 3.538,00€ 4.701,00
Hotel Kangerlussuaq / Hotel Arctic€ 3.646,00€ 4.533,00

De prijzen zijn inclusief:

retourlijnvluchten Kopenhagen - Kangerlussuaq - Ilulissat in de goedkoopste klasse, incl 1x20 kg ruimbagage, stoelreservering op vlucht Kopenhagen - Kangerlussuaq en v.v., 01 overnachting in gekozen accommodatietype in Kangerlussuaq op basis van logies/ontbijt, 7 overnachtingen in gekozen accommodatietype in Ilulissat (hotel op basis van logies/ontbijt / appartementen op basis van logies), 2 overnachtingen in standaardhut in het Eqikamp op basis van volpension, 1 overnachting in Ilimanaq lodge op basis van logies/ontbijt, groepstransfers en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

reis van huis naar Kopenhagen, benodigde overnachtingen in Kopenhagen, eventuele verhoging van brandstoftoeslag en/of belastingen, eventuele meerprijs niet beschikbaar zijn goedkoopste klasse, verzekeringen, overige maaltijden, optionele excursies, (fris)drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Kopenhagen, benodigde overnachtingen in Kopenhagen en/of eventuele verlenging op Groenland. Heeft u interesse? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor informatie, overleg of een afspraak. 

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.