Reisinformatie

Reisbeschrijving Rondreis Diskobaai, Disko-eiland en Eqikamp (Groenland)

De reis begint op Schiphol/Zaventem met een vlucht naar Kopenhagen. Nabij de luchthaven heeft u een overnachting om vervolgens de volgende ochtend naar Kangerlussuaq te vliegen. Hier heeft u een dag om de rand van de ijskap te bezoeken of misschien ook op de ijskap te wandelen. Er zijn meerdere mogelijkheden die variëren in zwaarte.
De volgende morgen vliegt u door naar Ilulissat, waar u drie nachten verblijft. Daarna vaart u vanuit Ilulissat eerst langs het grote afkalvende front van de Eqigletsjer naar het Eqikamp, waar u een nacht verblijft in een berghut met uitzicht op het brede gletsjerfront. Hier heeft u alle tijd om te wandelen in de omgeving van de immense gletsjer. Met het excursiebootje gaat u terug naar Ilulissat, waar u wederom overnacht.
De volgende morgen vertrekt u naar Disko-eiland om dit vulkanische eiland te verkennen. De zuidkust bestaat uit basaltzuilen en andere basaltachtig gesteente, met een onverwachte hoeveelheid planten, zoals de meterhoge Engelwortel. Het is een prachtig wandelgebied met tevens uitzicht op de passerende ijsbergen. De kleine gemeenschap Qeqertarsuaq leeft nog grotendeels van visvangst en jacht op zeehonden.
Terug in Ilulissat heeft u nog een avond en ochtend voor u via Kangerlussuaq naar Kopenhagen terugvliegt. Overnachting in Kopenhagen is wederom nabij de luchthaven. De volgende ochtend vliegt u terug naar Schiphol/Zaventem. 

Accommodaties in Kangerlussusuaq

De Polar Lodge ligt direct achter de kleine luchthaven aan de voet van de Hasselberg. Er zijn 13 tweepersoonskamers en 3 eenpersoonskamers. De kamers zijn ruim van opzet, echter gemeenschappelijke douches en toiletten bevinden zich op de gang. In de lodge is een volledig ingerichte keuken. In de zit- en eetkamer wordt het ontbijt geserveerd.
Hotel Kangerlussuaq
 ligt aan de luchthaven. Vanuit de aankomsthal loopt u zo naar de receptie. Er zijn 70 kamers verdeeld over 1-pers. kamers, 2-pers. kamers, familiekamers en suites. Alle kamers hebben privé douche/toilet, TV en  telefoon.

Accommodaties in Ilulissat

Ilulissat appartementen liggen verspreid over de stad en enkele liggen net buiten de stad. Er is en keuken aanwezig waar u zelf maaltijden kunt bereiden.
Hotel Hvide Falk ligt in het centrum van Ilulissat, niet ver van de waterkant. Het is een 3* hotel met 40 kamers met douche/toilet, 4 kamers met gedeelde faciliteiten en 9 appartementen. Er is een inpandig á la carte restaurant met in het hoogseizoen regelmatig een buffet met Groenlandse specialiteiten. Het hotel ligt op 5 km van de luchthaven.
Hotel Icefiord is een klein gezellig hotel aan de baai. Vanuit alle kamers kunt u uit over de baai uitkijken waar vaak ijsbergen drijven. De ruime kamers zijn eenvoudig en netjes. De 2-pers.kamers zijn voorzien van een 2-pers. bed of twee 1-pers. bedden, een schrijtafeltje met stoel, een kast en een douche/toilet. De superiorkamers zijn iets groter dan de standaardkamers. Het hotel ligt wat aan de buitenrand van het stadje.
Hotel Avannaa heeft 22 2-pers. kamers die allen voorzien van douche/toilet. 14 kamers zijn tevens voorzien van een kitchenette. Op de bovenste verdieping is een luxe penthouse met twee 2-pers. slaapkamers en de mogelijkheid voor twee extra bedden. Het hotel ligt buiten de stad op de heuvels niet ver van Hotel Arctic.
Hotel Arctic ligt op een van de heuvels bij buiten het centrum van Ilulissat. Vanuit de meeste kamers heeft u uitzicht op de baai met ijsbergen. Het ligt 1,5 km van de luchthaven en 2,5 km van het centrum. Er is een regelmatige pendelbus naar het centrum. Het 4* hotel heeft 87 kamers in verschillende klassen. Zo zijn er: - standaardkamers met douche/toilet, superiorkamers die modern ingericht zijn - superiorpluskamers die ruimer opgezet zijn - suites, die allen grote ramen hebben met uitzicht op de baai met ijsbergen.

Eqikamp

Het Eqikamp bestaat uit een aantal goed uitgeruste en comfortabele 2-persoonshutten. Er zijn standaardhutten met campingtoilet en luxere hutten met douche en toilet.
Let wel: er is geen echt stromend water en geen elektriciteit.
In het café Victor wordt het ontbijt geserveerd en kunt u andere maaltijden bestellen.

Verlenging en combinaties

Dit arrangement is te verlengen op alle onderdelen. Combinaties met andere delen van Groenland is ook mogelijk. Vragen ons naar de mogelijkheden.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam/Brussel - Kopenhagen

In de middag of avond vanaf Schiphol / Zaventem vliegen naar Kopenhagen. Overnachting in één van de hotels nabij de luchthaven. Overnachting op basis van logies/ontbijt. 

Dag 02 Kopenhagen - Kangerlussuaq

Vroeg in de ochtend vliegt u van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Vanwege het tijdsverschil komt u ook vroeg in de ochtend aan op Groenland. Na het inchecken, kunt u deelnemen aan een van de optionele excursies naar de Groenlandse IJskap.
Optionele excursies:
> Russellgletsjer: een 4 uur durende tocht, waarbij u ongeveer een uur dichtbij het gletsjerfront doorbrengt. DKK 650 p.p.
> Een dag op de ijskap: een 8 uur durende tocht waarbij u op de ijskap wandelt. DKK 995 p.p.
> Point 660: een 5 uur durende tocht met een korte wandeling op de ijskap. DKK 650 p.p.
> Toendrasafari: een 1,5 uur durende tocht op zoek naar dieren op de toendra (rendieren en muskusossen) DKK 275 p.p.
> Boottocht Kangerlussuaqfjord en wandelen langs de oevers: een 5 uur durende tocht met een vissersbootje. DKK 1475 p.p.
> Wandeling Garnet Rock: een 8 uur durende tocht met natuurwandeling waarbij gezocht wordt naar halfedelstenen. DKK 695 p.p.
Overnachting naar keuze in Hotel Kangerlussuaq of pension Polar Lodge c.q. Old Camp op basis van logies/ontbijt.

Wilt u een nacht op de ijskap doorbrengen? Dat kan ook, het programma wordt dan in overleg aangepast.

Dag 03-05 Ilulissat

De dag begint met een ochtendvlucht van Kangerlussuaq naar Ilulissat, waar u drie nachten verblijft in de accommodatie van uw keuze. De dagen zijn ter vrije besteding. In Ilulissat bevindt zich het Knud Rasmussenmuseum en er is een mooi kerkje. Wandelend door het stadje maakt u kennis met de mensen en diverse aspecten van het leven in plaats omgeven door water en ijs. Een grote hoeveelheid sledehonden zijn aan de rand van de bebouwing gehuisvest. 
Verder is er een grote keuze uit excursies:
> om de ijsbergen te zien, wandelend, per excursieboot, per helikopter en met een klein vliegtuig.
> bezoek aan een van de kleine gemeenschappen bijv. Iliminaq en Oqaatsut.
> walvissafari's per excursieboot.
> kajaktochten.
> begeleide wandelingen.
De omgeving van Ilulissat biedt goede mogelijkheden om op eigen gelegenheid te wandelen.

Dag 06-07 Eqikamp

Vroeg in de ochtend vertrekt een excursiebootje vanuit het haventje naar de immense Eqip Sermia (Eqigletsjer). Een tocht waarbij de nodige ijsbergen en mogelijk walvissen gezien kunnen worden. Er wordt ongeveer twee uur doorgebracht voor het front van de gletsjer zodat u menige kalving kunt zien, terwijl u geniet van de lunch. Rond 15.00u komt het bootje aan bij het Eqikamp waar u van boord gaat en uw huisje kunt betrekken. De verdere dag is ter vrije besteding om te wandelen of simpel te genieten van het uitzicht. Diner wordt geserveerd in Cafe Victor.
De volgende morgen wordt u om 08.30u verwacht voor de wandeling langs de baai om nog een keer goed naar de gletsjer en omgeving te kijken. U kunt een lunchpakket meenemen of na terugkomst lunchen in Cafe Victor. Rond 15.00u arriveert het excursiebootje waarmee u terugvaart naar Ilulissat.
Overnachting in Ilulissat in accommodatie van uw keuze.

Dag 08-10 Disko-eiland

In de ochtend vaart u met een bootje van de Disko Line naar Qeqertarsuaq op Disko-eiland. Onderweg kunt u de nodige ijsbergen zien en wie weet duikt er een walvis op in de buurt van het bootje. Qeqertarsuaq is een kleine gemeenschap die grotendeels nog leeft van visserij en jacht op zeehonden. In het museum bij de steiger kunt u veel leren over de aspecten van het leven hier.
Na het inchecken in Hotel Disko kunt u er op uit gaan. Er zijn enkele sporen langs de zuidkust en door Blæsedalen. Hier kunt u op eigen gelegenheid wandelen. 
Als u er liever onder begeleiding van een gids wandelt, dat kan ook. Deze excursies kunnen vooraf en ter plaatse geboekt worden.
Wilt u in de zomer een hondensledetocht maken? Bovenop de berg achter Qeqertarsuaq ligt de Lyngmarkgletsjer, waar ind e zomer korte hondensledetochten gemaakt worden. Maar ook een wandeling naar de top met een fantastisch uitzicht over de Diskobaai is meer dan de moeite waard.
Overnachting in Hotel Disko op basis van logies/ontbijt.

Dag 11 Qeqertarsuaq - Ilulissat

Vandaag gaat u terug naar Ilulissat. 
Overnachting in accommodatie van uw keuze.

Dag 12 Ilulissat

Nog een laatste dag in Ilulissat om de ijsbergen en het stadje te bekijken.
Overnachting in de accommodatie van uw keuze.

Dag 13 Ilulissat - Kangerlussuaq - Kopenhagen

Na het ontbijt naar het vliegveld voor de vluchten van Ilulissat naar Kangerlussuaq en vandaar naar Kopenhagen. Aankomst in Kopenhagen rond 21.00u. Overnachting wederom in één van de luchthavenhotels.

Dag 14 Kopenhagen - Amsterdam/Brussel

In de ochtend of middag vliegt u terug naar Amsterdam of Brussel. 

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op Schiphol / Zaventem.

DataReisduur
iedere dag van 10 juni t/m 01 sep 202013 nachten

Prijzen per persoon, vanaf

Accommodatie2-pers. kamers, vanaf1-pers. kamers, vanaf
Polar Lodge / Appartement€ 3.757,00€ 4.712,00
Hotel Kangerlussuaq / Hotel Hvide Falk€ 3.935,00€ 4.936,00
Hotel Kangerlussuaq / Hotel Avannaa€ 3.941,00€ 4.991,00
Hotel Kangerlussuaq / Hotel Icefiord€ 4.142,00€ 5.391,00
Hotel Kangerlussuaq / Hotel Arctic€ 4.214,00€ 5.289,00

De prijzen zijn inclusief:

Air Greenland-lijnvluchten Amsterdam/Brussel - Kopenhagen // Kopenhagen - Kangerlussuaq // Kangerlussuaq - Ilulissat // Ilulissat - Kangerlussuaq - Kopenhagen // Kopenhagen - Amsterdam/Brussel in de goedkoopste klasse, incl 1x20 kg ruimbagage, stoelreservering op vlucht Kopenhagen - Kangerlussuaq en v.v., 02 overnachtingen in een hotel in Kopenhagen nabij de luchthaven in standaardkamer d/t op basis van logies/ontbijt, 01 overnachting in gekozen accommodatietype in Kangerlussuaq in standaardkamer d/t op basis van logies/ontbijt, 6 overnachtingen in gekozen accommodatietype in Ilulissat (hotel in standaardkamer d/t op basis van logies/ontbijt / appartementen op basis van logies), 1 overnachting in standaardhut in het Eqikamp op basis van volpension, ferry Ilulissat - Qeqertarsuaq en v.v., 3 overnachtingen in Hotel Disko op basis van logies/ontbijt, groepstransfers, Beluga informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van brandstoftoeslag en/of belastingen, eventuele meerprijs niet beschikbaar zijn goedkoopste klasse, verzekeringen, overige maaltijden, optionele excursies, (fris)drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.