Reisinformatie

Beschrijving Zeilreis van IJsland naar Oost-Groenland

Deze reis begint met een lijnvlucht van Reykjavík naar Nerlerit Inaat (Constable Point). 
Hier gaat u aan boord voor een avontuurlijke zeilreis door het imposante fjordengebied van de Scoresby Sund. Dagelijks bezoekt u andere delen van het immense fjordenstelsel. Er wordt gewandeld over de toendra, waar muskusossen en poolhazen gezien kunnen worden. U bezoekt overblijfselen van historische nederzettingen uit onder andere het Thule-tijdperk en het hedendaagse dorpje Ittoqqortoormiit
Na een week rondzwerven is de Donna Wood, Opal of Hildur terug bij Nerlerit Inaat vanwaar u terugvliegt naar Reykjavík.

Lijnvluchten, verlenging op Groenland en/of IJsland

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten vanaf Amsterdam. Brussel of Düsseldorf. Het is ook mogelijk om de zeilreis te verlengen met een verblijf op Groenland en/of IJsland. Ideeën voor verlenging kunt u vinden onder bestemming Groenland en IJsland. Maatwerk is altijd mogelijk. U kunt ons telefonisch + 31 10 2950126 uw wensen voorleggen of stuur een bericht en u ontvangt een offerte met de mogelijkheden. 

Het zeilschepen Donna Wood, Opal & Hildur

Zowel de Donna Wood, Opal als Hildur zijn schoeners. Deze traditionele schepen zijn eenvoudig, maar comfortabel ingericht. Er is plaats voor 12 passagiers.
De Donna Wood is in 1918 gebouwd in Denemarken en kwam als tweemastschoener van de helling. In 1990 is het schip geheel verbouwd. Het voldoet nu weer aan de hedendaagse veiligheidseisen en vaart onder Deense vlag. Het schip heeft een totale lengte van 31,2 m en een breedte van 5,65 m.
De Opal is in 1951 van de helling gekomen als vissersschip in de Baltische Zee onder de naam "Albrecht Dürer". In 1970 heeft het schip de naam Opal gekregen. Het vaart sindsdien onder Deense vlag. Het schip heeft een totale lengte van 32 m en een breedte van 6,85 m.
De Hildur is in 1974 gebouwd in Akureyri, IJsland. In 2009 is het schip omgebouwd tot tweemastschoener. Het schip heeft een totale lengte van 26 m en een breedte van 4,8 m.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Reykjavík - Akureyri - Nerlerit Inaat

Lijnvlucht Air Iceland van Reykjavík naar Constable Point in Oost-Groenland. Niet ver van de landingsbaan ligt de Donna Wood, Opal of Hildur voor anker in de Hurryfjord
Na het inschepen vaart het schip in zuidelijke en daarna oostelijke richting naar het plaatsje Ittoqqortoormiit. De circa 450 Inuit die hier wonen leven een vrij traditioneel bestaan voornamelijk als jager/visser.
Wie wil, kan zich opgeven voor een optionele wandeling in de omgeving. U kunt ook op eigen gelegenheid het plaatsje verkennen.

Dag 02 Hekla Havn

Waar je ook gaat in de Scoresby Sund, er zullen altijd wel ijsbergen ronddobberen. Er zijn zoveel plaatsen waar gletsjers, die vanaf de Groenlandse ijskap komen, het water bereiken dat iedere dag vol prachtige uitzichten en verrassingen is.
Op het eiland Denmark wordt voor anker gegaan bij Hekla Havn. Hier zijn sporen van een Inuitnederzerzetting te vinden. Tevens zijn er overblijfselen van een overwinteringskamp van de eerste wetenschappelijke expeditie naar de Scoresby Sund, die meer dan honderd jaar geleden plaats vond.

Dag 03 Gåseland

Verder varend door onder andere de nauwe, maar spectaculaire Føhnfjord komt u uit in een bizar landschap van rode bergen. Het zal u niet verbazen dat deze fjord Rødefjord, ofewel De Rode Fjord heet. In de bergwanden zijn tevens basaltzuilen te zien en op lagere delen heeft harde kalksteen fantasierijke pilaren en heuvels gevormd.
De kleurencombinatie van deze rode steensoort met de blauwwitte ijsbergen is fenomenaal. Het schip gaat hier voor anker.

Dag 04 Harefjord

Vandaag kunnen de benen gestrekt worden. Het gebied rond de Harefjord leent zich voor een lange wandeling. Als het weer mee zit, kan de hele dag aan land doorgebracht worden. In dit gebied leven onder andere muskusossen, sneeuwhazen, lemmingen, hermelijnen, witte wolven en poolvossen. Voor vogelsliefhebbers is er een waslijst aan bijzondere vogels zoals de IJsduiker, Roodkeelduiker, IJseend, Koningseider, Giervalk, Kleinste en Kleine jager, Vorkstaartmeeuw en Sneeuwuil.
Onderweg zult u tevens kunnen genieten van het lied van de Sneeuw- en IJsgors.
Voor doorzetters kan een van de hoger gelegen delen beklommen worden om een panoramisch uitzicht over de Harefjord te krijgen.

Dag 05 Øfjord

De reis wordt voortgezet door de Øfjord. Indrukwekkende bergwanden omsluiten de fjord. Vaak is het letterlijk een tochtgat. Voor een zeilschip betekent dat goed nieuws: de zeilen kunnen gehesen worden! Al zeilend kan er dan langs de gletsjerwanden en immense kliffen gevaren worden.
De dag eindigt bij Jyttes Havn bij de Bjørne-eilanden.

Dag 06 Bjørne-eilanden

Vandaag kunnen de Bereneilanden (Bjørne-eilanden) verkend worden of de noordpunt van Milne, het grootste eiland van de archipel. Waar u ook naartoe gaat, het uitzicht zal steeds adembenemend mooi zijn.
Wie zich na de wandeling wil opfrissen, kan zich opmaken voor een duik in het heldere en frisse water in de baai waar de Hildur of Opal voor anker ligt. Een bijzondere ervaring!

Dag 07 Sydkap & Hurryfjord

Vanaf de Bereneilanden zal richting Sydkap gevaren worden. Tijdens een korte wandeling kunnen er nog muskusossen gezien worden. Daarna wordt koergezet richting Jameson Land en de Hurryfjord.
Het wordt de laatste nacht aan boord. Sommigen zullen zo lang het licht is, zich willen vergapen aan het indrukwekkende landschap en de laatste foto's willen maken van de ijsbergen. Anderen zullen hun dagboek willen bijwerken voor ze weer terug zijn in het drukke dagelijkse leven thuis.

Dag 08 Nerlerit Inaat - Reykjavík

Ontschepen bij Nerlerit Inaat. Daarna vliegt u naar Reykjavík waar u aan het begin van de avond aankomt en waar de reis eindigt.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Reykjavík (IJsland).
De zeilreis begint en eindigt in Nerlerit Inaat (Constable Point, Groenland).

DataBeschikbaarReisduurSchip
29 juli - 05 aug 20201 plaats07 nachtenOpal
29 juli - 05 aug 2020ja07 nachtenDonna Wood
05 aug - 12 aug 2020ja07 nachtenDonna Wood
19 aug - 26 aug 20202 plaatsen07 nachtenHildur
26 aug - 02 sep 2020VOL07 nachtenHildur
26 aug - 02 sep 2020VOL07 nachtenOpal
02 sep - 09 sep 2020VOL07 nachtenHildur
09 sep - 16 sep 2020VOL07 nachtenOpal

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
Op indeling in 2-pers.hut€ 6.100,00

Beschikbaarheid

Bijgewerkt t/m 28 december 2019.

De prijzen zijn inclusief:

Zeilreis zoals beschreven op basis van volpension, inclusief frisdrankjes, retourlijnvlucht van Reykjavík naar Constable Point, groepstransfer van de luchthaven naar het schip, wandelexcursies, 1 diner in Ittoqqortoormiit, uitgebreide informatie en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

      retourvlucht van Amsterdam of Brussel naar Keflavík, benodigde overnachting(en) in Reykjavík, overige transfers, verzekeringen, kosten van overbagage tijdens de inbegrepen vluchten, optionele wandel excursie in Ittoqqortoormiit, lunch in Ittoqqortoormiit, alcoholische drankjes en fooien aan boord, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Prijzen (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling en toeslag alleengebruik hutten:

De genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. Als alleenreizende wordt u standaard ingedeeld met een medepassagier van hetzelfde geslacht. U betaalt dan GEEN toeslag.
Wilt u een hut voor alleengebruik dan betaalt u een toeslag van 100%.

Benodigde vlucht, overnachting en/of verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij voor u de benodigde vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, overnachtingen op IJsland en eventuele verlenging op Groenland of op IJsland. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.