Ga naar inhoud

Expeditiecruise Schotland, Færøer, IJsland

Het voorjaar op z'n mooist

:alttitle:

Expeditiecruise Schotland, Færøer, IJsland

Het voorjaar op de Schotse Eilanden, op de Færøer en de zuidkust van IJsland geeft een overvloed aan zeevogels op de kliffen en rotsen, de weiden staan vol voorjaarsbloemen zoals de "Blue Bells" en primula's, terwijl de oevers langs beken goud kleuren door de Dotterbloemen. Onderweg kunnen dolfijnen en walvissen opduiken. Kortom een avontuurlijke natuurreis! Gaat u mee?

De reis in het kort

Halverwege mei vertrekt de Sea Spirit vanuit de historische stad Edinburgh. Via de vogelrijke Orkney-eilanden, Fair Isle en de Shetlandeilanden vaart het schip in noordelijke richting naar de Færøer. Hier wordt o.a. de hoofdstad Torshavn bezocht. Ook hier is het voorjaar in volle gang en vliegen zeevogels af en aan naar de grote kolonies op de hoge kliffen. Vandaar wordt overgestoken naar de Vestmanneilanden voor de zuidkust van IJsland. De vulkanische oorsprong van de eilanden is goed te zien. De reis eindigt in Reykjavík, de hoofdstad van IJsland.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Kasteel van Edinburgh, Schotland.
  1/8

  Kasteel van Edinburgh, Schotland.

 • Kliffen van Mykines, Færøer.
  2/8

  Kliffen van Mykines, Færøer.

 • Atlantische papegaaiduiker op Mykines.
  3/8

  Atlantische papegaaiduiker op Mykines.

 • Broedende Drieteenmeeuw op Mykines.
  4/8

  Broedende Drieteenmeeuw op Mykines.

 • Kolonie Jan-van-genten op een van de rotsen bij Mykines, Færøer.
  5/8

  Kolonie Jan-van-genten op een van de rotsen bij Mykines, Færøer.

 • Op zee kunnen walvissen zoals deze Bultrug overal opduiken.
  6/8

  Op zee kunnen walvissen zoals deze Bultrug overal opduiken.

 • De ruige kust van Heimaey met broedende vogels.
  7/8

  De ruige kust van Heimaey met broedende vogels.

 • Reykjavík met de Halgrimskerk als blikvanger.
  8/8

  Reykjavík met de Halgrimskerk als blikvanger.

Dag tot dag

 • Edinburgh (Schotland)

  Aankomst in Edinburgh. Overnachting in het groepshotel in de stad, waardoor u de gelegenheid heeft om deze typisch Schotse stad te kunnen verkennen.
  (Wilt u meer van de stad zien? Dan kan er één of twee nachten vooraf bijgeboekt worden).

 • Edinburgh en inschepen

  Na het ontbijt heeft u de ochtend en een gedeelte van de middag om de stad verder te verkennen. Vergeet zeker niet het kasteel te bezoeken, vanwaar u ook een heel mooi uitzicht over de stad heeft. De universiteit heeft een heel mooie tuin met tevens kenmerkende gebouwtjes uit deze streek.
  In de middag worden alle passagiers per bus naar de havenstad Leith gebracht waar de Sea Spirit aan de kade ligt.
  Na het inschepen zal het schip vertrekken....... het avontuur begint!

 • Kirkwall (Mainland - Orkney-eilanden)

  De eerste plaats waar aangelegd wordt is Kirkwall. Het is de hoofdstad van de Orkney-eilanden en heeft een interessant verleden. Met bussen worden alle passagiers op een tocht over het eiland Mainland genomen. Het eiland staat bekend om de vele oudheden, waaronder steenringen zoals die van Stenness en Brodgar en de overblijfselen van de ca. 5000 jaar oude nederzetting Skara Brae. Bij Brodgar en Skara Brae wordt gestopt om deze oudheden te bezoeken.
  Aan het begin van de avond is de rondrit ten einde en als een ieder weer aan boord is, vertrekt het schip naar de volgende bestemming.

 • North Ronaldsay (Orkney-eilanden) & Fair Isle

  De dag begint met een bezoek aan het kleine en verafgelegen North Ronaldsay. Er wonen maar weinig mensen, maar des te meer vogels en schapen. In deze tijd van het jaar staan de heuvels, weiden en slootkanten vol met bloeiende planten zoals de Blue Bells (wilde hyacint) en Dotterbloemen. Een heerlijk gebied voor een wandeling.

  's Middags wordt Fair Isle bezocht, het ware eldorado voor vogelliefhebbers. Op de kliffen broeden duizenden zeevogels zoals Atlantische papegaaiduikers, Drieteenmeeuwen, Noordse stormvogels en Jan-van-genten. Op de weiden die waarschijnlijk nog geel zien van de Dotterbloemen, broeden o.a. Grote en Kleine jagers. Ook hier wordt een wandeling gemaakt.

 • Færøer

  Er zijn drie dagen gepland om op en langs de Færøer door te brengen. Varend langs de kust krijgt u een goede indruk van het ruige landschap: enorme kliffen waar zeevogels zoals Atlantische papegaaiduikers, Jan-van-genten en Noordse stormvogels in grote kolonies broeden, eenzame rotspilaren, diepe grotten op de waterlijn en smalle fjorden die diep het land insnijden.
  Er wordt aan land gegaan in de hoofdstad Tórshavn. De oude binnenstad heeft rode en zwarte houten gebouwen met de kenmerkende grasdaken. Er is een busexcursie gepland naar het o.a. Kirkjubøur waar zich de overblijfselen van de nooit afgebouwde Sint Magnus Kathedraal bevinden. Om hier te komen wordt over de bergweg gereden, waarbij u op meerdere plaatsen weids uitzicht over de omgeving heeft.
  Ook de enige andere andere plaats van enige omvang, Klaksvik, wordt bezocht. De plaats is omgeven door indrukwekkende bergen en is een goede uitvalsbasis voor enkele wandelingen.

 • Op zee

  Een dag op zee is voor iedereen anders: de een zal zich vermaken met het spotten van vogels. De ander kijkt over de zee uit vanuit de comfortable stoel in de lounge onder het genot van een hete kop koffie, thee of chocolademelk. Er zullen ongetwijfeld ook een of meerdere lezingen gehouden worden over allerlei onderwerpen die met deze reis te maken hebben.
  Maar iedereen zal naar buiten stormen als er dolfijnen of een of enkele walvissen gezien worden!

 • Vestmanneilanden (Heimaey)

  Voor de zuidkust van IJsland liggen de Vestmannæyjar. Deze archipel bestaat uit een 15-tal eilanden en een aantal rotspunten en ligt in een vulkanisch actief gebied. De laatste uitbarsting van de Helgafjell vond plaats in 1973 en verwoeste daarbij een groot aantal huizen op het Heimaey. Heimaey is het grootste en enige door mensen bewoonde eiland van de archipel. Op (bijna) alle eilanden broeden zeevogels, zoals Atlantische papegaaiduikers, Drieteenmeenweeuwen, Kleine burgemeesters, Grote jagers en Noordse stormvogels.
  Na een stevige wandeling is het 's avonds in de luwte van de baai een prima plaats voor het "Captains dinner".
  In de nacht vaart de Sea Spirit naar Reykjavík.

 • Reykjavík (IJsland)

  In de ochtend ligt de Sea Spirit aan de kade in Reykjavík. Na het ontbijt gaat u van boord. Voor wie wil, is er een transfer naar het stadscentrum of het vliegveld Keflavík, waarmee deze scheepsreis eindigt.

Dit dag-tot-dagprogramma is slechts een leidraad. Weer- en plaatselijke omstandigheden en de ijssituatie kunnen afwijkingen wenselijk en/of noodzakelijk maken.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 19 november 2021
schotland-204
 • Reis van huis naar Edinburgh en terug vanaf Reykjavík / Keflavík naar huis.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij Poseidon Expeditions behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Mogelijke verlengingen van de scheepsreis:
> Vooraf kunt u een paar dagen in de mooie stad Edinburgh doorbrengen.
> Na de reis kunt u op IJsland blijven en dagexcursies vanuit Reykjavík maken of met een huurauto het eiland verder verkennen.

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vlucht naar Edinburgh, eventuele extra overnachting(en) in Edinburgh, verlenging op IJsland en terugvlucht vanaf Keflavík (IJsland). Interesse? Stuur ons dan een bericht met uw wensen, bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op kantoor of vul het bel-me-bericht in. We maken graag een mooi voorstel voor u.

Compensatie CO2-uitstoot
Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, koopt Beluga Adventures bomen voor het project Leembossen (Het Groene Woud) in Noord-Brabant en bomen voor het project De groene corridor van het Nevelwoud naar het Regenwoud in Costa Rica. Beide zijn projecten van Trees for All.

Terug naar boven