Ga naar inhoud

Groepsrondreis IJsland "Leven tussen IJs & Vuur"

een reis langs de hoogtepunten, inclusief het binnenland, van IJsland

:alttitle:

Groepsrondreis IJsland "Leven tussen IJs & Vuur"

Een rondreis in een groep, waarbij u niet alleen de bekendste plaatsen van IJsland bezoekt, maar waarbij u ook kennismaakt met de IJslanders en de Vikinghistorie. Het is een geheel verzorgde reis. U hoeft alleen maar te genieten, hetzij vanuit de 4WD-minibus, tijdens een wandeling of zittend aan de picknicktafel. In juli en augustus zijn de dagen lang waardoor u nog meer kunt genieten van al dat moois!

De reis in het kort.

U vliegt naar keuze vanaf Amsterdam of Brussel naar Keflavík. Vanhier gaat u per Flybus naar Reykjavík voor overnachting. De volgende morgen ontmoet u de andere deelnemers en gaat u op pad.
Niet ver van Reykjavík ligt de Gouden Driehoek. U bezoekt Geysir en Gullfoss. U overnacht nabij Skaftafell NP. De reis gaat verder richting het oosten. De Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa, domineert hier het landschap. U bezoekt hier het Jökulsárlón, Skaftafell NP en Landmannalaugur, bekend vanwege de prachtig kleurde reolietbergen. Daarna volgt hooglandenweg Sprengisandur door het binnenland van IJsland. In het noorden komt u uit bij Mývatn Hier zijn buiten het fenomenale landschap ook veel watervogels te zien. Mývatn is ook een gebied vol geothermische activiteit. In deze omgeving verblijft u de komende twee nachten. Vanuit Mývatn is het een uur rijden naar Húsavík en het Tjornesschiereiland. In het achterland van Húsavík ligt het NP Asbyrgi. De vertellingen van de gids over de echorotsen en een bijzondere basaltzuil nemen u mee terug naar de tijd van de Vikingen. De dag eindigt bij Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa.
Vanaf Mývatn trekt men verder naar de imposante Goðafoss en de grootste plaats in het noorden Akureyri. Na een bezoek aan deze stad wordt Skagafjörður bezocht om kennis te maken met de beroemde IJslandse paarden.
Tijdens het laatste deel van de reis is er extra aandacht voor de Vkinggeschiedenis. In Eiriksstaðir wordt het museum bezocht dat gewijd is aan een van de beroemdste Vikingen: Erik de Rode. De voorlaatste dag wordt doorgebracht op het prachtige en ruige schiereiland Snæfellsnes. Hier kunt u nog een paar mooie wandelingen maken voor u naar Reykjavík terugkeert.
De volgende dag vliegt u terug van Keflavík naar Amsterdam of Brussel.

Als u deze reis kiest

 • Groepsrondreis in kleine groep.
 • Overnachting in eenvoudige hotels.
 • Frans- & Engelssprekende gids.
 • Min. 03 / max. 24 deelnemers // internationaal gezelschap.

Impressies

 • De geiser Strokkur staat op punt te gaan spuiten.
  1/17

  De geiser Strokkur staat op punt te gaan spuiten.

 • De Gouden waterval (Gullfoss), IJsland.
  2/17

  De Gouden waterval (Gullfoss), IJsland.

 • Wandelen in Þingvellir NP
  3/17

  Wandelen in Þingvellir NP

 • Öxarárfoss in het Þingvellir NP, IJsland.
  4/17

  Öxarárfoss in het Þingvellir NP, IJsland.

 • De Seljalandsfoss langs de rondweg in Zuid-IJsland.
  5/17

  De Seljalandsfoss langs de rondweg in Zuid-IJsland.

 • Dyrholeay, rotsen voor de zuidkust van IJsland.
  6/17

  Dyrholeay, rotsen voor de zuidkust van IJsland.

 • Reolietbergen in Landmannalaugar.
  7/17

  Reolietbergen in Landmannalaugar.

 • Het desolate landschap langs de Sprengisandur.
  8/17

  Het desolate landschap langs de Sprengisandur.

 • De Sprengisandur net ten zuiden van Mývatn.
  9/17

  De Sprengisandur net ten zuiden van Mývatn.

 • Uitzicht op de vulkaan Askja, IJsland.
  10/17

  Uitzicht op de vulkaan Askja, IJsland.

 • Mývatn.
  11/17

  Mývatn.

 • Lavastructuren bij Mývatn.
  12/17

  Lavastructuren bij Mývatn.

 • Uitzicht vanaf de kraterrand van Krafla.
  13/17

  Uitzicht vanaf de kraterrand van Krafla.

 • De krachtige waterval Dettifoss, IJsland.
  14/17

  De krachtige waterval Dettifoss, IJsland.

 • Asbyrgi, een bijzonder geologisch fenomeen.
  15/17

  Asbyrgi, een bijzonder geologisch fenomeen.

 • De ruige kust van Snæfellsnes.
  16/17

  De ruige kust van Snæfellsnes.

 • Het beeld van Bárður Snæfellsás bij Arnarstapi.
  17/17

  Het beeld van Bárður Snæfellsás bij Arnarstapi.

Dag tot dag

 • Amsterdam / Brussel - IJsland

  Lijnvlucht naar keuze vanaf Amsterdam of Brussel naar Keflavík. Vanaf de luchthaven brengt de zogenaamde Flybus u naar het hotel in Reykjavík voor overnachting. Avond ter vrije besteding.
  Mogelijke optionele excursie: walvissafari in de middernachtzon.

 • Gouden Driehoek

  Na het ontbijt wordt u opgehaald en gaat de groep naar het Þingvellir NP, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische plaat van elkaar af bewegen met een bijzonder geografisch gebied tot gevolg. Vanhier rijdt men door naar het geothermische gebied waar zich geisers bevinden. U kunt hier de Geysir zien die helaas niet meer actief is. Vanuit de indrukwekkende, zeer actieve geiser Strokkur spuit regelmatig een enorme kolom heet water tientalle meters de lucht in. Niet ver hiervandaan ligt de Gullfoss, de gouden waterval.
  Diner en overnachting in de omgeving van Hvolsvöllur.

 • Zuid-IJsland

  De zuidkust van IJsland kent twee indrukwekkende watervallen: Seljalandsfoss en Skógafoss. De eerste is vrij lang en wie niet bang is om (een beetje) nat te worden, kan hier achter de waterval langs lopen. De Skógafoss is een enorme waterval. U kunt tot dicht bij de waterval komen. Op de rotsen broeden verschillende vogels zoals de Noordse stormvogel. Door de hoeveelheid water die hier dag-in-dag-uit verneveld wordt, is de omgeving erg groen en bloeien er verschillende planten.
  Er wordt natuurlijk ook bij bij Dyrholaey gestopt. Op de immense rotspartijen die tot ver in zee doorlopen, broeden duizenden Papegaaiduikers en andere zeevogels. Vanhier wordt doorgereden naar het vissersplaatsje Vík. Daarna gaat de weg door Eldraun dat één van de grootste lavavelden is en dat ca. 10.000 jaar oud is.
  De komende 2 nachten verblijft u in Kirkjubæjarklaustur.

 • Vatnajökull

  De Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa, domineert hier het landschap. Voor de gletjser ligt de Jökulsárlón, een gletsjermeer waarin prachtig gevormde en gekleurde ijsbergen drijven. Er is de mogelijkheid om langs de oever te wandelen of een optionele boottocht over het meer te maken.
  Vanaf de Vatnajökull stromen verschillende gletsjers naar de zuidkust. Een van deze gletsjertongen zal bezocht worden, zodat u van dichtbij het diepblauwe ijs kunt zien en bewonderen.

 • Landmannalaugar

  Vandaag gaat u het binnenland in. Landmannalaugar is bekend om de prachtig gekleurde rhyolietbergen. Het rood en geel steekt scherp af tegen de groene mossen die in de schaduw groeien. Wie graag wandelt, kan een wandeling door het dal. Na de wandeling kunt u bijkomen in de warmwaterbronnen.
  Diner en overnachting in de omgeving van Þjorsardalur.

 • Sprengisandur

  De binnenlanden van IJsland worden slechts door enkele wegen doorkruisd. De hooglandroute Sprengisandur is er een van. Tijdens de rit heeft u bij helder weer uitzicht op de Vatnajökull, de Hofsjökull en de kleinere Tungnafellsjökull. Op het hoogste gedeelte rijdt u door een woestijn van lavagruis. Maar denk niet dat hier niets groeit. Zelfs hier is bijvoorbeeld Zuiltjessteenbreek in kleine toefjes te vinden. Na het afdalen volgt de weg het stroomdal van de Skjálfandafljót. De rit eindigt in de omgeving van Myvatn waar u twee nachten verblijft.

 • Tjörnes, Ásbyrgi, Dettifoss & Mývatn

  Een vol programma vandaag. Eerst naar het stadje Husavík en het verdere Tjornesschiereiland, met een prachtige kustlijn waar veel zeevogels zoals Jan-van-genten en Noordse stormvogels broeden. Bij Ásbyrgi is een prachtig geologisch fenomeen te zien. Een enorme rotsmuur van tientalle meters hoog steekt uit het landschap omhoog. Verder in het stroomdal van de Jókulsså á fjöllum ligt een gebied dat bijna uitsluitend bestaat uit basaltzuilen. In de Hljóðaklettar is de IJslandse mythologie door Sleipnir, het magische, achtbenige paard van de god Odin een hoefafdruk in een van de rotswanden achtergelaten. Voordat u terug bent op de rondweg wordt er nog een bezoek gebracht aan de Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa. Het is een aardige wandeling, maar dan heeft u ook wel een bijzonder vergezicht. Mývatn is niet en paradijs voor vogelliefhebbers, maar er zijn ook prachtige pseudokraters en een groot lavaveld waarin de meest fantasierijke vormen te ontdekken zijn.

 • Askja en het binnenland

  Vandaag wordt u meegenomen naar het binnenlandland van IJsland. Het hoogtepunt is een bezoek aan de vulkaan Askja.

 • Akureyri

  Een bezoek aan waterval Goðafoss en aan "de hoofdstad van het noorden" Akureyri. In Akureyri heeft u de gelegenheid om de stad op eigen gegelegenheid te ontdekken. U kunt de botanische tuinen bekijken, een duik in het zwembad nemen of naar de wijk Listagil gaan, dat bekend staat om cultuur, kunst en goed eten. Vergeet ook niet om de fraaie kerk te bezoeken.
  De reis wordt vervolgd naar Skagafjörður, dat bekend is om de traditionele IJslandse paarden. Wilt u eens voelen hoe het is om op een IJslands fjordenpaard te rijden? Dan is nu uw kans. Deze kleine, maar sterke paarden kennen zogenaamde vijfde gang, de told, waardoor een rit op deze paarden prettiger is dan met andere paarden.
  Overnachting in de omgeving van Laugarbakki.

 • Eiriksstaðir

  De tocht gaat verder via de westkust. Om hier te komen wordt vanaf de rondweg via de hoogvlakte het Láxardálsheiði overgestoken naar de Hvammsfjörður. In Haukadalur is op de plaats waar Erik de Rode (de ontdekker van Groenland) heeft gewoond is een replica van hun boerderij (Eiriksstaðir) gebouwd. Het is een openluchtmuseum waar u onder leiding van gidsen in traditionele Vikingkledij kunt rondwandelen.
  Overnachting op Snæfellsnes.

 • Snæfellsnes NP

  Vandaag staat de ruige natuur van Snæfellsnes op het programma. De weg slingert zich langs de kliffen met prachtige vergezichten. Bij op de punt van het schiereiland ligt de slapende vulkaan Snaefellsjökull. De met sneeuwbedekte top is bij helder weer zelfs vanuit Reykjavík te zien. Verder naar de punt bij de vuurtoren beuken de golven op de uit gestolde lavabestaande kliffen. Gaten en holen zijn uitgeslepen in het harde gesteente.
  Aan de zuidkust van het schiereiland is een prachtig strand (Djúpalónssandur) waar een wandeling gemaakt kan worden. Het havenplaatsje Arnarstapi geeft u een beeld van het dagelijks leven in de kleine gemeenschappen. Daarna is het tijd om naar Reykjavík terug te keren, waar wordt overnacht.

 • Reykjavík - Amsterdam / Brussel

  Afhankelijk van de vertrektijd van het vliegtuig gaat u zeer vroeg in de ochtend of aan het begin van de middag vanaf het hotel gaat u met de Flybus naar de luchthaven Keflavík. Vanhier vliegt u naar keuze naar Amsterdam of Brussel.

Verblijf en vervoer

De overnachtingen zijn in eenvoudige, maar goede accommodaties in 2-pers. c.q. 1-pers.kamers met douche/toilet.
Vervoer is per comfortabele minibus/bus afhankelijk van het aantal deelnemers.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 17 juni 2024
ijsland-110

De prijzen zijn inclusief

 • Lijnvluchten Icelandair Amsterdam - Keflavík en v.v. in de goedkoopste klasse.
 • Incl. per persoon 1x 23 kg ruimbagage + 1x handbagage.
 • Groepstransfer per Flybus van Keflavík naar het hotel in Reykjavík en v.v.
 • 10-daagse rondreis volgens programma met deskundige gids.
 • 09 overnachtingen in 2-pers. c.q. 1-pers. kamers met douche/toilet op basis van halfpension.
 • 02 overnachtingen in Reykjavík in 2-pers. c.q. 1-pers. kamers met douche/toilet op basis van logies/ontbijt.
 • 02 lunchpakketten op dag 06 en dag 08.
 • Zodiactocht Fjallsárlón op dag 04.
 • Toegang tot het museum Erik de Rode op dag 10.
 • Informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Eventuele verhoging van toeslagen en/of belastingen.
 • Eventuele toeslag indien de goedkoopste vluchtklasse niet meer beschikbaar is.
 • Overige maaltijden en (fris)drankjes.
 • Optionele excursies.
 • Reis- & annuleringsverzekering.
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.
 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking.

Verlenging en excursies

Tijdens de rondreis maakt u lange dagen. Wellicht wilt u nog een enkele dag doorbrengen in de Blue Lagoon,waar u zich heerlijk kunt laten verwennen. Optionele excursies zijn vooraf en ter plaatse te boeken. Heeft u andere wensen? Mail ons uw wensen of bel +31 10 2950126 voor telefonisch overleg of een afspraak op kantoor. U kunt ook het bel-me-bericht invullen. Wij nemen dan contact met u op.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven