Reisinformatie

Reisbeschrijving Van Spitsbergen via Noordoost-Groenland naar IJsland met de Spitsbergen

De reis begint met een vlucht vanuit Oslo naar Longyearbyen op Spitsbergen. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht voor overnachting.
De volgende morgen is er een stadsrondrit door het dorpje Longyearbyen. Vervolgens kunt u inschepen en vertrekt de Spitsbergen naar de kust. Aan de westkust worden Ny-Ålesund en de imposante Magdalenefjord bezocht.
Daarna begint de oversteek naar de kust van Noordoost-Groenland. Dit deel van Groenland is één enorm nationaal park. Er wonen geen mensen, alleen dieren in een groots, weids en ongenaakbaar landschap van ruige fjorden met hoge bergruggen die overkapt worden door de Groenlandse ijskap en doorklieft door de vele gletsjertongen die van de ijskap afkomen. De ijsbergen die hier ronddrijven hebben Antarctische afmetingen. Ook hier zullen de kleuren en vormen u steeds weer verbazen.
Aan de ingang van de Scoresby Sund ligt de nederzetting Ittoqqortoormiit. De Scoresby Sund is een van 's wereld grootste fjordenstelsels.
Vanhier steekt de Spitsbergen over naar IJsland. Op het schiereiland Snæfellsnes ligt Stykkíshólmur. Hier krijgt u de gelegenheid om deel te nemen aan verschillende optionele excursies en activiteiten zoals kajakken en paardrijden.
De scheepreis eindigt in de hoofdstad Reykjavík

Benodigde vluchten en eventuele verlenging op IJsland

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten en eventueel benodigde overnachtinge(en). Het is ook mogelijk om uw reis op IJsland te verlengen. Kijk voor ideeën onder IJslandStuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. We maken graag een voorstel voor u.

Het schip de Spitsbergen

Deze reis wordt gemaakt het Hurtigrutenschip Spitsbergen. Het schip is in 2016 verbouwd om de reizen in het Arctische en Antarctische gebied te kunnen maken. Tijdens deze reis zal het schip maximaal 243 passagiers meenemen.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK

Het hieronder beschreven dag-tot-dagprogramma is een leidraad. IJs- en weersomstandigheden kunnen afwijkingen noodzakelijk maken.

Dag 01 Oslo - Longyearbyen

De reis begint met een chartervlucht van Oslo naar Longyearbyen op Spitsbergen. Hier volgt een transfer van het vliegveld naar een van de hotels voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Longyearbyen

De dag begint met een stadsrondrit door Longyearbyen. U leert over het ontstaan van de nederzetting en het wel en wee van de eerste inwoners. Daarna wordt u naar de kade gebracht waar u aan boord van de Spitsbergen gaat.
Na het inschepen vertrekt het schip al snel richting zee.

Dag 03 Noordwest- Spitsbergen

Aan de noordwestkust liggen verschillende fjorden. Als de Fram de Kongsfjord in vaart zal het panorama van de Kongsgletsjer met de toppen van de Tre Kroner zichtbaar worden. Van de gletsjer kalven regelmatig brokken af. Hierdoor is de baai en het strand bij de nederzetting Ny-Ålesund vaak bezaaid met prachtige ijsbrokken. Ze hebben geen Antarctische afmetingen, maar ijs blijft altijd fascineren. De nederzetting diende in de tijd van de grote poolreizen als laatste bevoorradingspunt. Amundsen, Nobilé en Ellsworth startten hier hun geslaagde poging om met een zeppelin over de geografische Noordpool te vliegen. Net als in Longyearbyen waren hier kolenmijnen. Echter, het aantal ongelukken was zo groot dan men besloot de mijnen te sluiten. Nu staat er een beetje surrealistisch, een treintje in het landschap.
Noordelijker ligt de indrukwekkende Magdalenefjord. Al varend, zult u begrijpen waarom Willem Barentsz destijds de naam Spitsbergen aan dit gebied heeft gegeven. Helemaal achterin de fjord eindgt de Wagongletsjer met verschillende fronten in de fjord. Op een landtong (Gravneset) zijn de overblijfselen te vinden uit de tijd van de walvisvaart.   

Dag 04 Op zee

Vandaag bent u de hele dag op zee. Mogelijk drijft er nog pakijs rond. Hierop kunnen zich ijsberen en walrussen ophouden. Misschien ziet u zelfs een of meerdere walvissen. 

Dag 05 t/m 10 Noordoost-Groenland

Het landschap van de noordoostkust van Groenland is ruig met hoge bergen, diepe fjorden en hier en daar lieflijke valleien. Vanaf de enorme Groenlandse IJskap komen ontelbare gletsjers over en tussen de bergen door. Ze eindigen bijna zonder uitzondering in de fjorden of zelfs direct in zee. Enorme ijsbergen in allerlei kleuren wit, blauw, azuur en soms zwart, zijn afgebroken van de gletsjerfronten. Ze drijven langzaam in zuidelijke richting. De ijsbergen hebben hier Antarctische afmetingen. Een van de zee-engtes heet zelfs Antarctic Sund. 
Op de toendra zijn inmiddels beginnen struikjes te verkleuren. Wier erg lang opblijft of juist vroeg opstaat kan de mooie kleuren van zonsopgang en -ondergang zien.  

Dag 11 Ittoqqortoormiit

De noordelijkste bewoonde plaats in Oost-Groenland heet Ittoqqortoormiit. Een kleine gemeenschap waar men nog grotendeels van jacht en visvangst leeft. Op de enorme achterliggende toendra leeft een kudde muskusossen.
De nederzetting ligt aan de monding van de Scoresby Sund, een van de grootste fjordenstelsels ter wereld. Het landschap van rode bergruggen die doorsneden worden door enorme gletsjers is adembenemend mooi. 

Dag 12 Op zee

Vanuit Groenland wordt Straat Denemarken overgestoken naar IJsland. Onderweg kunnen walvissen en dolfijnen opduiken. Wie meer wil weten kan een van de lezingen volgen die door de leden van het expeditieteam gehouden worden.

Dag 13 Stykkíshólmur (Snæfellsnes)

Het schiereiland Snæfellsnes kent een prachtig vulkanisch landschap met een ijskap, de Snæfellsjökull. In het stadje Stykkíshólmur wordt aan land gegaan. Hier kunt u op eigen gelegenheid gaan wandelen of deelnemen aan een van de aangeboden excursies zoals kajakken en paardrijden.

Dag 14 Reykjavík

De reis eindigt met het ontschepen in Reykjavík, de hoofdstad van IJsland.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reis begint in Oslo en eindigt in Reykjavík.
De scheepsreis begint in Longyearbyen (Spitsbergen) en eindigt in Reykjavík (IJsland).

DataReisduurBoekingscode
08 aug - 18 aug 201813 nachtenCENFRGRE1801

Spitsbergen // max. 243 passagiers

Indicatieprijzen per persoon, vanaf
LET OP: de vroegboekkorting is verwerkt in onderstaande prijzen

HuttypeIn 2-pers. hut
B - binnenhut met stapelbed€ 6.716,00
I - binnenhut€ 7.033,00
K - binnenhut€ 7.350,00
AJ - buitenhut€ 7.984,00
J - buitenhut€ 7.984,00
A - buitenhut€ 8.302,00
N - buitenhut€ 9.063,00
O - buitenhut€ 9.063,00
P - Superior buitenhut€ 9.316,00
U - Superior buitenhut€ 9.634,00
VA - Superior buitenhut€ 10.014,00
QJ - Superior buitenhut€ 10.014,00
MG - Suite€ 12.742,00
MX - Suite€ 19.465,00

Prijzen & KORTINGEN:

Hurtigruten hanteert flexibele prijzen. D.w.z. dat de rederij afhankelijk van de boekingsstand van een bepaald vertrek de prijzen kan verhogen of verlagen. Als u geboekt heeft, blijft de prijs op onze factuur/bevestiging voor u van toepassing.
Bij vroegboeken kunt u wellicht boeken in het huttype voor de aangegeven vroegboekprijs. Bij laat boeken in een zeer populaire hutcategorie kan het verschil in prijs oplopen tot enkele duizenden euro's.

Loyaliteitskorting:
Hurtigruten kent een loyaliteitskorting die gegeven wordt aan zogenaamde "1893 Ambassadorleden". Voor deze reizen bedraagt deze korting 5%. Heeft u eerder een reis van minimaal 3 nachten aan boord van een van de Hurtigrutenschepen gemaakt? Dan kunt u "1893 Ambassadorlid" worden. Wij verzorgen graag uw aanmelding.

Hutdeling :

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. Indien u alleen reist en u zou een hut willen delen met een andere passagier, kunnen we voor u proberen een gelijkgestemde dame of heer te vinden. Lukt dit niet, dan zult u helaas een 1-pers. hut moeten boeken.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie/thee), accommodatie aan boord op indeling, landexcursies, stadsrondrit en wandelingen zoals in het programma genoemd (excl. optionele excursies), 1 hotelovernachting in Longyearbyen op basis van logies/ontbijt, chartervlucht van Oslo naar Longyearbyen, groepstransfers, gebruik winddicht & waterafstotend jack, uitgebreide informatie, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vlucht van Amsterdam of Brussel naar Oslo en vlucht van IJsland naar Amsterdam of Brussel, eventuele brandstoftoeslag, transfers op IJsland, eventueel benodigde overnachting op IJsland, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord, optionele excursies en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten, overnachting en eventuele verlenging op IJsland. Wij stellen op verzoek graag een aanvullend arrangement voor u samen. Mail ons daarvoor uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.