Reisinformatie

Reisbeschrijving Walvisavontuur vanuit Reykjavík & Húsavík

U wilt een korte vakantie naar IJsland en u wilt vooral walvissen en dolfijnen zien, dan is een weekje Reykjavík een goede keuze.
Begin mei zijn er al met enige zekerheid Witsnuitdolfijnen en Dwergvinvissen te zien in de IJslandse wateren. De grotere walvissen, zoals de Bultrug en de Potvis verschijnen pas in juni. 
Er zijn twee walvissafari's (Reykjavík en Húsavík) voor u gereserveerd, evenals een excursie naar Geysir, Gullfoss en het Þingvellir NP. In het noorden heeft u een huurauto tot uw beschikking zodat u op uw gemak de immense Goðafoss en het vogelrijke meer Mývatn kunt ontdekken. De overige dagen in Reykjavík kunt u zelf invullen met optionele excursies en/of het verkennen van de stad Reykjavík.
U vliegt met Icelandair naar IJsland en verblijft in een hotel. Indien u andere accommodatie wenst, kunnen wij altijd voor u kijken naar de mogelijkheden.

Overige excursiemogelijkheden:

Er zijn nog diverse excursies om Reykjavík en directe omgeving te verkennen.  
> Langs de weg langs zuidkust zijn grote watervallen, de toegang tot gebieden zoals Thorsmörk, Landmannalaugar en het Skaftafell NP. Verder kunt u hier onder andere een boottocht maken over het gletsjermeer met ijsbergen Jökulsárlón, een bezoek brengen aan de vogelrots met papegaaiduikers bij Ingolfshöfdi of per boot oversteken naar de Vestmaneilanden. 
> Op de Vatnajökull en de Myrdalsjökull zijn sneeuwscootertochten en gletsjerwandelingen te maken.
> Aan de westkust kunt u Snæfellsness met de Snæfellsjökull bezoeken. Er is een safari per boot mogelijk langs de vogelrijke kusten. U kunt per bus of per vliegtuig naar het noorden om daar het water- en vogelrijke gebied Mývatn te bezoeken en/of een walvissafari te maken vanuit Húsavík.
> Voor de actieve reizigers zijn er nog mogelijkheden om paard te rijden, te raften, te kajakken, te snorkelen en/of te duiken.
Uitgebreide informatie vindt op de pagina van Reykjavík.

Excursies naar Oost- en West-Groenland

U kunt ook een dagexcursie maken naar het dorp Kulusuk in Oost-Groenland. De dagexcursies zijn in verhouding erg duur en u bent maar heel kort ter plaatse. Wij raden u daarom aan om wat langer te gaan en minstens twee of drie nachten in Groenland te blijven.
Nu Air Iceland ook naar Ilulissat vliegt, is het ook mogelijk om een excursie van een aantal dagen naar deze beroemde plaats aan de Diskobaai te maken.
Vraag ons naar de mogelijkheden, we leggen ze u graag voor.

Accommodaties

Een kleine greep uit de mogelijke accommodaties. Heeft u een ander hotel/pension of appartement op het oog? Laat het ons weten!
Hotel Cabin ligt aan de rand van het centrum bij de haven van Reykjavík. Er zijn (kleine) standaard kamers, grotere Deluxe kamers en mooie Superiorkamers. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer. Er is een inpandig restaurant waar het ontbijtbuffet is en het dinerbuffet. Naast de receptie is de bar met verschillende zitjes.
Hotel Holt is zeer centraal, maar toch rustig gelegen. Dit 4* hotel is ingericht als een Arthotel. In alle kamers en openbare ruimten zijn verfraaid met schilderijen en sculpturen. De collectie bevat o.a. meer dan 300 stukken uit de privé collectie van de grondlegger van Holt Holt, Thorvaldur Guðmundsson. Het hotel is verder klassieke ingericht. Er zijn 28 kamers en 12 suites. Het heeft een uitstekende keuken.
Fosshotel Husavík is een zeer centraal gelegen hotel in Husavík. Op wandelafstand van de haven waar de excursiebootjes vertrekken voor de walvisexcursies. Het is een modern hotel, waar in 2016 nog een gedeelte is aangebouwd voor extra kamers. Er zijn nu in totaal 110 kamers.
Sel Hotel Myvatn ligt aan de zuidkant van het gelijknamige meer. De natuurbaden bevinden zich op zo'n 20 minuten rijafstand. Het hotel heeft zelf een restaurant voor ontbijt, lunch en diner. In totaal zijn er 58 kamers met eigen badkamers. Het hotel is niet modern maar wel schoon. 

Reis van dag-tot-dag

BELANGRIJK:

Onderstaand dag-tot-dagprogramma is een voorbeeld. De excursies en vrije dagen kunnen in overleg ingedeeld worden.

Dag 01 Amsterdam/Brussel - IJsland

Lijnvlucht Icelandair Amsterdam/Brussel - Keflavík. Vanhier gaat u per Flybus naar het hotel in Reykjavík. Overnachting aldaar op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Reykjavïk en walvissen

Vandaag gaat u meteen op walvissafari vanuit de haven van Reykjavík. Er zijn verschillende tijdstippen mogelijk. Tijdens de walvissafari gaat men op zoek naar walvissen en dolfijnen die zich in de omgeving ophouden. Dit kunnen o.a. Dwegvinvissen en Bultruggen zijn. Vaak wordt er ook langs de kliffen gevaren om de altijd fotogenieke papegaaiduikers te zien.
De verdere dag kunt u Reykjavík verkennen. Er zijn parken, musea, kerken en authentieke straatjes.
Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt. 

Dag 03 Golden Circle: Geysir, Gullfoss, Þingvellir NP

Vandaag staat in het teken van de geologische fenomenen van IJsland:
> het geothermische gebied Geysir met de grote spuitende heetwaterbron Strokkur, verschillende kleinere geisers, stoomketeltjes en de inmiddels uitgewerkte bron Geysir.
> Gullfoss, de gouden waterval met verschillende plateaus, die vanaf verschillende plaatsen gezien kan worden.
> Þingvellir NP, het gebied waar in 930 een eerste vorm van parlement (Alþing) bijeenkwam. Tevens is hier de kloof te zien tussen het Noord-Amerikaanse en Euraziatische Continent. 
Na een lange dag wordt u weer terug gebrqcht naar het hotel waar u verblijft voor overnachting op basis van logies/ontbijt. 

Dag 04 Reykjavík, dag ter vrije besteding

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. U kunt deelnemen aan een optionele excursie bijvoorbeeld langs de zuidkust, naar het kleurrijke Landmannalaugar, naar Snæfellsnes, het schiereiland aan de westkust.
Of u kunt de stad Reykjavík verder verkennen.  
Overnachting in het hotel op basis van logies/ontbijt. 

Dag 05 Het noorden van IJsland

Na een vroeg ontbijt wordt u op het vliegveld in Reykjavík verwacht voor de vlucht naar Akureyri, de grootste stad in het noorden van IJsland. Hier haalt u de huurauto op en gaat u richting Húsavík. Onderweg moet u zeker stoppen bij de waterval Goðafoss. Overnachting in Húsavík op basis van logies/ontbijt.

Dag 06 Húsavík, dag ter vrije besteding

In de ochtend maakt u vanuit Húsavík een walvissafari, waarbij u op zoek gaat naar o.a. de grote walvissen zoals de Blauwe Vinvis, de Bultrug en Dwergvinvis. Daarna kunt u met de huurauto naar Mývatn. Rond het meer kunt u niet alleen veel vogels zien, maar ook de pseudokraters en bizarre lavastructuren. Overnachting in de omgeving van Mývatn op basis van logies/ontbijt.

Dag 07 Reykjavík

Ochtend heeft u nog ter vrije besteding in de omgeving van Mývatn. Terug rijden naar Akureyri. Op het vliegveld de huurauto inleveren. Vlucht terug naar Reykjavík. Op eigen gelegenheid naar het hotel, voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 08 IJsland - Amsterdam / Brussel

Afhankelijk van de vertrektijd van het vliegtuig wordt u of 's morgen heel vroeg of aan het begin van de middag naar de luchthaven Keflavík gebracht. Daarna vliegt u met Icelandair terug naar Amsterdam / Brussel.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt naar keuze op de luchthaven Schiphol (Amsterdam) of Zaventem (Brussel).

DataReisduur
Vertrek dagelijks van 01 juni tot 31 aug 201907 nachten

Prijs per persoon, vanaf

Accommodatie2-pers. kamers
1-pers. kamers
Hotel Cabin / Fosshotel Husavík / Sel Hotel Myvatn€ 1.812,00€ 2.562,00
Hotel Holt / Fosshotel Husavík / Sel Hotel Myvatn€ 2.314,00€ 3.316,00

De prijzen zijn inclusief:

Icelandairlijnvlucht Amsterdam of Brussel - Keflavík en v.v. in de goedkoopste klasse, Air Iceland lijnvlucht van Reykjavík - Akureyri en v.v. in de goedkoopste klasse, transfer van de luchthaven Keflavík naar uw hotel in Reykjavík en v.v., 07 nachten in accommodatie op basis van logies/ontbijt, walvisexcursie vanuit Reykjavík, walvisexcursie vanuit Húsavík, Golden Circle Tour met Engelssprekende gids, 3 dagen autohuur cat. A (VW Polo of gelijkwaardig) met onbeperkt aantal km en CDW (eigen risico ISK 195.000), informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van de brandstoftoeslag en/of belastingen, eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, lunches en diners, benzine-c.q. dieselkosten voor de auto, overige excursies, verzekeringen, eigen risico verzekering autohuur, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.