Ga naar inhoud

Zeil - & klim-, wandelreis Jan Mayen

een unieke actieve reis

:alttitle:

Zeil - & klim-, wandelreis Jan Mayen

Graag maken wij u attent op deze zeer unieke reis waarbij u een week op Jan Mayen kampeert. Tijdens het verblijf zal een poging gedaan worden om te voet de kraterrand van de Beerenberg te bereiken. Het uitzicht vanaf de 2277 m hoge top is adembenemend. De weg terug kan door zeer geoefende skiërs ook op de latten worden afgelegd. De overige dagen zullen er wandelingen over het eiland gemaakt worden, waarbij een bezoek aan het Noorse weerstation niet vergeten wordt. Om op Jan Mayen te komen, vertrekt u met het zeiljacht Aurora vanuit Ísafjörður. Tijdens de oversteek naar Jan Mayen zullen zeker walvissen en dolfijnen gezien worden. Op het eiland broeden onder andere duizenden papegaaiduikers en Kleine alken.

De reis in het kort

Het zeilschip vertrekt voor deze reis vanuit Ísafjörður in het noorden van IJsland. In twee tot drie dagen wordt overgestoken naar Jan Mayen. Onderweg kunnen walvissen en dolfijnen opduiken. Bij Jan Mayen gaat het schip voor anker en alle materialen voor het basiskamp worden aan land gebracht om hier een basiskamp op te zetten.
Het hoogtepunt van de activiteiten is de beklimming van de 2277 m hoge vulkaan Beerenberg. Een lange en zware tocht over lavagruis en hoger over de gletsjer, uitsluitend geschikt voor zeer ervaren bergbeklimmers. Verder kunnen er meerdere wandeling op het eiland gemaakt worden.
Na een week op het eiland te hebben gebivakkeerd is het tijd om het kamp op te breken en terug te keren naar Ísafjörður op IJsland. Ook de terugweg neemt ongeveer twee dagen in beslag.

Als u deze reis kiest

 • Zeilreis met expeditiesfeer op basis van volpension.
 • Beklimming van de 2277 m hoge vulkaan Beerenberg.
 • Min. 06 / max. 10 passagiers // internationaal gezelschap.
 • Engelssprekende bemanning en expeditieleiding.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Het tweede gedeelte van de beklimming van de Beerenberg is steil en gaat over de gletsjer.
  1/8

  Het tweede gedeelte van de beklimming van de Beerenberg is steil en gaat over de gletsjer.

 • Nietige mensjes op de bergwand van de Beerenberg.
  2/8

  Nietige mensjes op de bergwand van de Beerenberg.

 • Op de top!
  3/8

  Op de top!

 • Het kamp met uitzicht op de Beerenberg.
  4/8

  Het kamp met uitzicht op de Beerenberg.

 • Het desolate landschap van Nord-Jan, het noordelijke schiereiland van Jan Mayen.
  5/8

  Het desolate landschap van Nord-Jan, het noordelijke schiereiland van Jan Mayen.

 • Lava en mos een bijna IJslandse aanblik op Jan Mayen.
  6/8

  Lava en mos een bijna IJslandse aanblik op Jan Mayen.

 • Dikbek- of Kortbekzeekoeten op Jan Mayen.
  7/8

  Dikbek- of Kortbekzeekoeten op Jan Mayen.

 • De bergrug langs de kust van Sør Jan, het zuidelijke deel van Jan Mayen.
  8/8

  De bergrug langs de kust van Sør Jan, het zuidelijke deel van Jan Mayen.

Dag tot dag

 • Vertrek vanuit Ísafjörður

  Inschepen aan boord van het zeiljacht Aurora. Het schip vertrekt vanaf 19.00u vanaf Ísafjörður en zet koers richting Jan Mayen. Later die avond zal het schip de poolcirkel oversteken en u zult merken dat de zon nauwelijks meer ondergaat..

 • Op zee

  Komende dagen zullen op volle zee zijn. Hou zeker uw ogen open want er bestaat een kans dat er dolfijnen, Bultruggen, Orka's en Dwergvinvissen te zien zijn.
  Indien de wind gunstig staat, bereikt het schip op de avond van de derde dag Jan Mayen al.

 • Beerenberg (Jan Mayen)

  Men gaat voor anker bij Kvalrossbukta. Deze dag staat in het teken van de Beerenberg. Als de beklimming door kan gaan, dan begint de tocht in het mos en lavagruis. Na 600 m klimmen wordt de Kronprins Olavsgletsjer bereikt, vanaf hier wordt de tocht vervolgd via de gletsjer. Op 1300 m wordt het steiler en is het tijd om het klimgerei erbij te nemen. Vanaf Nunataken, een rots die uit de gletsjer steekt op ongeveer 1600 m, wordt het echt stijl en ontstaan er spleten in de gletsjer welke voor extra uitdagingen zorgen. Na 10 tot 16 uur klimmen bereikt de groep de rand van de krater. De krater is een kilometer in doorsnede en ongeveer 300 m diep. Vanaf hier is het nog "maar" een klein stukje naar het hoogste punt: Haakon VII piek op 2277 m hoogte.
  De terugweg gaat langs dezelfde route en na een dag van 16-20 uur wandelen en klimmen, bent u weer terug in het kamp.

 • Jan Mayen

  Deze dag wordt doorgebracht in de omgeving van Kvalrossbukta. Het bijzondere landschap bestaat uit zwarte lavarotsen met groen mos en zeer veel zeevogels. Deze plaats werd vroeger gebruikt door Nederlandse en Engelse walvisvaarders en enkele resten treft uit die tijd zijn hier en daar nog te vinden, maar er is niet veel meer.

 • Jan Mayen

  Er kunnen diverse wandelingen en trektochten gemaakt worden:
  > Een trektocht naar de Rudolftoppen (769 m) voor een weids uitzicht over het eiland.
  > Een wandeling over het smalste en laagste punt van het eiland door het lavalandschap. Hier zijn ook lavagrotten ontstaan, een mooie gelegenheid om het labyrint te verkennen.
  > Een bezoek aan Eggøya, voorheen een eiland maar na de vulkaanuitbarsting in de 19de eeuw is het verbonden met het hoofdeiland. Aan het uiteinde is een mooie klif met vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de omgeving. Er zijn hier nog enkele fumarolen, gaten waaruit hete gassen uit de ondergrond ontsnappen.
  > Het bezoeken van zeevogelkolonies met Noordse stormvogels, zeekoeten, papegaaiduikers en Kleine alken.

 • Jan Mayen en op zee

  In de morgen kan nog een korte wandeling gemaakt worden. Vervolgens wordt het kamp afgebroken en wordt alles klaar gemaakt voor vertrek. In de middag vertrekt het zeilschip weer terug richting IJsland.

 • Op zee

  Weer terug op zee in zuidelijke richting. Houd ook nu weer uw ogen goed open voor alle zeedieren. Op voorlaatste dag kunnen bij helder de eerste contouren van IJsland zichtbaar worden. In de avond aankomst in Ísafjörður.

 • Ontschepen in Ísafjörður

  Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en van boord te gaan. Het avontuur is ten einde.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 24 juli 2022
jan mayen-301
 • Verblijf op Jan Mayen in tenten op basis van volpension.
 • Gebruik kampeer- & kookuitrusting.
 • Persoonlijke uitrusting (w.o. slaapzak).

Benodigde vluchten, overnachting en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten naar Ísafjörður en terug, benodigde overnachting(en) en eventuele verlenging op IJsland.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-bericht voor overleg of een afspraak op ons kantoor. We helpen u graag!

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland en voor projecten in het buitenland. Op dit moment is dit het project in Madagaskar.

Terug naar boven