Reisinformatie

Reisbeschrijving Actieve winterweek in Finnmark (Lapland)

Een week lang verblijft u in de Engholm Husky Lodge nabij Karasjok in Noord-Noorwegen. Er worden verschillende activiteiten ondernomen zoals sneeuwschoenwandelen, skiën, en natuurlijk een hondensledetocht.
Ook aan de Samencultuur wordt aandacht geschonken. U bezoekt het rendierherderskamp nabij Karasjok. U kunt hier deelnemen aan activiteiten, proeven van de Samen kookkunst en luisteren naar het joiken.
Iedere avond wordt er natuurlijk opgelet of het noorderlicht actief is.   
Het arrangement begint en eindigt in Karasjok.

Engholm Husky Lodge

U verblijft in de unieke Engholm Husky Lodge. De lodge bestaat uit een hoofdgebouw waar de "huiskamer" en de keuken zijn. Rondom het hoofdgebouw staan negen traditionele blokhutten die zeer smaakvol zijn ingericht. Enkele zijn voorzien van een toilet of douche/toilet, andere hebben gedeelde douches en toiletten.

Benodigde vluchten, verlenging of combinatie

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten en eventueel benodigde overnachting(en) in Oslo op de heen- en/of terugweg.
Wilt u het arrangement verlengen met een paar dagen Kautokeino of een andere bestemming in Noorwegen zoals Alta, Tromsø of Oslo, dan kan dat natuurlijk ook.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. 

Reis van dag tot dag

Dag 01 Aankomst in Karasjok

Na aankomst in Karasjok bij de Engholm Husky Lodge wordt u een van de mooie blokhutten  toegewezen. Men brengt u op de hoogte van het programma van de komende dagen.
Het diner wordt in het hoofdgebouw geserveerd. Hier maakt u kennis met de overige deelnemers. Als het helder is en noorderlicht is actief, dan is er zeker gelegenheid om het fenomeen te aanschouwen. 

Dag 02 Sneeuwschoenwandelen

Na het ontbijt mag u de eerste activiteit proberen: sneeuwschoenwandelen. 
Het gebied achter de lodge is prachtig om te wandelen. Het doel van vandaag is om naar de berg Halde, een heilige plaats van de Samen, te wandelen op sneeuwschoenen.
Het is een prachtige tocht door de pure natuur. Onderweg kunnen verschillende dieren gezien worden. Op een mooie beschutte plek zal het lunchpakket dat u meegekregen heeft genuttigd kunnen worden. 
Het diner wordt weer in de lodge geserveerd.

Dag 03 Hondensledetocht

Een hondensledetocht spreekt tot ieders verbeelding. Na het ontbijt gaat u naar de kennels waar iedere deelnemer zijn eigen hondenteam krijgt toegewezen. De honden worden ingespannen en de groep kan op weg naar het Finnmarkplateau. De honden draven in een gestaag tempo.
Halverwege wordt een mooie plaats voor de lunch gezocht. Dit kan op het plateau of in het omringende bos zijn. Rond een kampvuur kan iedereen weer opwarmen en genieten van het lunchpakket. Daarna wordt de tocht vervolgd tot het donker wordt en eindigt bij de lodge.
Diner 's avonds in de lodge.

Dag 04 Dag ter vrije besteding

Na het ontbijt kunt u aan een optionele excursie deelnemen of een dag genieten van het uitzicht of een goed boek bij het houtvuur in de blokhut. 
Lunch en diner in de lodge. 's Avonds staat er een noorderlichtexcursie gepland.

Dag 05 Bezoek rendierherderskamp

Na het ontbijt wordt u naar het rendierherderskamp gebracht. Hier kunt u kennismaken met het traditionele leven van de Samen. U kunt zelf uw vaardigheden testen in het lassowerpen tijdens een rendierrace en het koken volgens de Samentraditie.
In de Samencultuur speelt het joiken, een traditionele vorm van verhalen vertellen met zang, een grote rol. Men zal zeker een "lied" ten gehore brengen en als het u inspireert, mag u het zelf proberen.

Dag 06 Vertrek vanuit Karasjok

Na het ontbijt eindigt het programma.
U kunt huiswaarts keren of kiezen voor een verlenging in het nabijgelegen Kautokeino of andere delen van Noorwegen.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Dit arrangement begint en eindigt in Karasjok (Noorwegen).

DataReisduur
iedere dag, behalve maandag en zaterdag van 02 december 2018 - 15 april 201905 nachten

Indicatieprijs per persoon

AccommodatiePrijzen
Bij boeking van 2 personen in 2-pers. huisje€ 1.866,00

De prijzen zijn inclusief:

05 overnachtingen in de Engholm Husky Lodge in 2-pers. huisjes op basis van volpension, (van dag 01 diner t/m dag 06 ontbijt), activiteiten zoals genoemd in het programma, Engelssprekende begeleiding, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

benodigde vluchten vanaf Amsterdam of Brussel via Oslo naar Lakselv, buskaartje vanaf Lakselv naar Karasjok (ca. NOK 220 enkele reis), (fris)drankjes, overige excursies, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten en eventuele overnachting(en)

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde lijnvluchten van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Lakselv, evenals de eventueel benodigde overnachting(en) op de heen- en/of terugreis.
Wilt u langer genieten van het winterse landschap? Stuur ons dan uw wensen of neem telefonisch (+31 10 295 0126) contact met ons op om uw wensen te bespreken. We maken graag een voorstel voor u.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.