Reisinformatie

Reisbeschrijving Cityhoppen in Lapland

U begint deze reis met een vlucht van Amsterdam of Brussel naar Oslo. Vervolgens vliegt u door naar Tromsø. Hier heeft u drie volle dagen om de stad en de omgeving te verkennen.
De reis wordt dan vervolgd naar Kirkenes. Een korte vlucht brengt u in het uiterste noordoosten van Noorwegen. Ook hier heeft u drie volle dagen om het stadje, maar vooral de omgeving en de Pasvikvallei te verkennen.
Dan vertrekt u per bus naar Moermansk. Hier heeft u een volle dag om deze Russische havenstad te verkennen. Onderweg naar en vanaf Moermansk kunt u kennismaken met typische plattelands dorpen en industriesteden uit de Sovjettijd.
De reis eindigt met een lijnvlucht van Kirkenes via Oslo naar Amsterdam of Brussel.

Deze reis is eenvoudig te verlengen met een verblijf in bijvoorbeeld Bodø, Trondheim, Bergen of Oslo.

Tromsø en omgeving

Tromsø is voor Noorwegen een grote stad. De stad heeft een oud, karakteristiek deel dat bij de haven te vinden is. Hier vindt u de houten pakhuizen en het Poolmuseum. Moderner zijn de ijskathedraal, het Polaria en de bruggen die de verschillende delen van de stad met elkaar verbinden.
In de winkelstraat vindt u van supermarkten tot winkeltjes met allerlei lokale snuisterijen.
Wat verder van het centrum liggen de bontanische tuin en de berglift.
Met jeepsafari's boottochten en wandeltochten kunt u meer van de omgeving zien.   

Kirkenes en omgeving

Kirkenes is een stuk kleiner dan Tromsø. Er is een centraal plein met een aantal straten waar men een aantal winkels en cafés/restaurants aantreft. Vanuit Kirkenes kunt u verschillende dagexcursies ondernemen. Een wandeltocht in de nabij gelegen omgeving of een boottocht over de rivier. Ongeveer een kwartier buiten het centrum is er een museum, waar u veel over de geschiedenis van Kirkenes kunt leren.

Moermansk

Moermansk ligt aan de Barentszzee in het uiterste noordwesten van Rusland. De stad heeft ongeveer 335.000 inwoners en is daarmee de grootste stad ter wereld boven de Poolcirkel. De stad is ontstaan in de Eerste Wereldoorlog toen de Russische havens aan de Baltische en Zwarte Zee gesloten waren. Het is dus een jonge stad en dat is ook terug te zien in de architectuur. Men ziet hier nog enkele woningen van hout, maar het bestaat voornamelijk uit wijken met grijze flatgebouwen met weinig uitstraling. Toch zijn er in de afgelopen jaren veranderingen gekomen in deze uitstraling. Er zijn meer restaurants, cafees en winkelmogelijkheden bijgekomen. Kortom laat u verrassen!

BELANGRIJK

Voor deze reis heeft u een visum voor Rusland nodig. Indien gewenst, verzorgen wij voor u de aanvraag van uw visum. De kosten van de visumaanvraag bedragen circa € 130,00 per persoon (Prijs 2018).

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam of Brussel - Oslo - Tromsø

Vanaf Amsterdam of Brussel vertrekt u met een lijnvlucht naar Oslo. Hier stapt u over op de vlucht naar Tromsø in het hoge noorden van Noorwegen. Vanaf het vliegveld van Tromsø kunt u eenvoudig met de Flybuss (ca. NOK 90 p.p.) naar het hotel.

Dag 02 - 04 Tromsø

Dagen ter vrije besteding in Tromsø. In de stad kunt u het Polaria, het Poolmuseum, het Zeeaquarium, het Perspektivet Museum, Noord-Noorwegen Kunstmuseum, de ijskathedraal en de botanische tuin bezoeken. Met de kabelbaan kunt u naar de achterliggende bergtop om daar te wandelen en van het prachtige panoramisch uitzicht over de stad Tromsø te genieten.
Wilt u meer van de omgeving zien? Er zijn verschillende bootexcursies, kajak- en wandeltochten waarmee u overdag of in de middernachtzon er op uit kunt. 

Dag 05 Tromsø - Kirkenes

Vandaag vliegt u van Tromsø naar Kirkenes. Na aankomst op het vliegveld van Kirkenes neemt u de Flybuss naar het hotel.

Dag 06 - 08 Kirkenes & Pasvikvallei

De stad Kirkenes is niet zo groot als Tromsø, maar het heeft een interessante historie. In het Sør-Varangermuseum kunt u hierover meer te weten komen. Kirkenes is de oostelijkste stad van Noorwegen en ligt tegen de Russische grens. Het grensplaatsje Grense Jakobselv is verlaten, maar vanhier zijn er in de zomer regelmatig groepen Beluga's (Witte Walvissen) te zien.
Er worden verschillende activiteiten aangeboden zoals Koningkrab vissen, per boot over de rivier die de grens tussen Noorwegen en Rusland vormt, een bezoek aan de huskikennels en de botanische tuin in de Pasvikvallei, bezoek aan het rendiersafaripark en wandelingen door de prachtige natuur. 

Dag 09 - 11 Moermansk

Vanuit Kirkenes maakt u een driedaagse excursie naar het Russische Moermansk. De bus vertrekt vanuit het centrum. Het eerste deel gaat door het prachtige bosrijke heuvellandschap.
Tijdens de busrit zult u zien dat de bomen steeds lager worden en plaatsmaken voor struikgewas tot er uiteindelijk een boomloze vlakte (toendralandschap) ontstaat. Ook passeert u onderweg de industriestadje Nikel. De natuur rondom dit stadje is compleet verwoest door de mijnbouw en geeft een triest aanzicht.
De totale rit duurt, inclusief de grenspassage duurt ca. 6 uur.  
´s Avonds komt u aan in Moermansk en heeft u de avond ter vrije besteding.
De volgende morgen kunt u optioneel deelnemen aan een stadsrondrit waarbij u kennismaakt met alle aspecten van deze Russische havenstad. De middag heeft u ter vrije besteding. U kunt ook op eigen gelegenheid de stad verkennen.
Op de derde dag van uw bezoek aan Moermansk gaat u weer per bus naar Kirkenes.
Overnachting in Kirkenes in het hotel.

Dag 12 Kirkenes - Oslo - Amsterdam of Brussel

Na het ontbijt neemt u de Flybuss naar het vliegveld. Vanhier vliegt u naar Oslo en vandaar naar Amsterdam of Brussel.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op Schiphol.
Indien gewenst, kunt u ook vertrekken vanaf Zaventem.

DataReisduur
Iedere zo van 09 juni t/m 25 aug 201911 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs vanaf
in 2-pers. kamers d/t€ 1.685,00
in 1-pers. kamers d/t€ 2.475,00

De prijzen zijn inclusief:

Lijnvluchten van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Tromsø en van Kirkenes via Oslo naar Amsterdam of Brussel in de goedkoopste klasse, Widerøe lijnvlucht Tromsø - Kirkenes in goedkoopste klasse, alle vluchten inclusief 1 stuks ruimbagage en 1 stuks handbagage per persoon, 11 hotelovernachtingen in 2-pers. c.q. 1-pers. kamers met privé douche/toilet op basis van logies/ontbijt, bustransfer Kirkenes - Moermansk en v.v., uitnodiging voor het benodigde visum, kaart Moermansk, informatieboekje  en SGR-dekking. 

De prijzen zijn exclusief:

eventuele stijging van toeslagen en/of belastingen, toeslag voor een hogere boekingsklasse van de vluchten indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, optionele excursies, overige maaltijden, (fris)drankjes, verzekeringen, kosten visum, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

BELANGRIJK: visum

Voor deze reis heeft u een visum voor Rusland nodig, dat voor vertrek vanuit Nederland, geregeld moet zijn.
Indien gewenst, kunnen we voor u dit visum verzorgen. Indicatieprijs 2018 € 130,- per persoon.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.