Reisinformatie

Reisbeschrijving expeditiecruise Noorse Fjorden van Tromsø naar Bergen

Deze reis begint in Tromsø in het noorden van Noorwegen. Vanuit deze gezellige studentenstad vertrekt de Expedition eerst in noordelijke richting naar de Noordkaap. Nadat u dit bijzondere punt vanaf het water  gezien en over land bezocht heeft, gaat de reis in zuidelijke richting verder. Op de Lofoten worden pittoreske visserdorpjes en de adembenemend mooie Trollfjord bezocht. 
De intens blauwe gletsjer Svartisen is het volgende doel. Daarna worden eilanden LovundVega en Torghatten bezocht. Natuurlijk wordt Trondheim met de Nidarosdom niet overgeslagen. Verder zuidelijk wordt de indrukwekkende Geirangerfjord bezocht en kunt u een rit met de beroemde Flåmtrein maken.
De reis eindigt in Bergen, de stad die eens hoofdstad van Noorwegen was. 

Benodigde vlucht, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten, eventuele benodigde overnachting(en) op heen- en/of terugreis. U kunt ook uw reis verlengen door vooraf of achteraf uw reis in Noorwegen verlengen.
Heeft u interesse en wilt u een voorstel? Stuur ons dan uw wensen of bel + 31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. 

Het schip Expedition

Deze reis wordt uitgevoerd door expeditiecruiseschip Expedition. Het schip biedt plaats aan maximaal 134 passagiers. Lees meer....

Reis van dag tot dag

Dag 01 Tromsø

Deze reis begint in de gezellige havenstad Tromsø. De oude binnenstad bestaat uit straatjes met kleurrijke houten huisjes, winkels en kerk. Tromsø is gebouwd op verschillende oevers rond het water die met enorme bruggen met elkaar worden verbonden. Heel typerend voor de stad is de grote witte kathedraal met prachtige gebrandschilderde ramen.
Aan het einde van de middag gaat u hier aan boord van de Expedition. 

Dag 02 Noordkaap

De Noordkaap is een van de bekendste punten van Noord-Noorwegen. Vanaf de zee is deze 307m hoge rots nog indrukwekkender. Het schip legt aan in een van de havens om vandaar per bus door het land van de Samen naar de Noordkaap te gaan. Onderweg wordt gestopt in een kleine gemeenschap waar u kennis kunt maken met de Samencultuur.
Na de excursie gaat de Expedition weer in zuidelijke richting langs de Noorse kust.

Dag 03 Op zee

Vanaf zee heeft u een prachtig uitzicht op de Noorse fjordenkust. Onderweg kunnen dolfijnen, Orka's en soms ook Potvissen zomaar opduiken. Ook is het mogelijk om de majestueuze Zeearend te zien zweven op zoek naar voedsel.

Dag 04 Lofoten & Trollfjord

's Ochtends bevindt het schip zich bij de Trollfjord. De nauwe toegang tot deze gesloten fjord is meer dan spectaculair: enorme steile bergwanden omsluiten deze fjord. De Expedition vaart hier enige tijd rond zodat u het indrukwekkende land schap op u kunt laten inwerken.
Daarna verlaat het schip deze fjord en vaart langs de zuidkust van de Lofoten. In een van de plaatsjes wordt aangemeerd en kunt u mee op een bustocht over de eilandengroep. U wordt meegenomen naar het Stokvismuseum, het Vikingenmuseum en het plaatsje Svolvær.
Na de rondrit gaat u weer aan boord en vaart het schip richting Bodø.

Dag 05 Svartisen, poolcirkel, Lovund

Vandaag staat in het teken van een van de grootste gletsjers van Noorwegen: de Svartisen. Een van de grote uitlopers, de Engabreen komt tot dicht bij zeeniveau. Er kan een wandeling gemaakt worden tot bijna aan het gletsjerfront. 
Later op de dag wordt het eiland Viking bezocht, waar de poolcirkel wordt overgestoken. Er is een klein monument dat de exacte plaats van de poolcirkel aangeeft.
De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het eiland Lovund, waar mensen die nog wat energie kwijt willen een wandeling kunnen maken.

Dag 06 Vega

Vega is een van de pittoreske vissershaventjes van Noorwegen. Het heeft van UNESCO een plaats op de Werelderfgoedlijst gekregen. In het verleden leefden men hier niet alleen van de visvangst, maar ook van het verzamelen en verkopen van eiderdons.
Er zal een begeleide wandeling over het eiland gemaakt worden.

Dag 07 Torgatten

Wie kent niet de foto van het Noorse landschap met de berg met een enorm, bijna vierkant gat er in. Dit gaat u vandaag met eigen ogen zien. Er zal in ieder geval met zodiacs rondgevaren worden en als het enigszins kan aan land gegaan worden op het eiland Torgatten om de rots en vooral het gaat van dichtbij te kunnen zien.
Iets verderop ligt een archipel van meer dan duizend kleine eilandjes dat bezocht kan worden.

Dag 08 Trondheim

Verder zuidelijk ligt de stad Trondheim met een historische binnenstad. De Nidarosdom is een van de oudste en mooiste kathedralen van Noorwegen. U kunt een stadstocht met gids maken, op eigen gelegenheid rondwandelen of deelnemen aan de wandeling naar het Sverresborg Folk Museum.

Dag 09 Geiranger

De Geiranger is een van de mooist fjorden van Noorwegen. Het gebied staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De wanden van de fjord lijken recht uit het water op te stijgen. Er zijn verschillende watervalllen, zoals de "Zeven Zusters".
De Expedition zal een rondvaart door de fjord maken. 

Dag 10 Flåm

Verder in het fjordenstelsel ligt het gehucht Flåm. Om hier te komen heeft men een tandradbaan aangelegd vanaf Myrdal. Omdat er op een afstand van 20km een hoogte van meer dan 850m overbrugd moest worden heeft de aanleg vrij lang in beslag genomen. Pas in 1947 werd de baan, dat werkelijk een groot staaltje technisch vernuft vertegenwoordigd, geopend. 
U kunt een rit met het treintje naar Myrdal en terug maken. Er wordt onderweg gestopt bij de Kjofoss, een indrukwekkende waterval.

Dag 11 Bergen

De scheepsreis eindigt aan de kade van Bergen. Hier wordt na het ontbijt ontscheept. Er is een transfer naar het centrum van Bergen en naar het vliegveld van Bergen.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze scheepsreis begint in Tromsø en eindigt in Bergen (Noorwegen).

DataReisduurSchip
20 mei - 30 mei 201910 nachtenExpedition

Expedition // max. 134 passagiers

Prijzen per persoon
AANBIEDING:
15% korting op laatste plaatsen.

HuttypePrijsBeschikbaar
Cat 1A 4-pers. hut€ 2.899,00VOL
Cat. 1 3-pers. hut€ 3.499,002x vrouw
Cat. 2 2-pers. hut€ 4.249,00VOL
Cat. 3 2-pers. hut€ 4.899,00ja
Cat. 4 2-pers. hut€ 5.899,001 hut
Cat. 5 2-pers. suite€ 5.699,00VOL

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 08 mei 2019.

Hutdeling:

Nevengenoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 
In de 4- en 3-pers. hut kunt u uitsluitend met vier c.q. drie personen tegelijk of op indeling boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 4- of 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de ander in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u alleen reist en u geen hut wilt delen met een medepassagier, wordt u onderstaande toeslag in rekening gebracht:
Voor de 2-pers. hutten in categorie Cat. 2 t/m Cat. 5: 60%.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, accommodatie aan boord op indeling, op basis van volpension (incl. koffie/thee), alle excursies gedurende de scheepreis, gebruik van rubberlaarzen tijdens de scheepsreis, een expeditieparka die u na de reis mag houden, informatiepakket, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten en andere transfers van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Tromsø en vluchten vanaf Bergen (Noorwegen) naar Amsterdam of Brussel, eventuele brandstoftoeslag, overige tranfers, verzekeringen, (fris)drankjes aan boord, fooien, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel en terug naar Amsterdam of Brussel, evenals benodigde overnachtingen en eventuele verlengingen. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.