Reisinformatie

Reisbeschrijving expeditiecruise Schotse Eilanden en Noorse Fjorden

Deze reis begint in Edinburgh. Vanhier gaat u in noordelijke richting naar de Schotse Eilanden (Orkney's en Shetlands) waar verschillende historische vindplaatsen zoals Skara Bræ bezocht worden. In deze periode zitten de kliffen vol met broedende zeevogels. De slootjes in de weilanden zijn goudgeel van de bloeiende dotterbloemen.
Vervolgens wordt er overgestoken naar Bergen in Noorwegen. De reis gaat dan verder door en langs het indrukwekkende fjordengebied met o.a. de Geirangerfjord. Ook hier zullen verschillende excursies gemaakt worden om nog verder kennis te maken met het prachtige Noorse landschap. Bij de Lofoten & Vesterålen zijn het vooral de walvissen die de aandacht vragen.
De noordelijkste punt van de reis is de Noordkaap. Na een bezoek aan het monument op deze bijzondere plaats vertrekt de Expedition naar Tromsø waar de reis eindigt.  

Benodigde vlucht, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten, eventuele benodigde overnachting(en) op heen- en/of terugreis. U kunt ook uw reis verlengen door vooraf enkele dagen in Schotland doorbrengen of na ontscheping uw reis in Noorwegen verlengen.
Heeft u interesse en wilt u een voorstel? Stuur ons dan uw wensen of bel + 31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. 

Het schip Expedition

Deze reis wordt uitgevoerd door expeditiecruiseschip Expedition. Het schip biedt plaats aan maximaal 134 passagiers. Lees meer....

Reis van dag tot dag

Dag 01 Edinburgh

Rond 16.00u inschepen aan boord van de Expedition in de haven van Leith bij Edinburgh (Schotland).

Dag 02 Orkney-eilanden

Op de Orkney-eilanden zijn meerdere historische vindplaatsen zoals de 5000 jaar oude overblijfselen van Skara Brae en de steenringen van "Standing Stones o' Stenness" en de "Ring o' Brogdar". 
In Skara Brae is er van alles van de vroegere bewoners gevonden: gereedschappen, wapens van steen en (walvis)botten en mooi gedecoreerd aardewerk. Men leefde van de visvangst en de jacht op edelherten, maar men hield ook enige schapen en koeien. Deze tot de steentijd behorende nederzetting is bewoond geweest van circa 3100 v.Chr tot circa 2500 v.Chr.

Dag 03 Shetlandeilanden

Verder noordwaarts liggen de Shetlandeilanden, waarvan er maar enkele 15 bewoond zijn. Hier worden enkele optionele excursies aan geboden, zoals een bezoek aan Jarlshof of een tocht met de Puffinbus. Bij Jarlshof is, net als Skara Bræ, een nederzetting opgegraven met overblijfselen uit het stenen- en ijzertijdperk.
Op de kliffen zijn met kolonies Papegaaiduikers, Drieteenmeeuwen en Noordse stormvogels en op de lager gelegen gebieden broeden Kleine en Grote jagers. De velden zijn in deze tijd geel van de Dotterbloem en voor de liefhebber zijn er op verschillende plaatsen moerasorchideeën te vinden.
Tijdens het varen kunnen groepen dolfijnen, Orka's en soms een Dwergvinvis opduiken.

Dag 04 Bergen (Noorwegen)

Bergen was de voormalige hoofdstad van Noorwegen. Bekend is de vismarkt bij de haven. In Bryggen zijn ook traditionele huisjes en een staafkerk te zien. Met de tandradbaan kunt u naar een van de achterliggende bergen vanwaar u een panoramisch uitzicht over de stad en de fjord heeft.

Dag 05 Flåm

Vandaag heeft u de mogelijkhedi om een rit met de Flåmbahne te maken. Een bijzondere treinrit door een indrukwekkend landschap!

Dag 06 Olden & Briksdalbreen

De Nordfjord is misschien niet zo bekend als de Geiranger- en Hardangerfjord maar de fjord is minstens zo indrukwekkend. De imposante bergwanden die de smalle fjord omsluiten maken de tocht nog spectaculairder. Bij het plaatsje Olden meert de Expedition.
Als het weer goed is, zal er een excursie gemaakt worden naar de Briksdalgletsjer. Hier kunt u wandelen op met een soort golfkarretje naar de voet van de gletsjer rijden om hier het intens blauwe ijs van dichtbij te zien.

Dag 07 Geirangerfjord

De Geirangerfjord is is een van de bekendste fjorden van Noorwegen. De Expedition zal deze 15 km lange fjord invaren en aan het einde voor anker gaan. Menige waterval stort van de steile wanden naar beneden.

Dag 08 Trondheim

Door de weidse Trondheimfjord vaart u naar de gelijknamige stad. Trondheim staat bekend om zijn fraaie op houten palen gebouwde huisjes. Het bekendste bouwwerk in Trondheim is de Nidaroskathedraal, dat in het oude historische centrum van Trondheim ligt.

Dag 09 Torgatten & Trondheim

Torghatten is een eiland voor de Noorse kust met een bijzonder natuurlijk fenomeen. In berg op het eiland zit een enorm gat. Het is een van de meeste gefotografeerde landschappen van Noorwegen.
Vega is een klein eiland waar boeren en vissers op een zeer ecologische manier leven. Zelfs zodanig dat Unesco dit eiland om deze reden om de Werelderfgoedlijst heeft geplaatst.

Dag 10 Svartisen / Vikingen

De Svartisen is een van de grootste ijskappen van Noorwegen. Vanaf zee is het intense blauwe ijs te zien. Er loopt een pad richting de gletsjer, maar het laatste deel tot aan het front en het gletsjermeer gaat over ruige stenen. Indien u de wandeling kunt maken is dit zeker aan te bevelen.
Op het eiland Vikingen heeft u de mogelijkheid om de poolcirkel over te stappen. Er is een klein momument die de plaats van de poolcirkel markeert.

Dag 11 Lofoten & Svolvær

Het onderste deel van de eilandenreeks voor Nordland heet Lofoten. De bewoners van deze eilanden leven voor een groot deel nog van de visvangst. Er zijn dan ook veel visdrogerijen en visverwerkingsfabrieken. De belangrijkste plaats is Svolvær. U kunt met een bustocht over de eilanden om enkele van de pittoreske plaatsjes te bezoeken.

Dag 12 Tromsø

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om de stad Tromsø te bezoeken. Er zijn meerdere musea, zoals het Poolmuseum, het Polaria en het kunstmuseum. De oude binnenstad heeft nog leuke straatjes met authentieke huisjes. Er is een berglift die u naar een mooi uitzichtpunt brengt en vanwaar u een bergwandeling kunt maken.

Dag 13 Tromsø

In de ochtend gaat iedereen van boord waarmee de reis eindigt. U kunt vanaf hier huiswaarts keren of nog een paar dagen na genieten van uw Noorse avontuur.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reis begint in Edinburgh (Schotland) en eindigt in Tromsø (Noorwegen).

DataReisduurSchip
05 mei - 17 mei 202012 nachtenExpedition

Expedition // max. 134 passagiers

Prijzen per persoon
LAATSTE PLAATSEN met 15% korting!

AccommodatiePrijs reis
05 mei 2020
Beschikbaar
Cat 1A 4-pers. hut€ 4.299,00ja
Cat. 1 3-pers. hut€ 4.999,00ja
Cat. 2 2-pers. hut€ 6.499,00VOL
Cat. 3 2-pers. hut€ 6.999,00ja
Cat. 4 2-pers. hut€ 7.999,00ja
Cat. 5 2-pers. suite€ 8.999,00VOL

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 02 januari 2020.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, accommodatie aan boord op indeling, op basis van volpension (incl. koffie/thee), alle excursies gedurende de scheepreis, gebruik van rubberlaarzen tijdens de scheepsreis, expeditieparka die u na de reis mag houden,  informatiepakket, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten en andere transfers van Amsterdam of Brussel naar Edinburgh (Schotland) en vluchten vanaf Tromsø (Noorwegen) naar Amsterdam of Brussel, eventuele brandstoftoeslag, overige tranfers, verzekeringen, (fris)drankjes aan boord, fooien, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u geen hut wilt delen met een medepassagier, dan kunt u een 2-pers. hut boeken voor alleengebruik. Er wordt u dan een toeslag van 60% in rekening gebracht.

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren).
In een 4- en 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met vier c.q. drie personen tegelijk boeken.
Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 4- of 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de ander in een dameshut.

Eventuele brandstoftoeslag:

Indien verhoging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, behoudt de rederij zich het recht voor om een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, aanvullende overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel en v.v., evenals benodigde overnachtingen en eventuele verlenging vooraf in Schotland of achteraf in Noorwegen.
Heeft u interesse en wilt u een voorstel? Stuur ons dan uw wensen of bel + 31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. 

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.