Reisinformatie

Reisbeschrijving expeditiecruise Schotse Eilanden en Noorse Fjorden

Deze reis begint in Edinburgh. Vanhier gaat u in noordelijke richting naar de Schotse Eilanden (Orkney's en Shetlands) waar verschillende historische vindplaatsen zoals Skara Bræ bezocht worden. In deze periode zitten de kliffen vol met broedende zeevogels. De slootjes in de weilanden zijn goudgeel van de bloeiende dotterbloemen.
Vervolgens wordt er overgestoken naar Bergen in Noorwegen. De reis gaat dan verder door en langs het indrukwekkende fjordengebied met o.a. de Geirangerfjord. Ook hier zullen verschillende excursies gemaakt worden om nog verder kennis te maken met het prachtige Noorse landschap. Bij de Lofoten & Vesterålen zijn het vooral de walvissen die de aandacht vragen.
De noordelijkste punt van de reis is de Noordkaap. Na een bezoek aan het monument op deze bijzondere plaats vertrekt de Expedition naar Tromsø waar de reis eindigt.  

Benodigde vlucht, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten, eventuele benodigde overnachting(en) op heen- en/of terugreis. U kunt ook uw reis verlengen door vooraf enkele dagen in Schotland doorbrengen of na ontscheping uw reis in Noorwegen verlengen.
Heeft u interesse en wilt u een voorstel? Stuur ons dan uw wensen of bel + 31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. 

Het schip Expedition

Deze reis wordt uitgevoerd door expeditiecruiseschip Expedition. Het schip biedt plaats aan maximaal 134 passagiers. Lees meer....

Reis van dag tot dag

Dag 01 Edinburgh

Rond 16.00u inschepen aan boord van de Expedition in de haven van Leith bij Edinburgh (Schotland).

Dag 02 Orkney-eilanden

Op de Orkey-eilanden wordt een bezoek gebracht aan de 500 jaar oude overblijfselen van Skara Brae. De bewoners maakten gereedschappen en wapens van steen en (walvis)botten. Ook is er rijk gedecoreerd aardewerk gevonden. Bij de nederzetting werden schapen en koeien gehouden. Verder leefde men van de visvangst en de jacht op edelherten. Deze tot de steentijd behorende nederzetting is bewoond geweest van circa 3100 v.Chr tot circa 2500 v.Chr.
Op de Orkneys zijn verschillende stenen ringen te zien. Ze dateren van rond 3100 voor de jaartelling. Tussen Kirkwall en Skara Bræ liggen "Standing Stones o' Stenness" en de "Ring o' Brogdar"

Dag 03 Shetlandeilanden

Verder noordwaarts liggen de Shetlandeilanden. Van de meer dan 100 eilanden zijn er maar 15 bewoond. Optioneel kan er een bezoek aan Jarlshof gebracht worden. Bij Jarlshof is, net als Skara Bræ, een nederzetting opgegraven. Er zijn hier overblijfselen gevonden vanuit het stenen- en ijzertijdperk.
Tevens zijn er kliffen met kolonies Atlantische papegaaiduikers, Drieteenmeeuwen en Noordse stormvogels en op de lager gelegen gebieden broeden Kleine en Grote jagers. De velden zijn in deze tijd geel van de Dotterbloem en voor de liefhebber zijn er op verschillende plaatsen moerasorchideeën te vinden.
Tijdens het varen kunnen groepen dolfijnen, Orka's en soms een Dwergvinvis opduiken. 

Dag 04 Bergen (Noorwegen)

Bergen was de voormalige hoofdstad van Noorwegen. Bekend is de vismarkt bij de haven. In Bryggen zijn ook traditionele huisjes en een staafkerk te zien. Met de tandradbaan kunt u naar een van de achterliggende bergen vanwaar u een panoramisch uitzicht over de stad en de fjord heeft.

Dag 05 Flåm

Vandaag heeft u de mogelijkhedi om een rit met de Flåmbahne te maken. Een bijzondere treinrit door een indrukwekkend landschap!

Dag 05 Olden & Briksdalbreen

De Nordfjord is misschien niet zo bekend als de Geiranger- en Hardangerfjord maar de fjord is minstens zo indrukwekkend. De imposante bergwanden die de smalle fjord omsluiten maken de tocht nog spectaculairder. Bij het plaatsje Olden meert de Expedition.
Als het weer goed is, zal er een excursie gemaakt worden naar de Briksdalgletsjer. Hier kunt u wandelen op met een soort golfkarretje naar de voet van de gletsjer rijden om hier het intens blauwe ijs van dichtbij te zien.   

Dag 05 Geirangerfjord

De Geirangerfjord is is een van de bekendste fjorden van Noorwegen. De Expedition zal deze 15 km lange fjord invaren en aan het einde voor anker gaan. Menige waterval stort van de steile wanden naar beneden. 

Dag 08 Torngatten & Trondheim

Torngatten is een eiland voor de Noorse kust met een bijzonder natuurlijk fenomeen. In berg op het eiland zit een enorm gat. Het is een van de meeste gefotografeerde landschappen van Noorwegen.
Alstahaug is een gemeente in de provincie Nordland. Deze kleine gemeente is bekend om het 12e eeuwse kerkje en vanwege de Helgelandbergen die het landschap domineren. De bergrug bestaat uit zeven bergkammen die allen rond de 1000m hoog zijn. Ze worden ook wel de Zeven Zusters genoemd.

Dag 10 Svartisen

De Svartisen is een van de grootste ijskappen van Noorwegen. Vanaf zee is het intense blauwe ijs te zien. Er loopt een pad richting de gletsjer, maar het laatste deel tot aan het front en het gletsjermeer gaat over ruige stenen. Indien u de wandeling kunt maken is dit zeker aan te bevelen.

Dag 11 Lofoten, Svolvær & Trollfjord

Het onderste deel van de eilandenreeks voor Nordland heet Lofoten. De bewoners van deze eilanden leven voor een groot deel nog van de visvangst. Er zijn dan ook veel visdrogerijen en visverwerkingsfabrieken. De belangrijkste plaats is Svolvær.
In het zuiden bevindt zich een van de meest spectaculaire fjorden van Noord-Noorwegen, de Trollfjord. De doorvaart zal een grote indruk op u maken.  

Dag 12 Lofoten en op zee

Voor de kust van de Lofoten en de Vesterålen gaat de zeebodem vrij plotseling de diepte in. Hier leven reuzenpijlinktvissen. Dit is het lievelingkostje van Potvissen, die hier dan ook iedere zomer in redelijke aantallen te vinden zijn.
Met de Expedition en zodiacs zal op zoek gegaan worden naar deze majestueuze walvissen en o.a. Orka's, Vinvissen en dolfijnen. 

Dag 13 Noordkaap

Vandaag wordt het noordelijkste punt van de reis bereikt: de Noordkaap. U kunt hier deelnemen aan een excursie naar het monument op de Noordkaap.

Dag 14 Tromsø

In de ochtend komt de Expedition in Tromsø aan en gaat iedereen van boord waarmee de reis eindigt. U kunt vanaf hier huiswaarts keren of nog een paar dagen na genieten van uw Noorse avontuur.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reis begint in Edinburgh (Schotland) en eindigt in Tromsø (Noorwegen). De tweede reis begint in Tromsø (Noorwegen) en eindigt in Edinburgh (Schotland).

DataBeschikbaarReisduurSchip
05 mei - 17 mei 2020geen Cat. 212 nachtenExpedition
17 mei - 29 mei 2020geen Cat. 212 nachtenExpedition

Expedition // max. 134 passagiers

Prijzen per persoon
VROEGBOEKKORTING: boek vóór 31 juli 2019 voor 15% korting op onderstaande prijzen!

AccommodatiePrijs reis
05 mei 2020
Prijs reis
17 mei 2020
Cat 1A 4-pers. hut€ 4.299,00€ 3.999,00
Cat. 1 3-pers. hut€ 4.999,00€ 4.399,00
Cat. 2 2-pers. hut€ 6.499,00€ 5.799,00
Cat. 3 2-pers. hut€ 6.999,00€ 6.299,00
Cat. 4 2-pers. hut€ 7.999,00€ 7.199,00
Cat. 5 2-pers. suite€ 8.999,00€ 7.999,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 13 juni 2019.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, accommodatie aan boord op indeling, op basis van volpension (incl. koffie/thee), alle excursies gedurende de scheepreis, gebruik van rubberlaarzen tijdens de scheepsreis, expeditieparka die u na de reis mag houden,  informatiepakket, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten en andere transfers van Amsterdam of Brussel naar Edinburgh (Schotland) en vluchten vanaf Tromsø (Noorwegen) naar Amsterdam of Brussel, eventuele brandstoftoeslag, overige tranfers, verzekeringen, (fris)drankjes aan boord, fooien, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u geen hut wilt delen met een medepassagier, dan kunt u een 2-pers. hut boeken voor alleengebruik. Er wordt u dan een toeslag van 60% in rekening gebracht.

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren).
In een 4- en 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met vier c.q. drie personen tegelijk boeken.
Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 4- of 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de ander in een dameshut.

Eventuele brandstoftoeslag:

Indien verhoging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, behoudt de rederij zich het recht voor om een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, aanvullende overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel en v.v., evenals benodigde overnachtingen en eventuele verlenging vooraf in Schotland of achteraf in Noorwegen.
Heeft u interesse en wilt u een voorstel? Stuur ons dan uw wensen of bel + 31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. 

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.