Reisinformatie

Reisbeschrijving "Fly-drive Natuur & Samencultuur"

Voor deze fly-drive vliegt u naar Bodø. waar een huurauto voor u klaar staat. Het eerste deel van de reis gaat over het vasteland waar u steeds niet te lange ritten maakt en dus alle tijd heeft om te stoppen, te wandelen, musea te bezoeken etc. Na Narvik verlaat u het vasteland en gaat de Lofoten op. Hier verblijft bij Svolvær, waar u drie dagen heeft om de Lofoten en een gedeelte van de Vesterålen te verkennen.
Vanuit Svolvær gaat u met de ferry naar Skutvik. Vanaf Skutvík rijdt u verder naar Bodø, waar u nog twee dagen heeft om de omgeving (o.a. de grote gletsjer Svartisen) te verkennen.
Op de laatste dag levert u de auto in op de luchthaven van Bodø en vliegt u via Oslo naar keuze terug naar Amsterdam of Brussel.

Accommodaties

In Tysfjord verblijft u in het Tysfjord Turist Senter. Dit hotelcomplex heeft moderne hotelkamers, motelkamers met keuken en hutten. De standaardreis is berekend met de hotelkamers / motelkamers. Indien gewenst, kunt u kiezen voor een verblijf in de goedkopere hutten. 
In Svinøya Rorbuer verblijft u in een van de huisjes, die voorzien zijn van douche/toilet en een keukentje.
Alle overige overnachtingen zijn in goede hotels (bijv. Choice Hotels) in 2-pers. kamers met douche/toilet.

Verlenging of andere aanpassing van de route

Indien gewenst, kan deze route aangepast worden naar individuele wensen. Ook is het mogelijk om deze reis te combineren met andere delen van Noorwegen of een bezoek aan Spitsbergen.
Heeft u interesse? Stuur ons dan uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak op kantoor. We maken graag een offerte voor u.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam of Brussel - Oslo - Bodø

Voor deze fly-drive vliegt u naar keuze vanaf Amsterdam of Brussel naar Oslo en vandaar naar Bodø. Bij aankomst staat uw huurauto op het vliegveld klaar. Omdat u pas aan het einde van de middag in Bodø aankomt, is de eerste overnachting in een hotel in Bodø. Zo kunt u dan de volgende morgen fris op pad.
Bodø is een levendig stadje. Langs de haven zijn allerlei terrasjes waar u kunt eten of een lekker drankje drinken in het late avondlicht.
Als er in de avond een getijdewisseling plaatsvindt, kunt u eventueel naar Salstraumen rijden om daar het kolkende water te zien. Er worden vanuit Bodø ook excursies per RIB-boot aangeboden om tijdens de getijdewisseling hier te varen.
Hotelovernachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Bodø - Tysfjord

U heeft de hele dag de tijd om van Bodø naar Storjord i Tysfjord te rijden, daardoor kunt u af en toe een mooi zijweggetje inslaan om hier te picknicken en/of te wandelen. Al rijdend kunt u genieten van het indrukwekkende landschap. Aan het einde van de middag wordt u in het Tysfjord Turist Senter verwacht.
Overnachting aldaar op basis van halfpension.

Dag 03 Tysfjord

Vandaag kunt de prachtige omgeving verkennen. Bij Korsnes zijn prehistorische rotstekeningen van o.a. een zwaan en een Orka te zien. Er zijn wandelingen mogelijk zoals bij Skarberget. Een bezoek aan het Samencentrum (Lulesamisk senter Arran) in Drag mag op deze reis niet ontbreken.
Overnachting in Tysfjord Turistsenter op basis van halfpension.

Dag 04 Tysfjord - Narvik

De rit voor vandaag is niet ver: Narvik ligt op nog geen 100 km vanaf het Tysfjord Turist Senter.
Vanuit Tysfjord rijdt u naar Bognes. Vanhier neemt u de ferry naar Skarberget en vervolgt de weg naar Narvik. Vlak voor Narvik zijn twee weggetjes die naar berghutten leiden. Het landschap is prachtig en er zijn mogelijkheden om te wandelen.
Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt.

Dag 05 Narvik & Abisko NP

Vandaag heeft u de hele dag om even de grens met Zweden over te gaan en het Abisko NP te bezoeken. Een prachtige gebied waar veel activiteiten worden aangeboden en waar u ook op eigen gelegenheid kunt wandelen.
Overnachting in Narvik op basis van logies/ontbijt.

Dag 06 Narvik - Svolvær

De rit van vandaag brengt u op de eilanden groep voor de kust van Noorwegen, de Lofoten & Vesterålen.
U eindigt in Svolvær, waar u vier nachten in Svinøya Rorbuer verblijft op basis van logies/ontbijt.

Dag 07 - 09 Lofoten & Vesterålen

Dagen ter vrije besteding om de Lofoten & Vesterålen te verkennen. In het zuiden vindt u het plaatsje met de kortste naam: Å, het pittoreske visserdorpje Nusfjord. In Bøstad is het Lofotr Vikingmuseum, bij in Laukvik bevindt zich het Polarlightcenter van de Nederlandse Rob Stammes en Therese van Nieuwenhoven. Er zijn plaatsen war u mooie wandeling kunt maken of gewoon even te stoppen en het landschap in u op te nemen.
U kunt ook deelnemen aan de (optionele) excursies vanuit het Svinøya Rorbuer Senter, zoals begeleide wandelingen, boottochten, raften etc.

Dag 10 Svolvær - Bodø

Vandaag gaat u terug naar het vasteland. Vanuit Svolvær vaart u over naar Skutvík. Vanaf Skutvík is het nog circa 230 km rijden naar Bodø. Overnachting in een van de centraal gelegen hotels op basis van logies/ontbijt.

Dag 11 + 12 Bodø

Hier heeft u nog twee dagen om de omgeving te verkennen. U kunt er met de auto op uit of deelnemen aan lokaal aangeboden excursies.
Een bezoek aan Svartisen, de één na grootste gletsjer van Noorwegen (ca. 400 km2 ), is een aanrader.
Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt.

Dag 13 Bodø - Oslo - Amsterdam of Brussel

Na het ontbijt levert u de auto in op het vliegveld van Bodø. Daarna vliegt naar Oslo en vandaar naar keuze naar Amsterdam of Brussel.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol of Zaventem.

DataReisduur
Dagelijks (behalve za) van 02 juni t/m 16 sep 201912 nachten

Vanafprijzen per persoon

De prijzen zijn gebaseerd op twee personen reizend in één auto.
Prijzen voor andere samenstelling of in een andere categorie auto zijn op aanvraag.

AccommodatiePrijs vanaf
In 2-pers. kamers€ 1.890,00
In 1-pers. kamers€ 2.920,00

De prijzen zijn inclusief:

retourvluchten van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Bodø in goedkoopste klasse, per persoon 1x23 kg ruimbagage + 1x handbagage, 13 dagen autohuur cat. A (Peugeot 208 of gelijkwaardig) incl. onbeperkt aantal km en CDW, 10 hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt, 02 hotelovernachtingen op basis van logies, wegenkaart en Beluga informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van belastingen en/of toeslagen, eventuele toeslag indien de goedkoopste vluchtklasse niet meer beschikbaar is, brandstof voor de auto, kosten indien de auto wordt opgehaald buiten reguliere openingstijden, overtocht Bognes - Skarberget en Svolvær - Skutvik, overige maaltijden, toegang musea, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Belangrijk bij de autohuur

Autohuur is op basis van ongelimiteerd aantal kilometers inclusief CDW en belastingen. 
Er is bij schade door eigen schuld een eigen risico van NOK 10.000. U kunt u voor dit risico verzekeren voor circa € 77,00.
* U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs dat nog minstens een jaar geldig is.
* U dient in het bezit te zijn van een algemeen geaccepteerde creditcard (o.a. Visa / Mastercard).
* Een tweede bestuurder kan ter plaatse opgegeven worden (ca. NOK 30 per dag).

Verlenging en/of combinatie:

Deze reis is eenvoudig te verlengen in Noorwegen of the combineren met andere reizen in Noorwegen en/of Spitsbergen. Wilt u een voorstel ontvangen? Mail uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak. U kunt ons ook een bel-me-bericht sturen. Wij nemen dan op het gewenste moment contact met u op.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.