Reisinformatie

Reisbeschrijving Fly-drive Lapland

Deze fly-drive kunt u naar keuze beginnen vanuit Amsterdam of Brussel. Vanhier vliegt u via Oslo naar Alta. Hier staat uw huurauto gereed. 
In 15 dagen verkent u de hoogtepunten van Noors & Fins Lapland. De indrukwekkende fjordenkust bij Alta, Hammerfest en indien gewenst bij de Noordkaap.
Daarna gaat u het binnenland in met immense bossen en oneindig lijkende heldere meren. Hier kunt u ook naar hartenlust wandelen in bijv. het Stabbursnes NP, het Lemmenjoki NP en de Pasvikvallei. In deze gebieden kunt u rendieren, herten, veelvraten en zelfs beren tegenkomen. Wie van vissen houdt, kan natuurlijk ook zijn/haar hart ophalen in de visrijke meren en rivieren.
Er is ook aandacht voor de Samencultuur. Zeker in Karasjok kunt u veel leren over deze inheemse bevolkingsgroep.
De reis per huurauto eindigt in Kirkenes, de stad tegen de grens met Rusland. 
Op de laatste dag vliegt u via Oslo terug naar Amsterdam of Brussel.

Verlenging in Oslo of andere delen van Noorwegen

Deze reis is slechts een voorbeeld. Het programma is eenvoudig aan te passen aan uw wensen als u langer of korter wilt of als u het verblijf in het noorden wilt combineren met een verblijf in andere delen van Noorwegen. 
Heeft u interesse? Stuur ons dan uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever gebeld worden? Vul dan het bel-me-terugbericht in, dan bellen we u op het gewenste moment.

Excursie naar Rusland vanuit Kirkenes

Het is mogelijk om vanuit Kirkenes een excursie naar Moermansk te maken om te proeven van de typische Sovjetsfeer. Dit kan als (lange) dagexcursie, maar ook als 2- of 3-daagse excursie. Als u dit wilt, dan is het wel nodig om dit vooraf te boeken, want u heeft een visum voor Rusland nodig en dat u kunt u alleen in Nederland aanvragen.

Reis van dag tot dag

Dag 01. Amsterdam of Brussel - Oslo - Alta

De reis begint met een lijnvlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Oslo en vandaar door naar Alta. Na aankomst aldaar kunt u meteen de huurauto ophalen en naar het hotel in Alta rijden. 
Overnachting aldaar op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Alta

Vandaag heeft u de hele dag om de omgeving van Alta te verkennen en eventueel het museum en de rotsschilderingen te bezoeken. Als u van wandelen houdt moet u zeker een wandeling maken naar de Alta Canyon en het uitzichtspunt Nielsenberget.
Hotelovernachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 03 - 05 Hammerfest

Vandaag heeft u een korte rit van ca. 145 km die u in ca. 2,5 uur kunt rijden voor de boeg. Het geeft u alle mogelijkheid om onderweg te stoppen om een foto te nemen, te wandelen of te picknicken.
Het blijft heel lang licht, dus u kunt na het inchecken in het hotel in Hammerfest nog in de omgeving rondrijden of een wandeling maken over het zogenaamde Zigzagpad.
U verblijft hier twee nachten. De tussenliggende dag kunt u gebruiken om een bezoek te brengen aan de Noordkaap.

Dag 05 - 08 Lakselv

Ook de rit van vandaag is niet lang ca. 145 km die in ca. 2,5 uur te rijden is. Aangekomen in Lakselv, checkt u in in het hotel waar u drie nachten verblijft.
U heeft dan twee volle dagen om de omgeving te verkennen. Een raftexcusie en een bezoek aan het Stabbursnes Nat. Park zijn zeker de moeite waard. Rendieren, vogels en andere kleine bosbewoners kunt u tijdens een wandeling regelmatig tegenkomen. Verder zijn hier veel rivieren die heel visrijk zijn. Voor iedere visliefhebber is het hier een waar eldorado.

Dag 08 - 10 Karasjok

Wederom een korte rit door het prachtige uitgestrekte gebied van grote meren en bossen. De afstand is ca. 75 km die u in ongeveer een uur kunt rijden. 
Karasjok ligt in het hart van het gebied van de Samen. In het plaatselijke museum geeft men een beeld hoe de Samen hier eeuwenlang hebben geleefd. Het Sapmi Park is een soort openluchtmuseum, met rendieren. Buiten Karasjok kunt u wandelen in de zo goed als ongerepte natuur. Hier leven nog wolven, veelvraten en bevers. Om ze te zien moet u wel geduld hebben en vroeg uit de veren komen.

Dag 10 - 12 Inari

Vandaag gaat u de grens met Finland over naar Inari, dat aan het gelijknamige meer ligt. De afstand is ca. 120 km dat in ongeveer 1,5 uur gereden kan worden.
Vanuit Inari kan een boottocht over de Lemmenjoki gemaakt worden. Na de boottocht kunt wandelingen door het NP Lemmenjoki maken. Er zijn verschillende gemarkeerde wandelpaden. Het Inarimeer is het grootste meer van Finland. Ook hier kunt u diverse boottochten maken.

Dag 12 - 14 Kirkenes

De laatste etappe naar Kirkenes is ca. 200 km die in ca. 3 uur gereden kunnen worden.
Hier verblijft u drie nachten in een van de hotels. Excursies naar de Pasvikvallei zijn hier zeker aan te raden. Hier leven nog beren in het wild. Wie de Russische grens over wil, moet voor vertrek uit Nederland een Russisch visum aangevraagd hebben. Dit kan als een- of meerdaagse excursie. U mag echter NIET met uw huurauto de Russiche grens over! 

Dag 15 Kirkenes - Oslo - Amsterdam of Brussel

Op de laatste dag rijdt u naar het vliegveld bij Kirkenes waar u de huurauto inlevert. Daarna vliegt u naar Oslo en vandaar verder naar Amsterdam of Brussel.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol.
Indien gewenst, kunt u met een enig gewijzigd programma ook vanaf Brussel of Düsseldorf vertrekken.

DataReisduur
Dagelijks behalve vr, za en zo van 01 juni t/m 19 sep 201914 nachten

Vanafprijzen per persoon

De prijs is gebaseerd op 2 personen reizend in één auto.
Prijs voor andere samenstelling of met een andere categorie auto is op aanvraag.

AccommodatiePrijs vanaf
In 2-pers. hotelkamers met douche/toilet€ 1.995,00
In 1-pers. hotelkamers met douche/toilet€ 2.955,00

De prijzen zijn inclusief:

vlucht vanaf Amsterdam/Brussel via Oslo naar Alta en vanaf Kirkenes via Oslo naar Amsterdam/Brussel in de goedkoopste klasse, incl. 1 stuks ruimbagage max. 23 kg en 1 stuks handbagage per persoon, 14 dagen autohuur in categorie Economisch (Peugeot 208 of gelijkwaardig) met onbeperkt aantal km, CDW en belastingen, 14 hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt, toeristische wegenkaart, Nederlandstalige reisbeschrijving en informatiepakket, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van belastingen en/of toeslagen, eventuele toeslag indien de goedkoopste vluchtklasse niet meer beschikbaar is, brandstof voor de auto, eventuele kosten ophalen en wegbrengen buiten openingstijden, eventuele tolwegen en ferryovertochten, overige maaltijden, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Opmerkingen bij autohuur:

De autohuur is op basis van ongelimiteerd aantal kilometers inclusief CDW, belastingen en één bestuurder. 
* Er is altijd een eigen risico van NOK 10.000. U kunt u voor dit risico verzekeren voor circa € 82,00.
* U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs dat nog minstens een jaar geldig is.
* U dient in het bezit te zijn van een algemeen geaccepteerde creditcard (o.a. Visa / Mastercard).
* Een tweede bestuurder kan ter plaatse opgegeven worden (ca. NOK 30 per dag).

Verlenging en/of combinatie:

Deze reis is eenvoudig te verlengen in Noorwegen of te combineren met andere reizen in Noorwegen en/of Spitsbergen.
Wilt u een voorstel ontvangen? Mail ons dan uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.