Reisinformatie

Reisbeschrijving Herfstreis Lyngen

Deze reis begint op Schiphol (Amsterdam). Via Oslo vliegt u naar Tromsø. Op het vliegveld wordt u opgehaald en naar het Arctic Lyngen Seacamp gebracht, waar u afhankelijk van de vertrekdag, woensdag of zondag, drie of vier nachten verblijft op basis van halfpension.
Één elandensafari en één noorderlichtsafari zijn inclusief. Optioneel kan een tocht op een kar getrokken door sledehonden bijgeboekt worden. 
Op de laatste dag wordt u naar het vliegveld van Tromsø gebracht, vanwaar u via Oslo terugvliegt naar Amsterdam. 

Accommodatie

Arctic Lyngen Seacamp is in 2012 gebouwd en bestaat uit drie huizen voor ieder maximaal 5 personen. Ieder huis heeft twee slaapkamers, een badkamer, een zitkamer met volledig uitgeruste keuken. Er is een lavvu, een traditionele, verwarmde Samentent en een restaurant waar het ontbijt en diner geserveerd wordt. Verder is er een sauna en hottub. 

Verlengen met eventueel een nachtje ijshotel

Deze reis is eenvoudig te verlengen met een verblijf in Tromsø om hier de sfeer van het Parijs van het noorden op te snuiven of met bijvoorbeeld een stedentrip Oslo.
Wilt u een voorstel op basis van uw wensen? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak bij ons op kantoor.
 

Reis van dag-tot-dag

Dag 01. Amsterdam - Oslo - Tromsø - Lyngen

In de ochtend vliegt u vanaf Amsterdam naar Oslo. Hier stapt u over op de volgende vlucht naar Tromsø, waar u aan het einde van de middag aankomt. Transfer van het vliegveld naar het Arctic Lyngen Seacamp. 
Diner in de het restaurant, daarna met een gids op zoek naar een goede plaats om noorderlicht (Aurora Borealis) te kunnen zien als weersomstandigheden het toelaten. 

Dag 02. Op zoek naar elanden

Na het ontbijt begint het licht te worden en zal eropuit getrokken worden om elanden te zoeken. Tijdens deze zoektocht kunnen ook andere dieren gezien worden, maar ook zeker de prachtige herfstkleuren van de berken en de vele paddenstoelen zullen niet onopgemerkt blijven.
Terug in het kamp kunt u nog een stukje wandelen langs het water, misschien zelfs wel een hengel uitgooien of lekker opwarmen in de sauna of in de hottub. 
Het diner wordt in de lavvu geserveerd. Als het weer goed is en de voorspellingen voor het noorderlicht zijn gunstig dan kunt u buiten op eigen gelegenheid op zoek gaan naar noorderlicht.

Dag 03 Dag ter vrije besteding

Vandaag kunt u een optionele tocht met een karretje getrokken door sledehonden maken. De honden worden op deze manier getraind om straks er er weer een pak sneeuw ligt de sleden te kunnen trekken.
Na het diner kunt u bij goed weer en bij gunstige voorspellingen weer naar buiten gaan. 

Dag 04 van het 4-daagse programma. Lyngen - Tromsø - Oslo - Amsterdam

Transfer naar Tromsø. Tijdens deze rit kunt u nog even genieten van de mooie herfstkleuren. Daarna volgen de vluchten van Tromsø naar Oslo en van Oslo naar Amsterdam waar u aan het begin van de avond aankomt.

Dag 04 van het 5-daags programma.

Bij het 5-daagse programma heeft u vandaag keuze uit verschillende optionele activiteiten.
> Excursie dogs-on-wheels.
> Wandeling in de omgeving.
> Vissen in de fjord.

Het diner wordt in het restaurant geserveerd en er is daarna nog een laatste kans op noorderlicht!

Dag 05. Tromsø - Oslo - Amsterdam

Na het ontbijt wordt naar het vliegveld van Tromsø gebracht voor de vlucht naar Oslo en vandaar naar Amsterdam, waar u aan het begin van de avond aankomt. 

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op Schiphol.
Met een gewijzigd schema is vertrek vanaf Zaventem ook mogelijk.

DataReisduur
Iedere woensdag van 19 sep - 24 okt 2018
03 nachten
Iedere zondag van 23 sep - 28 okt 201804 nachten

Prijzen per persoon vanaf

Andere samenstellingen op aanvraag.

Accommodatie03 nachten04 nachten
met twee personen in 5-pers. huisje€ 1.305,00€ 1.468,00

De prijzen zijn inclusief:

SAS-lijnvluchten Amsterdam - Oslo - Tromsø en v.v. in de goedkoopste klasse, 03 c.q. 04 overnachtingen in 5-pers. huis in het Arctic Lyngen Seacamp op basis van halfpension, groepstransfers van Tromsø naar Arctic Lyngen Seacamp en v.v., 01 noorderlichtsafari's onder leiding van ervaren fotograaf en 01 elandensafari, gebruik sauna, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van toeslagen en/of belastingen, toeslag indien de goedkoopste klasse op de vluchten niet meer beschikbaar is, overige maaltijden, (fris)drankjes, aanvullende excursies, fooien, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Verlenging in Tromsø of Oslo

Deze reis is eenvoudig te verlenging met een verblijf in Tromsø of een verblijf in Oslo. Mail ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op kantoor. We helpen u graag verder.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.