Reisinformatie

Reisbeschrijving "Winterreis IJshotel in Alta"

U vliegt vanaf Amsterdam / Brussel via Oslo naar Alta. De eerste overnachting is in het Scandic Alta Hotel.
De volgende ochtend is de eerste excursie. U gaat er met een hondenslede op uit in het winterse landschap. Na terugkomst wordt u rond 17.00u met de bus opgehaald en gaat u naar het ijshotel dat ca. 15 km van de stad Alta ligt. Hier overnacht u in een van de 30 kamers. 's Avonds kunt u wellicht genieten van het noorderlicht voor u de winterse slaapkamer in gaat.
De ijsbedden zijn bedekt met rendierhuiden. Uzelf gaat in een superwarme slaapzak. Vergeet zeker niet om een (slaap)muts mee te nemen.
Na deze bijzondere overnachting, gaat u er met de sneeuwscooter op uit. Na terugkomst wordt u met de bus teruggebracht naar het Scandic Alta Hotel.
Op de vierde dag vliegt u weer via Oslo naar Amsterdam / Brussel.
Dit vierdaags arrangement is als midweek of als lang weekend te boeken.

Overnachting in het ijshotel

Het ijshotel heeft verschillende "kamers". De standaardkames zijn voorzien van een twee persoonsbed of twee éénpersoonsbedden. Er zijn twee kamers met een raam, twee suites en een bruidssuite. De ijsbedden zijn voorzien van een matras dat bedekt is met rendierhuiden. U slaapt krijgt per persoon twee warme slaapzakken. Deze houden u meer dan warm gedurende de nacht.
In het houten hoofdgebouw zijn toiletten, douches, sauna, een huiskamer met openhaard en de grote zaal (met centrale open haard) waar u 's morgens het ontbijtbuffet vindt.

Verlenging of combinatie

Wilt u langer in noorden blijven, of wilt u een dit verblijf combineren met een bezoek aan de stad Oslo? Dit behoort zeker tot de mogelijkheden. Leg ons uw wensen voor, we maken u graag een voorstel.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam of Brussel - Oslo - Alta

De reis begint met een lijnvlucht naar keuze van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Alta. Bij aankomst in Alta zal het al donker geworden zijn en heeft u de eerste mogelijkheid om het noorderlicht (Aurora Borealis) te kunnen zien.
Overnachting in Scandic Alta Hotel.

Dag 02 Hondensledetocht - ijshotel - noorderlicht (?)

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een spannende hondensledetocht. De honden zijn enthousiast en rennen dat het een lieve lust is door het besneeuwde landschap. Na de tocht wordt u naar het hotel teruggebracht. 
Aan het einde van de middag haalt men u op om naar het ijshotel te gaan, dat buiten Alta ligt. Weg van alle stadse verlichting heeft u bij helder weer de beste kansen om noorderlicht (Aurora Borealis) waar te nemen. Daarna installeert u zich op het ijsbed, dat voorzien is van warme huiden en een lekkere dikke slaapzak. Slaap lekker!

Dag 03 Sneeuwscootertocht - noorderlicht (?)

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar het Scandic Alta Hotel. Overdag kunt u de stad Alta verkennen. Rond 17.00u wordt u opgehaald voor de sneeuwscootertocht in de omgeving. Het is inmiddels alweer donker en buiten de stad kunt u hopelijk weer genieten van het noorderlicht (Aurora Borealis). Na terugkomst wordt u teruggebracht naar het Scandic Alta Hotel voor overnachting.

Dag 04 Alta - Oslo - Amsterdam of Brussel

Na het ontbijt gaat u met Flybuss van het hotel naar de luchthaven. Vanhier vliegt u via Oslo naar keuze terug naar Amsterdam of Brussel.

Data & Prijzen 2016

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol of Zaventem.

DataReisduur
Iedere vrijdag van 08 jan t/m 08 april 201603 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs vanaf
In 2-pers. hotelkamer /
in 2-pers. standaardkamer ijshotel
€ 1.277,00
In 1-pers. hotelkamer /
op indeling in 1-pers. standaardkamer ijshotel
€ 1.471,00

De prijzen zijn inclusief:

Retourlijnvlucht vanaf Amsterdam of Brussel via Oslo naar Alta in de goedkoopste klasse, groepstransfer van hotel in Alta naar het ijshotel en v.v., 01 nacht in het ijshotel op basis van logies/ontbijt, 02 nachten in het Rica Alta Hotel in 2-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt, hondensledetocht (ca. 2,5u), sneeuwscootertocht (ca. 2,5u), informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van brandstoftoeslag en/of belastingen, toeslag indien de goedkoopste klasse voor de vluchten niet meer beschikbaar is, overige maaltijden, overige transfers, (fris)drankjes, overige excursies, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Verlenging van de reis

Indien gewenst, is de reis te verlengen in Alta of andere steden in Noorwegen zoals Tromsø en Oslo. U kunt dit verblijf ook combineren met een verblijf op de Lofoten & Vesterålen.
Stuur ons uw wensen of bel (010 - 2950126) voor overleg. We helpen u graag verder. 

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.