Ga naar inhoud

Zeilreis van Tromsø naar Bodø, cultuur, natuur & op zoek naar noorderlicht

een prachtige winterse reis langs de Lofoten en Ofoten.

:alttitle:

Zeilreis van Tromsø naar Bodø, cultuur, natuur & op zoek naar noorderlicht

Tijdens deze reis staan de Lofoten en Ofoten centraal. Wandelingen door kleine vissersdorpen worden afgewisseld met prachtig winters landschap. Een rondvaart door de imposante Trollfjord mag zeker niet ontbreken. Onderweg kunnen met een beetje geluk Orka's en misschien Bultruggen gezien worden.
Het is een reis door een winterse landschap met oog voor natuur, cultuur en natuurlijk noorderlicht. Gaat u mee?

De reis in het kort

De reis begint in Tromsø. Na een hotelovernachting in het centraal gelegen Ishavs Hotel heeft u een groot deel van de volgende dag om de stad te verkennen.
Om 18.00u kunt u aan boord stappen van de Antigua. Als iedereen aan boord is, worden de trossen losgegooid en wordt er richting de Lofoten gevaren.
Onderweg zullen plaatsen als Skrolsvik, Harstad, Hannøy en Lauksvik worden bezocht. In Lauksvik wordt een bezoek gebracht aan het Noorderlichtcentrum van de Nederlandse Rob Stammes. Daarna wordt de prachtige Trollfjord bezocht. Verder op de Lofoten worden Henningsvær en Kabelvåg bezocht.
's Avonds legt men aan in de haven van Bodø. Nog een laatste overnachting aan boord van de Antigua, waarna u in Bodø van boord gaat.
U kunt van hier terugvliegen of u kunt uw verblijf verlengen met enkele dagen in deze gezellige stad of een ander deel van Noorwegen.

Als u deze reis kiest

 • Natuurreis aan boord van het zeilschip met expeditiesfeer / volpension.
 • Inclusief regelmatig landexcursies.
 • Engelstalige expeditieleiding.
 • Min. 20 / max. 32 passagiers // Nederlands en Duits gezelschap
 • Verlenging in Noorwegen is mogelijk.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Bultruggen in het avondlicht.
  1/14

  Bultruggen in het avondlicht.

 • Op weg naar de Lofoten.
  2/14

  Op weg naar de Lofoten.

 • Kleine vuurtoren Steinsos, nabij Tranøy, Lofoten.
  3/14

  Kleine vuurtoren Steinsos, nabij Tranøy, Lofoten.

 • Noorderlicht (Aurora borealis)
  4/14

  Noorderlicht (Aurora borealis)

 • De smalle ingang naar de Trollfjord.
  5/14

  De smalle ingang naar de Trollfjord.

 • Stokvis hangt te drogen, een typisch beeld op de Lofoten.
  6/14

  Stokvis hangt te drogen, een typisch beeld op de Lofoten.

 • Mannelijke orka.
  7/14

  Mannelijke orka.

 • Zeearend.
  8/14

  Zeearend.

 • Aanblik Svolvær.
  9/14

  Aanblik Svolvær.

 • Bar bij de ijsbeeldententoonstelling in Henningsvær.
  10/14

  Bar bij de ijsbeeldententoonstelling in Henningsvær.

 • Bijzonder licht over de Lofoten.
  11/14

  Bijzonder licht over de Lofoten.

 • Het laatste beetje licht.
  12/14

  Het laatste beetje licht.

 • Noorderlicht (Aurora borealis).
  13/14

  Noorderlicht (Aurora borealis).

 • Besneeuwde bergen.
  14/14

  Besneeuwde bergen.

Dag tot dag

BELANGRIJK

Als er Orka's of andere walvissen opduiken, kan er de voorkeur aangegeven worden om deze dieren te blijven observeren, waardoor het programma er anders uit komt te zien dan voorgenomen was.

 • Tromsø

  Aankomst in Tromsø, inchecken in het Ishavs Hotel voor overnachting op basis van logies/ontbijt.
  Ontmoeting met de andere deelnemers.

 • Tromsø & inschepen

  Ochtend en middag ter vrije besteding in Tromsø. U kunt vanaf ca. 18.00u inschepen. Als het weer meewerkt, zal er 's avonds nog uitgevaren worden naar de Lofoten. Zodra het donker is en er activiteit van het noorderlicht voorspelt is, is het zaak om buiten aan dek de hemel af te speuren naar dit kleurrijke fenomeen!

 • Lofoten & Ofoten

  Skrolsvik is de eerste aanlegplaats. Hier zal een wandeling langs de kust gemaakt worden. Vervolgens wordt door gevaren naar Harstad waar u land kunt gaan om deze plaats te verkennen. De volgende bestemmingen zijn Hannøy en Lauksvik. In Lauksvik heeft de Nederlandse Rob Stammes het Polarlight Centre ingericht. Hier kunt u alles te weten komen wat u over het noorderlicht had willen weten.
  In de ochtend kan de Trollfjord ingevaren worden. Dit is een van de mooiste fjorden van de Lofoten. Het fjord heeft aan weerszijde steile rotsen als muren. Hier kunnen ook zeearenden gezien worden. U zult deze machtige vogels ongetwijfeld verschillende keren hoog in de lucht zien cirkelen.
  Skrova is een ruig eiland. In het gelijknamige plaatsje dat een oud walvisjagersdorp is, wonen circa 200 mensen. Men leeft er hoofdzakelijk van de visserij. Vandaag kan er een makkelijke ochtendwandeling gemaakt worden naar de baai aan de andere kant van het eiland. Voor de actieve mensen is er de mogelijkheid om naar de 255 m hoge top (Høgskrova) te klimmen. Hier heeft u een prachtig uitzicht bij helder weer.
  Henningsvær is een van de grootste vissersplaatsen op de Lofoten. Hoewel er tegenwoordig ook veel plezierjachten in de haven liggen, is de visvangst nog het voornaamste middel van bestaan. Het omringende landschap is fenomenaal. Tijdens het varen naar Henningsvær kunnen dolfijnen en (kleine) walvissen gezien worden. Komt er een vissersboot binnen, dan zullen er steevast verschillende meeuwen en soms ook een Zeearend te zien zijn.
  In Kabelvåg wordt aangemeerd en kunt u het plaatsje waar de inwoners grotendeels van de kabeljauwvangst leven bezoeken. Er is een museum en een mooie kerk (ookwel de Lofoten Kathedraal genoemd). Als u van een drankje houdt, dan moet u even binnengaan in de Wirtshaus Praestenbruyga.

 • Ontschepen in Bodø

  Na het inpakken van uw bagage kunt u nog een keer genieten van het ontbijt aan boord. Daarna neemt u afscheid van schip en bemanning en gaat u in Bodø van boord om huiswaarts te keren of om uw reis in Noorwegen voort te zetten.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 17 oktober 2022
noorwegen-301
 • Hotelovernachting in Tromsø op basis van logies/ontbijt.
 • Reis van huis naar Tromsø en terug vanuit Bodø.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging in Noorwegen:

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten. Wilt u langer genieten van winters Noorwegen? Dan is deze reis te combineren met tal van bestemmingen binnen Noorwegen.
Wilt u meer weten of een offerte ontvangen? Stuur dan een bericht met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op kantoor. Liever gebeld worden? Vult u dan het bel-me-bericht in. Wij bellen u dan op het gewenste tijdstip.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland en voor projecten in het buitenland. Op dit moment is dit het project in Madagaskar.

Terug naar boven