Reisinformatie

Reisbeschrijving Noorderlicht en activiteiten bij Ongajok Mountain Lodge

U vliegt naar keuze vanaf Amsterdam of Brussel naar Oslo voor overnachting. De volgende morgen gaat u vroeg door naar Alta. Hier verblijft u in de Ongajok Mountain Lodge op basis van volpension, inclusief allerlei activiteiten. In de vroege winter zullen er meer wandelingen zijn, zodra er voldoende sneeuw ligt, kunt u er op uit met een slede, sneeuwschoenen, hondenslede of sneeuwscooter. 
Na een enerverend verblijf vliegt u vanaf Alta via Oslo terug naar Amsterdam of Brussel.

Tijdens het gehele verblijf bestaat de mogelijkheid dat het noorderlicht (Aurora borealis) actief is. Als het niet te bewolkt is en er noorderlichtactiviteit is, kan het vanaf het moment dat het donker wordt tot het weer licht wordt, gezien worden.  

De Ongajok Mountain Lodge

De Ongajok Mountain Lodge bestaat uit een hoofdgebouw waar de receptie en het restaurant zijn en een aantal huizen waarin 16 kamers zijn ondergebracht.
De standaardkamers zijn voorzien van een 2-pers. bed of twee 1-pers. bedden, een zitje, badkamer met wastafel en biotoilet (toilet zonder spoelfaciliteit). Gezamenlijke douches zijn in het saunagebouw.
De superiorkamers zijn voorzien van een 2-pers. bed of twee 1-pers. bedden, een zitje, badkamer met wastafel, toilet en douche.
Wie een nacht op traditionele wijze wil overnachten, kan dit doen in de lavvu. De Samentent biedt plaats aan max. 4 personen. In een comfortable slaapzak slaapt u op rendierhuiden.
Gezamenlijke douches bevinden zich in het gebouw waar zich de sauna bevindt. 
Er is ook een hottub die tegen betaling voor minimaal 4 gasten aangezet wordt. 

Verlenging of combinatie

Wilt u langer in het noorden blijven, of wilt u dit verblijf combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld de stad Oslo of een andere plaats in Noorwegen? Dit behoort zeker tot de mogelijkheden. Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. We helpen u graag bij het samenstellen van uw reis!

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam of Brussel - Oslo

De reis begint met een lijnvlucht naar keuze vanaf Amsterdam of Brussel naar Oslo.
Vanaf Amsterdam kunt u een vroege vlucht kiezen en een kort bezoek aan de stad Oslo brengen of een avondvlucht en uitsluitend overnachten bij de luchthaven.
Vanuit Brussel is er veelal alleen een (late) avondvlucht mogelijk.
Hotelovernachting bij de luchthaven van Oslo op basis van logies/ontbijt.

Dag 02. Oslo - Alta - Ongajok - noorderlicht (?)

Vroeg in de ochtend vliegt u van Oslo naar Alta. Hier wordt u opgewacht en naar de Ongajok Mountain Lodge gebracht. Hier staat een lunch voor u klaar. Daarna kunt u de omgeving verkennen. Er staan sneeuwschoenen en een stepslede voor u klaar. Deze zijn tijdens uw gehele verblijf te gebruiken.
Na het diner zal er bij helder weer en noorderlichtactiviteit een begeleide wandeling gemaakt worden om zoveel mogelijk van dit fenomeen te kunnen zien en eventueel te fotograferen. Soms besluit men om in de bus te stappen om naar bijvoorbeeld het in de buurt liggende meer te rijden.

Dag 03. Sneeuwschoenwandeling - rendieren - noorderlicht (?)

Na het ontbijt gaat u er met een gids en met sneeuwschoenen op uit om het prachtige sneeuwlandschap te verkennen. Wie weet welke dieren u onderweg tegenkomt! 
De lunch is in de lodge. Daarna gaat u naar de weide bij de lodge waar de rendieren verblijven. U mag de rendieren hier voeden. De rendieren hebben allen een naam. Men vertelt u over de verschillende persoonlijkheden van de dieren en over hoe ze daar leven.
Diner in de lodge. Als het helder weer is en er is noorderlichtactiviteit dan zal een gids u mee op pad nemen.

Dag 04 Sneeuwscootertocht - noorderlicht (?)

Na het ontbijt gaat u met een gids met sneeuwscooters op pad. Deze twee tot drie uur durende tocht neemt u verder mee door het prachtige landschap. De invulling van de tocht is afhankelijk van de weersomstandigheden en de ervaring van de deelnemers. Bij terugkomst staat de lunch klaar. 
's Middags neemt de begeleider u mee op een inspannende tocht met stepsledes, weer een heel andere manier om u door het besneeuwde landschap te bewegen. 
Na het diner zal er bij noorderlichtactiviteit weer een wandeling met de gids gemaakt worden. Is het te bewolkt of is er geen noorderlichtactiviteit, dan kunt u gebruikmaken van de sauna of (tegen betaling) van de hottub.

Dag 05 Alta - Oslo - Amsterdam of Brussel

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Alta gebracht vanwaar u via Oslo terugvliegt naar Amsterdam of Brussel.

Een dagje langer?

Wilt u langer blijven? Dan kunt u U kunt dit arrangement in Ongajok met een dag langer verlengen en nog een hondensledetocht maken of een bezoek brengen aan het ijshotel.
U kunt er ook voor kiezen om vooraf of achteraf een overnachting in het ijshotel bij te boeken. Het is natuurlijk ook mogelijk om een nacht extra in Ongajok en het ijshotel bij te boeken. 

Data & Prijzen 2018-2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol.
Het is ook mogelijk om te vertrekken vanaf Brussel.

DataReisduurSeizoen
01 okt - 30 nov 201804 nachtenvroege winter
01 dec 2018 - 30 mrt 201904 of 05 nachtenwinter

Prijzen per persoon, vanaf

Accommodatie04 nachten
vroege winter
04 nachten
winter
2-pers. standaardkamer€ 970,00€ 1.277,00
1 pers. standaardkamer€ 1.153,00€ 1.455,00
2-pers. superiorkamer€ 1.085,00€ 1.476,00
1-pers. superiorkamer€ 1.298,00€ 1.688,00
Meerprijs overnachting
2-pers. lavvu
€ 85,00€ 85,00
Meerprijs overnachting
1-pers. lavvu
€ 135,00€ 135,00

Prijzen per persoon, vanaf

Bij 05 nachten is naar keuze een hondensledetocht of een bezoek aan het ijshotel inclusief.

Accommodatie05 nachten
prijs vanaf
2-pers. standaardkamer€ 1.634,00
1-pers. standaardkamer€ 1.930,00
2-pers. superiorkamer€ 1.802,00
1-pers. superiorkamer€ 2.182,00
Meerprijs overnachting
lavvu 2-pers.
€ 85,00
Meerprijs overnachting
lavvu 1-pers.
€ 135,00

De prijzen zijn inclusief:

VROEGE WINTER
Retourlijnvlucht vanaf Amsterdam naar Oslo, overnachting in Comfort Hotel Runway op basis van logies/ontbijt, lijnvlucht van Oslo naar Alta en van Alta via Oslo naar Amsterdam in de goedkoopste klasse inclusief 20 kg ruimbagage p.p., groepstransfer van het vliegveld naar de Ongajok Mountain Lodge en v.v.  03 nachten verblijf in de Ongajok Mountain Lodge op basis van volpension, bezoek rendieren, wandeling met Husky met begeleiding, gebruik warm pak en laarzen tijdens verblijf, gebruik van sauna tijdens het gehele verblijf, informatieboekje en SGR-dekking.

WINTER
Retourlijnvlucht vanaf Amsterdam naar Oslo, overnachting in Comfort Hotel Runway op basis van logies/ontbijt, lijnvlucht van Oslo naar Alta en van Alta via Oslo naar Amsterdam in de goedkoopste klasse inclusief 20 kg ruimbagage p.p., groepstransfer van het vliegveld naar de Ongajok Mountain Lodge en v.v.  03 nachten verblijf in de Ongajok Mountain Lodge op basis van volpension, sneeuwschoenwandeling, sneeuwscootertocht, stepsledetocht, bezoek rendieren, noorderlichtwandeling(en) met begeleiding, gebruik warm pak en laarzen tijdens verblijf, gebruik van sneeuwschoenen, stepslede en sauna tijdens het gehele verblijf, informatieboekje en SGR-dekking.

Bij het 05-daags arrangement: 1 nacht extra in de Ongajok Mountain Lodge op basis van volpension met naar keuze een hondensledetocht of bezoek aan het ijshotel en een extra stepsledetocht.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van toeslagen en/of belastingen, toeslag indien de goedkoopste klasse op de vluchten niet meer beschikbaar is, overige maaltijden, overige transfers, (fris)drankjes, optionele excursies, gebruik van de hottub bij de Ongajok Mountain Lodge, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Verlenging van de reis

Indien gewenst, is de reis te verlengen in Alta of andere steden in Noorwegen zoals Tromsø en Oslo. U kunt dit verblijf ook combineren met een verblijf op de Lofoten & Vesterålen.
Stuur ons uw wensen, bel +31 10 295 0126 of vul het bel-me-terugbericht in voor overleg of een afspraak op ons kantoor. We helpen u graag. 

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.