Reisinformatie

Reisbeschrijving Sitrekking Finnmark Plateau van Noord naar Zuid

Deze reis begint in de Noorse stad Alta. Hier worden voorbereidingen getroffen en de uitrusting en materialen gecontroleerd om onaangename verassingen te voorkomen. Daarna wordt de groep naar het startpunt van de skitrekking gebracht.
Er volgen veertien dagen van hard werken, genieten van een prachtig landschap, doorbijten bij slecht weer, moed verzamelen om 's ochtends uit de warme slaapzak te komen, voldoening als de kilometers voorbij schieten, ademloze momenten als er 's nachts noorderlicht (Aurora Boeralis) verschijnt, ontstaan van vriendschappen onderling tussen de deelnemers.
De skitrekking eindigt in Karasjok, waar de groep de laatste nacht in de Engholm Husky Lodge doorbrengt.

Conditie en ervaring

Om deel te nemen aan deze skitrekking is een goede conditie vereist. Ook ervaring met cross-country skiën is een vereiste, Afhankelijk van het weer, de sneeuwconditie en de groep wordt per dag 8 tot 22 km afgelegd. Er gaat een groep sledehonden mee die kunnen helpen bij het trekken van de sleden. Hierdoor wordt de last aanzienlijk verlicht.
Tijdens de skitrekking wordt er op het plateau in tenten overnacht. Tijdens de eerste dagen, tijdens de voorbereidingen, wordt er op indeling in een pension in Alta overnacht. Aan het einde van de trekking wordt er overnacht in huisjes bij de Engholm Husky Lodge in Karasjok.

Als voorbereiding op deze skitrekking wordt er enkele weken voor aanvang van deze skitrekking in Noorwegen een vierdaags trainingskamp gehouden. 

Wie nog geen ervaring heeft of zich niet zeker voelt, kan beter beginnen met de Skitrekking over het Finnmark Plateau van west naar oost.

Op pad met uw eigen groep

Buiten de genoemde data, is het ook mogelijk om deze skitrekking te maken met een eigen groep van minimaal 3 deelnemers. Data & prijzen hiervoor zijn op aanvraag.

Benodigde vluchten en aanvullende overnachtingen

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Alta, evenals eventueel aanvullende overnachtingen.
Wilt u de skitrekking verlengen met een verblijf in een ander deel van Noorwegen, dan verzorgen wij dat ook graag voor u. Stuur ons uw wensen, stuur een bel-me-terugbericht, of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. We maken graag een voorstel voor u.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Alta

Na aankomst in Alta ontmoet u de gids en de andere deelnemers. Er is een gezamenlijk diner en een informatiebijeenkomst.
Overnachting in een pension in meerpersoonskamer.

Dag 02 Alta

Vandaag worden de materialen en persoonlijke uitrusting gecontroleerd en getest. In Alta kunnen nog inkopen gedaan worden voor de volgende dagen.
Overnachting in een pension in meerpersoonskamer. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 03 - 16 Finnmark Plateau

Transfer naar de startplaats van de expeditie. Daarna gaat de groep op weg. Tijdens de eerste dagen zult u nog even moeten wennen aan de temperatuur en de dagelijkse routine. Maar het went snel. Behalve het 's morgens opstaan vanuit de warme slaapzak en sneeuw scheppen voor de thee en het ontbijt.
De weersomstandigheden bepalen voor een deel hoe groot de dagelijkse vorderingen zijn. Het doel is om steeds tussen 8 en 22 km per dag af te leggen. Bij mooi weer zult u meer richting de 22 km komen en bij slecht weer zult u hopelijk in de buurt van de 8 km komen. Maar bij mooi weer is er natuurlijk ook tijd om te genieten van de prachtige witte omgeving en de absolute stilte.
Als het donker is, zult u ondanks de koude toch af en toe toch even buiten willen kijken of er noorderlicht (Aurora Borealis) te zien is. 
Rond de vijftiende dag zal de groep de Engholm Husky Lodge bereiken.

Dag 17 Karasjok

Na het ontbijt eindigt de ski-expeditie en kunt u een hele ervaring rijker huiswaarts keren.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint in Alta en eindigt in Karasjok (Noorwegen)

DataReisduur
10 - 26 februari 201916 nachten

Prijs per persoon

AccommodatiePrijs
Op indeling in kamers en tent€ 4.255,00

De prijs is inclusief:

Skitrekking zoals beschreven onder leiding van Engelssprekende gids, overnachting in tenten, hutten op basis van volpension (vanaf diner dag 01 t/m ontbijt dag 17), informatie en SGR-dekking.

De prijs is exclusief:

vluchten vanaf Amsterdam of Brussel via Oslo naar Alta en v.v., lijnbus van Karasjok naar Alta, eventueel benodigde overnachting(en) op de heen en/of terugweg, persoonlijke uitrusting (waaronder slaapzak en Therm-a-rest), (fris)drankjes, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten en eventuele overnachting(en)

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde lijnvluchten van Amsterdam/Brussel via Oslo naar Alta, evenals de eventueel benodigde overnachting(en) op de heen- en/of terugreis.
Wilt u langer genieten van het winterse landschap? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 om uw wensen te bespreken. We maken graag een voorstel voor u.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.