Reisinformatie

Reisbeschrijving Skitrekking over het Finnmark Plateau (Lapland)

Deze enerverende skitrekking begint in de Noord-Noorse stad Alta. Hierna wordt in zes dagen het prachtige Finnmark Plateau overgestoken. Dagelijks wordt er ca. 15 km afgelegd. Onderweg wordt gestopt om even iets warms te drinken, maar ook om van de indrukwekkende omgeving te genieten.
Tenten en andere bagage neemt u mee op een kleine slede die u zelf trekt, eventueel met behulp van de sledehonden die de groep vergezellen tijdens de tocht.
Als de gelegenheid zich voordoet, kunt u zich de kunst van het ijsvissen meester maken. De vissen zijn een welkome aanvulling op de expeditiemaaltijden.
De tocht eindigt bij de Engholm Husky Lodge bij Karasjok.

Conditie en ervaring

Om deel te nemen aan deze skitrekking is een goede conditie vereist. U hoeft niet echt ervaring te hebben met cross-country skiën, maar het is wel prettig als u de basistechnieken van het skiën beheerst. Wilt u toch wat zekerder op weg gaan? Voorafgaande aan de tocht is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een trainingsdag.
Tijdens de oversteek gaat er een groep sledehonden mee die kan helpen bij het trekken van de sleden. Hierdoor wordt de last aanzienlijk verlicht.
Tijdens de skitrekking wordt er op het plateau in tenten overnacht. Verder wordt overnacht in berghutten en in huisjes bij de Engholm Husky Lodge.

Benodigde vluchten en aanvullende overnachtingen

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten van Amsterdam/Brussel via Oslo naar Alta, evenals eventueel aanvullende overnachtingen.
Wilt u de skitrekking verlengen met een verblijf in een ander deel van Noorwegen, dan verzorgen wij dat ook graag voor u.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. We maken graag een voorstel offerte voor u.

Trekking met uw eigen groep

Het is ook mogelijk om deze trekking met uw eigen groep van minimaal 3 personen te maken.
Data en prijs zijn op aanvraag.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Alta

Na aankomst in Alta ontmoet u de groep en de gidsen. Tijdens een informatiebijeenkomst worden de plannen voor de komende dagen doorgenomen en uw persoonlijke uitrusting gecontroleerd. De groep overnacht in een van de pensions in Alta.

Dag 02 Op weg...

Na het ontbijt worden de laatste voorbereidingen getroffen. Daarna wordt de groep naar het beginpunt gebracht en worden de ski's onder gedaan. U gaat op weg. Het is de bedoeling om tot aan de Jotka berghut te komen, waar zal worden overnacht.

Dag 03 t/m 08 De oversteek van het Finnmark Plateau

In zes dagen wordt het Finnmark Plateau overgestoken. Dagelijks zal er ca. 15 km afgelegd worden. Onderweg wordt gestopt om een wat warms te drinken en/of te eten. Om de maaltijden aan te vullen, wordt er waar mogelijk op bevroren meren en rivieren gevist. Een aangename afwisseling voor de cadans van de skitocht.
Aan het einde van iedere etappe wordt een goede plaats opgezocht om de tenten op te zetten. Daarna wordt gezamenlijk de maaltijd bereid en genuttigd, de dag wordt doorgenomen en evenals de plannen voor de volgende dag.
Er wordt overnacht in tenten. 

Dag 08 Aankomst in Karasjok

Aan het einde van de laatste dag komt Karasjok in zicht. Hier wacht een warm bad en bed in de huisjes van de Engholm Husky Lodge. 

Dag 09 Terug naar de bewoonde wereld

Na het ontbijt is de reis ten einde en kunt u huiswaarts keren.
Wilt u nog wat nagenieten van het winterse landschap? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint in Alta en eindigt in Karasjok (Noorwegen)

DataReisduur
28 feb - 08 mrt 201908 nachten
10 mrt - 18 mrt 201908 nachten
24 mrt - 01 apr 201908 nachten
15 apr - 23 apr 201908 nachten

Prijs per persoon

AccommodatiePrijs
Op indeling in kamer/hut/ tent€ 2.174,00

De prijs is inclusief:

Skitrekking zoals beschreven onder leiding van Engelssprekende gids, begeleiding van sledehonden, overnachting in tenten, hutten op basis van volpension (lunch dag 01 t/m ontbijt dag 09), informatie en SGR-dekking.

De prijs is exclusief:

vluchten vanaf Amsterdam of Brussel via Oslo naar Alta en v.v. lijnbus van Karasjok naar Alta, eventueel benodigde overnachting(en) op de heen en/of terugweg, persoonlijke uitrusting (waaronder slaapzak en thermarest), (fris)drankjes, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten en eventuele overnachting(en)

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde lijnvluchten van Amsterdam/Brussel via Oslo naar Alta, evenals de eventueel benodigde overnachting(en) op de heen- en/of terugreis.
Wilt u langer genieten van het winterse landschap? Stuur ons uw wensen of neem telefonisch contact (+31 10 295 0126) met ons op om uw wensen te bespreken. We maken graag een voorstel voor u.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.