Reisinformatie

Reisbeschrijving Winters-weekje-weg Lapland

De reis begint op de luchthaven Schiphol of Zaventem. Vanhier vliegt u naar Oslo, waar u dichtbij de luchthaven overnacht. 
De volgende morgen vroeg vliegt u door naar Kirkenes. U heeft een dag om het kleine stadje te verkennen. De volgende dag gaat u naar de kennel in de Pasvikvallei, waar u met een kleine groep twee dagen op pad gaat met de hondenslede op pad. U overnacht twee nachten in een wildernishut, zonder elektriciteit of stromend water.
Na de hondensledetocht wordt u teruggebracht naar Kirkenes. Hier kunt u optioneel nog deelnemen aan een avondactiviteit zoals een sneeuwscootertocht op zoek naar noorderlicht.
De reis eindigt met de vluchten van Kirkenes naar Oslo en vandaar naar Amsterdam of Brussel.

Noorderlicht (Aurora borealis)

Gedurende het verblijf in Kirkenes en de Pasvikvallei is er kans op het zien van noorderlicht als het donker is en niet al teveel bewolking.

Verlenging of combinatiemogelijkheden

Indien gewenst, kan deze reis verlengd worden met enkele dagen in Kirkenes of andere steden in Noorwegen zoals Alta, Tromsø of Oslo.
Heeft u interesse? Stuur ons dan uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wij kunnen u ook terugbellen, vul daarvoor het bel-me-terugbericht in. We maken graag een voorstel voor u.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam of Brussel - Oslo

Van Amsterdam of Brussel vliegt u naar Oslo. U overnacht hier in een van de hotels die dichtbij de luchthaven liggen. 
Vanaf Amsterdam kunt u ook met een vroege vlucht vertrekken en overnachten in de stad Oslo, zodat u een kort bezoek aan deze stad kunt brengen.

Dag 02 Oslo - Kirkenes

Na een vroeg ontbijt gaat u terug naar de luchthaven voor de vlucht van Oslo naar Kirkenes. Vanaf het vliegveld gaat u op eigen gelegenheid (Flybuss of taxi) naar de stad. Na het inchecken in het hotel heeft u de verdere middag en avond ter vrije besteding.
Als het helder is en er sterk noorderlicht voorspeld wordt, kunt u al een optionele noorderlichtexcursie boeken of op eigen gelegenheid een lichtarme omgeving opzoeken.

Dag 03 - 05 Hondensledetocht Pasvikvallei

Na het ontbijt heeft u de ochtend om het stadje te verkennen. Om 12.00u wordt u bij het hotel opgehaald en naar de kennel in de Pasvikvallei gebracht. Hier krijgt u uitleg over hoe de honden hun tuig om te doen en hoe de honden te leiden. Tevens wordt er verteld hoe de tocht gepland is.
Daarna vertrekt de groep naar de hut in Myrbekken. Na aankomst moeten eerst de honden verzorgd worden. Diner en overnachting in de hut.
De volgende dag wordt er vanuit de hut een dagtocht gemaakt. Diner en overnachting in de hut.
Op de derde dag van de hondensledetocht gaat u terug naar de kennel waar de honden worden uitgespannen. Het is tijd om afscheid te nemen. U wordt vervolgens naar het hotel in Kirkenes gebracht waar u rond 16.00u aankomt.
Inchecken in het hotel voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 06 Kirkenes - Oslo - Amsterdam

Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid (Flybuss of taxi) naar het vliegveld. Vanhier vliegt u naar Oslo en vervolgens door naar Amsterdam of Brussel.

Data & Prijzen 2017-2018

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol of Zaventem.

DatumReisduur
iedere woensdag van 06 dec 2017 t/m 11 april 201805 nachten

Prijs per persoon, vanaf

AccommodatiePrijs
In 2-pers. kamers en op indeling in de hut€ 1.476,00

De prijs is inclusief:

retourlijnvlucht van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Kirkenes in goedkoopste klasse, hotelovernachting bij de luchthaven Oslo op basis van logies/ontbijt, 2 hotelovernachtingen in Kirkenes op basis van logies/ontbijt, transfer van hotel in Kirkenes naar de Pasvikvallei en v.v., 3-daagse hondensledetocht met 2 overnachtingen in wildernishut op basis van volpension, warme overall (tot XXL), wanten en laarzen (maatt 36 - 48), informatieboekje en SGR-dekking.

De prijs is exclusief:

eventuele stijging van toeslagen en/of belastingen, toeslag indien de goedkoopste vluchtklasse niet meer beschikbaar is, (fris)drankjes, optionele excursies, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.